Elke keer dat je hoort dat “iedereen” het ergens over eens is, is het tijd om een stapje terug te doen… vooral wanneer “iedereen” op de loonlijst staat van de Gecontroleerde Media, schrijft Guy Somerset.

In de weken voorafgaand aan de glorieuze verjaardag van Oekraïne was de enige uitzondering op de op televisie uitgezonden mantra “Rusland verliest in Oekraïne!”: “Rusland heeft al verloren in Oekraïne!”

Dit is niet alleen overduidelijk onjuist, het feit dat er geen tegengeluid is, zou u moeten vertellen dat het tegendeel waar is.

Gelukkig hebben de lezers van Pravda.Ru uw plichtsgetrouwe correspondent voor de zaak.

De wapens

Tanks

Eerst en vooral krijgt koning Zelensky niet wat hem beloofd is.

Om eerlijk te zijn heb ik dit niet aangekondigd. Toen de hele Tank To-do tot stand kwam, leek het echt alsof… de geallieerden?… de NAVO?… de Coalitie van de Lafaards?… de Westerse regeringen, bij gebrek aan een betere term… wel, het leek erop dat ze hun beloftes echt zouden nakomen.

Maar dat blijkt nu niet zo te zijn.

Veel van de aanbeden tanks zijn in verval of ongeschikt om te worden uitgezonden. Sommige van de landen die beloofd hadden, hebben blijkbaar opnieuw overwogen of ze hun tanks niet paraat willen houden. Andere landen hebben hun aanbod zonder veel uitleg ingetrokken.

Uiteindelijk lijkt het erop dat Oekraïne slechts een kwart van de aanvankelijk toegezegde tanks krijgt.

En Rusland? The Guardian beweert dat er nog maar 1.800 tanks in plaats van 2.927 zijn… maar geven schaapachtig toe dat Moskou er nog eens 5.000 in reserve heeft. Kortom, de Russen hebben er ongeveer twee keer zoveel als hun tegenstander.

Ondertussen smeekt koning Zelensky om genoeg voor een enkel bataljon van ongeveer 50, dat nog maanden op zich zal laten wachten.

Jachtvliegtuigen

Onmiddellijk na het stelen van miljarden voor de spooktankbrigade ging tsaar Zelenski aan de slag met het bedelen om gevechtsvliegtuigen, blijkbaar onbewust van hoe vervelend zijn constante verzoeken – en vaak eisen – overkomen op de gemiddelde burger van het Westen die zijn verwarmingsrekening probeert te betalen of zich eieren probeert te veroorloven.

Hoe het ook zij, Mr Combat Cosplay krijgt waarschijnlijk nog steeds geen straaljagers.

Biden antwoordde met een nadrukkelijk “Nee!” en verschillende andere Europese leiders hebben het soort antwoord gegeven dat je van je ouders verwacht als je vraagt of je voor je verjaardag naar Disneyland mag: “Nou… we zullen zien…”.

Met andere woorden, er komen voorlopig geen gevechtsvliegtuigen.

Dit is tot op zekere hoogte verzacht door de alomtegenwoordige training van Oekraïners in bijna elke hoek van Europa. (Men kan zich afvragen of er in Groot-Brittannië een energiecrisis zou zijn als er evenveel tijd werd besteed aan het opleiden van Oekraïners tot elektriciens als aan het opleiden van piloten).

Hoewel de deskundigen u anders zullen vertellen, duurt het in het Verenigd Koninkrijk zes jaar – dat is uitgesproken JAAR – om een Tornado te leren vliegen.

Zelfs als we toegeven dat er een zeker bureaucratisch verschil in het spel is, aangezien elk toestel 40 miljoen dollar kost om aan te schaffen en 45.000 dollar per uur om te vliegen, is het onwaarschijnlijk dat er binnenkort veel Oekraïense Top Guns zullen rondvliegen.

Over het algemeen lijkt de hele “trainingsoefening” een afleidingsmanoeuvre om koning Camouflage een tijdje het zwijgen op te leggen, terwijl de volwassenen hem zullen proberen te overtuigen om niet te proberen de Krim binnen te vallen.

  Westerse mythe van "superwapens" ontkracht

Clusterbommen

Misschien is niets zo tekenend voor de tendens van de Westerse Regering als het verzoek om clusterbommen dat de Oekraïense bende vorige week deed.

Als er een duidelijker voorbeeld is van hoe ver deze gekken afstaan van de werkelijkheid, wie weet wat het dan wel is.

Bijna elke regering in de Europese Unie heeft de verklaring tegen dergelijke wapens ondertekend, dus het was belachelijk om specifiek voor die wapens naar de Veiligheidsconferentie van München te gaan. Erger nog was dat de Oekraïense delegatie, in plaats van haar faux pas toe te geven toen ze geconfronteerd werd met schok en afschuw, het lef had om te beweren dat het allemaal wel meeviel omdat ze alleen op eigen grondgebied clusterbombardementen zouden uitvoeren.

Voor zover het tij aan het keren is met betrekking tot de voortdurende smeekbeden, is het misschien goed om deze datum in gedachten te houden.

Granaten

Dit is echter het grootste probleem waarmee Zelensky en zijn trawanten de komende maanden zullen worden geconfronteerd – ze hebben niet eens conventionele munitie om mee te schieten.

De 155 mm granaten zijn bijna op.

De cijfers over wanneer en of dergelijke munitie op tijd geleverd kan worden voor eventuele zomerse jamborees lopen uiteen. Volgens sommige schattingen zal Oekraïne binnen een maand zijn wapenvoorraad volledig hebben opgebruikt.

Zelfs als dat niet helemaal juist is, is er het kleine feit dat deze week in The Guardian werd gemeld dat de wapenproducenten niet eens nieuwe bestellingen hadden ontvangen!

Zet dit eens af tegen Rusland, dat momenteel in een drieploegendienst dergelijke munitie produceert.

Nogmaals: de ene kant staat op het punt zonder granaten te komen zitten. Aan de andere kant worden ze non-stop geproduceerd.

Dus leg me nog eens uit hoe Rusland op het punt staat een gevecht te verliezen waarin alleen zij zullen schieten?

De spelers

Het Westen

Naarmate de tijd verstrijkt en de burgers van het Westen, die zonder goede reden in deze onzin worden meegesleept, elke dag meer en meer lijden… broeit er een massale en wijdverspreide ontevredenheid.

In veel landen daalt de levensstandaard snel.

Voor Groot-Brittannië wordt een recessie voorspeld. Duitsland deïndustrialiseert in zekere mate. Hongarije heeft verklaard dat deelname aan het Zelensky Drama honderden miljarden heeft gekost – ja, dat zijn miljarden.

Ondertussen hangt er wat betreft de Oekraïense vluchtelingen een onrustig gevoel in de lucht.

Wist u dat de regering in Tsjechië betaalde advertenties plaatst om de bevolking gerust te stellen dat Oekraïense vluchtelingen hun werk niet inpikken?

Dat mag dan een uitschieter zijn, het is een indicatie van iets wat wel eens heel lelijk zou kunnen worden.

De rest

Terwijl steeds meer mensen over de hele wereld uit deze zinkende boot willen springen, zijn er anderen die hun neutraliteitsbelofte lijken te heroverwegen.

India en andere landen beginnen te profiteren van lucratieve oliedeals of treffen regelingen om de betalingsprocessen te omzeilen die de westerse regeringen onverstandig hebben gekozen om Rusland te ontkoppelen.

Dan is er nog de grote jongen in de mondiale buurt – China. Het lijkt erop dat Peking binnenkort wapens aan het Kremlin zal leveren.

“Maar, Somerset, waarom? Waarom, oh waarom, zouden ze dat doen?”

Nou, in de eerste plaats omdat China er misschien eindelijk achter komt dat als Rusland valt, zij de volgende zijn op de hit-lijst van de “op regels gebaseerde orde”. Misschien zien ze een goede gelegenheid om geld te verdienen terwijl ze de nieuwste hardware testen. Of misschien houden ze er gewoon niet van om getreiterd te worden door het soort dat Antony Blinken vertegenwoordigt als hij zeurt: “Jullie Chinezen kunnen er maar beter niet aan denken om wapens naar Rusland te sturen… of anders!”.

  Duitsland loopt risico op massale onlusten - Binnenlandse Veiligheidsdienst

Ik weet niet zeker hoe je in het Chinees zegt: “Of anders, wat?”, maar ik weet vrij zeker dat Xi het onlangs heeft gezegd.

De tijdlijn

Verkiezingsseizoen

Overigens is er nog de kleine kwestie van de Lokale Werkelijkheid.

Dat wil zeggen, de Russische tijd is anders dan de tijd in Washington en dat heeft niets te maken met uw klok.

Laten we beginnen met de basis: volgend jaar zijn er Amerikaanse verkiezingen. Er zijn ook Britse verkiezingen die voor 24 januari 2025 moeten plaatsvinden, maar waarschijnlijk in de zomer of herfst van 2024. Duitsland moet op of voor 26 oktober 2025 verkiezingen houden.

Dit zijn allemaal de plaatsen waar de burgers het meest te lijden hebben om Rajah Vlodomor te overladen met rijkdom. Ik vermoed dat velen na anderhalf jaar ontbering niet staan te trappelen om de machthebbers… nou ja, aan de macht te houden.

Eigenbelang

Nu de steun voor Oekraïne een duikvlucht neemt – en dat doet het, ondanks wat u hoort van de gecontroleerde media – zullen veel van deze “heilige plicht”-types die nu in functie zijn hun geloof heroverwegen.

In Rusland zijn er inderdaad presidentsverkiezingen gepland voor maart 2024 … maar er zijn verschillen.

Niemand in het Verenigd Koninkrijk denkt dat het Oekraïne-conflict een existentiële crisis is. Weinigen in de VS hebben nauwe familiebanden in het gebied waar gevochten wordt. Bijna geen enkele Duitser denkt dat als Kiev verliest, dit de koers van hun nationale ideologie radicaal zal veranderen.

Dat geldt niet voor Rusland. Poetin heeft veel minder te vrezen van een volksopstand dan zijn tegenstanders in het buitenland.

Ten slotte is er de algemene waardering voor opoffering. Als McDonald’s uit het Amerikaanse landschap zou verdwijnen, zou Washington voor het vallen van de avond in brand staan. In Rusland gaf niemand er iets om toen ze het weghaalden. Hetzelfde geldt voor Starbuck’s … en Victoria’s Secret … en andere merken.

Accepteer dat als anekdotisch als u wilt, maar het zegt iets over wie het langer volhoudt dan de ander.

De omstandigheden

De Krim

Belangrijk is dat de voorwaarden om zelfs maar te beginnen praten over een staakt-het-vuren of vrede met de dag idioter worden.

Koning Zelensky blijft er niet alleen op aandringen dat hij onophoudelijk etnische Russische burgers in de Donbass mag doden, hij beweert ook dat de Krim – al 30 jaar Oekraïens en 300 jaar Russisch – aan hem moet worden teruggegeven … ondanks een vrij en eerlijk volksreferendum waarin de eigenlijke inwoners van de Krim verklaarden dat zij liever niet worden gebombardeerd en zich bij Rusland willen aansluiten voor bescherming.

Herstelbetalingen

Alsof deze domheid nog niet genoeg was om u ervan te overtuigen dat Koning Cocaïne weer hoogtij vierde, is er de nieuwste onzin – “Herstelbetalingen”.

Het horen van “herstelbetalingen” als algemeen thema hoort in het beste geval thuis in een komedie en in het slechtste geval in een horrorshow. Het is reductief, het is collectief straffend en van Versailles tot Zuid-Afrika heeft het nog nooit gewerkt.

  Rusland informeert zijn burgers om zich voor te bereiden op nucleaire vergeldingsaanval van de NAVO

Nog verbazingwekkender vind ik dat deze Zelensky-types in hun rechtschapen verontwaardiging nooit stilstaan bij de alternatieve zienswijze.

Dat wil zeggen, als de keuze voor Rusland wordt: A) zich overgeven in Oekraïne en ook eeuwig betalen aan de Oekraïners, of B) blijven vechten omdat het een gevecht op leven en dood is… welke logische reden zou iemand in Rusland dan hebben om tot een overeenkomst te komen?

Redelijke partijen zouden het land kunnen opdelen en het daarbij laten omwille van de vrede… maar als de overeenkomst een clausule bevat om Moskou failliet te laten gaan, wat voor stimulans is er dan om er ooit mee op te houden?

Waarom niet gewoon doorbijten tot het leger de rivier bereikt en dan burgers die willen vertrekken een veilige doorgang bieden en alle anderen Russisch staatsburger laten worden?

De realiteit

Onderhandelen

Iedereen – en daarmee bedoel ik iedereen die gekocht en betaald wordt – is het erover eens dat het Oekraïne-conflict zal eindigen met een verdrag.

Sean (vermeende Steroid Tweaker en Bestie van Zelensky) Penn zei het. Meerdere Amerikaanse functionarissen hebben het gezegd. Een reeks NAVO-generaals heeft het gezegd.

“Alle conflicten eindigen aan de onderhandelingstafel.”

Geschiedenis

Echt? Leef ik in een alternatieve realiteit?

 • Eindigde Vietnam aan een tafel of op een dak?
 • Eindigde Afghanistan aan een tafel of met wanhopige mensen die aan vluchtende Amerikaanse vrachtvliegtuigen hingen?
 • Integendeel, er is geen objectieve reden voor Rusland om ooit in te stemmen met onderhandelingen over de beëindiging van dit geschil.

Tenminste, niet wanneer de Russische president Poetin wordt gekarakteriseerd – dat wil zeggen, gekarikaturiseerd – als “puur kwaad” en Russische soldaten wordt verteld dat ze allemaal “oorlogsmisdadigers” zijn, en Russische burgers wordt verteld dat ze “herstelbetalingen” moeten betalen totdat ze in een staat van nationale ontbinding verkeren.

Ik zou zeggen dat de meeste van de genoemden beleefd zouden weigeren zich in hun eigen ondergang te laten praten.

De realiteit

Hier zijn de feiten die u niet zult horen op de IdiotTube:

 • De Westerse regeringen trekken zich al terug…
 • Het Westerse volk is het zat om zich arm voor Oekraïne te moeten betalen…
 • De Oekraïners zitten zonder granaten…
 • De Russen laten de klok rond fabrieken draaien om munitie te maken…
 • De wereld is ongeveer drie maanden verwijderd van het begin van een verkiezingscyclus…
 • Een kant (Hint: het is niet Kiev) heeft ongeveer 300.000 infanteristen bij de grens staan en er komen er nog meer…
 • De andere kant (Hint: het is niet Moskou) vertrouwt op Poolse vrijwilligers om hun gevechten voor hen uit te vechten…
 • Zelfs als alle kaarten niet in het voordeel van Rusland zouden zijn, zou er nog steeds geen reden zijn om te praten als de enige woorden die worden gebruikt laster tegen hen zijn…
 • Wat uw persoonlijke filosofie over de omstandigheden ook is, dit is de praktische realiteit van de situatie…

Niets van dit alles eindigt “aan de onderhandelingstafel” dit jaar – het eindigt aan de Dnipro in de komende twee of drie jaar.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is duidelijk dat degenen die begrijpen waar dit naar toe gaat, de Derde Wereldoorlog isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse leiders zeggen privé dat Oekraïne de oorlog niet kan winnen
Volgend artikelSoros, Gates, Rockefeller & Duits geld denktank onthult dat de anti-Russische propagandaoorlog faalt in India, China, Turkije en zelfs in de VS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Onderschat de Polen niet. Ik acht, zij kunnen maar zo in grote getale de Russen gaan bevechten in Oekraïne. Vrijwillig en zonder loon. Vechtlustig (tegen Rusland) en gedreven door EU-ideologie. Of het baat zal hebben is tot daar aan toe, maar ze zouden maar zo Oekraïnes plaats kunnen innemen.

  • je zou bijna denken dat dit komt omdat polen een pleurishekel aan russen hebben, maar het gaat hier alleen om mensen die er bewust voor kiezen naar een buurland te gaan om andere mensen om zeep te helpen.

   • Er was democratie vrijheid en rijkdom in het Westen maar dat is verleden tijd alleen weten de Oostblokkers dat nog niet.
    Vechten voor die vrijheid. Jawel, die van de WEF en het verraad van overheden aan eigen volk.
    Kijk zojuist naar het gruwelijkste video van de oorlog die ik tot nu gezien heb.
    Zou verplichte kost moeten zijn voor onnadenkenden.
    Een gemengd onderdompelen van jonge en oude naïeve mensen en oorlogshitsers.

    • Inderdaad, de Oostblokkers hebben nog niet door hoe ze onbewust gekorfd worden. Uiteraard komt daar de immense propagandamolen voor de Inglische-Amerikaanse cultuur bovenop, net zoals hier bij ons in de jaren ’60 met het gejank van de Bietels enz. Tenslotte alleen nog Hollywoodfilms om de roes te vervolledigen..

     • En die Hollywood films met zelfs het politiek correcte Netflix zijn we al voorbij. Er zit nog maar een (of twee) ding(en) op.
      De Wef toekomst of terug naar het jaren vijftig bestedingspatroon met navenant eenvoudig leven. Of zo.

  • ik denk eerder dat het hommeles wordt in Transnistrie en omgeving. Als de Amerikanen de Moldaviers erin gaan betrekken zal Rusland moeten anticiperen en vanaf Krim doortrekken naar Odessa en vervolgens Transnistrie (Russisch). Transnistrie ligt tussen Oekraine en Moldavie dus dat is een uitgelezen plek om de oorlog te laten ontvlammen.

   • @ roebel februari 26, 2023 at 19:15,
    Transnistrie is zo interessant voor zowel Oekraïne als de NAVO/Amerikanen. Want daar ligt het grootste wapendepot van heel Europa opgeslagen van de oude Sovjet tijd. Deze goudmijn is voor Oekraïne en de NAVO/Amerikanen van levensbelang, want zij hebben gewoon wapens/munitie te kort en deze enorme voorraad kan het verschil maken op het slagveld verwachten zij. Daar het een Russische wapen depot is, is dat tevens een regelrechte oorlogsverklaring van de NAVO en de Amerikanen. Wat een gigantische escalatie zou kunnen betekenen voor de NAVO/EU/VK en Amerika versa Rusland/China/Iran.

 2. “Ik vermoed dat velen na anderhalf jaar ontbering niet staan te trappelen om de machthebbers… nou ja, aan de macht te houden.”
  Wake up call, iemand de verkiezings uitslag gezien van Berlijn het spul loopt nog massaal van de klippen af.
  Er gaat niets gebeuren of nu door bedrog of dwaasheid geen regime change in de demonische cratien.

  • Klopt. De verkiezingen in de EU-landen zijn een wassen neus. Ook al zouden de pro-EU partijen eigenlijk massaal verliezen, de uitslag zal zeggen dat ze winnen. Alles aan de EU is nep.

 3. “ De 155 m’n granaten zijn bijna op “
  Het is het spel wat op papier is geschreven door de scriptschrijvers ,
  En wordt verspreid door nieuwsbladen voila iedereen trapt in de fuik.

  granaten zijn niet op,
  Gevechtsvliegtuigen , wat moet zelensky ermee ?
  Ze vliegen boven mijn hoofd inclusief piloten !
  Weet niet waar ze verzamelen; Groenland, IJsland Spitsbergen, het past niet op een vliegveldje.
  Deze oorlog lijkt in volle gang.

  • Die vliegtuigen zijn niet makkelijk te volgen. Maar inderdaad, er vliegt ook hier zat over. De RAF, Amerika. En weet ik wat allemaal nog meer. Iemand uit de buurt houdt dit op Flightradar24 in de gaten. Je hoort het ook. En vergeet onze luchtmacht, of wat daar nog van over is, niet.
   WW III is al in volle gang.

  • En wij, ‘ moeten’ aan een CO2 paspoort , 3000 boeren weg, de kachel lager zetten,
   Zo ook minder vlees, brandstof zegt fuhrer klaus von der skavenwelt
   Voordeel ;
   eten wordt creatief product;
   Door gemodificeerd en insektenmeel bereidde produkten valt veel af .
   Alles voor de kerosine en de oorlog

 4. Kijk hoe Irak, Libië, Syrië functioneren na westerse bemoeienis. Het land de Oekraïne is voor de komende decennia een failed state. Wie ook wint, de Oekraïne is als land een gepasseerd station. Indien ze geluk hebben kunnen de restanten aansluiten bij Polen en Rusland. De Oekraïne wordt het Libië van Europa.
  Het zogenaamde herbouwfonds van de geconfisqueerde russische tegoeden zijn digitale cijfers in een bankcomputer, de intrinsieke waarde is nul.
  Voordeel voor ons is dat we voor de komende jaren Oekraïnse poetsvrouwen en Oekraïns macdonald’s personeel in overvloed hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in