Pixabay

De fusies en overnames die voortdurend plaatsvinden binnen Big Pharma en het Amerikaanse “gezondheidszorgsysteem” in het algemeen, helpen de farmaceutische industrie om recordwinsten binnen te harken, terwijl meer levens dan ooit tevoren worden vernietigd in dit proces.

Het parlementslid Katie Porter (D-Calif.) publiceerde op 29 januari een vernietigend rapport over de verschrikkingen van dit doodsysteem en riep het Congres op tot een “alomvattende, dringende hervorming” om het te herstellen.

Getiteld, “Killer Profits: How Big Pharma Takeovers Destroy Innovation and Harmients”, onthult Porter’s rapport hoe alleen al in de laatste tien jaar het aantal “grote, internationale farmaceutische bedrijven zesvoudig is geslonken van 60 naar 10”.

De bedrijfsleiders beweren dat deze consolidaties nodig zijn om de operationele efficiëntie te verhogen, maar Porter’s rapport legt uit dat “dieper graven” een “verontrustende trend in de industrie aan het licht brengt waarbij miljarden dollars aan bedrijfsmiddelen worden gestoken in het overnemen van andere farmaceutische bedrijven met patent beschermde blockbuster geneesmiddelen [een blockbuster is een erg populair medicijn dat jaarlijks minimaal 1 miljard aan omzet voor een bedrijf omzet red.], in plaats van deze middelen te gebruiken voor de ontdekking van nieuwe geneesmiddelen”.

In werkelijkheid gaat het bij bijna alle fusies en overnames in de farmaceutische industrie om het verhogen van de aandelenkoers, het uitschakelen van concurrenten, en/of een nieuw blockbuster geneesmiddel te verwerven dat een enorme inkomstenstroom op gang kan brengen.

Met andere woorden, het gaat allemaal om het geld. We weten dat de farmaceutische industrie er geen jota om geeft mensen te helpen beter te worden, omdat farmaceutische medicijnen meer kwaad dan goed doen, ook al zijn ze de enige goedgekeurde vorm van “medicijnen” in Amerika.

  De weg naar totalitarisme - "Waarom we ze niet langer vertrouwen, en waarom we ze beschouwen als lafaards en collaborateurs, of erger"

“In plaats van te investeren in innovatie, is Big Pharma zijn geld aan het oppotten voor salarissen en dividenden,terwijl ze kleinere bedrijven opslokken, waardoor de markt veel minder concurrerend wordt”, legt het rapport uit.

Trumps belastingcadeau aan de rijken gaf 12 van de grootste farmaceutische bedrijven de kans om aandelen terug te kopen

In een reeks tweets schrijft Porter dat Big Pharma er van houdt biotechbedrijven op te slokken die anders zijn concurrentie zouden zijn. Zodra deze kleinere bedrijven worden opgekocht, “houdt alle innovatie op”, schrijf zij.

“De cultuur van creativiteit wordt gedood. De visie van de kleine firma gaat verloren, en de winst van de grote firma komt op de eerste plaats”, waarschuwt Porter.

Porter’s rapport bevat exclusieve interviews met voormalige werknemers van Immunex en later Amgen, die aangeven dat consolidatie mensen niet echt helpt en in plaats daarvan alleen “innovatie verstikt ten koste van patiënten”.

“Ons rapport is duidelijk: consolidatie vernietigt wetenschappelijke culturen die ooit creativiteit vierden en verandert ze in plaatsen die tegemoet komen aan de grillen van kortzichtige aandeelhouders”, zegt Porter.

Farmaceutische bedrijven beweren graag dat het verlagen van de prijzen van receptgeneesmiddelen innovatie in de weg staat. Maar de realiteit is dat de prijzen van receptgeneesmiddelen de pan uit zijn blijven rijzen, terwijl de innovatie tot bijna niets is geslonken.

“In plaats daarvan hebben ze steeds meer van hun middelen gebruikt om aandeelhouders te verrijken of andere bedrijven op te kopen om de concurrentie uit te schakelen”.

Toen Donald Trump in 2018 een enorm “belastingcadeau aan de rijken” uitdeelde, legt het rapport verder uit, “gaven 12 van de grootste farmaceutische bedrijven meer geld uit aan het terugkopen van aandelen dan aan onderzoek en ontwikkeling”.

Al deze factoren en meer hebben van Big Pharma de grootste en rijkste politieke en sociale macht voor het kwaad gemaakt die deze wereld ooit heeft gezien. Beide zijden van het politieke gangpad roemen hun succes, en wij, het volk, worden met de dag dommer, zieker, en meer rechteloos.

  Brisante studie onthult: Alle Corona-maatregelen waren volledig ineffectief

“Concurrentie staat centraal in het kapitalisme”, aldus Porter in een persbericht over haar rapport.

“Uit ons verslag blijkt dat Big Pharma weinig stimulansen heeft om te investeren in nieuwe, broodnodige geneesmiddelen. In plaats daarvan kunnen farmaceutische reuzen hun middelen besteden aan de overname van kleinere bedrijven die hen anders tot concurrentie zouden dwingen”.

Big Pharma: Covid is een biljoenen-dollar industrie en degenen die ervan profiteren zullen ervoor zorgen dat Covid nooit weggaat

Vorig artikelCoca-Cola’s bizarre eisen aan werknemers: “Wees minder blank”
Volgend artikelHet schandaal heeft nu een zeker getal: mRNA-vaccins zijn 40 keer gevaarlijker dan griepprikken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Niets nieuws onder de zon dus.
  Om dit nu te koppelen aan Trumps belastinghervorming gaat wel wat ver. Trumps hervorming heeft feitelijk juist de onderkant geholpen. Dat de rijken en de grote corporaties er ook voordeel aan hebben gehad was natuurlijk onontkoombaar.
  Maar voor iedere werkende Amerikaan werd de belastingvrije voet verdubbeld en daar heeft vooral de onderkant profijt van gehad. Een flink deel van de bevolking betaalt GEEN tot minimale inkomstenbelasting.

 2. Je hebt gezonde, zieke en dode mensen. Aan de 1e en de 3e groep kan de Big Pharma (BP) niets verdienen. Hun maatje, de voedselindustrie, maakt de 1e groep ziek, o.a. door alle voor onze gezondheid schadelijke toevoegingen in ons door hun (voor)bereide voedsel (blikjes, zakjes, potjes en pakjes) te (ver)stoppen. Veel suikers, zouten en vetten. Daardoor komen die in groep 2.
  Onderzoeken naar de veiligheid van voedseladditieven worden meestal uitgevoerd door wetenschappers die betaald worden door de voedselindustrie!
  Groep 2 mensen moet je vooral niet beter maken want dan verdient BP er niet meer aan. Ook moet je ze niet dood laten gaan. Nee, houd ze wel ziek èn vooral aan de medicijnen, zoals bijvoorbeeld statines tegen een te hoog cholesterol (bewezen leugen).
  Statines zijn effectief door te voorkomen dat de lever cholesterol aanmaakt. Als gevolg hiervan geeft je lever suiker af in je bloedbaan, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. “Hé,” zegt uw dokter ”en u heeft ook suikerziekte”. Weer een medicijn, insuline, er bij. Enne…. uw bloeddruk is (hierdoor!) ook wat aan de hoge kant. Ook daar hebben we een pilletje voor. Ik zal u ook maar direct een maagzuurremmer voorschrijven en een laxeermiddel voor het geval dat……Kassa!
  Vergeet niet dat vele mensen in de gezondheidszorg regelmatig worden “bijgeschoold” door de Farmaceutische Industrie. En dat zijn niet de vervelendste cursus(weekenden).
  De voedselindustrie maakt ons ziek en de Big Pharma maakt ons NIET beter…….

  Voorbeeld 1:
   In Nederland slikken zo’n 4 miljoen mensen bloeddrukverlagers. Een veelgebruikte bloedverdunner veroorzaakt hartfalen. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Het medicijn nifedipine wordt geassocieerd met een hoog risico op een plotselinge hartstilstand, zo laat de European Society of Cardiology weten.
  Voorbeeld 2:
  Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die het cholesterol verlagen. Uit een nieuwe studie is gebleken dat mensen die de pillen slechts drie maanden innemen, al kans hebben om diabetes en huidinfecties te krijgen. Analyse van de wetenschappelijke literatuur laat zien dat statines het risico op spierproblemen, cognitieve problemen, kanker, beroertes, schade aan het zenuwstelsel, gedragsstoornissen, hartproblemen, Parkinson, auto-immuunziekte en slaapproblemen vergroten.
  Voorbeeld 3:
  Nederlandse apothekers verstrekten in 2016 aan 3,1 miljoen mensen maagzuurremmers. De meest voorkomende bijwerkingen zijn maagdarmklachten, zoals misselijkheid, overgeven, buikpijn en diarree. Ook hoofdpijn komt voor.
  De klassieke handelswijze van Big Pharma: Signaleer een ‘probleem’. Zet een campagne op om mensen bang te maken. Kom met een ‘oplossing’ (medicijn/vaccin) die mensen juist zieker maakt en verdien hier ook weer aan.
  Door de overheid gefaciliteerde medicijnen eisen maar liefst 700.000 doden per jaar. Het ironische is dat diezelfde overheid het publiek wijs maakt dat het ons beschermt, door iedereen die alternatieven medicijnen aanbiedt te demoniseren en af te doen als kwakzalvers. 
  En nu ook nog de Covid-19 “vaccins”……… biljoenen €uro’s en dollars

  • This is so true. Worked in big pharma. 30 y ago one got advised to not eat eggs because of high cholesterol, now one is recommended eating eggs to lower insulin ( Keto) Eat what God provides moderately.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in