De chief information officer (CIO) van het Amerikaanse leger en voormalig adjunct-directeur van de CIA, John Sherman, zei dat zijn kantoor de controle over alle 5G-gerelateerde activiteiten in het Amerikaanse leger op zich zal nemen en de 5G-proefprogramma’s van het leger zal uitbreiden – een stap die volgens critici kan leiden tot meer toezicht op burgers, schrijft Suzanne Burdick, Ph.D.

Door deze stap worden de 5G-inspanningen van het Pentagon overgeheveld van het kantoor van de Under Secretary of Defense for Research and Engineering, Heidi Shyu, naar het kantoor van Sherman.

De overgang wordt officieel van kracht op 1 oktober, maar Sherman zei dat zijn bureau “al links en rechts met onderzoek en techniek hieraan heeft gewerkt, in een zeer nauwe samenwerking met edelachtbare Heidi Shyu en haar team”.

Sherman wil ook het gebruik van 5G door het leger uitbreiden, maar hij zei niet precies hoe die uitbreiding eruit kan zien.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie (DOD) heeft in 2020 600 miljoen dollar uitgegeven om 5G-pilots te lanceren op militaire bases in Utah, Washington, Georgia, Californië en Nevada die “slimme” magazijn 5G draadloze technologie gebruiken om de logistiek te stroomlijnen en “gedistribueerd commando en controle te verbeteren” en heeft sindsdien zijn 5G-activiteiten verdubbeld.

Sherman wil ook open radio access network – of Open RAN – proefprogramma’s opzetten.

Het gebruik van dit soort open netwerken is belangrijk, zei Sherman, zodat de VS – en niet hun buitenlandse tegenstanders – de 5G-ruimte voor radiofrequentie-elektromagnetische velden (RF-EMF) kunnen domineren.

Sherman zei dat zijn kantoor samenwerkt met verschillende Amerikaanse bedrijven om 5G-pilots uit te breiden “omdat we afstappen van een soort gesloten netwerk of black box, zoals bepaalde Chinese bedrijven graag doen met hun wereldwijde marketing hier, naar een meer open-netwerk, open-software aanpak waarmee onze Amerikaanse industrie kan werken en domineren”.

  Top 4 samenzweringstheorieën over 5G die uitkomen

Maar critici – waaronder W. Scott McCollough, een voormalige marinier en Children’s Health Defense’s (CHD) hoofdaanklager in rechtszaken over elektromagnetische straling – zeggen dat niet alleen buitenlandse tegenstanders de Defensie zorgen baren.

McCollough zei:

“Het leger is een trojaans paard voor de inlichtingendiensten op het gebied van binnenlandse surveillance en maatschappelijke controle. Deze inspanningen zijn gericht op het handhaven van ‘dominantie’ in het RF-EMF ‘domein’ in eigen land, niet alleen in het buitenland.

De verantwoordelijken maken zich evenveel zorgen over hun eigen burgers als over vermeende buitenlandse vijandige actoren.”

Militairen krijgen controle over een “buitengewone hoeveelheid gegevens”

De uitbreiding van de 5G-inspanningen van het leger komt niet als een verrassing, aangezien het Amerikaanse leger “al heel lang zeer actief” is op het elektromagnetische spectrum (EMS) – en het wil domineren, zei McCollough.

Hij wees erop dat Defensie in 2021 een plan aankondigde voor hoe het Amerikaanse leger “spectrumsuperioriteit in alle domeinen” zou bereiken en “de toekomstige gevechtsruimte zou domineren.”

In de handen van militaire functionarissen zoals Sherman zou 5G-technologie echter kunnen worden gebruikt om Amerikaanse burgers in de gaten te houden en te domineren, zei McCollough.

Sherman – die op 17 december 2021 werd beëdigd als CIO van het Ministerie van Defensie en nu de leiding krijgt over alle 5G-projecten van het Pentagon – was van 2017-2020 CIO van de Intelligence Community.

Volgens McCollough heeft Shermans overname van de 5G-projecten van het Pentagon ernstige gevolgen voor de bewaking van burgers. Hij zei:

McCollough, een voormalig assistent-procureur-generaal van Texas en telecom- en bestuursrechtadvocaat, vertelde The Defender dat wat het leger en de inlichtingengemeenschap interesseert aan 5G is “de mogelijkheid om belangrijke gegevens te verkrijgen … in bijna realtime.”

Het draadloze netwerk met lage latentie van 5G – dat wil zeggen een netwerk dat een zeer grote hoeveelheid gegevensberichten met minimale vertraging kan verwerken – geeft het leger en de inlichtingendiensten toegang tot en controle over een buitengewone hoeveelheid gegevens over mensen en de lokale omgeving.

Deze krachtige instrumenten zouden kunnen worden gebruikt voor “onderdrukking en controle van de bevolking”, zei hij.

“Betrokkenheid van Defensie bij 5G kan leiden tot militarisering van de technologie”

Crisanna Shackelford, Ph.D., een expert in niet-lineaire oorlogsvoering en voormalig MvD-inlichtingenprofessional met 32 jaar ervaring, vond het nieuws van Shermans overname en uitbreiding van de 5G-inspanningen van het Pentagon ook “verontrustend”.

Shackelford – een senior military fellow bij CHD – vertelde The Defender: “De betrokkenheid van Defensie bij 5G zou kunnen leiden tot de militarisering van de technologie, waardoor de grenzen tussen civiele en militaire toepassingen vervagen.”

“Mogelijke militaire controle over 5G-netwerken kan mogelijk inbreuk maken op privacy en burgerlijke vrijheden,” voegde ze eraan toe.

Shackelford zei:

“De consolidatie en integratie van civiel-militaire 5G-ontwikkelingen geven aanleiding tot bezorgdheid over de opkomst van wereldwijde surveillancenetwerken, aangezien verschillende internationale entiteiten samenwerken om alomtegenwoordige surveillance tot stand te brengen, met name op het gebied van biomedische surveillance.”

Hoewel de vooruitgang in communicatie en connectiviteit “ongetwijfeld belangrijk is”, zei ze, “moeten we voorzichtig te werk gaan om onze samenleving, privacy en burgerlijke vrijheden te beschermen.”

  5G-straling veroorzaakt symptomen van het "microgolfsyndroom", zo blijkt uit een studie

Shackelford wees erop dat de 5G-inspanningen van Defensie zouden kunnen leiden tot “het massaal verzamelen, volgen en monitoren van personen, wat kan leiden tot een verlies van privacy”.

De overgang van Defensie naar 5G mist voldoende transparantie en betrokkenheid van het publiek, zei ze. “Er worden beslissingen genomen zonder voldoende openbare controle of gelegenheid voor zinvolle inbreng, waardoor democratische processen en verantwoording worden beperkt.”

Shackelford zei ook dat ze “grote zorgen had over de consolidatie van de macht in de handen van een paar grote bedrijven die betrokken zijn bij het 5G-ecosysteem.”

Big Tech defensiebedrijven hebben samengewerkt met telecommunicatiebedrijven om 5G-technologie te ontwikkelen en te implementeren.

Lockheed Martin werkt bijvoorbeeld samen met Verizon; Northrop Grumman met AT&T en General Dynamics Information Technology met T-Mobile.

Tot slot zeiden zowel Shackelford als McCollough dat de uitgebreide 5G-inspanningen van Defensie vragen over de gezondheids- en milieueffecten van 5G onbeantwoord laten.

Veel wetenschappers hebben erop gewezen dat de RF-straling van 5G negatieve biologische effecten heeft.

Volgens McCollough is het leger “al lang op de hoogte van de destructieve en schadelijke gevolgen voor mens en milieu van blootstelling aan RF-EMF”, maar deze worden gezien als “slechts bijkomende schade” die “noodzakelijk” is voor het volbrengen van de missies die het heeft.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

5G DOSSIER

Gevaccineerde mensen zenden MAC COMPUTER ADRESSEN uit; Wat veroorzaakt dit fenomeen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Oorlog tegen de Werkelijkheid
Volgend artikelZelensky is er geweest
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. het kan, het mag en het mag niet..enz teveel variabelen.. wat eerst komt is de huidige situatie..de rest zit daar aan vast..en blijven opletten is natuurlijk wel de Boodschap..

 2. “Lang leve de een democratische heilstaat” DE FABEL

  Het lijkt een groep zware criminelen die de wereld en de inwoners wil beheersen, controleren, en dit reeds lange tijd doet.
  Een gevaar voor ieder.
  Ook het feit dat dit zonder toestemming van inwoners aan de gang is zegt genoeg.

  Het maakt niet uit op wie je stemt.
  Allemaal afleiding, om achter de schermen door te gaan.
  Bovendien , geen enkel volk bepaald wie een president wordt,
  de software die het regelt.
  In Nederland idem.
  Ook gezien het niveau, een complete aanfluiting.
  geen onderscheid maken tussen rechten van mensen vrijheid/zelf beschikking en ‘totale’ onderdrukking.

  • Hola mei 23, 2023 at 11:47

   Mee eens Hola, 90% van de mensen zien of willen niet zien op wat voor dystopie het Westen op afstormt, het is blijkbaar ieder voor zichzelf en God voor ons allen.

 3. Doe je smartfone buiten uit. Of neem hem liever niet mee naar buiten!
  Neem stralingswerende verf, gordijnen etc.
  De straling maakt je kapot.

  • Pepper mei 24, 2023 at 10:01
   Beste Pepper.Als je je smartfone niet meeneemt naar buiten,is maar de helft.
   Wij hebben hier nieuwe lantaarnpalen.
   Tijdens het plaatsen heb ik de binnenkant mogen aanschouwen bij een storing oid.
   Ik stond paf!Er zit een hele printplaat in van 10×15 cm.
   Als je op zo’n paal af komt lopen in het donker,verlichtie vanzelf beter ws. bewegingsdetectie.
   Dat bestaat al heel lang en er is maar een kleine schakeling voor nodig,geen hele printplaat!
   Bovendien,alle survellaince camera’s hebben al gezichtsherkenning.
   De bijen-populatie neemt al jaren af,het schijnt dat ze vreemd gedrag vertonen,net als koeien.

   Op straat in de supermarkt en ga zo door.
   Dus de hele infra is er eigenlijk al op ingericht.Dus als je wat kapot wil hebben begin bij de bron.
   Geen spanning(stroom) geen netwerk.
   Daar begint alles mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in