Rwandese verdachte bekent brandstichting in de kathedraal Nantes

Hoe groot was de blijdschap van de mainstream media dat de goedaardige vrijwillige kerkhulp uit Rwanda weer in ere werd hersteld. Nu kunnen we benieuwd zijn welke mediahuizen de laatste ontwikkelingen in Nantes, Frankrijk, volledig zullen bestrijken. De man uit Rwanda heeft de brandstichting bekend en zit weer in de gevangenis.

Op 18 juli brak er via drie brandhaarden een brand uit in de kathedraal van Nantes, die uitgroeide tot een verwoestende grote brand. De christelijke kerk werd zwaar beschadigd, vele cultuurschatten zoals het orgel, glas-in-loodramen uit de 16e eeuw en schilderijen werden onherstelbaar vernietigd. Kort daarna nam de politie een verdachte in hechtenis – een “vrijwillige koster” die als ‘vluchteling’ uit Rwanda het land was binnengekomen. Kort daarna werd bekend dat de “tegenstrijdigheden” in het alibi van de man waren gladgestreken en dat hij weer op vrije voeten was.

Misdaad bekend

Nu, een week later, heeft de 39-jarige Afrikaan zijn misdaad bekend. Hij was verantwoordelijk voor het sluiten van de kathedraal en was de enige verdachte die overbleef. Hij heeft toegegeven dat hij binnen de kathedraal drie branden heeft gesticht. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen. De Franse media melden dat de man spijt heeft van zijn misdaad. Hij wordt nu geconfronteerd met een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar. De dreigende boete van maximaal 150.000 euro maakt echter weinig indruk op de asielzoeker.

Bisschop onthult: Achter de schermen werd besloten de Europeanen uit te roeien

Verblijfsvergunning werd geweigerd

In de aanloop naar het misdrijf waren verschillende aanvragen van de man voor een verblijfsvergunning in Frankrijk afgewezen. Voor de christenen in Frankrijk was de brand een zware slag in een lange reeks van aanvallen op christelijke gebedshuizen. De kathedraal van Nantes werd gebouwd in 1621 en had de Franse Revolutie en de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefd.

Illegale immigranten gebruiken nu de kerk op Lesbos als toilet

18-jarige Tsjetsjeen achter onthoofding in Parijs - Leraar had de moslimscholieren uit de klas gehaald voordat hij de karikaturen liet zien

1 REACTIE

  1. Bij ons in de streek reinigen en kuisen ook moslim vrouwen, bepaalde kerken.
    Begrijpe wie begrijpen kan. Ik alleszins niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here