Het is een grote overwinning voor Abdelaziz Hamida, verkozen tot burgemeester van Goussainville. De Algerijnse bevolking is erg trots op hem. De Fransen zijn echter iets minder blij, want Hamida is een pro-terrorist, schrijft Defend Europa.

We kunnen het lezen in de Express, een van de belangrijkste linkse krant, in een artikel voorafgaand aan zijn verkiezing.

Abdelaziz Hamida staat bovenaan een kandidatenlijst in Goussainville, in de Val-d’Oise. De politie houdt hem al enkele jaren in de gaten. Volgens informatie van Express is de man het onderwerp geweest van een ‘fiche S’ voor radicaal islamisme [in Frankrijk is een ‘fiche S’ (S kaart) een indicator die door de wetshandhaving wordt gebruikt om een persoon te markeren die als een ernstige bedreiging voor de nationale veiligheid wordt beschouwd, red.]

Volgens politiebronnen zou hij dicht bij de fundamentalistische beweging Tabligh staan, een organisatie waarvan de naam is vermeld in het gerechtelijke dossier van het Lunel jihadistische netwerk dat verantwoordelijk is voor het vertrek van verschillende jonge Fransen naar Syrië en Irak in 2014-2015.

Hamida had de aandacht van de inlichtingendiensten gewekt vanwege zijn proselitisme [het streven om een individu of hele groep mensen te bekeren tot je eigen overtuiging, red.] en omdat hij verschillende mensen in zijn entourage had die voor radicalisme waren geregistreerd. Onder hen was er één persoon die vooral opviel toen bij hem hij bij de dood van Mohammed Merah, de terrorist die de moorden in Toulouse en Montauban in 2012 pleegde, twee dagen vasten werd geobserveerd.

Frans senaatsrapport beschrijft ‘alarmerende’ verspreiding van het islamisme

Migranten in gecoördineerde aanval op Frans politiebureau

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here