De westerse wapenleveranties aan het Oekraïense leger lopen zienderogen uit op een fiasco. Niet alleen zijn veel slecht opgeleide soldaten en, in sommige gevallen, burgers niet in staat om het zware, technisch onderlegde oorlogsmaterieel te bedienen, maar het valt ook in grote aantallen in handen van het Russische leger, omdat het in de strijd buit gemaakt wordt of gewoon achtergelaten wordt. Zowel het Russische leger als de pro-Russische milities hebben nu officieel hun dankbaarheid betuigd voor de “wapenschenkingen”, bericht Unser-mitteleuropa.com.

Duitse pantserfausts en raketten na drie dagen buitgemaakt

Bijna veertien dagen geleden heeft het links-liberale regime in Berlijn de levering van zwaar oorlogsmaterieel aan Oekraïne goedgekeurd. Het ging om 500 Stinger luchtdoelraketten en 1.000 antitankraketten voor de Oekraïense troepen, waarvan vele “ongeschikt voor gebruik” waren, volgens latere berichten uit Oekraïne. Na drie dagen landden de wapens in de wijde omgeving van Kiev, waar ze snel door het Russische leger werden veroverd – althans voor een deel.

Zoals op video’s te zien is en het Russische leger ook bevestigd heeft, zijn er minstens een dozijn van de Duitse antitankraketten en andere luchtdoelraketten buitgemaakt. Korte tijd later hadden Russische troepen en milities van de Donbass verschillende Westerse Javelin en NLAW anti-tanksystemen buitgemaakt en beloofd die te gebruiken TEGEN het Oekraïense leger. Nu zal waarschijnlijk hetzelfde lot de Duitse anti-tanksystemen treffen. Hier is de video:

Buitenlandse huurlingen berichten “van de hel”

Een soortgelijk fiasco beleeft men momenteel in Oekraïne met de duizenden buitenlandse huurlingen die voor “een avontuurtje” naar het oorlogsgebied zijn afgereisd. Steeds meer video’s tonen wanhopige militairen uit Groot-Brittannië, Canada of de VS, die in hun militaire leven nog nooit met een dergelijke oorlogsvoering te maken hebben gehad, en nu getekend zijn door pure afschuw. De spreekwoordelijke kers op de taart was de Russische luchtaanval op een vermoedelijke NAVO-trainingsbasis in het westen van Oekraïne, waar zich tientallen westerse huurlingen bevonden.

  Russische aanval op militaire basis bij Polen

In oorlogen zoals in Irak was men gewend luchtsteun te hebben en te vechten tegen technologisch zwakke legers, maar in Oekraïne is het anders. Russische luchtaanvallen en artillerievuur eisen hun tol van de huurlingen. Velen vertrekken reeds, als zij nog kunnen. Dat komt omdat de Oekraïense regering de buitenlandse soldaten dwingt tot knevelcontracten van minstens drie jaar (!) gevechtsdienst. Bovendien worden de paspoorten van vluchtende huurlingen ingenomen en worden zij teruggestuurd naar het front. Volgens berichten van ingewijden gebruikt het Oekraïense leger de buitenlandse huurlingen om hopeloze gevechten uit te vechten, dus als kanonnenvoer.

– UPDATE –

Nog meer oorlogsmaterieel uit Duitsland is nu in het bezit gekomen van het Russische leger en pro-Russische milities, nu de Oekraïense troepen zich in de buurt van Kiev terugtrekken. Daarbij werden de wapens achtergelaten, samen met dozen en begeleidende brochures (!) uit Duitsland. Men kan dankzij de Duitse grondigheid het hele traject van het oorlogsmateriaal volgen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De ineenstorting van het Zij/Hen-rijk: Westerse elites hebben hun hand overspeeldVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelMeer bewijs voor sterfgevallen door Covid-vaccins
Volgend artikelOok de mainstream stelt nu vast: Steeds meer geboosterden belanden op de intensive care
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

  • Niet vreemd. Dat stopzetten laat Rusland over aan de naties die sancties opleggen. Wetende dat ze niet zonder kunnen. En Rusland wil de verdiensten. Hypocriet aan onze kant ????. In NL riepen sommige mensen al om Groningen weer open te gooien. Nog hypocrieter.

  • Dit geeft aan Dat Rusland, ondanks die sancties een betrouwbare leverancier is die zich aan de huidige contracten houd.
   Straks is die oorlog afgelopen en dan is de EU waarschijnlijk verplicht om weer zaken te doen met Rusland i.v.m. energie leveranties. Amerika zal dat weer proberen te voorkomen net zoals ze met NS2 gedaan hebben, maar waarmee ze hebben laten blijken dat Amerika juist de meest onbetrouwbare partner is.
   Als we eenmaal afhankelijk zijn van Amerika wat gas betreft ga er dan maar vanuit dat de prijzen gigantisch gaan stijgen want hun LNG kost enorm veel aan fractioneren en transport. En ze willen natuurlijk , zoals we van hun gewent zijn, gigantische winsten maken, eenmaal de concurrentie uitgeschakeld.

 1. Het zal zo zijn aan de ene kant medelijden en aan de andere kant toch leveren de sancties zijn waanzin die meer lijkt op kinderprietpraat maar in feite heeft de EU Rusland met de Oekraine hard nodig om nog de huidige samenleving te redden van de ondergang maar het schapenvolk loopt altijd met het verkeerde regime mee dat hebben we de afgelopen twee jaren geleerd maar niet onthouden mensen zijn zoals het kuddedier gedrag en lopen telkens naar het einddoel van de drijver die naar het slachthuis leidt omdat gewoon riip zijn voor de slacht!!!!!!

 2. Overigens laat het Ukrainse leger veel oorlogsmateriaal staan omdat ze geen benzine ervoor hebben. Zonder dat rijdt een tank erg slecht/niet. Jaren geleden las ik dat Rusland nieuwe raketten had die de USA konden bereiken. Normale burgers hebben weinig idee over hoe ver ontwikkeld de modernste wapens zijn. Of dat Rusland al lang niet meer een slecht functionerend leger met aftands materieel heeft. Psychotronische wapens, Laser wapens, Microwave wapens, Neuro wapens heb ik over gelezen. Rays of God ook interessant. Schijnen ze de branden in California mee aangestoken te hebben. Bomen die van binnenuit gaan branden, huizen er vlak naast die blijven staan, andere totaal tot stof met een intacte boom ernaast. Ken Caldera. We kunnen pathogenen aan regen toevoegen en regenen om onze vijanden. Lockdown 1 in NL non stop chemtrailen, potdichte goor grijswitte luchten. Lockdown 2 precies hetzelfde. Daarna weken rare regen en dan een aantal dagen blauwe luchten met zonneschijn. Bizarre temperatuursverschilllen en geen winter dit jaar. Californie regent het nooit. Hooguit 1 cm. Alles verdroogt, meren, rivieren praktisch leeg, bomen sterven. Stopthecrime deelde jaren geleden al dat Californie leeg moet en voor Rothschild only bestemd is.

 3. Haha mooi dit. Die kneuzen in Europa en USA kunnen echt helemaal niks. Ik snap niet dat zoveel mensen achter de politiek aanlopen en alle propaganda blind geloven. Dom volk en domme politieke poppetjes.

 4. Het zijn linkse gekken die voor Zelensky gaan “vechten”; tja, Russen schieten terug….

 5. “2500 jaar terug zorgden de legers er al voor, dat de vijand niet kon terugvechten met buitgemaakte wapens….

  Toch aardig van de moffen om de Russen wapens te sturen…..soort van zelfmoord by cop, of Rus in dit geval?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in