Op 14 maart claimden Wagner-strijders de controle over de Vostokmash-fabriek in het noorden van de industriële zone van de Artemovsky Metalworking Plant (AZOM) in Bakhmut. Op 20 december heeft Zelensky het Oekraïense leger in deze faciliteit onderscheiden. LINK

Bronnen van Wagner meldden dat de dweiloperatie in de ondergrondse gebouwen van de AZOM-fabriek enkele dagen geleden is begonnen en al tot de eerste overwinning van Rusland heeft geleid, bericht Southfront.

Op de avond van 14 maart verklaarde hoofd van de Wagner Group Jevgeni Prigozjin ook dat Wagner-strijders militaire posities innamen in de onmiddellijke nabijheid van het administratiegebouw van Bakhmut. Het gebouw van het stadsbestuur ligt aan de Svobody straat in het centrum van de stad.

Volgens het hoofd van de PMC’s verliest het regime in Kiev tot 10-11 duizend Oekraïense strijders per maand in Bakhmut. Ongeveer 50 duizend soldaten van de AFU worden voortdurend ingezet in de regio, waaronder 12-20 duizend militairen binnen de stadsgrenzen.

Oekraïense militaire bronnen bevestigden op hun beurt de Russische opmars in de stad. Oekraïense bronnen meldden een sterke verslechtering van de situatie voor de AFU en de opmars van de aanvalsgroepen van Wagner op het grondgebied van de AZOM-fabriek, alsook ten zuidoosten van het stadscentrum en in de zuidwestelijke districten, waar Russische troepen het vernielde vliegtuigmonument naderen, dat is opgesteld op de weg die naar de stad leidt.

“Russen kwamen uit bij de de Tsjaikovskistraat. Er wordt gevochten in de buurt van het college. De richting van hun belangrijkste inspanningen is duidelijk – Tsjaikovski en Jubilejnaja in de richting van Chromovo, waar ze de stad vanuit het westen willen blokkeren. Waarschijnlijk waren de acties bij Ivanovske een afleidingsmanoeuvre …” – melden Oekraïense militaire bronnen.

Wagner-strijders naderden naar verluidt de Korsunskystraat en namen de controle over van enkele wijken in het Budenovsky-district van de stad. Ze rukken ook op vanuit de garagecoöperatie Lesnoye.

  Kiev zegt dat Oekraïners zuiverbloed Slavische mensen zijn, Russen zijn vuile rasmengers

De wegen naar Bakhmut via Krasnoe en Khromovo liggen voortdurend onder Russisch artillerievuur. Aan de rand van Ivanovske zijn gevechten gaande langs de weg. Volgens voorlopige berichten is de weg in sommige gebieden opnieuw afgesneden door Wagner-eenheden. Tot nu toe zijn Oekraïense pogingen om een tegenaanval in het gebied in te zetten mislukt.

Ten westen van Bakhmut breiden de Russische troepen hun controlezone uit. Er wordt gevochten in de dorpen Orekhovo-Vasilevka en Zaliznyansky.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne begint Russische krijgsgevangenen te executeren: “Zullen als varkens worden afgeslacht”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBREAKING: Russische Su-27’s halen eindelijk Amerikaanse spionage-drone neer bij de Krim
Volgend artikelDe Amerikanen simuleerden de crash van de MQ-9 Reaper drone voor de kust van de Krim
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. En dan willen die oorlogshitsers in onze regering nóg meer wapens sturen, voor nóg meer verwoesting, dood en verderf. Ziek zijn ze, ziek ziek ziek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in