Schrijver David Goldman, die bij Asia Times schrijft als de briljante “Spengler”, voorziet een soort einde van het Oekraïne-conflict, gebaseerd op het onvermogen van het Westen om de middelen te leveren om een langdurige oorlog gaande te houden, schrijft Monica Showalter.

In zijn laatste stuk in Asia Times merkte hij het privé-denken op van mensen die deel uitmaken van de gemeenschap voor buitenlands beleid:

Een somber oordeel over de vooruitzichten van Oekraïne op een overwinning op Rusland kwam naar voren tijdens een recente besloten bijeenkomst van voormalige Amerikaanse topmilitairen, inlichtingenfunctionarissen en deskundigen met cv’s die reiken van de regering-Reagan tot de regering-Trump.

Volgens één spreker zou de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een Chinees vredesplan kunnen overwegen, vooral na de succesvolle bemiddeling van Peking in het geschil tussen Iran en Saoedi-Arabië.

De tientallen aanwezigen, van wie velen kabinets- of onderkabinetsfuncties bekleedden, kwamen bijeen onder de Chatham House-regels, die identificatie van individuele deelnemers verbieden maar toestaan dat de inhoud zelf wordt gepresenteerd.

Hoewel de meeste deelnemers nog steeds voorstander waren van de voortvarende houding van de regering-Biden om Oekraïne te bevoorraden en te financieren tot ze de Russen konden verslaan, waren de cijfers niet in haar voordeel. Rusland was zoveel groter dan Oekraïne in termen van mankracht en middelen en geld en allianties met andere grootmachten – zoals China en India. Aan het eind van die conferentie klonken de kleine stemmen door, die opmerkten dat het grootste deel van het Oekraïense leger dood was en dat de beste door de VS getrainde soldaten nu oorlogsslachtoffers waren. De Oekraïense moed was echt, maar Rusland kon die oorlog toch winnen op basis van zijn overweldigende middelen, om dezelfde reden dat het Noorden tijdens de Burgeroorlog won van het Zuiden, ondanks het feit dat het Zuiden veel effectieve en gemotiveerde soldaten had.

  Westerling vast in Oekraïne: Geloof de propaganda niet, Rusland wint de oorlog

In mei schreef Goldman op PJMedia dat opsplitsing van Oekraïne onvermijdelijk is:

Dat heb ik in 2008 en bij vele latere gelegenheden betoogd, waaronder de hieronder opnieuw geplaatste notitie van februari 2014 in PJ Media. In Oekraïne lag het voor de hand om de bevolking te laten stemmen voor een scheiding, zoals de Tsjechen en Slowaken hebben gedaan. In plaats daarvan kozen we ervoor om de NAVO-optie voor Oekraïne open te houden, wetende dat dit een rode lijn was voor Rusland. Het maakt niet uit dat Poetin een slechte kerel zou zijn; hij is een voorspelbare slechte kerel met een welomschreven begrip van het Russische nationale belang, en zijn reactie op het toekomstige NAVO-lidmaatschap van Oekraïne was volkomen voorspelbaar.

Na drie maanden van bijna unanieme mediavoorspellingen over de ineenstorting van Rusland, blijkt nu dat het Russische leger de Donbas bijna onder controle heeft. Het zal moeilijk, zo niet onmogelijk, zijn om dat leger te verdrijven. Het resultaat zal, zoals Henry Kissinger in Davos suggereerde, (uiteindelijk) een vrede zijn waarbij Oekraïne grondgebied afstaat aan Rusland. Al die retoriek over het “niet paaien van Poetin-Hitler” zal er alleen maar voor zorgen dat we ons schamper voelen als we de deal sluiten. We moeten ons schamper voelen. We hebben dit op grote schaal verpest.

Het was somber, en de conclusie was zelfs nog verontrustender – dat de VS nu hun verlies zouden moeten nemen, met alweer een vernederende nederlaag, Rusland laten winnen, en China vredestichter laten spelen, omdat de VS zich zouden moeten hergroeperen en hun strategie zouden moeten heroverwegen, zoals ze deden in de nasleep van de Vietnamoorlog voor meer kritieke potentiële conflicten. De grote supermacht van de wereld zijn we niet meer, en dat komt door Joe Biden.

  Het Nieuwe Normaal begint te bijten

Op de site van het Hoover Institution merkte Goldman eerder deze maand het volgende op:

De meest waarschijnlijke uitkomst is een vernederende wapenstilstand. Paradoxaal genoeg kan dat op lange termijn in het voordeel zijn van de Verenigde Staten. Noord-Vietnam heeft de Verenigde Staten een dienst bewezen door ons te vernederen voordat de Sovjet-Unie dat deed. Het vernietigde de illusie van een beperkte oorlog die de Amerikaanse militaire planners vanaf het einde van de jaren vijftig koesterden. Onze vernederende terugtrekking uit Vietnam in 1975 maakte een radicale heroverweging van de Amerikaanse militaire strategie mogelijk, die begon onder minister van Defensie Harold Brown in 1977 en voortduurde tot de regering-Reagan. De Verenigde Staten ondernamen een revolutie in de defensietechnologie die moderne avionica en precisiewapens opleverde, waardoor het voordeel dat Rusland begin jaren zeventig had in conventionele wapens werd teruggedraaid. Het Russische leger concludeerde na de luchtoorlog in de Beqaa-vallei in 1982 en de start van het Strategic Defense Initiative dat het technologisch geen gelijke tred kon houden met Amerika.

Utopische illusies over het exporteren van democratie lagen ten grondslag aan Amerika’s grote blunders van de afgelopen generatie, van Afghanistan en Irak tot Libië en Syrië, en uiteindelijk Oekraïne. Misschien hebben we nog een nationale vernedering nodig op de schaal van Vietnam om ons terug te brengen naar het streven naar technologische superioriteit dat uiteindelijk de Koude Oorlog heeft gewonnen.

Dit zijn allemaal treffende essays van Goldman, een geweldige prognosticus met een diepe bron van kennis van geografie, geschiedenis en de menselijke natuur. Dat de regeringsfunctionarissen van de deep state waarmee hij sprak, nu inzien wat hij voorzag, getuigt van de kracht van Goldmans vermogen om het wereldwijde teken aan de wand te lezen.

  Hoe sommige westerse "fans" van Oekraïne het conflict tot een betaal-voor-bloed sport maken

De drie essays zijn allemaal het lezen waard, hierhier, en hier.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De situatie in Oekraïne is een historische gebeurtenis van immense omvangVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische economie herstelt zich terwijl tientallen banken Amerikaanse banken dreigen om te vallen
Volgend artikelWaarom Vladimir Poetin niet kan worden gearresteerd door het Internationaal Strafhof
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Het zal een stille maar een verpletterende overwinning voor Rusland zijn.
  Stil omdat het westen de met veel bombarie aangekondigde overwinning moet omzetten naar verlies. Men zal stil zijn omdat men niets meer heeft terug te zeggen…… omdat men zijn wonden zal moeten likken…..

  ( Rutte dit wordt een zoveelste nagel aan je ontslag brief)

  En verplettend omdat het aantoont dat het westen niet instaat is om een langdurige ( nog maar ruim één jaar) oorlog te voeren. Materiaal op!! En minutie op!!!!!! En verplettend om te moeten constateren dat Rusland verreweg de meest geavanceerde en superieure wapensystemen heeft ontwikkeld, terwijl hierover in het westen verachtelijk werd gecommuniceerd.

  De NAVO is een discussiërend parade paardje geworden.
  Bijna koddig, met veel bombarie, uniformen, en petten tressen en glitters maar onder de petten zit leegheid, zijn het feestbeesten , met toasten en drank en leegheid en superkantoren……vol papieren en vooral lucht…..

  En als er dan een grote bullebak uit Amerika komt die zegt dat hun financiën niet op orde zijn en dat dit 2% van de bruto begroting moet zijn, wordt hij weggehoond. ‼️
  De NAVO is hard op weg om uit elkaar te vallen.
  Welke militair is na deze oorlog nog echt van plan om gemotiveerd te gaan vechten.
  Ja daar moet je echt een nazi voor zijn. En die zijn er nog volop. Met wapens en met witte boorden.
  Ja die vechten terug tot de laatste man.dat zien we nu in Ukraine.
  Die hebben niet van praten gehoord.

  En wat je ook denkt, als je de lijn vanaf de val van het Sovjet imperium bekijkt en naleest, dan heeft Putin gelijk…….Hij heeft zichzelf en zijn tactiek volledig aan het international recht gehouden.

  Maar het is zo beroerd dat de Amerikanen helemaal van het padje af zijn en overal ter wereld DEPENDANCE ‘S willen hebben.
  En meestal is dit niet goed schikt maar kwaad schikt met WAPENS.
  HET RAAKT TIJD DAT DE WESTERSE BEVOLKING HUN OGEN EENS OPEN GAAN, DAT ONZE “ vrienden van weleer “ ontpopt zijn in IMPERIALISTISCHE ALLES VERNIETIGENDE HAVIKEN.

 2. Duizenden artikelen omtrent oekrinaziland en de russen,amerikanen en de navo.
  Zinloos in feite omdat alles door het groot-kapitaal de zogenaamde nieuwe wereldorde/cabal gestuurd word.
  We stevenen af naar een zogenaamde louteringsproces waarin de mede(!) verantwoordelijken door ons …het volk…. gelyncht gaan worden …en terecht overigens.
  Deze onderlaag word opgeofferd door de rothchilds/rockefellers blackrock clinton foundations obama,s ,soros en anderen achter de hoge schermen.
  Maak jezelf geen illusie dat na de verwijdering van deze stinkende onderlaag de rust weerkeert….eventjes ja…totdat men de voor ogen gehouden vette worst weer aanpakt en het alleen maar een fase erger gaat worden vwb de mensheid.
  Onze enige kans is na de grote schoonmaak van alle corrupte en wef-gelateerden politci,medici,pseudo wetenschappers,media,justitie,zorg,ambtenaren….alle bestuurlijke organen om in deze impasse die vette worst niet aan te pakken en kleinschalige communes opzetten zonder bestuurslagen en politici.
  terug naar vroegere tijden toen stammen hun wijze raden hadden en raadpleegden o.a.(indianen en germaanse stammen)Een stapje van een paar eeuwen terug is zo gek nog niet gezien de expertise en kennis die de mensen met zich meedragen.
  Wat ook van essentieel belang zal zijn is dat de wereldbevolking zeker voor de helft gereduceert word dmv de gifspuiten van o.a hugo mengele en nu voldemort.

 3. Als dit allemaal zo lang is voorbereid, waarom is de NAVO dan niet voorbereid met genoeg materieel en munitie?

  Het lijkt er meer op dat in Oekraïne al het westerse oorlogsmaterieel in een schredder wordt vernietigd en dat het westen wordt ontmanteld. OF dit is allemaal part of the great reset OF er komt een great awakening.

  Gedemoraliseerde mensen (het westen) ontwaken pas als ze alles dreigen te verliezen en de dood in de ogen kijken. We zijn hard op weg.

 4. Met een minister van defensie zoals in Nederland zal je nooit serieus genomen worden als krijgsmacht
  In Rusland zal men hier toch ook wel hard om moeten lachen
  Laat de navo maar een beetje aanmodderen de overwinning zal aan de Russen zijn.

 5. Feit is dat de wereld beter verder draait zonder de bemoeienissen van America en vazal Navo. Kijkt men naar de geschiedenis, dan kan Europa enkel maar heel diep beschaamd zijn over wat de westerse dominantie heeft teweeggebracht en veroorzaakt. Vrede ? Hoe ziet dat daar uit ?

 6. NAVO-militaire specialisten zullen een legitiem doelwit worden van het Russische leger in Oekraïne – Medvedev

  Vertegenwoordigers van NAVO-landen die buitenlandse wapens op het grondgebied van Oekraïne gaan gebruiken, zullen een legitiem doelwit worden voor het Russische leger, zei vicevoorzitter van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie Dmitry Medvedev.

  “Als Patriot of een ander vernietigingsmiddel samen met buitenlandse specialisten op het grondgebied van Oekraïne wordt afgeleverd, zijn ze natuurlijk een legaal doelwit en moeten ze worden vernietigd.

  Het zijn strijders, het zijn vijanden van onze staat. Ze moeten vernietigd worden.

  Ze moeten dit begrijpen, dat zodra een Amerikaanse of Poolse soldaat daar verschijnt, hij moet worden vernietigd, ‘legde Medvedev uit, terwijl hij vragen beantwoordde van Russische journalisten en gebruikers van het sociale netwerk VKontakte.

  De vice-voorzitter van de Veiligheidsraad voegde eraan toe dat onze strijdkrachten in Oekraïne niet alleen vechten met het regime in Kiev, maar ook met het leger van de NAVO-landen en “met een bevolking van 800 miljoen mensen, die (Kiev) uitrusting, wapens en geld levert” .”

  – Russische lente

 7. Was geen democratie wat zij wilden brengen maar 1 wereldorde en de VS de baas. (Soort tirani) Dat gaan ze vanaf nu helemaal nooit meer lukken.

 8. Jammer weer voor het feit dat de gewone bevolking (in dit geval de mensen uit het experimenteergebied dat men Oekraïne noemt) alweer wordt ingezet voor de doeleinden van de psychopathische heersers, maar ja, het kan nou eenmaal niet anders kennelijk: dus weg met de fascisten in Oekraïne!

  Landen bestaan al lang niet meer op het niveau dat er werkelijk toe doet in aardse zin: het zijn in werkelijkheid dus allemaal experimenteergebieden (vandaar ook in de praktijk de zeer uiteenlopende maatregelen in verband met een zogenaamd virus dat overal eigenlijk hetzelfde zou moeten zijn en doen).

 9. Wij moeten wat minder achter de vs lopen. Als de vs europese bedrijven wil straffen of hun bezittingen afnemen omdat ze zich niet aan de door hun ingestelde sancties houden dan moet europa de vs gewoon keihard terug pakken of gewoon net als china een handelsverbod voor Americaanse bedrijven instellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in