Verdeeld in verschillende delen zou Rusland snel zijn bezweken onder de druk van buitenlandse mogendheden, zegt president Poetin. We willen daaraan toevoegen dat wat we nu in Oekraïne zien een voortzetting van dit beleid is. Het Westen probeert nog steeds het Slavische volk te verdelen en te overheersen.

RT bericht:

Het Westen was vastbesloten om Rusland uit elkaar te drijven na de ineenstorting van de Sovjet-Unie, in de overtuiging dat meerdere staten gebaseerd op de ruïnes van het land te zwak zouden zijn om de invloed van buitenaf te weerstaan, heeft president Vladimir Poetin gezegd.

In een interview met de Russische journalist Pavel Zarubin dat zondag werd uitgezonden, gaf Poetin toe dat hij vroeg in zijn politieke carrière een “naïeve” leider was, ook al had hij een solide achtergrond in de Sovjet-inlichtingendienst.

De Russische president zei dat hij had geloofd dat het Westen begreep dat Rusland na de ineenstorting van de Sovjet-Unie een heel ander land was geworden en dat er geen ideologische verschillen meer waren die een serieuze confrontatie rechtvaardigden.

Volgens Poetin dacht hij, zelfs toen hij twee decennia geleden zag dat het Westen zich inspande om terrorisme en separatisme in Rusland te steunen, dat het de “inertie van het denken” was die hieraan schuld had. “Ze waren er gewoon aan gewend geraakt om tegen de Sovjet-Unie te vechten,” geloofde hij.

In werkelijkheid probeerde het Westen echter opzettelijk om Rusland te ondermijnen, zei de president. “Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie dachten ze dat ze gewoon nog even moesten wachten en dan zouden ze Rusland ook wel uit elkaar halen.”

  MSM Oorlogspropaganda: Video van "Russische mobiele crematoria" die gebruikt worden om "bewijzen van slachtoffers op het slagveld te verbergen" komt uit advertentie van 2013

Volgens Poetin zag het Westen geen noodzaak voor het bestaan van het grootste land ter wereld, met zijn grote bevolking. “Het zou beter zijn, zoals voorgesteld door… [voormalig Amerikaans Nationaal Veiligheidsadviseur Zbigniew] Brzezinski, om het in vijf delen op te delen en ze één voor één te onderwerpen.”

Dit vermeende Westerse plan, legde hij uit, was gebaseerd op de vooronderstelling dat verschillende kleinere staten “geen eigen gewicht of stem zouden hebben en geen kans zouden hebben om hun nationale belangen te verdedigen zoals de verenigde Russische staat dat heeft.”

De Russische leider verwees blijkbaar naar een artikel uit 1997 van Brzezinski, een fervent voorstander van Sovjetinperking die in 2017 overleed, waarin destijds werd gesuggereerd dat Moskou zou moeten afzien van “een vergeefse poging om zijn status als wereldmacht te herwinnen”. De voormalige adviseur van het Witte Huis was ook van mening dat “een losjes geconfedereerd Rusland, bestaande uit een Europees Rusland, een Siberische republiek en een republiek in het Verre Oosten” het gemakkelijker zou hebben om economische betrekkingen met zijn buren te onderhouden.

Poetin heeft herhaaldelijk gezegd dat het Westen van plan is om Rusland op te splitsen in verschillende staten, waarbij hij waarschuwde dat het Russische volk zou kunnen ophouden te bestaan als dit gebeurt, en hij noemde de blijvende eenheid als de belangrijkste voorwaarde voor het succes van het land.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin vraagt waarom wereldleiders “niet geschokt” zijn door de massale dood van kinderen in de GazastrookVolg Frontnieuws op Telegram

  MH 17 - Vlekkeloos worden oude leugens herhaald

Lees meer over:

Vorig artikelVerdenking van een advocaat: Speciale vaccinaties voor eigen werknemers, besmette voor het volk
Volgend artikelWe staan voor een demografische ineenstorting van epische proporties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Ja,,,,,, het was altijd al zo dat de USA en Rusland over het Europa totaal wilde heersen Maar de tweede wereld oorlog heeft daar verandering ingebracht dat kleine staten groot kunnen zijn om de grootmachten te wankelen….. Ook nu de oorlog in de Oekraine een wenteling moet voortbrengen zullen ze daar nog lang elkaar afmaken om de wereld te laten zien wie de sterkste is Dus deze poppenkast dat Rusland denkt dat ze bestookt worden vanuit hun buurland als die overgaan om bij de Nato /Navo/EU zich willen aansluiten is gewoon onnodig oorlog voeren voor die angst te blijven voortzetten maar ieder volk wil vrijheid van uitingen en zelfbestuur over hun eens verworven land zodat de vijandschap onderling zal blijven bestaan Vroeger werden veldslagen geleverd op een kleine schaal maar nu is dat en wereldwijd probleem geworden!>>>Naar honderdduizenden slachtoffers wordt niet gevraagd

 2. In het westen wordt Rusland overal met de nek aangekeken omdat het te groot en te sterk is. Rusland wilden zelfs bij de E.U. Maar dat zou zijn als een olifant in een muizennest.

  • Rusland + EU zou zo maar eventjes het MACHTIGSTE economische blok ter wereld geweest zijn ! Daar heeft de US of A met allerlei drogredenen, chantage en regelrechte corruptie een stokje voor gestoken !

   • Helemaal mee eens maar helaas werkt het zo niet. Zie je Ursula von de Leyen met het vingertje omhoog tegen Rusland zeggen hoe het moet?

 3. IK denk dat Russen meer de mentaliteit hebben van een woord is een woord dus ook zonder iets op papier te zetten, ja dat hebben ze geweten m.b.t. Kiev o.a. en meerder kwesties!

 4. Ik als te kleine eenling denk vaak aan mijn onmacht om dingen sowieso al te kunnen veranderen, laat staan dat ik gehoord zou worden. De baas van Rusland meneer Poutin, daar heb ik niks tegen, maar die doet uitspraken over ook dit land waar ik de kouwe kriebels van krijg. Hoe zou ik nou met deze man kunnen redeneren.

  • Dit is een mooi voorbeeld, om uit te knippen. Mijnheer is wrevelig omwille van “uitspraken van Poetin”. Waarschijnlijk denkt hij goed geïnformeerd te zijn door de Navo-media die haarfijn de juiste woorden kunnen uitknippen en zinnen uit hun context halen om de Westerling aan de zenuwen van hun kiezen te knijpen. Alsof Rusland geïnteresseerd zou zijn in die gore woke-samenleving van West-Europa. Hier in België hebben we bijvoorbeeld een vent in vrouwenkleren als minister van de post, een samenleving volledig in verval.

  • Hoi,

   Ik weet niet meer wie dit zei maar vond het een mooie. Als je denkt dat je klein bent en dus niets voorstelt ga eens in een grote kamer met een mug slapen. Na een nacht denk je er wel anders over.

   Doe er je voordeel mee!

   Groeten,
   Hugo

 5. Naïef? Oh ja Joh? De BRICS Groene agenda gaat Rusland 580 BILJOEN roebels PER JAAR kosten kondigt TASS aan.
  https://tass.ru/ekonomika/19502003
  In BRICS Brazilie zonder covid prik in je kid geen kinderbijslag. In de EU gaat Orban naar de plee om de EU mee te helpen met stemmen. De duurste pleegang uit de geschiedenis. Vanuit het Kremlin aan de weduwe van de niet echt door allen gewaardeerde Henry Kissinger dit persoonlijke bericht:
  Geachte mevrouw Kissinger,

  Accepteer alstublieft onze diepste condoleances bij het overlijden van uw echtgenoot Henry Kissinger. Een uitmuntend diplomaat, een wijs en vooruitziend staatsman, die decennia lang over de hele wereld welverdiende autoriteit genoot, is overleden. De naam Henry Kissinger is onlosmakelijk verbonden met een pragmatische lijn van buitenlands beleid, die het ooit mogelijk maakte ontspanning te bereiken in de internationale spanningen en de belangrijkste Sovjet-Amerikaanse overeenkomsten te bereiken die hebben bijgedragen aan de versterking van de mondiale veiligheid.
  Ik heb vele malen de gelegenheid gehad om persoonlijk met deze diepe, buitengewone man te communiceren, en ik zal ongetwijfeld de dierbaarste herinnering aan hem bewaren.
  Ik wens u, evenals alle familieleden en vrienden van de overledene, mentale kracht bij het aangaan van dit verlies.
  http://kremlin.ru/events/president/letters/72873

  Oorlog tussen grootmachten is niet echt zoals het wordt voorgespiegeld hè. De wereldbevolking staat er alleen voor.

 6. Een goede uitleg van Putin van naïviteit als inertie. Hij bedoelt de mentale inertie, die steeds meer kleeft aan de westerse democratie, die ik een automatisme noemde, mechanisering van het denken. Hij heeft het ook over een bepaalde middenstand die is ontstaan in de subversiviteit van het Westen om Rusland te ondermijnen. Inertie zou je hier ook kunnen noemen decadentie.

 7. Ze willen gewoon een flinke oorlog uitlokken en daarmee meteen de halve wereldbevolking mee reduceren!
  De bedenkers van dit alles duiken gewoon onder de grond in hun bunkers die jaren geleden al zijn gemaakt!
  En het zal mij wederom niet verbazen dat ze straks west europeanen naar het oorlogsgebied gaan sturen om zich af te laten schieten…voor de ‘democratie’ uiteraard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in