Hoewel westerse media pochten over de winstdaling van de Sberbank met 78% in 2022 als gevolg van sancties onder leiding van de VS, waarbij CEO German Gref erkende dat het een “heel moeilijk jaar” was, lijkt het erop dat het economische systeem van de VS daadwerkelijk op de rand van de afgrond staat, aangezien er al vier banken zijn omgevallen en er naar verwachting nog tientallen zullen volgen, schrijft Ahmed Adel.

CNN omschreef de winstdaling van de Russische bank in de kop als een “ineenstorting”, maar moest vervolgens in het artikel toegeven dat “de veerkracht van de Sberbank in het licht van de sancties de Russische banksector heeft geholpen zich te herstellen van een verliesgevend eerste halfjaar in 2022”.

Dit is in lijn met Gref’s overtuiging dat de winst van dit jaar dicht bij het record van 1,25 biljoen roebel (16,5 miljard dollar) zou moeten liggen dat in het “pre-crisisjaar” werd behaald.

“Ons bedrijfsmodel heeft weer een krachtproef doorstaan”, voegde hij eraan toe.

Er zij aan herinnerd dat de Russische presidentiële woordvoerder Dmitry Peskov op 14 maart zei dat er “praktisch” geen risico bestaat dat Rusland te maken krijgt met een val van de ineenstorting van de SVB, en hij voegde eraan toe dat: “Ons banksysteem heeft bepaalde verbindingen met sommige segmenten van het internationale financiële systeem, maar het is meestal onder illegale beperkingen.”

Ondanks de alarmerende koppen van Amerikaanse media en deskundigen heeft Peskov gelijk gekregen: ondanks de westerse sancties is er nog geen enkele Russische bank omgevallen. Ondertussen moeten de volledige gevolgen van de ondergang van de SVB nog worden gevoeld: voormalig Lehman Brothers-directeur Lawrence McDonald meent dat nog eens 50 Amerikaanse banken kunnen omvallen als de structurele problemen niet worden opgelost.

  Scott Ritter: Het besluit van de president van de Russische Federatie om een speciale operatie uit te voeren in Oekraïne was een onvoorspelbare gebeurtenis voor het Westen

“Dus Lehman ging failliet en dwong dit too-big-to-fail systeem af, en nu zorgt deze renteschok bij de regionale banken ervoor dat honderden miljarden dollars van de regionale banken naar de grote banken gaan… Dus er kunnen nog eens 50 banken failliet gaan… tenzij ze het structurele probleem oplossen,” zei McDonald op 22 maart.

“Er komt nog meer schade. Ze moeten de rente verlagen en dan moeten ze een depositogarantie hebben, een grotere, dat is waar ze mee gaan komen… Dat is een reddingsoperatie. Dat is in feite de federale overheid die het depositorisico van een bank op zich neemt,” voegde hij eraan toe.

Door zich af te sluiten van het westerse banksysteem is Rusland effectief beschermd tegen de reeks bankfaillissementen die naar verwachting zullen volgen. Rusland werd geconfronteerd met een kredietschaarste als gevolg van de gevolgen van de Amerikaanse subprime hypotheekcrisis in 2008, die uiteindelijk leidde tot de wereldwijde financiële crisis.

Hoewel Rusland slechts twee dagen na het begin van de speciale militaire operatie werd afgesneden van SWIFT, naast vele andere westerse beperkingen, waaronder een olieprijsplafond van 60 dollar per vat, pochte president Vladimir Poetin over de veerkracht van de Russische economie.

Het IMF meldde dat de Russische economie in 2022 met 2,2% is gekrompen en in 2023 weer zal gaan groeien met 0,3% en vervolgens in 2024 met 2,1%. Dit is indrukwekkend als men bedenkt dat Europese mede-landen, die niet worden gesanctioneerd, het enorm moeilijk zullen krijgen. Het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting met 0,6% krimpen en Duitsland zal een groei van slechts 0,1% kennen.

  Verandering in Oekraïense vredesvoorwaarden toont aan dat neonazi-regime wanhopig is

Tegelijkertijd voorspelt de OESO dat de economische groei in de VS zal vertragen van 1,5% dit jaar tot 0,9% volgend jaar. Dit komt doordat de hogere rente de vraag afremt. Bloomberg meldde op 21 maart, op basis van bronnen, dat het Amerikaanse ministerie van Financiën de mogelijkheid bestudeert om alle bankdeposito’s te garanderen in geval van een recessie in de banksector.

De huidige bankencrisis heeft economen, onder wie die van het gerenommeerde JPMorgan Chase, gedwongen nieuwe recessievoorspellingen te doen nadat alle hoop op herstel was vervlogen.

“De Fed staat woensdag voor een moeilijke taak, maar het point of no return is waarschijnlijk al voorbij”, schreven de strategen van JPMorgan in een nota aan klanten op 22 maart. “Een zachte landing lijkt nu onwaarschijnlijk, met het vliegtuig in een neerwaartse spiraal (gebrek aan marktvertrouwen) en motoren die op het punt staan af te slaan (kredietverlening door banken).”

Ook Goldman Sachs sloot zich aan bij JPMorgan en zei medio maart dat de bankencrisis de economische groei een zware klap kan toebrengen.

Van zijn kant heeft voormalig minister van Financiën Larry Summers meerdere malen gewaarschuwd, onder meer op 9 maart maar zelfs al vóór de bankencrisis, dat de economie op een “Wile E. Coyote-moment” zou kunnen afstevenen, verwijzend naar een Looney Tunes-personage dat zich er altijd niet van bewust was dat hij op het punt stond de grond te raken nadat hij van de rand van een klif was gerend.

De verwachte ineenstorting van veel banken in de VS en de dreigende economische crisis hebben de regering-Biden er echter niet van weerhouden het Oekraïense leger en regime fanatiek te bewapenen, te financieren en te trainen. Terwijl miljoenen Amerikanen op het punt staan uit de middenklasse te vallen, blijft Washington tientallen miljarden dollars naar Oekraïne sturen, en dat terwijl de westerse sancties nu een minimaal effect beginnen te hebben op de Russische economie, waardoor ze in feite bijna nutteloos worden.

  Oekraïens Epische Mislukking bij het vervaardigen van een valse vlag

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het “drinken van de Kool-Aid” over de oorlog in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVergelijk Irak met Oekraïne – Het is duidelijk dat het tijdperk van de wereldwijde suprematie van de VS voorbij is
Volgend artikelHet wordt het Westen langzaam duidelijk dat Oekraïne niet gaat winnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het Westen wordt geregeerd door een gigantisch gevoel van hoogmoed. “ wie doet mij wat”.
  Maar wie een kuil graaft voor een ander, dondert daar zelf in. Alleen beseffen de lieden dat nog niet.
  Of! Is dit gedoe geheel gepland om in het Westen zsm de Grat Reset van onkel Schwabber door te drukken. Het zou me niets verbazen als dat het onderste regeltje is. Een verarmd, werkloos volk, het mkb naar de donder. I
  De uitspraak: in 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig is dan wel heel dichtbij.
  Hoe denken jullie hierover?

  PS oekriland wordt precies Afghanistan. Een streven naar een vreedzame oplossing is verdwenen. Het mag wat kosten aan Ping Ping, maar ook duizenden mensenlevens zijn blijkbaar niets meer waard.
  Wat een bende.

 2. Nogmaals, en het is al heel lang zo.
  Het WESTEN/KAPITALISME “Amerika, Europa en Engeland zijn FAILLIETE !
  Het WESTEN/KAPITALISTISCHE Economie hang aan een zijde draad.
  De waarde van de “DOLLAR, EURO en de POND, dat is opgebouwd met DERIVATEN/SCHULDPAPIER zakt steeds verder weg, binnenkort zal het te vergelijken zijn met WC papier.
  Maar het ergste voor het WESTEN/KAPITALISTEN is, dat de andere kant van de wereld, de BRICS landen en +landen zich verenigen hebben, en hun VALUTA waarden, vast gesteld hebben aan GOUD.
  En hun betalingsverkeer binnen kort gaan vernieuwen, niet meer met het oude SWIFT systeem.
  De wereld en de wereldmacht veranderd, het westerse kapitalistische schulden systeem is UITGEWERKT.
  Alles zal gaan draaien om werkelijke waarde, geen WC PAPIER, maar GOUD.
  Ik ben geen bangmaker, maar een realist, en kijk terug naar de afgelopen geschiedenis, daarin is de veranderingen ook zo gegaan.
  Sommige tijden veranderde in oorlog, omdat een partij, door verval geen uitweg meer zag.

 3. Dit scenario is al sinds lang voorspeld, ook dat Rusland minder gevoelig is voor een beurscrisis, het land is minder gecommercialiseerd en minder afhankelijk van speculanten. Het was de laatste stap om bekendheid te krijgen in het Westen, voor Metatron, Maitreya incognito, die trouwens zo is beweerd in 2013-2014 in Rusland 51 tv interviews heeft gegeven, meer dan in andere grote landen als de VS waar hij begon in 2010. Deze groep zijn geen kabbalisten ofzo. Hoewel ik van de week hierover nog wat opgezocht heb. Vergelijk deze cult met astrologie. Er zijn mensen die dat aanwenden enkel om meer geld te verdienen, de sterren zijn daarvan niet de schuld. Ikzelf heb ook een andere visie op de meesters en Maitreya waar zo meesmuilend en schouderophalend over is gedaan; ik vind dat mensen beter te helpen zijn als ze het helemaal niet weten. Het egoïsme daarvoor te groot, niet altijd in termen van geldhonger of zo, maar door te weinig waarneming en te veel analyse. Ook de corruptie die in hulp en zorg is ontstaan is derhalve de schuld van mensen zelf. Dat wil nog niet zeggen dat je het maar moet uitzoeken. De eersten zullen de laatsten zijn gaat over bescheidenheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in