Ambtenaren in Duitsland waarschuwden de burgers deze week om zich voor te bereiden op tekorten aan gas door bezuinigingen op uit Rusland ingevoerd aardgas. In een poging om de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland te verkopen, wordt de Duitsers verteld dat ze zich moeten voorbereiden op tekorten aan warm water, en rantsoenering van gas om hun huizen te verwarmen, waar de limieten kunnen worden ingesteld op slechts 17C°, schrijft Brian Shilhavy.

Twee dagen geleden zei de op één na grootste stad van Duitsland, Hamburg, dat de inwoners zich moesten voorbereiden op rantsoenering van warm water gedurende bepaalde uren van de dag, wegens “een acuut gastekort“.

Nu heeft de grootste verhuurder van Duitsland de huurders gewaarschuwd dat zij, wanneer het stookseizoen in de herfst begint, hun verwarming alleen tussen 23.00 en 6.00 uur op 17C° zullen kunnen zetten.

In een donderdag gedane aankondiging zei Vonovia dat de maatregel bedoeld was om energie en gasverbruik te besparen tijdens de huidige crisis. Het bedrijf voegde eraan toe dat de verandering geen invloed zal hebben op de temperaturen overdag, en dat de toegang tot warm water niet zal worden aangetast, wat betekent dat de huurders zich gewoon kunnen wassen en douchen, volgens The Local.

De arbeiders zullen het verwarmingssysteem tijdens het routine-onderhoud aanpassen, en er wordt verwacht dat er ongeveer 8% op de verwarmingskosten bespaard zal worden als de verandering eenmaal van kracht is.

De aankondiging van Vonovia komt nadat gebleken was dat een woningcorporatie in Saksen drastische maatregelen had genomen om het energieverbruik in haar gebouwen tot een minimum te beperken – waaronder het uitschakelen van het warm water gedurende verscheidene uren per dag.

De maatregel houdt in dat de huurders van de woningbouwcoöperatie van Dippoldiswalde door de week alleen ’s morgens vroeg en ’s middags laat een warme douche kunnen nemen. De verwarmingsinstallaties zullen ook tot september uitgeschakeld blijven. – The Local

Intussen heeft de Duitse federale netbeheerder aangedrongen op een wijziging van de wettelijke minimumtemperaturen voor de huurders – president Klaus Müller heeft de Rheinische Post vorige maand gezegd dat de huurders onder druk moeten worden gezet om hun energieverbruik vóór de winter te verminderen.

“In het huurrecht staan specificaties volgens welke de verhuurder het verwarmingssysteem zo moet instellen dat een minimumtemperatuur van tussen de 20C en 22C wordt bereikt,” zei hij, eraan toevoegend “De staat zou de specificaties voor verhuurders tijdelijk kunnen verlagen. Wij zijn daarover in gesprek met de politici.”

Op dit ogenblik is de wettelijke minimumtemperatuur 16-17C ’s nachts, en 20-22C overdag.

Nu Duitsland zich haast om zijn energievoorziening voor de winter aan te vullen, heeft minister van Economische Zaken Robert Habeck (Groenen) strenge wettelijke doelstellingen voor gasopslagplaatsen vastgesteld – waarbij slechts 40% van de gebruikelijke leveringen door de Nord Stream 1 pijpleiding uit Rusland stroomt.

Als de situatie blijft verslechteren, kunnen op federaal niveau plafonds voor het energiegebruik of andere maatregelen – zoals het verlagen van de temperaturen in appartementencomplexen – worden bevolen. (Bron.)

Dit heeft in heel Europa geleid tot massale paniekaankopen van houtkachels en brandhout.

Door dit energietekort dreigen ook scholen en onderwijsinstellingen in Duitsland deze winter te worden gesloten.

Gastekort kan Duitse scholen doen sluiten – overheidsfunctionaris

Scholen en andere onderwijsinstellingen in Duitsland moeten als kritieke infrastructuur worden aangemerkt om te voorkomen dat zij deze winter moeten sluiten wegens mogelijke gastekorten, zo heeft de minister van Onderwijs van het land betoogd.

In een toespraak tot de Duitse krant Rheinische Post op donderdag zei Bettina Stark-Watzinger dat het voor de regering van Olaf Scholz een prioriteit zou moeten zijn om ervoor te zorgen dat scholen en universiteiten open blijven, zelfs als het land deze komende winter met een tekort aan gas komt te zitten.

Nu Rusland de aanvoer via de Nord Stream 1 gaspijpleiding aanzienlijk heeft verminderd, en er sprake is van een volledige stopzetting in de toekomst, moet er “nauwlettend” op de scholen en universiteiten in Duitsland worden toegezien, “zodat het in de winter eventueel niet tot lesuitval of zelfs afgelasting komt”, waarschuwde Stark-Watzinger.

Volgens de ambtenaar zullen de onderwijsinstellingen echter zuiniger moeten worden in de manier waarop zij energie gebruiken, en op veel scholen en universiteiten zijn al herbeoordelingen aan de gang.

De gastransporten naar Europa door het Russische Gazprom via de Nord Stream 1 pijpleiding zijn vorige maand gedaald tot ongeveer 40% van de capaciteit. Moskou beweerde dat dit het directe gevolg was van de westerse sancties, die verhinderden dat bepaalde belangrijke uitrusting naar Rusland kon worden teruggebracht.

Tot overmaat van ramp zal de pijpleiding medio juli 10 dagen lang volledig worden afgesloten voor gepland onderhoud. (Bron.)

  Arts over de leerlingen van Klaus Schwab: Is het niet tijd om ze wegens verraad aan te klagen?

Verwacht dat verstoringen van uw vroegere manier van leven het “nieuwe normaal” worden

Zoals reeds eerder gemeld bij de boerenopstand in Europa, dreigen er nu tekorten van zowat alles in de wereldeconomie, ten gevolge van regeringsacties, zoals de “Groene Agenda” in Nederland die landbouwgrond van de boeren probeert af te pakken, de oorlog in Oekraïne, of regeringsmandaten zoals COVID-19 vaccins, waarbij een aanzienlijk deel van de arbeidskrachten ofwel gestopt is, of voor degenen die zich eraan gehouden hebben, nu gestorven of blijvend invalide geworden zijn.

Er zijn maar heel weinig mensen die nu echt begrijpen wat er in de toekomst te wachten staat, vooral omdat zovelen een vals geloof hebben in de technologie die vandaag alles bij elkaar houdt. De technologie faalt, en zal blijven falen, want er is een enorm aantal arbeidskrachten nodig om deze technologie te onderhouden en draaiende te houden, om nog maar te zwijgen van het feit dat er ook enorme hoeveelheden energie nodig zijn om de elektriciteit te produceren die ze aandrijft.

Vandaag konden in Canada miljoenen mensen hun bankkaarten niet gebruiken wegens een grote storing in het Internet.

Het Canadese Rogers Communications Inc. meldde vrijdagochtend wijdverspreide netwerkstoringen, die financiële instellingen, overheidsinstanties, wetshandhavingsinstanties, bedrijven en klanten van draadloze telefoon en thuisinternet troffen.

“Wij zijn ons bewust van problemen die momenteel onze netwerken beïnvloeden en onze teams zijn volledig betrokken om het probleem zo snel mogelijk op te lossen,” twitterde het in Toronto gevestigde Rogers.

Klanten waren bijzonder boos op Rogers, en reageerden op de tweet door te zeggen:

“$400/mnd voor diensten die ik niet eens f**king kan gebruiken. Dit bedrijf is en blijft een f**king grap,” zei één persoon.

Een ander zei: “voor mijn Amerikaanse volgers: Canada heeft maar twee bedrijven met telecominfrastructuur in het hele land, en één daarvan heeft momenteel te kampen met een complete landelijke uitval.”

WSJ meldt dat klanten van Rogers rond 0400 ET voor het eerst uitval meldden. De politie in Ottawa en Toronto waarschuwde de inwoners voor verbindingsproblemen met de 9-1-1 noodhulplijn.

“De uitval, die groter lijkt dan die van vorig jaar die de consumenten grotendeels trof, komt op het moment dat Rogers probeert rivaal Shaw Communications over te nemen,” merkt Reuters op.

Er waren ook grote problemen met Interac, een Canadese e-transferdienst, die rond 1035ET tweette over “landelijke uitval bij Rogers,” die gevolgen had voor debetkaarttransacties online en aan de kassa’s.

“Dit heeft gevolgen voor INTERAC Debit en INTERAC eTransfer. INTERAC Debit is momenteel niet beschikbaar online en aan de kassa,” twitterde Interac.

Het Canadese interbancaire netwerk zei ook: “INTERAC e-Transfer diensten zijn niet beschikbaar bij de meeste financiële instellingen, wat invloed heeft op de mogelijkheid om betalingen te versturen en te ontvangen. Wij wachten op updates van Rogers over hun oplossing.”

Een woordvoerster van Royal Bank of Canada vertelde WSJ dat de wijdverspreide internetuitval sommige diensten van haar geldschieter in het hele land treft.

De realtime gegevens van NetBlocks bevestigden een “grote internet vermoeidheid” in heel Canada, waar “de nationale connectiviteit vanmorgen gedaald is tot 75% van het gewone niveau”.

Er is nog steeds geen woord over wat de massale uitval heeft veroorzaakt. (Volledig artikel.)

Uit berichten uit Sri Lanka blijkt dat het land volledig is ingestort, waar nu chaos heerst. Wat kan voorkomen dat dit in de niet al te verre toekomst ook met andere landen gebeurt?

In de VS zijn er berichten dat de regering Biden de noodvoorraden olie van het land naar het buitenland heeft verscheept, waardoor de gasprijzen zullen stijgen en er hier in de VS tekorten kunnen ontstaan.

Miljoenen vaten uit de noodoliereserve van de VS naar het buitenland gestuurd, o.a. naar China

Nu steeds meer mensen beseffen dat de regering Biden meer olie heeft afgetapt van de strategische petroleumreserve van de VS, die bedoeld is om te gebruiken bij echte noodsituaties en niet bij neppe, verzonnen noodsituaties, zoals een catastrofale mislukking van de Democraten bij de tussentijdse verkiezingen…

… beginnen meer mensen de volgende grote vraag te stellen: waar gaat deze woeste liquidatie van het zwarte goud van de VS heen?

Met dank aan Reuters weten wij het: meer dan 5 miljoen vaten olie die deel uitmaakten van de historische vrijgave van de Amerikaanse SPR zijn vorige maand uitgevoerd naar Europa en Azië, waaronder de grootste Amerikaanse geopolitieke nemesis op het wereldtoneel, China, zelfs terwijl de Amerikaanse benzine- en dieselprijzen recordhoogten bereikten.

  De Great Reset is niet bedoeld om hun dystopie te verwezenlijken, maar om een enorme chaos te creëren die hen de leiding zou geven

De uitvoer van ruwe olie en brandstoffen doet afbreuk aan het effect van de maatregelen van de Amerikaanse president Joe Biden om de recordprijzen aan de pomp te verlagen. In een alom bespotte oproep heeft Biden zaterdag de benzineleveranciers opnieuw opgeroepen om hun prijzen te verlagen, wat terechte kritiek uitlokte van Amazon-oprichter Jeff Bezos, omdat het achter de gewone benzinestations aangaan alleen maar aantoont hoe onwetend de handlangers van de seniele presidentiële marionet werkelijk zijn. (Volledig artikel.)

Zoals wij al maanden waarschuwen, zijn al deze acties GEPLAND, en niet toevallig, en het resultaat van regeringsacties die het bieden doen van de miljonairs en bankiers voor wie zij werken, en die heel goed weten dat de huidige economie de enorme schulden en corruptie die het systeem al veel te lang in stand houden, niet kan dragen, en hun doel is om alles te laten instorten, en daarbij de wereldbevolking te laten krimpen, en dan de Grote Reset door te voeren, waar zij de meesters zijn, en waar degenen van ons die overleven de slaven zijn.

Een kritische massa van mensen die wakker worden uit de geestdodende propaganda en zich verzetten tegen de tirannen, zoals we misschien beginnen te zien in Europa met de boeren, is misschien het enige wat hen in de weg staat.

Hier is een goed artikel, geschreven door Robert Genetski en heruitgegeven op ZeroHedge News, dat onze situatie van vandaag nauwkeurig beschrijft. Dit nieuws wordt gecensureerd in de bedrijfsmedia, omdat die media eigendom zijn van dezelfde miljardairs en bankiers die achter dit alles zitten.

Het Amerika van vandaag: Een Economie Van Tekorten
ZeroHedge Nieuws

Voor het eerst in meer dan 40 jaar heeft de economie van de V.S. te maken met wijdverspreide tekorten. Onderdelen zijn niet beschikbaar voor fabrikanten wanneer zij ze nodig hebben. Luchtvaartmaatschappijen annuleren abrupt vluchten. Spoorwegen en vrachtwagens schrappen zendingen. In sommige gebieden zijn de voedselvoorraden uitgeput, en sommige gebieden melden een gebrek aan vleesvoorraden, melk, of andere essentiële voedingsmiddelen.

Wat is er aan de hand?

Tekorten en lege schappen zijn kenmerkend voor economieën waar regeringen de middelen controleren en toewijzen. Zij zijn niet kenmerkend voor Amerika’s vrije-markteconomie. De enige andere keren dat Amerika met tekorten te maken heeft gehad, waren tijdens wereldoorlogen of in de jaren zeventig.

Door de regering opgelegde prijscontroles waren rechtstreeks verantwoordelijk voor de tekorten in het begin van de jaren zeventig. Toen de bedrijven hun prijzen niet konden verhogen om hun goederen met winst te verkopen, stopten zij met produceren, waardoor de tekorten ontstonden. Toen de prijscontroles eenmaal waren afgeschaft, hielden de tekorten op.

Ook in de jaren zeventig leidden prijscontroles van de overheid op olie en gas tot ernstige tekorten aan beide producten. Tegen het einde van het decennium stonden er lange rijen auto’s te wachten aan benzinestations en werden de aankopen gerantsoeneerd tot tien gallon gas. Zodra president Reagan de prijscontroles had afgeschaft, kwam er een einde aan de tekorten aan olie en benzine en daalden de prijzen.

Vrije-markteconomieën kennen zelden tekorten. Dat is niet omdat alles altijd overvloedig is. Slecht weer kan oogsten vernietigen. Ziekten kunnen de kudden doden en een tekort aan vlees veroorzaken. Arbeidsconflicten of internationale schokken verstoren ook de markten. Hoewel tekorten in sommige goederen onvermijdelijk zijn, past een vrije-markteconomie zich aan dergelijke gebeurtenissen aan en corrigeert ze.

In vrije-markteconomieën zijn tekorten zeldzaam omdat de markt opmerkelijk efficiënt is in het verhogen van de prijzen van schaarse goederen. Sterk verhoogde prijzen voor schaarse goederen beperken het gebruik ervan tot het meest efficiënte gebruik en moedigen het gebruik van vervangingsgoederen aan. Op die manier kan de economie zich zo efficiënt mogelijk aanpassen aan mogelijke tekorten en schokken.

In de huidige situatie wijst het brede scala van tekorten op een ernstig probleem. Evenals bij eerdere tekorten is ook deze te wijten aan het regeringsbeleid. Hoewel de federale regering geen directe prijscontrole op de economie heeft uitgeoefend, heeft zij de markten op een aantal indirecte manieren verstoord.

De energieproductie is een van de meest voor de hand liggende gebieden waarop de regering Biden middelen heeft omgebogen. Door een theoretisch milieubeleid te voeren om de fossiele brandstoffen te beperken, heeft de regering middelen onttrokken aan de meest efficiënte energieproductie. De oorlog van de regering tegen fossiele brandstoffen is even doeltreffend geweest om de voorraden te beperken als de prijscontroles dat waren.

In februari 2020, toen de olieprijzen 45 dollar bedroegen, bedroeg de olieproductie in de VS 13,1 miljoen vaten per dag. Vandaag, met olie die twee en een half keer zo duur is, zou de productie minstens 15 miljoen vaten per dag of meer moeten bedragen. In plaats daarvan zijn het er 12 miljoen. Hoewel de Verenigde Staten de wereldvoorraad olie niet kunnen controleren, vermindert het niet toestaan van een maximale binnenlandse productie een hulpbron die van cruciaal belang is voor het efficiënte verkeer van alle producten en diensten.

  Dr. Coleman: Dit is hoe ze ons dwingen om als gevangenen in onze huizen te blijven

Het klimaatbeleid van de regering beperkt niet alleen de energieproductie, maar dwingt de industrie ook haar middelen om te zetten in bio-afbreekbare brandstoffen, wat leidt tot tekorten aan bepaalde soorten brandstoffen. Wetten die voorzien in kortingen voor zonne-energie en windmolens herverdelen de hulpbronnen nog meer naar waar de regering ze wil hebben, in plaats van waar de markten ze naartoe zouden sturen.

Bijna elk bedrijf klaagt momenteel over een ernstig tekort aan arbeidskrachten. De bedrijven zeggen dat zij geen producten kunnen ontvangen, produceren of verzenden wegens gebrek aan arbeidskrachten. Behalve in oorlogstijd is er in de geschiedenis van de V.S. nog nooit een tekort aan arbeidskrachten geweest.

Waarom nu?

Ondanks een stijging van de werkgelegenheid in de afgelopen maanden blijkt uit de werkgelegenheidscijfers van mei dat de economie nu minder werknemers heeft dan vóór de lockdown.

Sommigen beweren dat de genereuze overheidsuitkeringen in verband met de lockdown het probleem hebben veroorzaakt. Doordat zij genoten van wat neerkwam op een lange vakantie, raakten veel werknemers eraan gewend om niet te werken. Na maanden van ontspanning kan het moeilijk zijn weer aan het werk te gaan. Het is nog moeilijker wanneer de regering stimulansen geeft om niet te werken.

Weinigen willen praten over een andere mogelijke reden voor het tekort aan arbeidskrachten.

Het toenemend aantal meldingen van abnormale en zelfs dodelijke reacties op de COVID-19 vaccins heeft sommige werknemers huiverig gemaakt om banen te aanvaarden die hen dwingen de prik te nemen. Met name duizenden piloten in de luchtvaart en 20 procent van de gezondheidswerkers hebben ontslag genomen in plaats van de prik te riskeren. Deze en andere werknemers zijn bezorgd dat de vaccins het soort bijwerkingen hebben veroorzaakt dat in de proeven met vaccins is gemeld en ook in het leger, waar soldaten gedwongen zijn het vaccin te nemen.

De aarzeling van sommigen om het vaccin te nemen kan gerechtvaardigd zijn. Verzekeringsmaatschappijen hebben melding gemaakt van een stijging van 40 procent van het aantal sterfgevallen onder de bevolking in de werkende leeftijd in de tweede helft van 2021. De helft daarvan werd vermeld als COVID-19 en de andere helft als niet-COVID-19 sterfgevallen. In die periode komt het sterftecijfer onder de bevolking in de werkende leeftijd neer op een verlies van ten minste 350.000 werknemers. Dit alleen al zou een aanzienlijk deel van het tekort aan arbeidskrachten verklaren.

Aangezien meer dan de helft van de bevolking in de laatste helft van 2021 volledig gevaccineerd was, wijzen de gegevens van de verzekeringsmaatschappij op problemen met het vaccin bij de effectieve aanpak van COVID-19 of als een mogelijke factor in de sterke stijging van het aantal sterfgevallen onder de bevolking in de werkende leeftijd.

Behalve sterfgevallen meldt het Bureau voor de Arbeidsstatistiek een sterke stijging van het aantal arbeidsongeschikten onder de bevolking van 16 jaar en ouder. Een plattelandsdokter, met een carrière in het behandelen van invaliditeitsgevallen, gelooft dat de COVID-19 vaccins verantwoordelijk zijn.

Verkeerde toewijzing van middelen

Wijdverbreide tekorten zijn een kenmerk van een probleem met de economie. De hoofdoorzaak van tekorten in een markteconomie heeft altijd te maken gehad met overheidsbemoeienis met markten of mensen. De huidige periode vormt daarop geen uitzondering.

De gedwongen afsluiting van de economie, federale acties om de energieproductie te beperken, gulle overheidssubsidies en -betalingen, en overheidsmandaten betreffende COVID-19 en vaccins hebben allemaal een rol gespeeld in de wijdverbreide tekorten die de economie teisteren.

De oplossing voor de tekorten is dat de regering ophoudt te proberen de middelen weg te halen van de druk van de markt. De regering is niet erg goed in het besturen van zichzelf, en nog slechter in het besturen van de economie. Federale ambtenaren moeten inzien dat het marktsysteem de beste manier is om middelen toe te wijzen. Een verkeerde toewijzing van middelen door de overheid is de voornaamste reden waarom Amerika lijdt onder wijdverspreide tekorten in bijna alles, behalve in onbekwaam leiderschap.

Lees het volledige artikel op ZeroHedge News.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Klaus Schwab en globalisten plannen een aanval die Covid in de schaduw zal zettenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe oorlog in Oekraïne markeert het einde van het Amerikaanse Imperium – “Wat overblijft is een dampende hoop schulden in dollars”
Volgend artikelGaan we weer: Nieuwe “Ninja” COVID-variant is “De gevaarlijkste tot nu toe”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Het zou me niks verbazen als de mensen verplicht worden om tot max. 17 graden te stoken. Dan krijg je politie die met infrarood camera’s door de straten gaan en huizen binnenvallen die te warm zijn. De bewoners worden dan hardhandig gearresteerd en afgevoerd naar een cel van 17 graden. Niets is meer te gek tegenwoordig.

  • Bij ons staat ie al nooit hoger dan 15 graden. Of er moet visite komen dan zetten we ‘m hoger. Bij mijn vrienden net zo(zijn allemaal arm). Dus 17 graden vinden we best luxe.

  • Bij mij staat de verwarming, van november tot maart, (ook bij vriestemperaturen) overdag op zo’n 15 à 16 graden (soms zelfs maar op 14) en ’s nachts op 12 à 13 graden. De genoemde temperaturen in het artikel (17 ’s nachts en 20 – 22 overdag) zouden mij al ziek maken omdat dat voor mij veel te warm is.

 2. nu moet ik denken aan wat alex jones jaren geleden zei.het lood in de verf voor huizen moest er uit.Daar het lood het niet mogelijk maakt wat jij zegt.Infrarood cameras die jouw huis kunnen checken etc.

 3. Als mijn schandalig veel te jonge nymfomanische blonde Zweedse buurmeisje langskomt, zet ik de verwarming op 25 graadjes.

  Begint ze al gelijk een en ander uit te trekken……
  ———————————————————–
  Maar nu: is NL zo gek om NL gas te blijven exporteren naar Mofrikana en Spagettie land? Dan krijgen we het koud in NL.
  Maar als we alle velden heropenen, en export stoppen, hebben we genoeg voor eigen bevolking.

  Dus we gaan het door D66 en VVD koud krijgen.

 4. Oplossing: aanvullend gas: uit kolen zoals vroeger.
  Kolen importeren uit Australie en oude kolenmijnen in NL weer openen, zal wel wat kosten, maar nodig.

  Uhhhhhh….hadden we dat niet eens eerder, dat de moffen hun dikke kont warmden aan NL olie/kolen/hout?

 5. ik was aan het denken wat is tijd ? jA WE HEBBEN DAG EN NACHT dat wel dus hun irritante leugenachtige spelletjes om uit het niets alles naar de vaantjes te doen kan ook een averechts effect krijgen alles wij de uurregelingen die overal worden gebruikt gewoon negeren of saboteren dat moet toch gaan dus uit het niets chaos verzinnen door zo terug te vechten met hun eigen tijd en uurregelingen te verstoren iemand nog ideetjes?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in