Tijdens Matteo Salvini’s periode als minister van Binnenlandse Zaken stopte de pendeldienst over de Middellandse Zee en werden de wetten op een breed scala van migrantengerelateerde punten aangescherpt. Dit zorgde ervoor dat veel politieke tegenstanders woedend werden en vielen ze Salvini op alle mogelijke manieren aan, ongeacht of het beleid goed was voor Italië of niet. Nu blijkt uit een lek dat de rechters die de voormalige minister voortdurend aanvielen, erkenden dat ze geen enkele fout zagen in het optreden van Salvini, maar dat men toch alles in het werk moest stellen om hem te saboteren.

Het schandaal dat in Italië veel aandacht heeft gekregen, bevestigt een toestand die vergelijkbaar is met die van de Verenigde Staten en president Donald Trump – ongeacht de politieke inhoud moeten de meningtegenstanders ten koste van alles worden geëlimineerd.

In de periode juni 2018 tot september 2019 was Matteo Salvini minister van Binnenlandse Zaken. Bijna dagelijks werd hij door verschillende rechters aangevallen vanwege zijn werk tegen illegale immigratie en de gevolgen daarvan.

Er werd onder andere beweerd dat zijn sluiting van Italiaanse havens voor zogenaamde non-gouvernementele organisaties die zich bezighouden met mensenhandel, in strijd was met de wet. Hij wordt ook beschuldigd van het overtreden van de wet nadat migranten die in de havens aankwamen, werden vastgehouden. Hiervoor dreigt Salvini later dit jaar voor het gerecht te worden gebracht.

Vijandige rechters zijn het eens over het goede werk van Salvini

Nu heeft het tijdschrift La Verità privégesprekken tussen rechters in de WhatsApp app gepubliceerd waar ze hun echte meningen over Salvini delen.

Het spijt me te moeten zeggen dat ik niet echt zie wat Salvini fout doet. Er worden voortdurend pogingen ondernomen om Italië illegaal binnen te komen, en de minister van Binnenlandse Zaken grijpt in om dit te voorkomen, schreef Paolo Auriemma, hoofdaanklager in Viterbo, in een gesprek met Luca Palamara, voormalig voorzitter van de nationale vereniging van rechters.

Je hebt gelijk. Maar nu moeten we hem [Salvini] aanvallen, antwoordde Palamara.

Het duo was het er ook over eens hoe belangrijk het was dat de inhoud van hun discussie het publiek niet bereikte.

  50.000 Italiaanse restauranthouders hebben besloten te openen in weerwil van de Covid-19 lockdown

Vreesde tegenslag

Bovendien toonde Auriemma zich bezorgd dat zijn pogingen om Salvini aan te vallen zouden kunnen leiden tot een tegenslag wanneer “iedereen denkt zoals hij”. Ook werd erop gewezen dat Salvini goed werk verrichtte door een einde te maken aan het pendelverkeer.

Palamara zelf was onlangs betrokken bij een kwestie waar hij werd beschuldigd van het ontvangen van steekpenningen van advocaten die betrokken waren bij een ander corruptieonderzoek.

Salvini zelf en zijn partij Lega roepen nu op tot een onderzoek naar de zaak waarin volgens hen de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht van de politiek is geschonden.

Illegale bootmigranten worden na de aanlanding onmiddellijk naar luxe hotelresort overgebracht

Vorig artikelMoslims veroveren de straat met massaal gebed
Volgend artikelVerzonnen klimaatmodel is gebruikt als bewijsstuk in duizenden rapporten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in