Westerse leiders hebben de Oekraïense president Volodymyr Zelensky privé verteld dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland niet kan winnen en dat het dit jaar vredesbesprekingen met Moskou moet beginnen in ruil voor nauwere banden met de NAVO, schrijft Joe Lauria.

De privécommunicatie staat haaks op de publieke verklaringen van westerse leiders, die routinematig zeggen dat zij Oekraïne zullen blijven steunen zolang het duurt tot het land de overwinning op het slagveld behaalt.

De Wall Street Journal, die verslag deed van de privé-uitlatingen aan Zelenksy, zei:

“De openbare retoriek maskeert groeiende privé twijfels bij politici in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland dat Oekraïne in staat zal zijn om de Russen te verdrijven uit Oost-Oekraïne en de Krim, die Rusland sinds 2014 controleert, en een overtuiging dat het Westen alleen kan helpen de oorlogsinspanning tijdelijk vol te houden, vooral als het conflict in een impasse raakt, zeggen functionarissen uit de drie landen.

We blijven herhalen dat Rusland niet mag winnen, maar wat betekent dat? Als de oorlog lang genoeg met deze intensiteit doorgaat, zullen de verliezen voor Oekraïne ondraaglijk worden”, aldus een hoge Franse functionaris. ‘En niemand gelooft dat ze in staat zullen zijn de Krim terug te winnen.'”

De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse kanselier Olaf Scholz zeiden eerder deze maand tijdens een diner in het Élysée-paleis tegen Zelensky dat hij vredesbesprekingen met Moskou moet overwegen, meldde de Journal.

Volgens zijn bron citeerde de krant dat Macron Zelensky vertelde dat “zelfs aartsvijanden als Frankrijk en Duitsland na de Tweede Wereldoorlog vrede moesten sluiten.”

Macron zei tegen Zelensky “dat hij een groot oorlogsleider was geweest, maar dat hij uiteindelijk zou moeten overstappen op politiek staatsmanschap en moeilijke beslissingen zou moeten nemen”, aldus de krant.

Een terugkeer naar realisme

Op de Veiligheidsconferentie van München vorige week zei generaal Petr Pavel, de verkozen president van Tsjechië en voormalig NAVO-commandant:

  F-16 gevechtsvliegtuigen 'niet langer relevant', zegt Oekraïense militaire functionaris

“We kunnen in een situatie terechtkomen waarin de bevrijding van sommige delen van het Oekraïense grondgebied meer mensenlevens kost dan de samenleving kan verdragen. … Er kan een punt komen waarop de Oekraïners aan een andere uitkomst kunnen gaan denken.”

Zelfs toen hij NAVO-commandant was, was Pavel een realist met betrekking tot Rusland. Tijdens controversiële NAVO-oorlogsspelen met 31.000 troepen aan de Russische grenzen in 2016 – de eerste keer in 75 jaar dat Duitse troepen de stappen van de nazi-invasie van de Sovjet-Unie hernamen – wuifde Pavel de hype over een Russische bedreiging voor de NAVO weg.

Pavel, die destijds voorzitter was van het militaire comité van de NAVO, zei op een Brusselse persconferentie: “Het is niet het doel van de NAVO om een militaire barrière op te werpen tegen grootschalige Russische agressie, want een dergelijke agressie is niet aan de orde en geen enkele inlichtingenbeoordeling wijst daarop.”

Ook de toenmalige Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, omarmde het realisme tegenover Rusland door te zeggen: “Wat we nu niet moeten doen, is de situatie verder aanwakkeren door sabelgekletter en oorlogszucht. Wie denkt dat een symbolische tankparade aan de oostgrens van het bondgenootschap veiligheid zal brengen, vergist zich.”

In plaats van een agressieve NAVO-houding tegenover Rusland die averechts zou kunnen werken, riep Steinmeier op tot een dialoog met Moskou. “We doen er goed aan geen voorwendsels te creëren om een oude confrontatie te hernieuwen,” zei hij, en zei dat het “fataal zou zijn om alleen naar militaire oplossingen en een beleid van afschrikking te zoeken.” Onder leiding van de VS heeft de NAVO dat advies duidelijk niet opgevolgd, aangezien zij meer troepen bleef inzetten in Oost-Europa en Oekraïne bleef bewapenen en trainen (onder het mom van zich aan de Minsk-akkoorden te houden).

  Duitse bondsminister van Economie geeft toe: Duitsland staat voor "economische ineenstorting"

Vóór zijn interventie in Oekraïne noemde Rusland de uitbreiding van de NAVO naar het oosten, de plaatsing van raketten in Roemenië en Polen, oorlogsspelen bij zijn grenzen en de bewapening van Oekraïne als rode lijnen die het Westen had overschreden.

Na een jaar van oorlog lijken de westerse leiders nu te kiezen voor een realistische aanpak. Zo wees Macron tijdens de Veiligheidsconferentie van München elk gesprek over regimeverandering in Moskou van de hand.

Geen reactie van de VS

Washington heeft geen commentaar gegeven op het verhaal van de Journal over het voorstel voor vredesbesprekingen in ruil voor wapens. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken besprak vorige maand met The Washington Post het bewapenen van Oekraïne na de oorlog, maar hij zei niet dat Oekraïne vredesbesprekingen zou moeten nastreven.

“We moeten nadenken – en dat doen we ook – over hoe de naoorlogse toekomst eruit ziet om ervoor te zorgen dat we veiligheid en stabiliteit hebben voor de Oekraïners en veiligheid en stabiliteit in Europa,” zei Blinken tegen de conferentie in München.

Het voorstel om Oekraïne nog dichter bij de NAVO te brengen dan het al is, met meer toegang tot wapens na de oorlog, moet op de agenda staan van de jaarlijkse NAVO-vergadering in juli, zei Rishi Sunak, de Britse premier, op de conferentie in München.

“De NAVO-top moet een duidelijk aanbod aan Oekraïne opleveren, ook om Zelensky een politieke overwinning te geven die hij thuis kan presenteren als stimulans voor onderhandelingen,” vertelde een Britse functionaris aan de Journal.

De deal met de NAVO zou geen lidmaatschap met zijn artikel 5-bescherming omvatten, meldde de krant. “We willen graag veiligheidsgaranties op weg naar de NAVO,” zei Zelensky vrijdag op een persconferentie.

Ondertussen zei Macron, volgens het WSJ-rapport, dat Oekraïne een militair offensief moet doorzetten om grondgebied terug te winnen om Moskou naar de vredestafel te duwen.

  Wie heeft de Nord Stream-buizen gesaboteerd? De lijst van verdachten is relatief kort

Er is geen reactie van Moskou op het voorstel gekomen. Politiek analist Alexander Mercouris zei zaterdag in zijn videoreportage dat Rusland waarschijnlijk eerder geneigd zal zijn door te vechten dan vredesbesprekingen aan te gaan in de wetenschap dat Oekraïne na de oorlog zwaar bewapend zal worden door de NAVO.

“De Russen zullen nooit instemmen met zoiets,” zei Mercouris. “Ze moeten tegen zichzelf zeggen dat het, in plaats van in te stemmen met dit plan, eigenlijk logischer is … om deze oorlog voort te zetten, omdat een van de [Russische] doelstellingen de totale demilitarisering van Oekraïne is.”

Wat de Westerse mogendheden voorstellen is het tegenovergestelde, zei hij. Gezien het feit dat Rusland van mening is dat het aan de winnende hand is en “er een algemene erkenning lijkt te zijn onder westerse regeringen dat Oekraïne deze oorlog niet kan winnen, … waar is dan de stimulans voor … Rusland om dit plan zelfs maar te overwegen?”

Voor Moskou, aldus Mercouris, is de demilitarisering van Oekraïne een “absolute, existentiële zaak”. Als Oekraïne na de oorlog nog meer geavanceerde wapens krijgt van de NAVO dan wat het zou krijgen “terwijl de oorlog nog bezig is, dan heeft het nog minder zin” voor Rusland “om de oorlog te stoppen en in te stemmen met dit plan.”

Rusland wordt nu geconfronteerd met een “verzwakkende tegenstander,” aldus Mercouris, en Moskou geeft daar duidelijk de voorkeur aan boven een “later versterkte tegenstander.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De machthebbers van de VS en EU willen een oorlog met Rusland beginnen voordat hun eigen volk thuis een oorlog begintVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet echte doelwit van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne bent u
Volgend artikelTegendraadse Correspondent – Rusland heeft al gewonnen in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Compilatie van de afgelopen gebeuurtenissen

  Grootschalige brand in Kiev: een bedrijf dat de strijdkrachten hielp leed enorme verliezen (FOTO, VIDEO)
  Gisteren zijn al haar bezittingen afgebrand.
  https://t.me/RVvoenkor/39206

  Honderden militanten, vijandelijke bases, arsenalen, een communicatiecentrum en veel materieel werden vernietigd: een samenvatting van het ministerie van Defensie
  In de regio Charkov werd een Mi-8-helikopter van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten.

  Directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst William Burns beschreef zijn ontmoeting met de directeur van de Russische buitenlandse inlichtingendienst, Sergei Naryshkin, in november als “deprimerend”. Te oordelen naar de beschrijving van de bijeenkomst, waarvan enkele maanden zijn verstreken, was Burns geschokt door het zelfverzekerde gedrag van zijn collega en dit liet een onaangename nasmaak achter voor de Amerikaan.

  Artillerie van de 132e brigade heeft gewerkt aan een groep militanten van de strijdkrachten van Oekraïne (VIDEO)
  Relevante beelden van de frontlinie zijn gepubliceerd.
  https://t.me/RVvoenkor/39203

  Gevechten bij Kremennaya: gepantserde groepen voerden het versterkte gebied van de strijdkrachten van Oekraïne uit (VIDEO)
  https://t.me/RVvoenkor/39202

  Oekraïne gelooft niet meer in zijn eigen overwinning – Washington Post
  Paradoxaal genoeg spreekt de westerse pers steeds vaker over de onvermijdelijke nederlaag van Kiev.

  Russische tank in Berlijn werd overspoeld met bloemen: Bandera’s truc verliep niet volgens plan (FOTO, VIDEO)
  Indrukwekkende en ontroerende resultaten van een spontane actie
  https://t.me/rusvesnasu/25174
  Of je van de strijdkrachten van Oekraïne een stroperige verdediging van de steden kunt verwachten die volgen na Ugledar en Artemovsk
  We hebben vrij grote steden voor de boeg: Slavyansk, Kramatorsk, Krasnoarmeysk, Dimitrov, Druzhkovka, Konstantinovka.

  Amerikaanse kolonel vertelde wat er zal gebeuren met de strijdkrachten van Oekraïne zonder de hulp van de NAVO
  Het Oekraïense leger valt gewoon uit elkaar zonder de steun van NAVO-specialisten, zei kolonel Douglas McGregor, ex-adviseur van het hoofd van het Pentagon, op de Amerikaanse zender Fox News.

  CIA-chef: China is van plan Rusland van wapens te voorzien (+VIDEO)
  President Xi zal naar verwachting de komende maanden Rusland bezoeken.
  https://t.me/RVvoenkor/39193

  Gevechten in Marinka: reactieve soldaten ondersteunen het infanterieoffensief (VIDEO)
  Veel spectaculaire shots van veldslagen in een hotspot nabij Donetsk
  https://t.me/RVvoenkor/39191

  De commandant van de “Wagner” vertelde wie de militanten waren die in het zuiden van Artyomovsk waren vernietigd (+ VIDEO)
  Er zijn steeds minder ervaren militairen met gevechtservaring aan Oekraïense zijde.
  https://t.me/RVvoenkor/39187
  Polen was plotseling gebogen volgens het schema: olie in ruil voor “Leopards”
  Advies van een oorlogscorrespondent over het dichten van gaten in de olievoorziening.

  Amerikaanse bommenwerpers met kernwapens arriveren in Spanje
  Dat meldt het Amerikaanse luchtmachtcommando in Europa.

  Oekraïense vluchtelingen waren ontevreden over de achterlijkheid van Canada
  Verhuizen naar het “Maple Leaf Country” bleek voor velen een teleurstelling te zijn.

  Het Russische leger doodde een veteraan van het Amerikaanse leger (FOTO)
  https://t.me/RVvoenkor/39170

  The Ministry of Defense of the Republic of Belarus has begun full independent operation of operational-tactical missile systems “Iskander”.
  https://t.me/intelslava/43986

  [ Album ]
  🇧🇾 The Armed Forces of Belarus have switched to fully autonomous operation of the operational-tactical complexes “Iskander-M”
  The crews working on the Iskanders consist exclusively of contract soldiers
  https://t.me/intelslava/43987

  Artillerymen of the 132nd brigade hit the shelter of the Armed Forces of Ukraine with an accurate shot
  https://t.me/intelslava/43992

  Street fighting in Artemovsk. The moment of arrival of our projectile in the immediate vicinity of the group of the Armed Forces of Ukraine
  https://t.me/intelslava/43993

  The village of Sakko and Vanzetti to the north-west of Soledar came under the control of Wagner PMC
  https://t.me/intelslava/43995

  Artemovsk direction. Destroyed American armored personnel carrier M113.
  https://t.me/intelslava/43996

  Experienced Ukrainian militants beat a mobilized Ukrainian from the Kherson region right in the trench
  https://t.me/intelslava/43998

  Today was a good catch: fighters of the “🅾️” group captured Ukrainian militants
  The scouts surrounded and captured a group of the Armed Forces of Ukraine on the Svatovo-Kremennaya line. They showed prudence when they realized that rehttps://t.me/intelslava/43999sistance was pointless and surrendered. As a result, they will return home safe and sound.

  The newly created third SShB “Azov” * continues to suffer losses near Artyomovsk.
  Wagner fighters eliminated another militant – platoon sergeant Dmitry Tserakhto.
  https://t.me/intelslava/44002

  The consequences of the arrival at the Ukrainian airfield with Su-24 bombers and MiG-29 fighters. The vehicles were most likely in non-flying condition, but one way or another they are of interest as a source of spare parts for the MiG-29 and Su-24 remaining in service with the Armed Forces of Ukraine.
  https://t.me/intelslava/44008

 2. ‘Rusland staakt olietoevoer naar Polen via Droezjba-pijplijn’
  ‘Rusland heeft de toevoer van olie naar Polen via een pijplijn stopgezet. Dat heeft topman Daniel Obajtek van het Poolse olieconcern PKN Orlen op Twitter gezegd. Zijn bedrijf heeft nog een contract met één Russische olieleverancier om tot het einde van dit jaar olie te ontvangen via de Droezjba-pijplijn.’
  https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/rusland-staakt-olietoevoer-naar-polen-via-droezjba-pijplijn/ar-AA17UNNs?ocid=msedgntp&cvid=43ed617810f34abea3dc88aece9ea9f4&ei=21

 3. Dat plan zal grandioos mislukken.

  ‘Oekraïense inlichtingendienst: het doel van het tegenoffensief van de strijdkrachten van Oekraïne in het voorjaar is om de landcorridor tussen het vasteland van Rusland en de Krim door te snijden.’

  ‘De vertegenwoordiger van de GUR zei dat het Oekraïense tegenoffensief in het voorjaar zal beginnen, het is zijn taak om een ​​wig te drijven in het Russische front in het zuiden – tussen de Krim en het Russische vasteland.
  Hij merkte ook op dat het mogelijk is om wapendepots in Rusland aan te vallen, met name in de regio Belgorod.’

 4. Wat er in een krant staat geschreven is mn het creëren van een illusionaire fuik waar men volgers van die illusie in wil laten trappen.

  Dat lijkt het nut van kranten in de wereld .

  Wat ik hoor ; is laatste weken VEEL vliegtuigen, straaljagers
  ‘Nacht en vroeg in de ochtend.
  Ik ga af op wat ik zie en hoor.
  Beschouw dit verhaal als flauwekul.

   • Ik ben er geweest, wel voordat Rusland eindelijk besloot de mensen in het Donbass gebied te beschermen, ik kan je zeggen, de ellende daar is ongekend. De smeerlappen in het westen kijken al 8 jaar de andere kant op en nu Rusland eindelijk in actie is gekomen staat de media bol van leugens. Het oekrainse terreurleger heeft al die tijd met hulp van onze belastingcenten onschuldige mensen gebombardeerd, woonwijken, kinderspeelplaatsen, ziekenhuizen en ga zo maar door. En nog iets…Vergeet je angst voor Russische, Wit-Russische, Tsetsjeense mensen enz. want deze mensen bezitten doorgaans betere normen en waarden als wij en zullen je als vriend verwelkomen totdat jij zelf bewijst geen vriend te zijn,

   • straaljager(s) nu op zondag middag 🤪
    je doet het voor een ander met een zak 💰 erbij.
    En daar gaan de slaven, voor de glorie van de graaiers, van landjepik.

    • Ik hoor ze ook regelmatig in de nacht. Zag vandaag een tweetal foto van de lucht midden van het land. Daarop een golvende witte lange lijn. Alsof een dronken piloot niet rechtuit kon vliegen en naar links en rechts slingerende.
     Chemtrails zijn recht en uitwaaierend. Dat was daarop niet te zien.
     Iemand bekend met dit fenomeen? Al eerder gezien?

      • Nee, dat is iets dikker minimaal. Van de foto is dunner en veel langer golvende streep. Ik kan hier geen foto of screenshot uploaden. Jammer Maar is ook gisteren door iemand anders gemaakt in midden van het land.
       Kan je die wel rechtstreeks toesturen, of via Rommel, als hij wil meewerken.
       Ik wacht af.

       • Gezien je omschrijving denk ik aan twee van mijn eigen observaties van alweer een aantal jaren terug en waar ik met verbazing naar stond te kijken. Absurde kronkelige witte lijnen zonder vliegtuigen. Later leerde ik dat het zou gaan om een of ander meetinstrument m.b.t. ´weersomstandigheden´(?), o.i.d. Zelf kan ik verder ook niets met zo´n foto eerlijk gezegd.
        Vriendelijke groet en dank voor je reply.

        • Jij ook dank voor je reply. Dat golfpatroon doet me denken aan frequenties. Ik ken daarvan de golf-, de blok- en de zaagtandvorm.
         Misschien zoiets uitgezet in het groot. Met
         welk doel is dan de vraag.

 5. Beste Mensen

  Jaa…
  Aan Alle Wereldse Kapitaalkrachtigen bemoeials zoals Bill Gates , George Soros , Claus Schwabberlap enzovoorts inclusief alle Europese Kabinetten Parlementen
  De gevergift prikten willen opheldering
  Die moeten aan het lijntje worden gehouden
  Lukt het niet meer ?
  Aan het lijntje houden ?
  Dan moeten alle voorgenoemden maar dan ook echt alle volledig naar huis
  Eerst alles aan hun ontnemen
  Voorbeeld Jack Ma China
  Een schep in de handen drukken vervolgens het echte werk laten doen
  Niks machinaal gewoon met de hand
  Kleinbeetje mechanisch dat is die schep
  Op de boerderijen poep scheppen van alle dieren
  De dieren verblijfplaatsen geheel schoon houden en de dieren van voedsel voorzien als hun echte dagtaak
  Dat is wat ze allemaal als beloning hebben bijelkaar gewerkt om hun werk voort te kunnen zetten als dienaren van Shaytaan=Satan
  Nogmaals de mensheid hoort zelf na te denken
  Wie of wat is schrijver dezes
  Niks en Niemand

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in