De hersenspoeling van de volkeren van het NAVO-bondgenootschap werkt veel beter bij de Britten dan bij de Amerikanen. Voorlopig is Rusland-haat een typisch Engels fenomeen, schrijft John Helmer.

Bijna de helft van de een maand geleden ondervraagde Amerikanen zei niet te geloven dat Rusland een tegenstander is waarmee de VS in conflict is. De resultaten van de peiling werden gerapporteerd door een door de overheid gesponsorde en gefinancierde denktank genaamd de European Council on Foreign Relations (ECFR), en de resultaten werden gepubliceerd op 22 februari. Op de vraag welke stelling “uw visie op wat Rusland voor uw land betekent” het beste weergeeft, antwoordde 55% van de Amerikanen dat Rusland een oorlogszuchtig land is. Echter, 14% antwoordde dat Rusland “een bondgenoot is die onze belangen en waarden deelt” of “een noodzakelijke partner waarmee wij strategisch moeten samenwerken”; nog eens 16% van de Amerikanen beschreef Rusland als “een rivaal waarmee wij moeten concurreren”; en 16% was vrijblijvend en zei “het niet te weten”.

In totaal weigerde 46% van de nationale Amerikaanse steekproef in te stemmen met het standpunt van de media over Rusland en het beleid van de Amerikaanse regering en het Congres.

Daarentegen was het aandeel van de ondervraagde Britse respondenten die het ermee eens waren dat Rusland de vijand is in de huidige oorlog ongeveer twee derde – 65% – terwijl de tegenstanders slechts 35% uitmaakten. Noord-Ierland was niet opgenomen in de enquête en de Schotten waren ondervertegenwoordigd.

De resultaten van de Europese landen zijn gemanipuleerd door de denktank ECFR, waardoor de eerste conclusie, dat “de Europeanen eensgezind van mening zijn dat Rusland een ’tegenstander’ of een ‘rivaal’ is”, en de tweede conclusie van “de groeiende vijandigheid van de Europeanen tegenover de Russen” in twijfel worden getrokken. Deze manipulatie werd beheerd door het achterhouden van de afzonderlijke opiniepeilingen voor Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje, en het overwaarderen van de invloed van Estland, Polen, Denemarken en Roemenië in het gemelde geconsolideerde resultaat van de Europese Unie (EU9).

De interpretatie van de resultaten door een groep academici van het St Antony’s College in Oxford werd betaald door Amerikaanse en Duitse stichtingen die hun anti-Russische standpunten hebben gepubliceerd, zoals deze: “Stiftung Mercator ziet de oorlog tegen Oekraïne ook als een aanval van Poetin op de Europese waarden, een aanval gericht tegen democratie, pluralisme, vrijheid van mening en persvrijheid in heel Europa.”

  Gonzalo Lira - op borgtocht, op motor, aan de grens, asiel aan het aanvragen in Hongarije

Ondanks de boodschap van het geld verzette een derde van de EU9-respondenten zich door te zeggen dat zij Rusland als bondgenoot of partner beschouwen, en 20% weigerde de enquêteurs een antwoord te geven – de grootste vrijblijvende reactie in de hele enquête wereldwijd.

Nog vijandiger tegenover de sponsors van de enquête stonden Indiërs, Chinezen en Turken. In India, waar de enquêtes de respondenten onder druk zetten in persoonlijke interviews, hield 80% vol dat Rusland een bondgenoot of partner is, en slechts 3% een vijand. In China was de mening vrijwel identiek – respectievelijk 79% en 5%. In Turkije was 69% voorstander van een bondgenootschap of partnerschap met Rusland; 8% zei dat Rusland een vijand was; 5% zei het niet te weten.

Het programma War of the Worlds van TNT Radio zendt het laatste nieuws en de analyses uit die de Don’t Knows van Europa en Noord-Amerika moeten horen voordat ze een besluit nemen. Dit is ook informatie die niet wordt betaald door de oorlogvoerende regeringen van het NAVO-bondgenootschap, en door de Duitse stichtingen die de doelstellingen van de Wehrmacht van 1939 willen voortzetten. De uitzending is ook een gelegenheid voor de Ieren en Schotten om hun oren uit de handen van Westminster te trekken.

Deze week onthult het breaking news op microfoon het bewijs hoe en waarom het Kremlin de Amerikaanse president Joseph Biden een vrijgeleide gaf naar Kiev, met de waarschuwing dat de Russen geen “veiligheidsgaranties” konden geven tegen een aanval op Biden door Oekraïense fanatici die bang waren voor een uitverkoop door Washington.

Luister ook naar de voorwaarden voor een wapenstilstand en verdeling van Oekraïne in de twaalfpuntenvoorstellen van de Chinese regering voor een politieke regeling van de oorlog, die vrijdagochtend zijn vrijgegeven.

Luister terug op https://tntradiolive.podbean.com/

Ter ondersteuning van de vermeldingen en verwijzingen, en voor extra lees- en denkwerk, is hier de eerste onthulling door de voormalige Russische president Dmitry Medvedev op zijn Telegramaccount in de Moskouse middag van afgelopen maandag, 20 februari.

Medvedevs onthulling van “veiligheidsgaranties” leidde tot de bekentenissen van de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan, een paar uur later in de ochtend in Washington. Volg dat verhaal hier.

  Wij zijn NAVO. En we komen je halen
Bron: https://t.me/medvedev_telegram/

Medvedev werd de volgende dag, dinsdag 21 februari, gevolgd door een tweede Russische functionaris en lid van de Veiligheidsraad, Alexander Bortnikov, hoofd van de Federale Veiligheidsdienst (FSB). Bortnikov sprak Medvedev niet tegen; hij verwees naar de binnenlandse veiligheidssituatie in Kiev.

In de toespraak van president Vladimir Poetin tot de Federale Vergadering op 21 februari heeft hij deze territoriale grens voor wederzijdse en wederkerige veiligheid tussen de NAVO-strijdkrachten in Oekraïne en Rusland aangegeven: “Het Westen gebruikt Oekraïne als stormram tegen Rusland en als testgebied,” zei Poetin. “Ik ga niet in detail in op de pogingen van het Westen om de oorlog te keren, of op hun plannen om de militaire bevoorrading op te voeren, aangezien iedereen daar goed van op de hoogte is. Er is echter één omstandigheid waarover iedereen duidelijk moet zijn: hoe groter het bereik van de westerse systemen die aan Oekraïne zullen worden geleverd, hoe verder we de dreiging van onze grenzen moeten verwijderen. Dit is duidelijk”.

Om te illustreren wat dit betekent op de kaart bij het volledige bereik van 500 kilometer van het door de VS geleverde High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), is hier de kaart van Oekraïne met afstanden in rode lijnen die de Google-schatting van de wegafstand weergeven. Het Amerikaanse leger meldt dat het “max[imum] cruising range” van het artilleriesysteem 483 km bedraagt. Dit is een gepubliceerd cijfer; van lancering tot inslag is het werkelijke bereik waarschijnlijk groter dan 500 km.

Klik voor groot.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking gaf deze officiële Engelstalige versie van het 12-puntenvoorstel in de ochtend van 24 februari vrij.

De details waren vooraf besproken en goedgekeurd tijdens besprekingen in Moskou twee dagen eerder, toen de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zijn Russische ambtgenoot, minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov, en de secretaris van de Veiligheidsraad Nikolai Patrushev ontmoette met president Poetin.

Bron, boven: https://www.fmprc.gov.cn — onder: http://en.kremlin.ru/

Dit is de eerste officiële verklaring van een permanent lid van de VN-Veiligheidsraad dat niet op het slagveld betrokken is, dat over de militaire voorwaarden van de wapenstilstand niet tot overeenstemming kan worden gekomen tenzij er ook een einde komt aan de economische oorlog van de VS tegen Rusland en de opheffing van de wereldwijde sancties door de VS, de Europese Unie en de NAVO-bondgenoten.

  Wat zullen de reële gevolgen zijn van Europa's komende energiecrisis?

Het door Europa gesponsorde mondiale opinierapport van ECFR legt niet uit waarom het de resultaten van de peilingen in de negen Europese lidstaten die het peilde, heeft achtergehouden, of waarom Estland en Polen werden geselecteerd, hoewel hun toetreding tot de EU meer dan twintig jaar na die van Griekenland kwam, dat in de peiling werd genegeerd. Deze selectiviteit bevorderde een anti-Russisch resultaat voor de zogenaamde EU9.

Desondanks is het rapport het sterkste bewijs dat tot nu toe is gepubliceerd dat de propagandaoorlog van de VS en hun bondgenoten buiten Europa en Noord-Amerika volledig is mislukt. Zij faalt ook bij bijna de helft van de Amerikanen, en bij meerderheden in de Zuid-Europese staten.

Bron: https://ecfr.eu/

De Amerikaanse opiniepeiler Gallup deed de peiling voor het ECFR door middel van een online enquête op 17 januari. Door het IP-adres en andere bijzonderheden van de respondenten te identificeren en te registreren, gaf de peilingmethode een oververtegenwoordiging van het deel van de Amerikanen dat hun mening met de mainstream deelt. Het ECFR-rapport bevatte een waarschuwing voor de interpretatie van de resultaten “rekening houdend met de mogelijkheid dat sommige respondenten zich belemmerd voelden bij het vrijelijk uiten van hun mening”. Het ECFR beweerde echter dat de waarschuwing alleen gold voor Chinezen en Russen.

De Europese Raad die de denktank ECFR leidt, wordt geleid door enkele van de meest anti-Russische politici in Europa, waaronder de ex-premier van Zweden, Carl Bildt; hij is al lange tijd een betaald adviseur van de Oekraïense oligarch Victor Pinchuk.

Het geld van de Raad, waarmee de activiteiten van de ECFR worden betaald, is naar verluidt afkomstig van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie van de NAVO-lidstaten en van Duitse en Amerikaanse stichtingen, waaronder de Bill and Melinda Gates, de Rockefeller Brothers en de Open Society-fondsen van George Soros. Het ECFR beweert dat deze “verscheidenheid aan financieringsbronnen van cruciaal belang is om de onafhankelijkheid van onze organisatie te waarborgen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is al begonnen: Maar de echte energieramp moet nog komenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTegendraadse Correspondent – Rusland heeft al gewonnen in Oekraïne
Volgend artikelHet is tijdens onze donkerste momenten dat we ons moeten concentreren om het licht te zien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Soros, gates, Bezos, schwab zijn Europese afkomst. Waarom zullen Chinezen, India en moslims gaan doen wat door de vroegere koloniale bezetters wordt opgedragen? Europese afkomst iets minder dan 1 miljard mensen, rest van de wereld 7 miljard mensen.
  Stel de Chinees tsjing song bepaalt dat wij in Europa enkel nog bami mogen eten, denk je dat er in het westen 1 persoon hier naar luistert? Tuurlijk niet, waarom zullen zij dat dan wel doen.

  • Toevoeging, de renaissance begon na de val van het byzantijnse rijk. De intellectuelen, kunstenaars vluchten van het Oost Romeinse rijk naar het west romeinse rijk en gaven een enorme impuls aan het westen. Hetzelfde gaat gebeuren als de wef / schwab plannen worden doorgevoerd in de westerse landen. Het creatieve talent vlucht naar elders en geeft daar de economie en wetenschap een enorme impuls. Het westen keert terug naar een situatie met lijfeigenen die een middeleeuws leven gaan lijden, ja lijden met een lange ij.
   Een totalitair systeem is funest voor creatief denken.
   Nederland was booming in de 17de eeuw dankzij de grootste mate van vrijheid in de wereld van die dagen. Deze trok wetenschappers, filosofen en kunstenaars aan.

 2. De enige vijand van zo’n beetje de hele wereld zijn de Facistische Staten van Amerika.
  Op de een of andere manier is al sinds WW2 de propaganda de Rusland de grote vijand is.
  Tijdens mijn diensttijd werd dit er constant ingehamerd; de Russen konden zomaar op vrijdagmiddag ineens met hun tanks in Den Haag staan (deden ze dat maar).
  Zolang de mensen dit soort propaganda blijven geloven wordt het niet beter. Helaas.

 3. figuren zoals soros bezos gates en alle andere gelijkaardige misdadigers zijn een tumor voor de goede mensen op deze wereld en dienen per direct uit onze maatschappij verwijderd te worden. Deze figuren verdienen het niet om verder te gaan met hun massamoorden

 4. Een van de grootste aanstichters van de haat tegen Rusland, is ….. Boris Johnson.
  Die gek, die denkt dat hij als Churchill is.
  En roept : “Don’t be afraad to poke the Russian bear”.
  Die binnenkort secretaris-generaal van de NATO wil worden.
  Oorlogs-hitser als geen ander.

 5. Boris Johnson (‘Bojo’, 1964) kreeg reeds als kind van z’n ouders te horen dat hij ooit premier zou worden. Hij beschikt dus duidelijk over de juiste bloedlijnen. Tijdens zijn carrière als journalist in o.a. Brussel nam hij meer dan eens een loopje met de waarheid.
  Een ander voorbeeld is Winston Churchill (1874 – 1965). Na een opleiding aan de militaire academie van Sandhurst kwam hij bij de huzaren terecht en hij heeft o.a. gevochten in het toenmalige Brits-Indië en Zuid-Afrika. In die periode heeft hij zijn schrijftalent ontdekt en in die hoedanigheid gaf hij in november 1900 in het Waldorf Astoria hotel in New York een lezing. Dit lid van de orde van de druïden (net als Elizabeth II Windsor) werd door niemand minder dan Samuel Clemens aka Mark Twain (1835 – 1910) – en goede vriend van Nikola Tesla (1856 – 1943) – geïntroduceerd met de woorden: ‘voor u staat de toekomstige premier van Groot-Brittannië.’ Bijna 40 jaar later op 10.05.1940 werd hij door koning George VI (1894 – 1952) tot premier benoemd.

 6. Die illegale corrupte Mainstream Media en dat corrupte illegale WEF zwendel in dat RIOOLRATTEN Kartel van die criminele EUROPESE UNIE met moorden uit te vreten Zij zullen de gevolgen zelf wel mee maken met jullie oorlogshitsers en illegale corrupte leugen die jullie uitkramen als kleine kinderen met het uitkramen uit jullie stinkende muilen wat in dat zwendel van het gezever uit het westen Kom met de waarheid dan zijn jullie flinke kereltjes Of komt er toch een verrassing voor deze smerige stinkende illegale kartels waar geen mens op gestemd heeft en dus niets met deze criminele zwendel zooi niet mee te maken willen hebben Jong en oud !!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in