Omdat de dierenrechtenorganisatie PETA in India in de aanloop naar het islamitische tweede eid-feest (offerfeest) affiches ophing tegen het slachten van geiten, kwam het tot massale protesten van islamitische religieuze leiders. De hele zaak is een kwaadaardige daad om de religieuze gevoelens van moslims te kwetsen. Ze eisten de verwijdering van de posters, wat werd gedaan.

Tegen het slachten van geiten

De billboards werden voornamelijk in Lucknow (staat Uttar Pradesh) geplaatst. Daarop stond een enorme geit, daaronder stond geschreven: “Ik ben een levend wezen, niet alleen maar vlees. Verander uw mening over ons en word veganist”. Wat de islamitische geestelijken vooral ergerde was de timing van de actie op het islamitische eid-feest, wanneer de moslims op 1 augustus een bijzonder relaas herdenken in de koran: toen God aan Ibrahim (Abraham) verscheen, hem beval om zijn zoon te offeren als teken van gehoorzaamheid, en hem vervolgens tegenhield.

Martelen en kwetsen van dieren wordt in het Midden-Oosten beschouwd als een stoer, spannend en leuk spel

Kwetsing van moslimgevoelens

Dus klaagde Maulana Khalid Rashid Firangi Mahali, voorzitter van het Islamitisch Centrum in India, bij het hoofd van de politie van Lucknow en eiste de verwijdering van de posters. Hij verfoeide ze af omdat ze een geit lieten zien net voor het eid-feest. “Het feest wordt gevierd op 31 juli. Waarom worden zulke afbeeldingen net voor ons feest opgehangen”, klaagt hij. Hij is van mening dat het een opzettelijke en kwaadwillige daad is om de gevoelens van moslims te kwetsen. Ook andere islamitische vertegenwoordigers kwamen in opstand tegen de PETA-actie. Men zou de openbare orde willen verstoren in de aanloop naar het offerfeest. Er is ook een klacht ingediend bij het Centrum voor Objectief Onderzoek en Ontwikkeling (CORD), schrijft Kornelia Kirchweger op Wochenblick.

Oeganda: Chimpansees verklaren oorlog aan negers, meerdere schermutselingen, slachtoffers aan beide zijden

  Gevaarlijk en ineffectief? India keurt Pfizer/BioNTech-vaccin niet goed
Vorig artikelVijf asielzoekers martelen egel als voetbal
Volgend artikelRwandese verdachte bekent brandstichting in de kathedraal Nantes
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in