De Sint-Katelijnekerk in het stadje Moria op Lesbos wordt nu gebruikt als toilet.

Een inwoner van Moria beschrijft het tafereel.

De geur binnenin is ondraaglijk. Als we met mensen over de kerk praten, leren we dat de metropoliet van Mytilene zich bewust is van de situatie in het gebied, maar dat hij er om zijn eigen redenen geen aandacht aan wil besteden, zegt Makis Pavlellis, een slager.

Eerder deze maand meldde Frontnieuws dat de Saint Catherine kerk in Moria reeds was vernield door illegale immigranten. Dit is slechts het laatste incident en het is veeleer heel gewoon geworden dat Grieks-orthodoxe kerken worden aangevallen en vernield door illegale immigranten op Lesbos.

Griekenland: Migranten vandaliseren kerk op Lesbos, alweer

Vorige maand werd ook de hoofdingang van de Sint-Rafaëlenkerk in de buurt van het migrantenkamp Moria aangevallen, zoals de Greek City Times meldt.

Dit laatste incident op Lesbos volgt op andere recente schokkende gebeurtenissen, waaronder twee Afghaanse migrantenbendes die met elkaar vechten, Afrikaanse migranten die de politie belachelijk maken en op hoesten te midden van de Coronapandemie, en duizenden olijfbomen die worden vernietigd.

Aanval op het Griekse culturele erfgoed: migranten vernietigen oude olijfgaarden

Ongeveer de helft van de 50.000 illegale immigranten op Lesbos wordt ondergebracht in het kamp Moria, dat slechts 3.000 mensen zou moeten herbergen. Sinds het begin van de migrantencrisis in 2015, toen Turkije honderdduizenden mensen toestond het land te verlaten en Griekenland illegaal binnen te komen, zowel over land als over zee, is de criminaliteit op het eiland toegenomen.

Lesbos is als eiland met slechts 90.000 inwoners een van de zwaarst getroffen gebieden van Griekenland.

  AstraZeneca gevaarlijker dan Covid-19

Als een diep religieuze samenleving zijn deze aanvallen op kerken schokkend voor het Griekse volk en roepen ze de vraag op of deze illegale immigranten die op zoek zijn naar een nieuw leven in Europa, bereid zijn te integreren en zich te conformeren aan de normen en waarden van hun nieuwe landen.

Door deze voortdurende aanvallen is de bevolking van Lesbos, die in 2016 genomineerd was voor de Nobelprijs voor de Vrede, uiteindelijk steeds meer gefrustreerd geraakt door de onopgeloste situatie die hun leven heeft beperkt en veranderd, en ze zich niet langer veilig voelen op hun ooit bijna misdaadvrije eiland.

Ondertussen heeft Hongarije 30.000 dollar bijgedragen aan het herstel van Lesviaanse kerken die door illegale immigranten zijn verwoest, schrijft de Greek City Times.

Vorig artikelStockholmsyndroom: Waarom linkse deugmensen altijd de islamitische daders in bescherming nemen
Volgend artikelHongarije waarschuwt voor nieuwe migratiegolf die Europa bedreigt tijdens de Coronacrisis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Gasten die alles verwoesten en nergens respect voor hebben, moeten eruit gedonderd worden…die horen niet thuis in de beschaafde wereld; dat hebben ze zelf aangetoond…

  2. Europese troepen naar Afrika sturen en zorgen dat die gasten de Middellandse zee niet kunnen oversteken en alle George Soros kantoren die al die ‘vluchtelingen’ naar Europa stuurt op slot. En dan doorstoten naar Israël en de Palestijnen hun land teruggeven. Ik wou in eerste instantie schrijven ..en al die kantoren in de hens steken… maar dat is natuurlijk niet politiek correct terwijl Europa zelf in brand staat !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in