Schade van een Russische luchtaanval in Oekraïne, maart 2022. (Anoniem, verstrekt via Telegram)

Een Russische luchtaanval op een militaire basis in het uiterste westen van Oekraïne op zondag was de aanval van Moskou die het dichtst bij NAVO-grondgebied kwam tot nu toe. Het Internationale Centrum voor Vredeshandhaving en Veiligheid, bij de stad Novoyavorivsk, ligt slechts 18 kilometer van de Poolse grens, en herbergde tot 1.000 buitenlandse strijders, die de grens waren overgestoken om te vechten in het pas gevormde Oekraïense Vreemdelingenlegioen. Volgens Oekraïense functionarissen zijn bij de aanval ten minste 35 mensen gedood en ongeveer 134 gewond geraakt. De Russische regering zegt dat zij in feite 180 buitenlandse strijders heeft gedood. “De vernietiging van buitenlandse huurlingen die op het grondgebied van Oekraïne zijn aangekomen, zal doorgaan,” zei een vertegenwoordiger van het Russische Ministerie van Defensie in een verklaring online, schrijft Nicolas Niarchos.

De Oekraïners hebben de Russische berichten dat er buitenlandse strijders gedood zouden zijn heftig ontkend. Op een persbriefing in de stad Lviv op maandag zei Maksym Kozytskyy, de gouverneur van de regio: “Er zijn geen slachtoffers gevallen onder de buitenlandse strijders. Dit zijn vervalsingen die door de Russische regering gepropageerd worden.” Volgens hem hebben Russische vliegtuigen boven de Zwarte Zee en de Zee van Azov ongeveer 30 raketten afgevuurd op de basis, en de luchtverdediging van Oekraïne heeft ze op acht na allemaal onderschept.

Maar nieuwe verklaringen van strijders die bij de aanval aanwezig waren, trekken dit verslag van de aanval in twijfel. Twee Duitse vrijwillige strijders zeiden dat veel van hun buitenlandse legionairs, die maandagavond in een dicht opeengepakte rij de Oekraïense grens naar Polen waren overgestoken, bij de aanval gedood waren, en zij schatten het dodental op meer dan 200. “Het was echt hard, echt hard,” vertelde Peter Füchsel. Hij zei verschillende van de doden te hebben leren kennen in de ongeveer twee weken voor de aanval. Dinsdagmorgen meldde de Daily Mirror van Groot-Brittannië dat drie voormalige leden van de Britse speciale strijdkrachten onder de doden waren.

  Poetin is tot oorlogsmisdadiger verklaard omdat hij hetzelfde aantal kinderen heeft *verplaatst* als Israël zojuist heeft *vermoord*

Füchsel, 55 jaar, is een chauffeur voor gehandicapte kinderen uit Midden-Duitsland; zijn medestrijder, Andreas, gaf zijn achternaam niet, maar zei dat hij werkt bij het laden en lossen van vrachtwagens in Münster en dat hij 56 jaar oud is. Beide mannen zeiden dat twee vliegtuigen de aanval hadden uitgevoerd. “Een van de vliegtuigen heeft ook op de basis geschoten,” zei Füchsel.

De twee vrijwilligers hebben militaire ervaring. Füchsel, een 25-jarige veteraan van de Duitse Bundeswehr, heeft een korte baard en zilveren ringen, waarvan één versierd is met een doodshoofd. Hij zei dat hij op 3 maart over land uit Duitsland in Oekraïne was aangekomen. “Ik ben in Oekraïne gaan vechten, omdat ik dacht dat het een rechtvaardige oorlog was, en ik zag hoe dapper de Oekraïners vochten,” zei hij. “Toen ik zag dat de Duitse regering de Oekraïners in het begin van de oorlog maar 5.000 helmen gaf, vond ik dat een grap, alsof ik een stripverhaal van Asterix zat te lezen.” Het was niet zozeer politiek als wel een gevoel van verontwaardiging en onrechtvaardigheid dat hen dreef. Veel van hun vrienden zeiden hun dat het “waanzin” was om te gaan vechten; anderen begrepen het. Beiden hebben geen naaste familie.

Eenmaal in Oekraïne, ging Füchsel naar Kiev, de hoofdstad, die door Russische troepen belegerd wordt. “Alles was daar zo chaotisch,” zei hij. “Ik ben maar een paar dagen gebleven.” Hij werd teruggestuurd naar Lviv, waar hij dacht dat het veilig zou zijn, om met andere vrijwilligers te trainen in de faciliteit buiten Novoyavorivsk. Hoewel hij de andere vrijwilligers die hij daar ontmoette aardig vond, dacht hij dat zij niet gereed waren om in een oorlog te vechten. “Veel van hen waren pas 18 jaar oud,” zei Füchsel. “Sommigen waren van huis weggelopen. Zij wilden een avontuur. Ze wilden vechten. Veel van hen spraken over Call of Duty”-het oorlogsvideospel-” ze hadden geen idee wat er aan de hand was.” Ongeveer 20.000 strijders zijn naar Oekraïne gereisd om tegen Rusland te vechten.

  Russische troepen verlaten vrijwillig Slangeneiland uit "goede wil voor de organisatie van humanitaire corridors" - Zelensky pretendeert een "grote overwinning" 

Het leven op de basis beviel Füchsel en Andreas wel. De strijders kwamen uit veel verschillende landen; zij konden allemaal goed met elkaar opschieten, en het eten was goed. Slechts een vijftigtal leden van de eenheid had vroeger in het leger gediend. Zowel Füchsel als Andreas waren echter kritisch over de opleiding die zij kregen: aanvankelijk leken de Oekraïense officieren op de basis het niet eens te worden over de manier waarop de vrijwilligers moesten worden opgeleid. “Er was geen vergelijking met het Duitse leger,” zei Füchsel. “Daar zit je in een echte eenheid. Je traint samen.” Ze zeiden dat hun opleiding bestond uit een dag theorie, waarbij ze YouTube-filmpjes te zien kregen over hoe ze een Kalasjnikov moesten gebruiken, en dan twee dagen wapenoefeningen met minimale instructie. Füchsel zei dat de vrijwilligers na de aanval te horen kregen dat ze binnen een week aan het front zouden gaan vechten.

In de vroege uren van zondagmorgen ging er een alarm af in de barak waarin de mannen sliepen, en daarna nog een. Het tweede alarm hield op met afgaan, en toen was er stilte. De mannen in de barak gingen weer naar bed. Kort daarna, rond 6 uur ’s morgens, scheurde een reeks explosies door de twee barakken ernaast. “Er zaten twee minuten tussen de explosies,” zei Füchsel. (Luchtaanvallen met dubbele treffers, waarbij eerste hulpverleners gedood worden, worden algemeen beschouwd als oorlogsmisdaden.) De mannen stroomden de koude lucht in. “De Russen wisten precies waar ze moesten schieten,” zei Füchsel. Op Telegram geplaatste beelden van na de aanvallen toonden stapels puin en kraters rond de basis. De strijders hadden instructies gekregen om de bossen in te gaan en geen vuur te maken. “Sommige van de mannen waren alleen in hun ondergoed,” vervolgde hij. “Het was min 15 graden Celsius in het bos. Er was geen plan, niets.”

  Politiek Westen lijkt zich terug te trekken na Russische nucleaire waarschuwing

Later die dag keerden zij terug naar de barakken. Daar zagen zij grote aantallen van hun kameraden dood en gewond. “Alles, de matrassen, de bedden, versnipperd door gebroken glas,” vertelde hij. Zij besloten een bus te nemen naar een benzinestation en dan naar de grens, waar zij meer dan vijf uur wachtten om Polen weer in te komen. Hij en Andreas hadden alleen plastic draagtassen bij zich, en gingen de grens over met alleen hun rijbewijs, omdat hun paspoorten waren ingenomen (gebruikelijk bij buitenlandse strijders in Oekraïne); hun paspoorten waren waarschijnlijk door de explosie vernietigd. Vanuit Polen waren zij van plan terug te gaan naar Duitsland, waarheen zij graag terugkeerden. Füchsel zei dat hij zijn hond Bommel, een Bordeaux mastiff, miste. Andreas lachte en voegde eraan toe dat hij zich verheugt op een lang bad in zijn badkuip.

De meeste van de andere vrijwilligers, zei Füchsel, blijven om te vechten. Maandag flaneerden er inderdaad een aantal op het centrale plein van Lviv in de late winterzon. “Tot aan de aanval was ik er zeker van dat de Oekraïners zouden winnen,” vertelde Füchsel mij toen wij elkaar later die middag aan de grens ontmoetten. “Nu, vandaag, begrijp ik niet hoe de Oekraïners zo ver gekomen zijn en het zo voor elkaar gekregen hebben.” Hij voegde eraan toe: “De buitenlandse strijders – zij worden gewoon gebruikt als kanonnenvoer.”


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne martelde Britse vrijwilligerssoldaat – dacht dat hij een Russische spion wasVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOekraïense TV roept op tot genocide op Russische kinderen – Citeert top nazi Eichmann
Volgend artikelVerslaggever haalt uit naar Witte Huis’ strategie in Oekraïne: U zet deze jongens aan tot zelfmoord
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Ze zijn niet wijs, die gasten. Maar kennelijk hebben ze ook niet veel om voor te leven. Effe lekker vechten ergens, geeft ze weer wat levensvreugde.

 2. Whahaha COD modern warfare etc. hebben het gemakkelijk gemaakt om de wapens op te pakken en geweld te gebruiken. Leuke spellen hoor maar de meeste weten niet eens dat je onbewust geprogrammeerd wordt om dit soort dingen te doen. Zie je nu, nu houd je van oorlog, slachting, bloed heerlijk he totdat het je eigen of je zoontje van 16 etc overkomt ja daar wil je niet bij stil staan. Die trots om voor je “eigen land” een offer te zijn kon ik me nog voorstellen, maar voor een heel ander land? Wahaha zwaar rijp voor ggz ben je.

 3. Hoe gek ben je als je voor één van de meest corrupte landen ter wereld gaat vechten. Dan heb je werkelijk meerdere steekjes los. Zeker weer beïnvloed door de Fakestream media… triest!

 4. Goede opruiming onder de linksen.

  In WO1 was Amersfoort een militaire stad; veelhuzaren.
  Geen oorlog daar, maar wel “slachtoffers” soldaten schoten verschillende te fanatieke officieren door de kop.
  maar ook: toen de treinen met gewonden kwamen, stonden de fanatieke oorlogs liefhebbers te kotsen bij de aanblik ervan….

  Vrijwillig naar oorlog gaan is altijd een zaak geweest voor geestelijk gestoorden en fanaten.

  • Heb ook eens gelezen dat er duizenden Spaanse falangisten naar het Oostfront gingen om met de Duitsers te vechten tegen de Russen, die falangisten waren geen linkse jongens hoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in