Farage’s Brexit-partij als voorbeeld: Italiaanse ‘Italexit’-partij in wording

3
Screenshot YT

In Italië wordt een ‘Italexit’, de uittreding van Italië uit de EU en de eurozone, steeds waarschijnlijker. De senator en voormalig televisiepresentator Gianluigi Paragone organiseert nu zijn eigen partij, die de terugtrekking van Italië uit de EU als hoofddoel zal hebben. Paragone bericht hierover in het Amerikaanse zakenportaal Bloomberg.

De 49-jarige partijoprichter in spe werd in 2018 voor het eerst in de Italiaanse Senaat gekozen als lid van de Vijfsterrenbeweging. Hij werd in januari 2020 er uitgezet omdat hij weigerde voor de begrotingswet van de regering te stemmen.

Nu is hij bezig met het oprichten van zijn eigen ‘Italexit’-partij, die reeds in juli van start gaat. Volgens de ideeën van Paragon zou deze partij ook de ‘Italexit’ in haar logo of partijnaam moeten dragen.

De EU en de euro zijn ons van bovenaf opgelegd. Ze zijn schadelijk voor de reële economische sector, voor gezinnen, werknemers en voor het midden- en kleinbedrijf. Italië moet daarom de euro opgeven en teruggaan naar de lire, ongeacht alle problemen die dat met zich meebrengt. De vraag is niet hoe de munt heet, maar aan wie hij toebehoort. Maar het meest urgente is om de EU te verlaten. Er is geen enkele regel die ons in staat stelt de eurozone te verlaten, en dit is een democratisch tekort. Daarom moeten we de EU verlaten, licht Paragone zijn standpunt toe.

De eerste stap van Paragon is om deel te nemen aan de volgende nationale verkiezingen, die in 2023 zullen worden gehouden, en aan de lokale verkiezingen in Rome.

  "Alan Kurdi" eist toestemming om de haven van Lampedusa binnen te varen - Italiaanse kustwacht: "Ga naar Duitsland"

De opstandige senator ziet zijn politieke project als onderdeel van een grotere Europese beweging en een mogelijk netwerk van gelijkgestemde partijen in verschillende EU-landen. Hij denkt daarbij met name aan de Brit Nigel Farage, die met zijn ‘Brexit’-partij UKIP de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU al heeft gerealiseerd.

Hoewel uit de huidige peilingen blijkt dat de meerderheid van de Italianen momenteel de euro steunt, is het aantal sceptici in de EU de afgelopen jaren enorm toegenomen, aldus Zuerst.

Sinds 2000 is het percentage Italianen dat geen vertrouwen meer heeft in de EU gestegen van 43 naar 70 procent, volgens een onderzoek van Demos & Pi in april.

De echte crisis begint nu in Europa

Vorig artikelWeer een nieuw seksschandaal dat de Verenigde Naties schandaliseert
Volgend artikel‘Black Lives Matter’ op het toilet en bij billen schoonmaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Jazeker!! Italexit!!!
  Maar ook België moet eruit!!!! BELGEXIT!!!!!!!!
  Of minstens Vlaanderen eruit!!
  Weg met de idioten van de Eu, bende profiteurs enn demagogen, anti-democraten en uitzuigende
  ” Warmongers “!! Kijk maar naar de dituatie in Oekraïne: lekker oorlogje stoken tegen Rusland, de idioten!
  Beseffen die dan niet dat ze bezig zijn met een Nucleaire Grootmacht uit te dagen?
  Hopelijk zijn de dagen van de Von der Leyens geteld!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in