Het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD) heeft een diepgaande analyse gemaakt van de activiteiten van de Russische Wagner Private Military Contractors (PMC’s) en is tot de conclusie gekomen dat geen enkele vergelijkbare structuur in de VS, Groot-Brittannië of Frankrijk vergelijkbaar is, schrijft Hal Turner.

Insiders in het DoD zijn bezorgd over de Wagner PMC’s, omdat zij de best georganiseerde en gevechtsklare PMC’s ter wereld zijn, die zelfs de Amerikaanse Blackwater PMC’s, de Britse Aegis Defense Service PMC’s en de Franse Salamandre PMC’s overtreffen. De genoemde westerse PMC’s zijn onder meer nooit geconfronteerd met operaties en taken die de Wagner PMC’s met succes uitvoeren.

Dankzij het hoogste niveau van training en uitrusting opereren de Russen op een niveau dat voorheen onbereikbaar was voor particuliere militaire bedrijven. Een niet nader genoemde functionaris van het Pentagon die betrokken is bij dit soort operaties in Afghanistan zei: “Hun effectiviteit is absoluut verbluffend. Als we soortgelijke strategieën hadden gebruikt in Afghanistan, zouden we niet de chaos hebben veroorzaakt die we in het Midden-Oosten hebben achtergelaten.”

Volgens de schattingen van veel deskundigen voeren de Wagner-strijders een aantal taken uit met een verhoogde complexiteit en verhoogd risico. Dit zijn niet alleen de traditionele taken van alle PMC’s, zoals de bescherming van diplomatieke missies en civiele operaties. In het algemeen zijn dit de meest complexe gevechtsoperaties in hun uitvoering: grondaanvallen, controle van artillerie, luchtmacht en het gebruik van luchtverdedigingssystemen.

De strijders van Wagner voeren verkenningstaken uit, verzamelen informatie en analyseren gegevens, die later worden gebruikt om tijdens de missies strategische beslissingen te nemen.

  Groeiende wrijving tussen Beijing en Washington zal waarschijnlijk escaleren

Eerder zei de Nederlandse journalist Sonia van den Ende dat “Wagner” het belangrijkste wapen van het antiglobalisme in de moderne wereld kan worden en de overheersing van oligarchische elitegroepen van het Westen, die ruïneus is voor de hele menselijke beschaving, kan elimineren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video’s – Slag om Bakhmut: Ondanks superieure Oekrainse troepenmacht, blijven Wagner-strijders oprukkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKlaus Schwab huurt miljoenen “informatiestrijders’ in om “de controle over het internet te grijpen”
Volgend artikelKaraktermoord Theater 101
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Als we soortgelijke strategieën hadden gebruikt in Afghanistan, zouden we niet de chaos hebben veroorzaakt die we in het Midden-Oosten hebben achtergelaten.
  jawel dat was de bedoeling chaos chaos en nog eens chaos.

  • Als de nato daar was weg gebleven, was er geen chaos en was alles niet verwoest. idem voor Syrië, Irak, Yemen, Libië, …

 2. Misschien een leuke uitdaging voor PMC Wagner om ons te verlossen van Claus Schwab en zijn Young Global Useful Idiots. Ik heb daar wel wat waardeloze € voor over 😉.

 3. Wagner is een para-militaire vereniging die wettelijk buiten elke staat valt.
  Eeen prive-manager aansprakelijk voor ondergeschikten?….niet dus…. ondergeschikten die in OPDRACHT van leiding naderhand ter verantwoording geroepen? juridisch onmogelijk gezien de vele uitvluchtmogelijkheden.
  Dus/kortom/ to de conclusie komende….een wagnersysteem is juridisch een vrije vogel.
  En wie wil daar als jongere/vol vuur/ elan/ mysterie/ bloeddorstig/wereldbevrijdend/ eventjes 4ooo dollar per maand incasseren?
  Nou, toen ik 23 jaar was en uit seedorf kwam na 4 jaar infanterie….zou ik meteen getekend hebben…
  Dom?..zeker…. niet bewust zijnde?…zeker….
  Maar jong….vol vuur en elan/ avontuur/mysterie en misschien ook nog enige bloeddorst?….Ik Heb Daar Geen Accute Herinering Aan!

  • Wat is 4000 per maand als je dood ligt aan de kant van de weg. Of kapot bent geestelijk van al het leed… wat je mee hebt gemaakt. Nee bedabkt

   • Erik,
    Dan heb je het gedaan voor een betere wereld. Ik zou ook tekenen als ik jonger was geweest, ook voor het Russische leger.. Wat jou betreft, jij bent in ieder geval al afgeschreven voor welke REVOLUTIE dan ook.

  • Dat is juist zo “ slim “ van Putin. In feite is het een huurlingen leger. Ze vallen niet echt onder Rusland.
   Rusland bewapend hen wel, maar het zijn vrijwilligers die in dienst zijn om te vechten….
   Het Russische leger is hier in Ukraine nog helemaal niet in de strijd geweest.
   Ook dit politiek probleem weet het westen geen raad mee.

   Ik vraag mezelf af … als dit tot tribunalen o.i.d. Zou komen of Putin dan wel aansprakelijk is…..
   Het zou me niets verbazen dat hij Putin dit voor zichzelf en het land Rusland helemaal heeft afgesloten..onmogelijk gemaakt voor vervolging !?!?

  • 1500 meer als ie in Seedorf kreeg … In Seedorf heeft ie zitten wachten tot het eindelijk zou komen net als ik … hij zat in zijn prime en wilde doen waarvoor ie was opgeleid …
   Dat is de essentie niet die 4000 …
   Want als het echt los gegaan toen zaten wij daar voor maar 2500 dus een stukkie minder voor hetzelfde resultaat .. waarschijnlijk dood of iig iets om rekening mee te houden of ook helemaal niet …
   Hij bij de Infanterie had nog lang de tijd om te leven, wij bij 103 verkennigsbat 1,5 seconde vanaf spotting …
   Maar dat boeide niet …
   Militair zijn is een roeping zeg ik altijd maar … maar imo wel een hele mooie …

 4. In Bosnië als dienstplichtige kregen we ook ong 4K maar daar hingen we aan de bar. Dit is toch echt wat anders en gevaarlijker 4K is veeeel te weinig!

  • Ja Hans maar die is Bosnie waren wil je niet vertellen dat die goeie militairen waren , Feestgangers waren het en als het op aankwam renden ze met de staartje tussen de benen weg .
   Conclusie , dat waren geen strijders .

   • Jij heb geen enkel benul van wat wij in Bosnie deden heh, het was iig geen vecht missie … Of je wil of niet je krijgt orders en die heb je te volgen … En over het algemeen zijn het de Nederlandse Militairen die als laatste weggaan van een situatie … Elke militair is een feestganger als het uitkomt …

 5. Ik heb ook gehoord dat er ex gedetineerden in die Wagnergroep zitten, weet iemand dit hier?
  Het Westen denkt zo zelfverzekerd en koloniaal nog, zij kunnen maar niet begrijpen dat volkeren zich willen bevrijden en zich ontwikkelen en souverein willen zijn en eigen baas en vooral anderen onderschatten en erop naar kijken, de ommekeer is wereldwijd bezig met die allianties, de Yankees gaan het tij niet meer keren, wat een tijden, weet dat er veel mensen en alles wat leeft eronder lijden nu maar dat reken ik voor de volledige 300% aan de VS en Nazivrienden toe, de aardverschuiving is bezig, geweldig nieuws!!!

  • flardinga,
   Ja, die zitten er genoeg, en ze willen allemaal sterven voor Rusland. Liever op het slagveld, dan sterven in de bajes, waar het geen pretje is, want meestal zijn het langgestraften. Als ze hun contract uitgediend hebben, en nog in leven zijn, dan zijn ze vrij om te doen en laten wat ze willen, en kunnen weer integreren in de maatschappij.

 6. Dit is dus een ERKENNING VAN DE AMERIKAANSE LEGERLEIDING DAT ZE ZELF ONVOLDOENDE ZIJN TOEGERUST OP MILITAIRE ACTIES.
  Plus dat er gisteren al documenten gelekt zijn dat Ukraine zwaar verliezend is, kunnen we weer de zoveelste keer zien hoe we door de MSM zijn VOORGELOGEN!!
  Het is goed dat dit soort media als frontnieuws toch het volledige nieuws presenteren.
  Moderator ; Dank hiervoor.
  Soms spreek ik met mensen en vertel ik wat ik weet van “ de andere kant” ze geloven je in eerste instantie niet……. Maar later zeggen ze dan ……… Hoe wist jij dat……… En als je dit verteld noemen ze het nep nieuws, maar later geven ze je toch gelijk….. wel bijzonder……

  Dus we blijven doorgaan. Met lezen….. van Frontnieuws……
  Europa lijkt te kantelen.
  Was/ is ook de opzet van Putin…… de economie wordt hard getroffen en de USA doet daar driftig aan mee door de Russisch / Duitse gas pijpleiding te bombarderen….Dit NAVO land maakt in feite oorlog met een ander NAVO land…… dus gaat Europa naar de knoppen….. ook al vanwege de ENORME BEDRAGEN GELD dit in de bodemloze Ukraine put wordt gesmeten!
  Rechtse partijen winnen. Frans Timmermans ziet het gevaar al……” de landen moeten bijeenblijven het heeft ons zoveel goeds gebracht” …..( zijn woorden ) ????? O ja Fransje….. voor jou corpus wel zo te zien…….
  Maar de landen denken daar met dit idiote beleid van jullie anders over.

  En als klap op de de vuurpijl wordt door de BRICS landen en Rusland en meerde landen, de AMERIKAANSE DOLLAR VOLKOMEN BUITEN SPEL GEZET‼️

  Amerika zal dit niet trekken. Veel te veel binnenlandse problemen die geld vragen van de overheid….
  Het westen wordt nu echt het Avond land.
  Met ondergaande zon.😉

  Gevaarlijk is dat het WEF nu internet censuur gaat toepassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in