De kop van de Scottish Daily Express vat de reactie op een recente uitvinding van de Australische Dr. Philip “Death” Nitschke bondig samen: “Verontwaardiging als wetenschapper gaskamer-‘doodscapsule’ plan voor Schotland steunt”. Nitschke is de afgelopen jaren berucht geworden door zijn geruchtmakende promotie van zijn “doe-het-zelf doodscapsules”, luchtdichte capsulevormige pods waarin zelfmoordenaars zich kunnen opsluiten en een stikstofgas vrijlaten dat hen binnen 60 seconden bewusteloos maakt en daarna binnen 10 seconden doodt. Het is niet zo’n snelle dood als de dodelijke injectie, maar het voordeel is dat er geen andere mensen aan te pas hoeven te komen, bericht Lifesitenews.com.

Nitschke bracht vorig jaar voor het eerst zijn “Sarco” doodscapsules op de markt in Zwitserland – een uitstekende definitie voor “zelfmoordtoerisme”, waar mensen naartoe kunnen reizen om zichzelf te laten doden in een verscheidenheid aan kuuroordachtige resorts die voor dat doel zijn gecreëerd. “Sarco” is een afkorting van “sarcofaag”, maar het apparaat is zo ontworpen dat het eruit ziet als een ruimteschip om de verzending naar een nieuwe “bestemming” te symboliseren, zoals een Zwitserse zelfmoordaanbieder opmerkte. De Sarco-capsules zijn tentoongesteld in Nederland en Duitsland, maar zijn alleen in Zwitserland in gebruik. Nitschke hoopt dat zijn doodscapsules algemeen beschikbaar worden door downloadbare ontwerpen en 3D-printing.

Hij promoot zijn 3D-geprinte uitvinding opnieuw bij de Schotten via het liberale parlementslid Liam McArthur, die een wetsvoorstel over zogenaamd “begeleid sterven” indient, te schrijven dat zijn elegant ogende doodscapsules “leiden tot een vreedzame, zelfs euforische dood.” Hij voegde er niet aan toe dat hij dit alleen veronderstelt omdat hij de capsule kennelijk niet zelf heeft geprobeerd. Anti-euthanasie campagnevoerders zoals Dr Gordon Macdonald van Care Not Killing reageerden geschokt: “Gewone mensen zullen geschokt en ontzet zijn over de poging van Philip Nitschke om het gebruik van zijn persoonlijke gaskamer te bepleiten, mocht Schotland hulp bij zelfdoding en euthanasie legaliseren.”

De reactie op de zelfmoordpods van Dr. Death is er grotendeels een van afschuw, en gezien de wijdverspreide populariteit van wetten die hulp bij zelfdoding en euthanasie legaliseren, vraag ik me af waarom dat zo is. Misschien is het niet alleen de “democratisering van het sterven”, die Nitschke als zijn doel bestempelt, maar de technocratische, onmenselijke methode die wordt gebruikt. In de decennia tussen het euthanasieregime van nazi-Duitsland en het noodlottige besluit van Nederland in 2001 om opnieuw te beginnen met het doden van een aantal van haar burgers, werden deze praktijken verworpen omdat we hadden gezien waartoe ze zouden leiden. De kleine gaskamers van Nitschke zien er, ondanks hun gelikte ontwerp en glanzende, “de zonsondergang tegemoet rijden” sfeer, nog steeds fundamenteel sinister uit en voelen ook zo aan. Onze cultuur heeft hulp bij zelfdoding omarmd, maar gaskamers voelen nog steeds als een stap te ver.

  Fenomenologie van wanen

Het is echter moeilijk te zeggen hoe lang deze instinctieve weerstand zal duren. Per slot van rekening was de Canadese euthanasiepionier Dr. Ellen Wiebe, die ook aborteur is, bereid om een orthodox-joods verpleeghuis in Vancouver binnen te sluipen met haar moordapparatuur in haar tassen om een patiënt tegen de wil van de instelling een dodelijke injectie te geven, waardoor veel van de Holocaust-overlevenden die daar woonden en donkere en vreselijke herinneringen hadden aan dergelijke praktijken die nog steeds in hen leefden, de stuipen op het lijf werden gejaagd. Toen het lijk – en Wiebe’s rol in de dood – werden ontdekt, toonde zij zich onberouwvol en verklaarde dat haar clandestiene missie in het Joodse verpleeghuis de juiste was. De journalisten die het verhaal versloegen voelden zich duidelijk ongemakkelijk, hoewel ze niet goed konden verwoorden waarom.

Ik vermoed dat het waarschijnlijk veel te maken heeft met het feit dat doe-het-zelf-gaskamers en dodelijke injecties in Joodse verpleeghuizen een ongemakkelijke herinnering zijn aan wat er de laatste keer gebeurde toen we ons comfortabel voelden met dergelijke praktijken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Schokkende WEF-video stelt voor senioren te euthanaseren “voor de kinderen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPiloten bezwijken halverwege de vlucht: “Nog nooit zoveel gevallen als sinds de Covid-vaccinaties”
Volgend artikelUitleg over de Russische militaire terugtrekking uit Kherson
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

44 REACTIES

 1. Brullen. Dit ding kwam een paar jaar geleden al voorbij. Alles waar men een slaatje uit kan slaan, wordt op de markt gezet. Dus ook de doodsapparaten. Interessant om wat te lezen over Dr. Jack Kevorkian, die terminaal zieke mensen hielp met vervroegd sterven, en daar regelmatig de bak in voor draaide. Zeer triest. En nu is er een gast die een doodscapsule heeft gemaakt. Je lacht je rot om het ziekelijke mensdier. Hier in NL bestaat de pil van trianon. Straks moet je je regering nog verzoeken of je nog een maandje in leven mag blijven…

  Wat mij betreft mogen de schapen oprotten. Daar hebben we alle ziektes in de samenleving aan te danken op dit punt waar we nu staan. Totaal verval van een eens prettige samenleving.

 2. Wat een onzin om daar zo veel ophef over te maken.
  Dit is een project waar Nitschke al járen aan werkt. En er is vraag naar.
  Er zijn gewoon heel veel mensen die (ooit) op een waardige manier uit het leven willen stappen.
  Van een flat springen, je voor de trein gooien of verhangen zijn een paar andere opties maar een stuk minder ‘vriendelijk’ en bovendien een enorme belasting voor degenen die het moeten opruimen.
  Sterven moeten we allemaal een keer en velen willen graag zelf de regie daarover houden.
  Al vele jaren wordt de discussie rondom wetgeving voor euthanasie gevoerd, en we zijn al een stukje verder gekomen, maar zoals het nu geregeld is zitten er veel haken en ogen aan en zijn er altijd anderen bij betrokken. Dat kan en wil niet iedereen.
  Herinnert u zich nog het middel X, de ‘laatste wil pil’?
  Toen dat in het nieuws kwam meldden zich duizenden mensen aan bij de CLW omdat ze dat middel héél graag in huis wilden hebben.
  Er is gewoon vraag naar. Punt uit.
  Volstrekt misplaatst om Nitschke nu in een kwaad daglicht te stellen en grote onzin om dit te vergelijken met de gaskamers.

  • Ben het helemaal met je eens.
   En ik wil later zelf bepalen hoe ik sterf dat is ook MIJN recht. Vind dat altijd al stom als mensen die heel ziek zijn en pijn hebben zoveel moeten doen om hun lijdensweg te beëindigen.

  • Yvonne november 10, 2022 at 10:20
   Voor Yvonne en Ellen, lees over de visie van Jack Kevorkian – deze visie heeft namelijk niks te maken met de verkoop van zelfmoorddozen, maar met de wanhoop uit pijn in een leven dat kapot gaat door de pijn en geen toekomst meer heeft door die pijn en wanhoop. Uiteraard zou je dan het recht moeten hebben om te sterven als je het niet meer kan uithouden. En Dr. Kevorkian hielp die mensen waar jullie het over hebben, tegen de wet in, en hij moest er met gevangenisstraf voor betalen. Was dat terecht in jullie ogen? Zo te lezen niet. Ik vind dat ook niet terecht.

   Maar nu wordt je bedonderd met de opmars van zelfmoord hulpmiddelen. Een ware markt is aan het ontstaan voor zelfmoord hulpmiddelen?? Julie missen hier echt de kern van de zaak waar wij ons dus ongerust over maken. Dit soort zelfmoordfratsen en gadgets komen uiteindelijk toch in handen en de regels van machthebbers. Jouw laatste adem ligt al vast in hun wetboekjes. Dan mag je kiezen: een zelfmoorddoosje, pil van trianon, galg, etc. (Ik heb ook nog wel wat op de tekentafel liggen, dat ik de wereld kan verkopen voor de zelfmoord. Bestel nu maar vast, goeie prijs bij bestelling van pakket van tien. Grappie, he. Dit is maar een grappie hoor. Als je dat nog niet door had.)

   Denk er maar eens wat verder over na, dan je knie-reflex reacties dat mensen “het recht” moeten hebben, etc etc…. Denk er over na hoeveel valsheid met deze opkomende zelfmoord industrie uitgehaald kan worden, simpelweg de levensrechten ontnemen van mensen, ipv ze te helpen in wanhoop en pijn – jouw kinderen en kleinkinderen misschien al. Hopelijk heb ik je wat op weg geholpen….we moeten allemaal op onze hoede blijven! Want als iedereen er op af stuift een zelfmoord pil in zijn keukenkastje te leggen, dan wordt dat straks ook een mandaat. En daar waarschuwen we voor.

   • Mij niet gezien… het regenwoud is onmetelijk groot. Zullen hard hun best moeten doen om me ginds te vinden. Geen regering zal bepalen wanneer mijn laatste adem komt. Dat is aan God.

   • We mogen niet dood (want dat hoort niet), maar we moeten het (volgens de machthebbers) wél! Daarom wordt het nu stiekem gedaan met gevolg een korte, of als je geen geluk hebt een lange lijdensweg. Het ziekmakende systeem waarin we (over)leven zal niet veranderen, omdat de massa eraan mee blijven werken. Mogen mensen er dan zelf voor kiezen om zonder lijden een waardig eind aan hun leven te maken? Een “nooduitgang” zou al voor veel mensen rust geven.

 3. De hele wereld wordt een grote sarcofaag als het aan de globalisten ligt 500 miljoen getranshumaniseerde slaven blijven over om het globalistische herrenvolk te dienen als er geen stok in de wielen van degene wordt gestoken die deze etnocide, genocide op touw hebben gezet.

  “Die willen transnationale wetgeving, die willen klimaattransitie, ze willen een totaal andere economische orde, maar ze willen ook dat mensen gaan transformeren tot iets transhumanistisch; transgenders,” zei Baudet.

  https://youtu.be/HyloroMew7I

  • Die 500.000.000 komen er niet door direkte doding maar door uitsterving. Geboortecijfers dalen. Sodomie word gepromoveerd en abortus gelagiseerd. Vrij sex zonder verbintenissen en de aanval op de traditionele families. Dit zorgt dat na een paar generaties men automatisch aan dit cijfer komt. De rest als vaccines helpen enkel te versnellenen doden maar een klein deel. Maar zorgen voor veel onvruchtbaarheid. Oorlogen zijn ook goed. Vleesmolens maaien duizenden weg. En heel speciaal viriel jonge mannen waardoor een natie als oekraine met uitsterven word gekonfronteerd. Doden planten zich ook niet meer voort. Hun kinderen brengen voor de korrupte maffia regering nog veel op als orgaan donoren maar eerst in pedofiele plezier bordelen. En het geld kan via een oorlog witgewassen worden en marionetten worden plots miljardairs. Het grootste gevaar is echter de demokratische sodomie van de anale staten. Het spreid als kanker en kinderen worden nu zo knettergek gemaakt over hun geslacht. Operaties zijn nu eenvoudig te verkrijgen en rara de regeringen betalen ervoor. Zelfs in het amerikaanse leger betaalt men nu de transgender operaties. Transgenders zijn morsdood. Onbekwaam om zich voort te planten hun lichaam is in de operatie totaal verminkt. En kijk wat nu zo erg aangeprezen word. Deze ruimteschepen zijn slechts het topje van een ijsberg zo groot als de himalaya ergens in antartica en onderwater is hij 10x zo groot. En toch ziet de bevolking niet hoe satan zijn best doet om het mensenras opnieuw te bederven als in genesis 6. Hij wil de wereld enkel voor zich en haat mensen. En toch doen mensen zijn wil en niet die van God. Er is maar 1 die ons kan redden want zelf kunnen we dit niet. Worden zelfs niet wakker. Net als een bende dronkemannen schoorvoetend afgaan op een afgrond en er al lachend gaan invallen zo is dit mensenras verdoemd. Tot het leven als een kleine groep overblijvenden homo sapiens 2.0 met chips ingebouwd volledig gekontrolleerd en gereproduceerd in kunstmatige baarmoeders als van ectolife om deze bevolking op peil te houden. Waarschijnlijk gaat de bloedslurpende elite verslaafd aan andrenochrome kinderen oogsten in kunstmatige baarmoeders enkel om ze te doden en hun bloed als graaf Dracula op te drinken. Hoe komt het dat de bevolking niet ontwaakt en een einde maakt aan deze walgelijke korrupte elitaire bende duivelszonen ?

 4. Christien Lagarde gaf tijdje geleden aan dat “ouderen” zich moesten euthanaseren zodat de “jongeren” meer kans maakten. Waarop die dan kans maakten? Geen idee! Op nog meer ziekmakende injecties?
  Maar helaas geeft zij en haar EU-collega’s niet het goede voorbeeld. Of hebben ze aandelen in dat bedrijf?
  Had overigens wel sympathiek maar vermoedelijk maar deels probleemoplossend gewerkt, want er blijven nog steeds Young Global Leaders 🙂

  • @Adriaan W.
   Simpel die dingen lanceren zichzelf de space in .
   Beetje doordenken vriend .
   Het is aangeraden om op een open veld met voorinschrijving massaal de daad te verichten.
   Het klootjes volk is te manipuleren om zich op deze wijze te laten vereeuwigen voor het goede doel .
   Motto je doet het voor de ander .
   (De meeste Nederlanders vinden wel dat ouderen die levensmoe zijn het recht hebben een eind aan hun leven te maken. De helft van de bevolking meent bovendien dat hulp bij zelfdoding van ouderen niet langer wettelijk strafbaar moet zijn. Redenen die door Nederlanders vooral worden genoemd om niet langer te willen leven: lichamelijke gebreken, eenzaamheid en het besef dat het leven ‘mooi genoeg’ geweest is. ) Kijk het is al gangbaar .
   Probleem met opruimen is weerlegt waarde Adriaan W.
   Groeten .

  • De techniek staat voor niets, en zal ook wel een doel hebben waarom iets wordt ontwikkeld.
   Er zijn al vloeistoffen waarin je lijken kunt laten oplossen. Zal me niets verbazen als daarvan al royaal gebruik wordt gemaakt voor verdwenen “lastposten”, waarvan verder elk spoor ontbreekt.
   Zal geen sporen nalaten, behalve misschien de geïmplanteerde “nanozendertjes” die dan blijven oproepen en zenden?
   Maar waar laten ze dan de gebruikte vloeistof, of is hier ook sprake van duurzaamheid en hergebruik….
   In wat voor een wereld leven wij….
   In https://www.frontnieuws.com/als-ze-winnen-een-doodgewone-genocide/ wordt mooi omschreven hoe het de meeste mensen vergaat als ze in levensbedreigende situaties komen. Je pakt, voor zover je dat kan, leven weer op en leeft verder op de manier zoals het kan.
   Zoets van: “als het niet kan zoals ik het wil, dan moet het maar zoals het kan”. Ook mijn voorouders hebben daarmee moeten dealen, begreep ik pas veel later.Ze droegen die last heel hun leven met zich mee.
   Fijne dag allen!

  • Adriaan W. november 10, 2022 at 10:30
   Zeker. Dit heeft niets te maken met “euthanasie” omdat je het niet meer kan volhouden van de pijn, waar Jack Kevorkian zijn tijd ver op vooruit was.

 5. Het wordt wel heel bizar waar de mensen mee bezig zijn.
  Jaren geleden heb ik een film gezien waar ze al bezig waren met gecontroleerd mensen naar het hiernamaals te zenden.
  Er werd ze vertelt dat naar een prachtige wereld zouden gaan.
  Werden op iets geplaatst en kwamen terecht in een prachtig gecreëerde mooie wereld met de dood in aantocht en daarna vermalen tot eetbare koekjes voor de mensheid de nog over waren.
  Een bizarre droom de nu werkelijkheid gaat worden.
  Als ik al deze dingen hoor.
  Wat staat ons te wachten!!!!!!!!

   • “De kleine gaskamers van Nitschke zien er, ondanks hun gelikte ontwerp en glanzende, “de zonsondergang tegemoet rijden” sfeer, nog steeds fundamenteel sinister uit en voelen ook zo aan…”

    Ervan uitgaande dat het ontwerp in zijn algemeenheid erop gebasseerd is om elke insinuatie met ‘de dood’ uit de weg te gaan, hoe zou u ze ontwerpen, zodat ze er zo weinig mogelijk sinister uit zien?

    “Ik vermoed dat het waarschijnlijk veel te maken heeft met het feit dat doe-het-zelf-gaskamers en dodelijke injecties in Joodse verpleeghuizen een ongemakkelijke herinnering zijn.” (onze intitiële afkeer van zulke op ‘gas-gebasseerde-zelfmoord-pods’)

    Wie zich bij het aanschouwen van dit zelfmoord-toestel ongemakkelijk voelt, zou er goed aan doen eraan te werken, om die ongemakkelijkheid te elimineren, zodat er ruimte gecreëerd wordt om betreffende dit onderwerp, aan meer interessante en ‘constructieve’ dingen te denken.

    Dat gaat niet, wanneer je hoofd is gevuld, met ongemakkelijkheid.

    Het is een systeem, een geoliede machine, op dezelfde manier dat wij ‘verantwoord’ dieren slachten, om te kunnen eten…

    Al een hele tijd spookt het antwoord door mijn hoofd, dat wanneer u in dit systeem niet verder wil, (om wat voor reden dan ook) dat u het recht hebt om hier een einde aan te maken.

    Omdat u in de eerste plaats, vind ik, dat recht moet hebben, waarin alleen jij bepaald, wat ‘onleefbaar’ is, en in de tweede plaats er niet voor gekozen hebt om in zulks systeem geboren te worden.

    Wanneer iemand zich uit vrije wil kandidaat stelt, dan zie ik daar na een verantwoorde motivatie, geen problemen in.

    Het zal daarmee misschien zijn, dat de associatie met de gaskamers niet gemaakt wordt, omdat wanneer ik hierover nadenk, ik liever denk over de ethiek, en logistiek van het hele zaakje, dan over al dan niet onbewuste associaties die met lang vervlogen tijden worden gemaakt.

    Ik heb dus geen enkel bezwaar tegen de invoering van zulke zelfmoord-pods, zolang alles aan zeer strikte regelgeving onderworpen is.

 6. Yup waar anders dat in het ‘neutrale’ Zwitserland die ook de ‘garde’ jongetjes levert aan het vaticaan in hun sierlijke uniformpjes. Ik had dit 1,5 jaar terug al gedetecteerd…Wou eigenlijk net ff zonnebank pakken maar straks krijg ik Klaus-stro-fobie….

 7. Als voorbeeld,vuilniszak over je kop stuk touw om je nek en je hebt het zelfde effect…DOOD.Hoef je niet eerst een paar duizend zuur verdiende euro’s stuk te slaan!..(disclaimer,niet thuis proberen)

  • Of gewoon een verkeerd plantje eten. Dat help ook nog wel. Herfst tij loos ofzo. Die staat overal. Net een grote paarse crocus met zonder blad.
   Je gaat alleen nogal zeer akelig dood.
   Schuimbekkend en wel geloof ik met zeer veel pijn.
   Maar dat kun je dan mooi doen in het gemeentehuis. Daar ‘werkt’ het tuig dat alle plannen mogelijk maakt.
   Hebben ze daar ook een keertje werk. Als ze jou en je kots met klonten op moeten ruimen.

  • Daar zijn altijd mensen en/of robots voor te vinden. Waarom zie jij daar een vraagstuk? Ik heb iemand gekend wiens werk het was om de stukjes eens mens bij elkaar te zoeken en verzamelen. Zijn werkplek was het treinspoor in Nederland.

 8. Waar heb ik deze dingen eerder gezien ? (Of althans een variant): Oh ja, in de film “Soylent Green” wanneer “boek” vrijwillig voor zijn einde kiest. (Daarna is het de bedoeling dat hij wordt verwerkt tot soylent green, een lekkernij voor hen die onwetend zijn………….

 9. De afmaakpod’s werken met koolzuur die moeten dan kennelijk op boerderijen worden geplaatst want daar is CO2 genoeg,”zeggen ze”. conclusie, wordt niks! Dan maar de kop inslaan?

 10. Mooi, graag inzamelactie opstarten om geld te verkrijgen voor een X-aantal.
  Deze kunnen dan naast de 2e kamer geplaatst worden met een sticker erop: Powernapstoel.

 11. Het ruimteschip naar de hel door de onberouwde zonde… zelfdoding… de zondaar kan zich niet meer berouwen na deze zonde…

  ✝ 1 Johannes 5:16

  “Indien iemand zijn broeder ziet zondigen een zonde niet tot den dood, die zalbidden en Hij zal hem het leven geven, dengenen,, die zondigen niet tot den dood. Er is een zonde tot den dood; voor dezelvezeg ik niet, dat hij zal bidden.”

  Opzettellijke zelfdoding (niet gedreven tot zelfmoord door anderen) is een onberouwde zonde…

 12. Beste Mensen

  Dat het over het hoofd was gezien
  Ooo mens
  Men moet wel eerlijk zijn
  Het is echt Euro’s dynamisch gemaakt
  Met een minimale wrijving tegen weerstand naar het hiernamaals Reis voertuig
  Ziet er wel flitsend uit
  Zeker weer een Shaytanisch = Satanisch Cannibale bNeder-Laag-lands bEng-else , bEnge-L-se of
  bEnge-landse uitvinding
  Alleen in zulke uitvindingen zijn lees in het NederEnge Hells –> Europe a Hnen Meesterlijke Meesters

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in