Veel goeds om vandaag met u te delen. Laten we dus maar beginnen. Ten eerste hebben de misverstanden die het gevolg zijn van een absoluut verschrikkelijk voorlichtingsbeleid dat de realiteit uitlegt van wat er wordt onderhandeld tussen Oekraïne en Rusland geresulteerd in een massale “NJET!” van de Russische publieke opinie. Er is een Russisch gezegde “нет худа без добра” dat ruwweg vertaald kan worden als “zelfs een slechte situatie kan een zilveren randje hebben”, in dit geval heeft de werkelijk enorme druk die op het Kremlin uitgeoefend is, geleid tot een heleboel schadebeperking, die op zijn beurt de positie versterkt heeft van degenen die deze oorlog tot het einde willen voortzetten en degenen die dromen van een soort Minsk 3.0 verzwakt heeft, schrijft Thesaker.is.

Ten tweede heeft generaal Sjamanov, de vroegere commandant van de operatie in Tsjetsjenië, Held van Rusland en lid van de Doema, aangekondigd dat de Russische speciale troepen met succes de twee Oekraïense soldaten hebben weggegrist die zichzelf gefilmd hebben terwijl ze Russische gevangenen martelden. Ja, dat zijn er maar twee van de vele duizenden, maar dit geeft toch een huiveringwekkende boodschap aan de nazi’s. De Russen hebben ook publiekelijk de foto’s en de naam getoond van de Oekranazi die een bajonet in het oog van een Russische krijgsgevangene stak om hem te doden. Hier wil ik iedereen eraan herinneren dat de Russen uiteindelijk bijna alle Wahabi-terroristen hebben gedood die tijdens de burgeroorlog over Tsjetsjenië heersten. Het is nu duidelijk dat de Russen alle nazi’s die zij vinden summier zullen executeren, tenzij zij een openbaar belang vertegenwoordigen, in welk geval zij hun speciale strijdkrachten zullen sturen om hen gevangen te nemen en te berechten à la Eichmann. Tenslotte zullen sommigen gewoon geëxecuteerd worden waar ze gevonden worden. Hoe dan ook, de boodschap is hier duidelijk: “Wij zullen niet vergeten of vergeven, wij komen voor jullie”. Als God het wil, zal deze boodschap de levens en ledematen redden van de Russische krijgsgevangenen die momenteel in nazi-gevangenschap zitten.

Ten derde heeft Scott Ritter een goed stuk geschreven waarin hij de fundamentele aard van de Speciale Militaire Operatie (SMO) uitlegt, dat u hier kunt lezen:

1/ Grote Pijl-Oorlog – een inleiding. Voor al degenen die zich in verwarring op het hoofd krabben, of hun rokkostuums afstoffen voor de Oekraïense overwinningsparade in Kiev, over het nieuws over de “strategische verschuiving” van Rusland, zou u zich misschien opnieuw op de hoogte willen stellen van militaire basisbegrippen.

2/ Manoeuvre oorlogsvoering is een goede plaats om te beginnen. Begrijp dat Rusland zijn “speciale militaire operatie” begon met een ernstig tekort aan manschappen – 200.000 aanvallers tegen zo’n 600.000 verdedigers (of meer). Een klassiek conflict was nooit een optie. De Russische overwinning vereiste manoeuvre.

  Europa kan maar beter hopen dat de VS Rusland niet dwingt om tactische kernwapens in Oekraïne te gebruiken

3/ Manoeuvre-oorlog is meer psychologisch dan fysiek en richt zich meer op het operationele dan op het tactische niveau. Manoeuvre is relationele beweging hoe u uw troepen inzet en verplaatst in relatie tot uw tegenstander. De Russische manoeuvre in de eerste fase van haar operatie ondersteunt dit.

4/ De Russen moesten het slagveld in hun voordeel vormen. Daartoe moesten zij controleren hoe Oekraïne zijn numeriek superieure strijdkrachten inzette, terwijl zij hun eigen kleinere gevechtskracht verdeelden om dit doel het best te bereiken.

5/ Strategisch gezien moest Rusland, om gemakkelijker tussen het zuidelijke, centrale en noordelijke front te kunnen manoeuvreren, een landbrug tussen de Krim en Rusland veiligstellen. De inname van de kuststad Mariupol was van cruciaal belang voor deze inspanning. Rusland heeft deze taak volbracht.

6/ Terwijl deze complexe operatie zich ontvouwde, moest Rusland voorkomen dat Oekraïne zijn numeriek superieure strijdkrachten zo zou manoeuvreren dat de operatie in Mariupol werd verstoord. Dit bracht het gebruik met zich mee van verschillende strategische ondersteunende schijnbeweging-, vastpinnen-operaties, en diepe aanval.

7/ Het concept van een schijnbeweging is eenvoudig: een militaire macht wordt gezien als een orgaan dat zich voorbereidt op een aanval op een bepaalde plaats, of voert daadwerkelijk een aanval uit, met als doel een tegenstander te misleiden om middelen in te zetten als reactie op de waargenomen of werkelijke acties.

8/ Het gebruik van de schijnbeweging speelde een grote rol in Desert Storm, waar de Amfibische Troepen van de Marine de kust van Koeweit bedreigden, en Irak dwongen zich te verdedigen tegen een aanval die nooit kwam, en waar de 1ste Cavalerie Divisie daadwerkelijk Wadi Al Batin aanviel om de Republikeinse Garde vast te pinnen.

9/ De Russen maakten uitgebreid gebruik van de schijnbeweging in Oekraïne, met Amfibische troepen bij Odessa die de Oekraïense troepen daar bevroren, en een grote schijnaanval in de richting van Kiev die Oekraïne dwong om hun troepen daar te versterken. Oekraïne was nooit in staat zijn troepen in het oosten te versterken.

10/ Ook de vastpinnen-operaties waren van kritiek belang. Oekraïne had zo’n 60.000-100.000 troepen verzameld in het oosten, tegenover Donbas. Rusland voerde een brede vastpinnen-aanval uit, bedoeld om deze troepen volledig geëngageerd te houden en niet in staat te manoeuvreren ten opzichte van andere Russische operaties.

11/ Tijdens Desert Storm kregen twee mariniersdivisies de opdracht om soortgelijke vastpinnen-aanvallen uit te voeren tegen Iraakse troepen die langs de Koeweit-Saoedische grens waren gelegerd, waarbij aanzienlijke aantallen manschappen en materieel werden vastgebonden die niet konden worden gebruikt om de hoofdaanval van de VS in het westen tegen te gaan.

  Paus erkent dat NAVO waarschijnlijk Poetin's invasie heeft uitgelokt: "Blaffen aan de poorten van Rusland"

12/ De Russische vastpinnen-aanval heeft de belangrijkste Oekraïense troepenconcentratie in het oosten vastgepind, en ze weggedreven van Mariupol, dat geïnvesteerd en teruggedrongen werd. Ondersteunende operaties vanuit de Krim tegen Kherson breidden de Russische landbrug uit. Deze fase is nu voltooid.

13/ Rusland is ook bezig met een campagne van strategische diepe aanval, bedoeld om de Oekraïense logistiek, bevelvoering & controle, en luchtmacht en vuursteun op lange afstand te verstoren en te vernietigen. Oekraïne raakt door zijn brandstof en munitie heen, kan geen manoeuvres coördineren, en heeft geen luchtmacht van betekenis.

14/ Rusland is bezig een aantal van zijn belangrijkste eenheden te hergroeperen van waar ze bezig waren geweest met schijnoperaties in Noord-Kiev, naar waar ze de volgende fase van de operatie kunnen ondersteunen, namelijk de bevrijding van de Donbas en de vernietiging van de belangrijkste Oekraïense strijdmacht in het oosten.

15/ Dit is klassieke manoeuvre oorlogsvoering. Rusland zal Oekraïne nu in het noorden en zuiden vasthouden, terwijl zijn hoofdstrijdkrachten, versterkt door de noordelijke eenheden, mariniers, en strijdkrachten die door de inname van Mariupol vrijgekomen zijn, proberen om 60.000 Oekraïense strijdkrachten in het oosten te omsingelen en te vernietigen.

16/ Dit is Grote Pijl Oorlog op zijn best, iets wat de Amerikanen vroeger wel wisten, maar vergeten zijn in de woestijnen en bergen van Afghanistan en Irak. Het verklaart ook hoe 200.000 Russen in staat zijn geweest 600.000 Oekraïners te verslaan. Zo eindigt de primer over manoeuvre oorlogsvoering, Russische stijl.

Herinnert u zich het Russische “gebaar van goede wil”? Het idee was dat Rusland haar gevechtsactiviteiten rond Kiev en Tsjernigov drastisch zou VERMINDEREN?

Goed, lees nu Ritter hierboven en begrijp dat Rusland niet van plan was een van beide steden te bezetten, of althans niet van plan was de stad in te nemen in gevechten van straat tot straat.

Zowel Kiev als Tsjernigov zijn geblokkeerd, maar er worden regelmatig evacuatiegangen geopend, de nutsbedrijven werken allemaal en behalve de Oekraïense hallucinaties over Russische verkennings-afleidingsgroepen overal in de stad, die ontelbare gevallen van elkaar beschietende Oekraïense veiligheidstroepen tot gevolg hebben, zijn er geen Russen in deze steden te vinden. In feite gaat het er voor de Russen niet om Kiev of Tsjernigov in te nemen, maar alleen om te voorkomen dat de Oekraïense strijdkrachten deze steden gebruiken om andere nazi-strijdkrachten te bevoorraden, te rouleren, te versterken of anderszins te ondersteunen. Welke? Daar komen wij zo dadelijk op.

  Het lot van de Oekraïense militanten die zich in Azovstal overgaven

Deze kaart toont hetzelfde gebied, maar dan vanuit een breder perspectief. Het belangrijkste hier is dat Mariupol nu ingenomen is, althans uit zuiver militair oogpunt. Er is nog STEEDS een “dweil-operatie” aan de gang in en rond de industriële installaties van Azovstal, maar die operatie wordt uitgevoerd door de Russische Nationale Garde en niet door het leger. Kijk dus op de 2e kaart. Wat u zult zien is dat troepen uit het noorden en het zuiden zich nu bewegen om de grote Oekranazi troepenmacht, die reeds is afgeketst (zie eerste kaart) tot een nog grotere ketel, te omsingelen.

Dus vertaald van diplomatentaal naar gewoon Nederlands “Wij zullen onze militaire operaties rond Kiev en Tsjernigov drastisch verminderen als teken van goede wil”, zou “Wij bevrijden een grote troepenmacht om de Oekraïense militairen in de Donbass te elimineren”, moeten zijn.

Hopelijk stelt deze uitleg degenen gerust die veronderstelden dat wat de Russen aanboden een staakt-het-vuren was. Dat was het niet. Het was ALLEEN een VERMINDERING van militaire activiteiten rond twee steden die de Russen in de eerste plaats nooit van plan waren binnen te vallen.

U kunt zich afvragen wat de Eurolemmings tegenwoordig van plan zijn. Eenvoudig! Zij voeren nog steeds een glorieuze en heldhaftige strijd tegen de letter “Z”: “Samsung laat na verzoek van Oekraïne de letter “Z” vallen”. Dit doet mij alleen maar afvragen waar deze haatdragende infantielen nu weer mee zullen komen…

Wat onze Polak-vrienden betreft, zij hebben zojuist russofobie “mainstream” gemaakt. Wat een verrassing! Wie zou dat ooit gedacht hebben… Zij zijn ook van plan om het westen van Oekraïne aan te vallen, sorry, te bevrijden, zodra het veilig lijkt om dat te doen, met zo weinig mogelijk risico en zo veel mogelijk pracht en praal.

Zullen zij het doen?

Het hangt allemaal van één ding af: zal het Kremlin hen ervan kunnen overtuigen dat Rusland het meent, en dat er, als het nodig is, ook Iskanders aan de andere kant van de Pools-Oekraïense grens geland kunnen worden.

Als ik naar idioten als Morawiecki, Duda of Sksipchak kijk, dan zie ik de, zullen we het maar noemen, “extremere versie” van de tuinvariant van haatdragende infantielen die ik in de meeste Europese hoofdsteden zie. Dat zulke mensen verwachten dat iemand hen met oprecht respect behandelt, verbaast mij absoluut.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJKVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelWat gebeurt er als Rusland de gaskraan naar Europa dichtdraait?
Volgend artikelCatastrofe scenario: De vaccins werken als een vergif op middellange tot lange termijn van een niet te stoppen soort voor meer dan een kwart van degenen die ze gekregen hebben
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. In het belang van beschaving en morele waarden: Rusland MOET winnen, afrekenen met de Azov schoften en Zelensky ophangen.

    Wat betreft de vluchtelingen: die stemden op Zelensky, en kregen de oorlog waarom ze bedelden.
    Retour; laat ze maar lekker an de slag gaan met de herbouw.

    Democratie heeft meer verplichtingen dan een dictaorisch geleide staat

  2. Ik hoop dat ze die twee van de martelvideo’s een heel heel langszame en pijnlijke dood geven.
    Ruimschoots terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in