Er is een iconische scène in de cultklassieker Reality Bites uit 1990 waarin Leilaina, gespeeld door Winona Ryder, de afscheidsrede uitspreekt. “Wat gaan we nu doen?” vraagt ze, voordat ze een nog relevantere vraag stelt: “Hoe kunnen we alle schade herstellen die we geërfd hebben?”

Vervolgens beantwoordt ze haar vragen met een klagend: “Ik weet het niet.”

Toen ik toekeek hoe NAVO- en Oekraïense functionarissen worstelden om de realiteit te begrijpen van de situatie waarin ze zich bevinden, met het langverwachte en veel verhoopte tegenoffensief dat op niets uitliep tegen de Russische verdediging die ondoordringbaar is gebleken, kwamen de woorden van Leilaina onmiddellijk bij me op, schrijft Scott Ritter.

Oekraïne heeft de laatste van zijn strategische reserves, onder leiding van de elite 82e Luchtlandingbrigade, ingezet in de strijd om het Zaporozhye-dorp Rabotino. Hier, op velden die braak zijn komen te liggen door oorlogsomstandigheden, zijn de beste strijdkrachten van Oekraïne uiteengereten door Russische verdedigers die weigerden zich gewonnen te geven. Gebaseerd op de ervaring van de leidende elementen van de 82ste Brigade, staat hen dit lot ook te wachten.

Nu de Oekraïense strategische reserve is ingezet en binnenkort zal worden verslagen, zijn er geen belangrijke strijdkrachten meer beschikbaar voor Oekraïne en hun NAVO-verantwoordelijken die invloed kunnen uitoefenen op het verloop van de gevechten die langs de 1600 kilometer lange contactlijn tussen de Oekraïense en Russische legers woeden.

Rusland beschikt ondertussen over een niet-toegewezen reserve van meer dan 200.000 verse, goed getrainde en uitgeruste troepen die klaarstaan om aan de strijd te beginnen. Als ze uiteindelijk worden losgelaten, zal Oekraïne niet over de nodige middelen beschikken om hun aanval af te slaan, wat het hoogtepunt zal zijn van een Russische campagne die precies dit resultaat beoogt – de ineenstorting van het Oekraïense vermogen om grootschalige gevechten op de grond vol te houden.

  Wist u dat Oekraïense soldaten "Russische troepen verjagen en de noordelijke Donbass-as van Rusland doen instorten?"

De realiteit bijt.

De situatie was zo nijpend geworden dat Stian Jenssen, de stafchef van secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO, voor een Noors publiek zei dat een oplossing voor het einde van het conflict met Rusland “zou kunnen zijn dat Oekraïne grondgebied opgeeft en daarvoor het lidmaatschap van de NAVO terugkrijgt.”

Maar zelfs hier was Jenssen misleidend. Hoewel de realiteit voorschrijft dat Oekraïne zijn voormalige gebieden Kherson, Zaporozhye, Donetsk, Lugansk en de Krim nooit zal terugkrijgen, en dat de verstandigste keuze zou zijn om de onvermijdelijkheid van een Russische overwinning toe te geven en tegelijkertijd het potentieel verlies van nog meer gebieden te vermijden, leek Jenssen te vergeten dat een van de belangrijkste doelen achter het Russische besluit om de speciale militaire operatie te starten was om te voorkomen dat Oekraïne lid zou worden van de NAVO.

Alleen iemand die volledig losstaat van de realiteit kan een scenario schetsen waarin Rusland een kwestie opgeeft die verbonden is met zijn existentiële overleving (d.w.z. de uitbreiding van de NAVO naar Oekraïne) in ruil voor de aanvaarding van een reeds verwezenlijkt feit – de Russische controle over de voormalige Oekraïense gebieden.

Zowel de Oekraïense regering als de baas van Jenssen, Stoltenberg, keerden zich tegen het idee van een ruil van grondgebied voor lidmaatschap. “De NAVO zal Oekraïne steunen totdat het het conflict wint,” zei Stoltenberg een dag na Jenssens blunder tegen een groep verslaggevers in Oslo, waarmee hij impliceerde dat Oekraïne van mening was dat een belangrijke voorwaarde voor het oplossen van het conflict was dat Rusland verdreven zou worden uit alle voormalige Oekraïense gebieden die door Russische troepen bevrijd waren en door Rusland opgeëist werden als gevolg van referenda in 2014 (voor de Krim) en 2022 (voor de andere vier gebieden).

  Bakhmut strop wordt strak getrokken

Maar het wordt steeds duidelijker dat de realiteit het wint van de wens. Er is geen kans voor Oekraïne om de gestelde doelen te bereiken, iets wat de opmerkingen van Jennsen weerspiegelden, en die van Stoltenberg niet. De NAVO worstelt met het vinden van nieuwe bronnen van materieel voor het snel uitdunnende Oekraïense leger, dat een groot deel van de tanks, gepantserde gevechtsvoertuigen en artilleriesystemen is kwijtgeraakt die door de NAVO en andere landen waren geleverd ter voorbereiding op het mislukte tegenoffensief.

Uitrusting die eerder als te provocerend werd beschouwd, zoals het F-16 gevechtsvliegtuig, is nu vrijgegeven voor Oekraïne. Maar dit doet er allemaal niet toe – zelfs als Oekraïne alles zou krijgen wat het wilde, is het een feit dat Oekraïne niet de mankracht kan genereren, noch in kwantiteit noch in kwaliteit, die nodig is om dergelijke uitrusting op een modern slagveld competent te bedienen tegen een Russisch leger dat, eerlijk gezegd, uit dit conflict tevoorschijn is gekomen als de meest dodelijke, capabele strijdkracht ter wereld.

De VS en de NAVO worstelen allebei met de vraag hoe ze een situatie moeten aanpakken waarin een strategische Russische overwinning onvermijdelijk is. Hoewel Jenssen later “spijt” betuigde voor zijn suggestie van een ruil van grondgebied voor lidmaatschap, is het een feit dat het harde standpunt van Oekraïne met betrekking tot de voorwaarden die het accepteert voor de beëindiging van het conflict niet realistisch is, en hoe langer de bondgenoten en partners van Oekraïne blijven meewerken aan een dergelijke fantasie, hoe moeilijker de weg naar een uiteindelijke oplossing zal worden.

De recente afwijzing door de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, van onderhandelingen met het Westen over de beëindiging van het conflict laat dit inderdaad zien. Lavrov noemde als belangrijkste reden voor het Russische standpunt het feit dat dergelijke onderhandelingen weinig meer zouden zijn dan een “tactische truc” om het Oekraïense leger de kans te geven uit te rusten en opnieuw op te bouwen.

  Aanval op de hoofdstad Kiev? Rusland stuurt Akatsiya houwitsers naar Wit-Rusland

Het lijkt er steeds meer op dat het einde van het conflict de vorm zal aannemen van capitulatie, niet van onderhandelingen, waarbij Oekraïne de rol speelt van keizerlijk Japan in een herhaling van de capitulatieceremonie in september 1945 in de Baai van Tokio aan boord van de USS Missouri. De voorwaarden in zo’n scenario zouden onvoorwaardelijk zijn, de nederlaag van Oekraïne totaal en de route van de NAVO onverbiddelijk. Oekraïense en NAVO-functionarissen zouden er goed aan doen om over deze realiteit na te denken voordat ze besluiten om het conflict tot “de laatste Oekraïner” voort te zetten.

De Russische voorwaarden die werden gesteld in het vredesakkoord dat Oekraïne parafeerde voordat het zich onder druk van de voormalige Britse premier Boris Johnson terugtrok, lijken op tafel te liggen, behalve voor de nieuw verworven gebieden van Rusland. Het alternatief zou, zoals de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko onlangs aan een Oekraïense journalist uitlegde, het uiteenvallen van Oekraïne kunnen zijn, waarbij wat overblijft van de natie een zielige schaduw van zichzelf is, ontdaan van economische levensvatbaarheid.

De realiteit bijt inderdaad.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

President Poetin’s toespraak op de Overwinningsparade op Rode PleinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaanse beleidsmakers zitten na het mislukte tegenoffensief gevangen in een dilemma dat ze zelf hebben gecreëerd
Volgend artikelTotale ramp: De Russen vernietigden “in een oogwenk” 31 pantservoertuigen en nog twee Oekraïense konvooien – Kiev en het Westen in shock (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Hopelijk begrijpen Amerikaanse klootzakken en vooral hun zielige EU vazallen dat deze oorlog NIET ‘gewonnen’ kan worden ! Grote vraag : zullen ze het begrijpen en VOORAL erkennen ?

  • Twee mogelijkheden:
   a) ze zijn te stom om voor de duvel te dansen;

   b) ze pushen op een total war Nato tegen Rusland. Uiteraard zonder amerikanen op de grond; bij al hun (amerikaanse) proxy wars sneuvelden maar een paar amerikanen.

   c) Dan krijgen ze een verassing: een paar Satan 2 op USA; en dan is het huilie-huilie en de globalisten denken dat ze hun zin hebben gekregen. Maar wie in zijn eigen nest schijt, moet slapen in de stank..

 2. Jenssen is een dwaallicht, er is maar één acceptabele oplossing voor Rusland en dat is een onvoorwaardelijke overgave van Oekraïne !!

 3. Natuurlijk wint Rusland de oorlog. Dat was vanaf het begin al duidelijk. Helaas voor de incompetente bende in de VS en navo is dat nog niet duidelijk. Hoop date ogen snel open gaan.

 4. Poolse en Litouwse NAVO-officieren geliquideerd in Tsjernihiv

  Een aantal Telegram-kanalen meldt dat als gevolg van een Russische raketaanval op 19 augustus in Tsjernihiv Poolse en Litouwse NAVO-officieren zijn uitgeschakeld. Volgens de kanalen werd er een bijeenkomst gehouden van westerse en Oekraïense experts in het plaatselijke Drama Theater om de uitvoering van hybride operaties met behulp van schokdrones te bespreken.

  Een van de zenders meldt dat er na de staking direct frequenter werd gevlogen vanuit Oekraïne naar het Poolse Rzeszow. Volgens luchtmonitoring zijn vanuit Rzeszow meerdere vliegtuigen naar verschillende steden in Duitsland gestuurd. Het is mogelijk dat de gewonden werden vervoerd.

  Er wordt ook opgemerkt dat naast het Drama Theater het hoofdkwartier is van de regionale afdeling van de hoofdinlichtingenafdeling en de receptie van de SBU-contraspionagedienst. De Telegram-kanalen geven aan dat de bijeenkomst werd bijgewoond door 23 westerse officieren die de dag ervoor in Tsjernihiv waren aangekomen. Het is bekend dat 9 van hen werden geëlimineerd en dat 11 gewonde officieren per helikopter naar het Poolse Rzeszow werden gebracht. Tegelijkertijd werden er verschillende naar Vinnitsa gebracht. Informatie over de rest is momenteel niet beschikbaar. Het is ook bekend dat 40 militairen van de speciale operatietroepen van de strijdkrachten van Oekraïne tijdens de raketaanval werden geëlimineerd.

  Eerder werd gemeld dat een krachtige explosie donderde op de tentoonstelling van gevechtsdrones in Tsjernihiv.

  https://voennoedelo.com/posts/id49233-v-chernigove-likvidirovany-ofitsery-nato

  • Beste Adriaan,
   Ik had ook ergens gelezen dat in de uitnodigingen die verstuurd werden, nadrukkelijk werd verzocht om niet in militaire kleding te komen maar in burgerkleding…..

   Zolang men blijft uitgaan van de gedachten dat de Russen gek, of naïef zijn, dit soort aanvallen vaker voor zullen komen.

   ( ik kon zo vlug even het artikel over bovenstaande bewering niet opnieuw vinden)

   • Tigron augustus 20, 2023 at 17:36

    Een opsteker voor de Russische inlichtingendienst beste Tigron, alleen jammer dat het geen Amerikaanse en Britse NAVO kopstukken waren, degene die deze genocide/slachting op het Oekraïense volk feitelijk hebben geïmplementeerd.

    Fijne avond verder Tigron.

    • Er zijn (alweer) paralellen tussen 1945 en nu; de grootste ploerten blijven buiten schot.

     Nou hoop ik, dat de russen niet doen zoals de USA in 1945: konden ze een nazi gebruiken,(of een Jap) werd die niet vervolgd.

     Gelukkig kent het Russische recht de doodstraf; en zijn er heel “creatieve”methoden van verhoor, net zoals de Oekies de russische POW “verhoorden”en de video’s ervan naar familie stuurden.
     Afrekenen MOET.

  • Ik dacht al: zo maar een aanval, zonder verdere reden is vreemd; dat is onrussisch.
   Zoals ik in het begin van het conflict al zei: de opvolgers van KGB moeten overuren maken.
   Precisie raketten zijn leuk, maar je moet weten waar de doelen zijn….

   Die info is niet zo moeilijk; de Oekies zijn heel makkelijk om te kopen…..

 5. Whatever the end goal is for the RUssians, i can’t wait for that Gremlin Zelensky in chains of to the Gulag of get the “chaucescu” treatment..can’t wait, it will be so satisfying.

  • Nee, pas na verhoor, en dat verhoor op video. Krijgen we eindelijk bewijs dat Rutte vroeg om het neerhalen van MH17. En nog veel meer, want dan gaat de beerput open.

   Die gast doodschieten met zijn hoer brengt geen fedusie.

 6. In Kiev vertelden ze over de landing van de F-16-jager op het Oekraïense vliegveld

  Oekraïne bereidt momenteel actief de landingsbanen van zijn vliegvelden voor om F-16 straaljagers te ontvangen. Dit werd verteld door de commandant van de luchtmacht van het regime in Kiev, Nikolai Oleshchuk. Volgens hem heeft Oekraïne al ervaring met het ontvangen van Amerikaanse vliegtuigen in zijn luchthavens. >>>

  https://en.topcor.ru/38408-v-kieve-rasskazali-o-posadke-istrebitelja-f-16-na-ukrainskom-ajerodrome.html

 7. De krachtigste explosie van munitie in de bosplantage van de strijdkrachten van Oekraïne (VIDEO)

  20.08.2023 – 16:01

  De krachtigste explosie van munitie in de bosplantage van de strijdkrachten van Oekraïne (VIDEO) | Russische lente
  Middelen voor objectieve controle registreerden een krachtige explosie op de posities van de strijdkrachten van Oekraïne.

  Ontplofte munitie in een bosplantage. Op deze beelden is te zien hoe de lichamen van Oekraïense militanten door een explosieve golf de lucht in worden gedragen.

  https://t.me/RVvoenkor/51640

 8. Ik ben écht nieuwsgierig hoe Rusland zal reageren op de komst van F16 straaljagers met a bom mogelijkheden aan boord! Ik meen tenminste dat de VS hierop stond, dat deze vliegtuigen uitgerust zouden worden met die mogelijkheid? Ik walg van de VS, wat een verschrikkelijke regering hebben ze daar. Daar is “dikke willem” een klein pooiertje bij.

  • Beledig de pooiers niet.

   NL pooiers breken de wet wel, maar dat komt omdat de wet achtelijk is.
   Zij hebben niet de pretentie hoog moralistisch te zijn, zoals die vette oplichter…. en net als ratten, veel koters, die net zo lelijk en vet zijn.

 9. NATO official Stian Jenssen said comments he made the previous day regarding Ukraine ceding land in order to gain membership in the military alliance were a “mistake.” NATO and US stringing Ukraine along as a last ditch to have NATO/US and others on the border for war with Russia. Zelensky should know by now he was and is a pawn. They have poked the bear to many times, have not held up agreements with Russia and they want all people to believe Putin is that evil. Look at all the member states and Cohorts attacking all citizens on a daily basis. That’s the true war.

 10. Micro is macro.
  Kijk eens om je heen in eigen land, en stel jezelf de volgende vragen:

  –hoe kan het zover gekomen zijn, dat we een MP hebben die een totale fascist is, en het neerschieten van een NL vliegtuig verlangt, om te slijmen bij een staat die niks anders doet dat oorlogzoeken?
  –hoe kan het zijn, dat diezelfde MP de zeer zwaar criminele top ambtenaren die betrokken waren bij het breken van tientallen wetten en ook nog 1000–2000 koetrs ontvoerden volledig beschermd tegen de wet?
  –hoe kan het zijn, dat de linkse cohorten zoveel macht hebben, dat ze dat volgaarne ondersteunen?
  –hoe kan het zijn, dat rechts zo zwak is, dat ze iedere kutsmoes van links/MP accepteren en dat ze dat vuilnis niet dwingen tot ECHTE maatrgelen?

  –hoe kan het zijn, dat we links de gang hebben laten gaan toen het het land overstroomden met “vluchtelingen”?
  –Hoe kan het zijn, dat (net als in DE al gebeurt) dat nederlanders uit hun huis worden gezet, tgv “vluchtelingen”

  –hoe kan het zijn, dat nederlanders in buitenland (ik in Roemenie) WEL controle aan huis krijgen, terwijl buitenlanders geen enkele controle krijgen in het land van herkomst? (bezit, bestaan van koters; Egypte als land van oorsprong: 92% fraude)
  –hoe kan het zijn, dat van “vluchtelingen”pedofilie wordt getolereerd?
  –hoe kan het zijn, dat “vluchtelingen”geen werkplicht hebben?
  –hoe kan het zijn, dat nederlanders die in buitenland (moeten) wonen gekort worden op AOW, als ze niet altijd premie hebben betaald, terwijl “vluchtelingen”in NL het volle bedrag plus krijgen?

  –hoe kan het zijn, dat NL de nazi’s in Oekraine actief steunt met gelden–direct en via EU?
  –hoe kan het zijn dat er nieuwe woningen voor vuilnis uit Banderastan worden gebouwd, terwijl nedrlanders op straat slapen?

  Wordt het niet hoog tijd, dat we b.v de PM en de top ambtenaren voor de rechter slepen wegens zware misdrijven zoals toeslag affaire?
  En dat we verkiezingen afdwingen, door weg te blijven uit het parlement, en de ingangen ervan te blokkeren?
  Wordt het niet eens tijd voor ECHTE acties?
  Voordat NL wordt betrokken in een all out oorlog tegen Rusland?

  • Over het laatste: het gaat gewoon nog te goed met de meesten. En er wordt te weinig gesignaleerd bij het overgrote deel van de Nederlanders, zitten ook nog eens vast in de door hen zelf veroorzaakte financiële bubbel, bang om het e.e.a. te verliezen. Overigens, welke rechter gaat hier uitspraak over doen? Geen een vermoed ik, maken zelf ook deel uit van het corrupte systeem in Nederland. Een weekje geen eten op tafel, dat zet ze aan het denken, eerder niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in