Afgelopen dinsdag heeft Europol, de wetshandhavingsinstantie van de Europese Unie, zijn verslag over het terrorisme in 2019 gepubliceerd. Het verslag over de situatie en de tendensen op het gebied van terrorisme in de Europese Unie bevat feiten en cijfers over terroristische misdrijven die in de EU zijn gepleegd en hoeveel mensen er voor dergelijke activiteiten zijn gearresteerd. Vorig jaar werden in 13 lidstaten totaal 119 terroristische aanslagen geregistreerd, die ofwel succesvol waren, mislukten of gedwarsboomd werden door de veiligheidsautoriteiten. Meer dan de helft daarvan, 64, vond plaats in Groot-Brittannië. Ver achter op de tweede plaats komt Italië, waar 28 aanvallen of pogingen tot aanvallen werden geregistreerd.

In 2019 werden 10 mensen gedood door terroristen en nog eens 27 mensen raakten gewond. De slachtoffers – met uitzondering van één gewonde – kwamen op het conto van islamitische daders. 1.004 mensen, verspreid over 19 EU-landen, werden door de politie gearresteerd omdat ze ervan verdacht werden terroristische misdrijven te hebben gepleegd, de meeste daarvan in Groot-Brittannië (281), gevolgd door Frankrijk (224), Italië (132) en België (99), schrijft Torsten Groß op Anonymousnews.

Als men vraagt naar de motivatie van de daders, is het opvallend dat volgens Europol het merendeel van de terroristische aanslagen kan worden toegeschreven aan de groep etno-nationalisten en separatisten, namelijk 57 van de totale 119. Hun aantal is de afgelopen jaren echter gedaald, wat te wijten is aan het feit dat gewelddadige onafhankelijkheidsbewegingen zoals de Spaanse ETA en de Corsicaanse onafhankelijkheidsbeweging FLNC al geruime tijd niet meer actief zijn geweest.

De geregistreerde terreurdaden in 2019 werden werden bijna zonder uitzondering gemeld vanuit Groot-Brittannië, namelijk 56. Dit is te wijten aan de activiteiten van de Dissident Republicans (DR), die strijden voor een hereniging van Noord-Ierland met de Ierse Republiek en het zogenaamde Goedevrijdagakkoord van 1998 verwerpen dat een politieke oplossing voor het conflict beoogt. Tot de DR behoren met name het paramilitaire Real Irish Republican Army.

  Bill Gates over zijn aanstaande Covid-19 vaccinatie: "Je hebt geen keuze" - en kan nauwelijks zijn lachen inhouden

Het is ook het Verenigd Koninkrijk waar in 2019 de meeste mensen werden gearresteerd voor terroristische misdrijven, namelijk 281, plus 147 terroristen of terreurverdachten die in Noord-Ierland werden gearresteerd. De motivatie van de gearresteerde daders is onduidelijk, aangezien de door de Britse autoriteiten aan Europol gemelde gegevens hierover geen informatie bevatten. Er mag worden aangenomen dat de gedetineerden grotendeels Noord-Ierse separatisten en islamisten zijn.

Brexit zal de statistieken veranderen

Als Groot-Brittannië als gevolg van de Brexit van 31 januari 2020 ook uit Europol zou stappen, zou het grote aantal terroristische misdrijven met betrekking tot Noord-Ierland niet meer in de statistieken worden opgenomen, wat de situatie voor de EU aanzienlijk veranderd.

Op de tweede plaats komen de terreurdaden van links-extremisten en anarchisten, waarvan het aantal voor 2019 op 26 staat. Hiervan waren er 25 succesvol, één mislukt. Alleen al in Italië zijn er tweeëntwintig gepleegd, meer dan twee keer zoveel als een jaar geleden. Spanje en Griekenland meldden elk twee linkse terreuraanslagen. Opvallend is dat het aantal linkse extremisten dat gevangen zit voor terroristische activiteiten in 2019 verdrievoudigd is.

Deze enorme toename is opnieuw toe te schrijven aan Italië. Daar steeg het aantal gearresteerde linkse terroristen explosief van 8 naar 98 binnen een jaar. De delinquenten worden voornamelijk beschuldigd van misdrijven die zijn gepleegd in het kader van gewelddadige demonstraties, met name tegen politieagenten, en die door de Italiaanse justitie als “terroristisch” worden aangemerkt.

Dit brengt een centrale tekortkoming van het Europol-verslag aan het licht: er bestaat geen uniforme definitie van terrorisme in de EU. Als bijvoorbeeld de Italiaanse definitie van terrorisme ook in Duitsland zou worden toegepast, zou het BKA [Duitse federale recherchedienst, red] een aanzienlijk aantal linkse terreurdelicten aan Europol moeten melden, gezien de toenemende militante kracht van Antifa en het geweld ervan, dat zowel tegen de veiligheidsorganen als tegen de politieke tegenstanders is gericht. Er staat er niet één in het huidige rapport van de EU-politieautoriteit.

  26.041 DODEN 2.448.362 GEWONDEN na COVID-19 injecties gemeld in databank van ongewenste bijwerkingen van geneesmiddelen van de Europese Unie

Media zwijgen over links geweld

In ieder geval is er in Italië een sterke linkse geweldsscène. Natuurlijk hoort men er bijna niets over in de Duitse media. Zij geven er de voorkeur aan het “gevaar van rechts” te beschrijven, dat zou uitgaan van Matteo Salvini en zijn Lega voor heel Europa. Dus wederom wordt de Duitse Franz in de maling genomen.

Op de derde plaats staat de jihadistische islam, die in 2019 verantwoordelijk was voor 21 terreurdaden in de EU, waarvan er 4 mislukten en nog eens 14 door de veiligheidsautoriteiten werden gedwarsboomd. Desalniettemin zijn bij de drie succesvolle aanvallen tien mensen omgekomen. Alle in 2019 geregistreerde terreurdoden in de lidstaten van de Europese Unie zijn dus toe te schrijven aan moslims: vier elk in Frankrijk en Nederland, twee in Groot-Brittannië.

436 personen uit dit milieu die van terroristische activiteiten worden beschuldigd, werden in 2019 gearresteerd, veruit het grootste aantal in Frankrijk, namelijk 202. Tegelijkertijd werd een derde van alle terroristische daden die in de EU zijn gepleegd of gepoogd te plegen, op Franse bodem gepleegd. Deze cijfers illustreren eens te meer dat Frankrijk, met zijn uitgesproken parallelle samenlevingen, allang een hotspot is geworden van het radicale islamisme, dat als gevolg van een misplaatst immigratiebeleid gevaarlijk is voor heel Europa.

Nummer twee in de statistieken is Oostenrijk met 43 arrestaties, waar, in verhouding tot de relatief kleine bevolking, de meeste terroristen met een islamitische achtergrond in de hele EU gevangen zitten. Duitsland volgt met 32. Rechts terrorisme speelt een ondergeschikte rol in de Europese Unie, waarvoor de statistieken van Europol zes aanslagen in 2019 laten zien. Twee derde – vier van hen – was gepleegd in Groot-Brittannië.

  Corona mag niet uitsterven totdat het vaccin beschikbaar is - Er staat teveel geld op het spel

Grootste terroristische dreiging van het jihadisme

Conclusie: Op basis van het aantal slachtoffers blijft het jihadisme de grootste terroristische dreiging in Europa. Het gevaar dat uitgaat van de radicale islam is de afgelopen jaren echter afgenomen, niet in de laatste plaats als gevolg van de militaire nederlaag van de terroristische militie-islamitische staat in Syrië en Irak.

De vrees dat IS-strijders die terugkeren naar Europa grootschalige aanvallen zouden kunnen uitvoeren in de EU is tot nu toe ongegrond gebleken. Dit kan echter in de toekomst veranderen en daarom is het nog te vroeg om het sein veilig te geven. In vergelijking met voorgaande jaren zijn terroristische aanslagen door separatistische groeperingen aanzienlijk minder ernstig geworden. Dit fenomeen is momenteel beperkt tot het conflict in Noord-Ierland.

Het linkse terrorisme daarentegen vormt een groeiende bedreiging voor de veiligheid in de EU, hoewel in veel lidstaten, zoals Duitsland, gewelddaden van linkse extremisten niet als terroristische daden worden beschouwd. In de statistieken van Europol speelt dit probleem dus alleen in Zuid-Europa, en vooral in Italië, een rol. Er is dringend behoefte aan een gemeenschappelijke definitie van terrorisme in de Europese Unie, zodat terroristische misdrijven op uniforme wijze kunnen worden geregistreerd en het publiek een realistisch beeld krijgt van de veiligheidssituatie.

Project Veritas infiltreert Antifa en onthult hun criminele agenda

Vorig artikel35 antiterroristische eenheden tegen Antifa in de VS
Volgend artikelTwee zwarte tieners neergeschoten door Antifa – waren zogenaamd fascisten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in