Foto: Kees Torn / wikimedia.org (CC BY-SA 2.0)

De grote Europese Boerenopstand boekt zeer reële resultaten na maanden van intense mobilisatie in veel landen, met massaprotesten, wegblokkades, aanvallen op goedkoop ongereguleerd Oekraïens graan, blokkades van havens, een ware belegering van het EU-hoofdkwartier in Brussel waarbij landarbeiders vloeibare mest spuiten naar de politie en politici, schrijft Paul Serran.

Wie herinnert zich niet de Franse Emmanuel Macron die door boeren werd achtervolgd op de Parijse landbouwbeurs? Onbetaalbaar.

Hier bij The Gateway Pundit hebben we dit proces op de voet gevolgd en geprobeerd om het verhaal van de MSM tegen te spreken en te laten zien dat deze protesten legitieme reacties zijn tegen de klimaatgekte in de EU.

In Duitsland: DUITSE STILSTAND – Groot boerenprotest en spoorwegstaking bevriezen Europa’s krachtcentrale – Rechtse AfD stijgt in peilingen, staat op het punt aan de macht te komen

In Spanje: KIJK: Grote demonstratie van boeren in Madrid tegen falend en verlammend ‘groen’ beleid en regelgeving van de EU

Hoe één pamflet van 12 pagina’s het verhaal vertelt van God, goud en glorie

In Polen: KIJK: Massale algemene staking brengt Poolse boeren naar Warschau – Schermutselingen met oproerpolitie – Globalistische Tusk-regering en EU-Commissie geven toe, zullen goedkoop Oekraïens graan reguleren

In Frankrijk: KIJK: Boze Franse boeren vallen Parijse landbouwbeurs binnen, botsen met politie, scanderen voor aftreden Macron

In België: EUROPESE BOERENOPSTAND: Tractoren doorbreken barrières in Brussel – landarbeiders omsingelen EU-hoofdkwartier, spuiten vloeibare mest op politie in groot spektakel (VIDEO’S)

Nu heeft de Europese Commissie voor de tweede keer voorgesteld om een reeks ‘groene’ regels over het braak laten liggen van land of het roteren van gewassen te schrappen.

  DYSTOPISCHE NACHTMERRIE: 10 ongelooflijke dingen die binnenkort zullen gebeuren als we de opmars van de tirannie en de onderwerping van de mensheid niet stoppen

De Commissie, de uitvoerende macht van de EU, stuurt de voorstellen naar de 27 regeringen van de EU-lidstaten en het Europees Parlement.

Reuters bericht:

“De voorstellen van de Commissie concentreren zich op het bieden van meer flexibiliteit aan boeren bij het naleven van voornamelijk milieuregels, zoals het beschermen van veengrond, het beperken van watervervuiling en bodemerosie, terwijl ze blijven profiteren van betalingen uit het EU-landbouwfonds.

Boeren zullen bijvoorbeeld meer financiële steun kunnen krijgen voor het niet-productief houden van een deel van hun land, bijvoorbeeld met heggen of bomen, om de biodiversiteit te verbeteren.

Boeren zouden aan gewasdiversificatie kunnen doen in plaats van aan vruchtwisseling. Bepaalde soorten gewassen zouden ook kunnen worden vrijgesteld van de regels inzake grondbewerking, bodembedekking of vruchtwisseling.

Daarnaast zouden vrijstellingen kunnen worden verleend in geval van ongunstige weersomstandigheden, terwijl kleine boerderijen van minder dan 10 hectare (25 acres) niet zouden hoeven te worden onderworpen aan controles of sancties.”

Natuurlijk, in plaats van toe te geven dat het beleid idioot is, is de EU eigenlijk gewoon aan het manoeuvreren in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni, waarin ‘extreem rechts’ (a.k.a. patriotten en populisten) naar verwachting grote winsten zal boeken.

Vóór deze nieuwe ronde van ‘concessies’ had de EU al beperkingen ingesteld op de invoer van Oekraïense landbouwproducten, uitzonderingen toegestaan voor land dat braak moet liggen en een plan geschrapt om het gebruik van pesticiden te halveren.

Zoals te verwachten was, maakte het nieuws de klimaatalarmisten in het oude continent woedend, die er prat op gingen dat de EU ‘in de wereldwijde voorhoede van de strijd tegen klimaatverandering’ liep – dat wil zeggen, haar landbouwcapaciteiten vernietigde.

  Prince waarschuwde de mensheid in 1996 voor de ontvolkingsagenda van het WEF

Associated Press rapporteert:

“Politiek gezien is het [EU] blok het afgelopen jaar naar rechts opgeschoven. De benarde toestand van boeren is een strijdkreet geworden voor populisten en conservatieven die beweren dat het klimaat- en landbouwbeleid van de EU weinig meer is dan bureaucratisch geklungel van elitaire politici die elk gevoel voor grond en land hebben verloren. De christendemocratische Europese Volkspartij van von der Leyen is een van de meest luidruchtige en krachtige verdedigers van de zaak van de boeren.”

Ze leren het nu pas populisme te noemen.

De voorstellen van de Commissie moeten worden goedgekeurd door de lidstaten.

“De plannen van vrijdag waren de laatste concessies van de EU in reactie op protesten die het dagelijks leven van tientallen miljoenen EU-burgers hebben beïnvloed en bedrijven tientallen miljoenen euro’s hebben gekost door vertragingen in het vervoer. Andere plannen omvatten het opschorten van wetgeving over strengere regels voor pesticiden en eisen om bepaalde stukken land braak te laten liggen.

Naast de EU zelf hebben ook de lidstaten toegegeven aan verschillende eisen toen de tractorprotesten hoger op de politieke agenda kwamen. De klachten gingen vooral over buitensporige bureaucratie, opdringerige milieuregels en oneerlijke concurrentie uit derde landen, waaronder Oekraïne.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nederlands Forum voor Democratie doorbreekt de mediablokkadeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense oorlogsstokers weigeren de realiteit onder ogen te zien
Volgend artikelGrappen en grollen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De christendemocratische Europese Volkspartij van von der Leyen is een van de meest luidruchtige en krachtige verdedigers van de zaak van de boeren.”

  Dansen op de hoerenkermis.

  Wou er toch maar niet aan meewerken!

  • ANGST, HET VOLK SLUIT UIT ANGST DE OGEN EN RENT ACHTER DE LEIDER AAN.
   ANGST STOPT HET ZELFBEWUSTZIJN, EN AANVAARD DE OPDRACHTEN KLAKKELOOS VAN DE LEIDER.
   EN ZO HEBBEN DE LEIDERS HET ANGSTIGE VOLK ONDER CONTROLE.
   Maar mij niet, mijn koffers staan klaar..!!

  • klopt ik zag nederland niet staan in het rijtje.
   je zou zeggen hier moet ook een opstand komen en niet dat zachte gedoe want dan vraag ik me af , laten jullie een ander de kooltjes uit het vuur halen of is er iets anders?

 2. Beste boeren, zet ,m op en jaag dat gajes de Noordzee in. Die vuile, Gore volksverraders in Brussel en in de Westerse regeringen, die aan de hand lopen van usa en de WEF bende en straks ook nog de WHO zooi.
  Niets hebben die lui voor het gewone volk over. Maar dat gewone volk moet hun riante salarissen betalen. En wat krijgt dat volk ervoor terug? Waanzinnige ideeën en krankzinnige sancties tegen Rusland, die de economie van Europa ten gronde brengt.
  Alles loopt volgens plan. De burger uitmelken, verarmen, decimeren, knechten en 100% controleren dmv de cbdc, gezichtsherkenning. Wat een bende en dat allemaal binnen 5 jaar tijd.

 3. Wat een SCHANDE voor MARIANNE en de hele Franse bevolking..de rest vd bevolking ziet dat de tijd Rijp is.. FRANKRIJK 🔥 BRAND 🔥…de bevolking moet maar taart eten… Olympische spelen.. Boycot…zal Macro(‘)n naar een figuurlijke Guillotine sturen…of hij loopt ook daar weg van 🤣🤏

 4. De omstandigheden verzachten voor de boeren, is absoluut geen oplossing.
  Nu nemen de criminele organisaties gas terug, om straks weer alles te verbieden.
  Deze criminele organisaties moeten helemaal worden vernietigd.
  Het kwaad moet met wortel en tak worden verbrand.

  • Bayer is een bedrijfsonderdeel van de in de periode 1945 – 1949 ontbonden IG Farben (1925), u weet wel van zyklon b en waar Boefbernhard stage liep in de Parijse vestiging in 1935/1936, maar ondertussen als NSDAP’er, SA’er & SS’er (ja, het kan niet op vandaag) spioneerde voor de Duitse Abwehr.
   Na WOII kwamen de industriemagnaten die nazi-Duitsland groot hebben gemaakt (met hulp van het zio-Amerikaanse grootkapitaal van o.a. DuPont, Ford & Rockefeller) weg met lage geldboetes en korte gevangenisstraffen, want het reeds lang geplande Wirtschaftswunder mocht onder geen beding worden belemmerd.

 5. Wie kan, en heeft de kennis om het landbouwgrond te bewerken, de mensen die er hard aan werken om ons dagelijks vers voedsel op tafel te kunnen zetten, de echte landbouwers die echt wel weten hoe het beste met deze grond om te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in