Er is een vreemde opvatting die ingang heeft gevonden onder de Westerse elites: het idee dat de fysieke werkelijkheid er niet toe doet, dat je de wereld beheerst door eenvoudigweg de meningen van de mensen te beheersen. Als iedereen doet alsof mannen zwanger kunnen worden dan kunnen ze dat, als iedereen doet alsof we zonder fossiele brandstoffen kunnen leven dan kunnen we dat, als iedereen doet alsof de vaccins veilig zijn dan zijn ze dat ook en als iedereen doet alsof getallen op een scherm de werkelijkheid bepalen dan doen ze dat ook. Wij deplatformen mensen die tegenstrijdige informatie naar voren brengen en zodra er oorlog uitbreekt met een land dat 11% van het aardoppervlak beslaat, voegen wij een nieuwe belediging (verrader) toe aan onze oude favoriete beledigingen (racist, homofoob enz.), schrijft Rintrah.

Ik ben hier vandaag om u te vertellen dat de Westerse elites het schip der dwazen nu definitief tegen een ijsberg hebben laten crashen. En om te begrijpen waarom, moet u maar één ding begrijpen: de sociale werkelijkheid is een afgeleide van de fysieke werkelijkheid, in plaats van andersom. Gefeminiseerde Westerse elites denken zoals middelbare schoolkliekjes van tienermeisjes doen: als je niet bij ons feestje mag zijn, kun je net zo goed dood zijn.

Rusland wordt verbannen uit elke vorm van sociale regelingen. Rusland is verbannen uit SWIFT, verbannen uit sportwedstrijden, verbannen uit het Eurovisiesongfestival. Weet u waar Rusland niet van verbannen is? Ons aardgas, olie en steenkool te verkopen. De reden daarvoor is heel eenvoudig: wij kunnen het ons niet veroorloven Rusland te verbieden ons het levensbloed van onze economie te verkopen.

De middelbare-schoolkliek van populaire meisjes die de NAVO leidt, heeft nu duizenden doden veroorzaakt, omdat zij in de waan verkeerden dat men Rusland kon dwingen uit Oekraïne te blijven door met sancties te dreigen. De nieuwe consensus, nu het duidelijk is dat zij ongelijk hadden en dat sancties Rusland niet zullen tegenhouden, is dat Poetin wel krankzinnig moet zijn. En toch is het duidelijk dat Rusland dit alles al maandenlang aan het plannen is. Wanneer u ervan overtuigd bent dat Poetin krankzinnig is, moet u zich eerst afvragen: zou het kunnen zijn dat wij krankzinnig zijn? Zou het kunnen zijn dat Europa zo gewend is de wereld te besturen, dat wij denken dat wij nog steeds de baas zijn, zelfs nu de hele wereld verder is gegaan?

Er is geen wereldwijde consensus tegen de inval van Rusland in Oekraïne. India, de Verenigde Arabische Emiraten en China hebben zich onthouden van stemming over de resolutie van de VN-Veiligheidsraad die de invasie veroordeelde. India en China tellen samen 2,8 miljard mensen, meer dan alle NAVO-landen samen. Binnen deze naties is er geen enkele belangstelling om Rusland te sanctioneren. In feite versnelt de poging van de NAVO om Rusland te verbieden haar instellingen te gebruiken alleen maar het tempo waarin die instellingen verouderd raken.

Wij leven niet meer in een unipolaire wereldorde, maar de Europese en Amerikaanse elites ontkennen dat. Het westerse democratische systeem functioneert volgens het consensusmodel, waarbij men door de rangen van de bureaucratie klimt door de overtuigingen van de hogere rangen na te papagaaien. Die instellingen beginnen dan bij de bevolking instemming te kweken voor hun beleid. Het lijkt op democratie, in die zin dat de meeste mensen het over het algemeen eens zijn met hun regering, maar wat er gebeurt is dat de regering de mensen instrueert wat ze moeten geloven, zodat het systeem uiteindelijk nooit echt fundamenteel verandert.

Als een goed voorbeeld van wat ik bedoel, zet het beeld van de Canadese vrachtwagenchauffeurs eens af tegen hoe het leger van Oekraïne wordt afgeschilderd. Wij weten dat Oekraïne een neonazi-brigade in zijn leger heeft geïntegreerd, met open SS-runen als logo. En toch, als u de gemiddelde babyboomer die tv kijkt of de gemiddelde millennial die op Reddit surft daarnaar zou vragen, dan zijn ze zich daar niet van bewust. Aan de andere kant is de premier van Canada erin geslaagd om de Canadese truckers die de wegen blokkeerden, te besmeuren als racistische homofobe antisemitische witte supremacisten. En de bevolking kreeg een waarschuwing: als u vijftig dollar doneert aan de truckers zullen wij uw bankrekening blokkeren en zult u geen boodschappen meer kunnen kopen.

Westerse elites zijn gewend macht uit te oefenen door de narratieven te controleren. En als u wilt zien hoe dit nieuwe wereldomspannende conflict zich zal ontvouwen, dan kunt u dat het beste leren door te kijken naar de laatste episode van serieuze binnenlandse onenigheid die wij gezien hebben: De Canadese truckersblokkade. Trudeau werd effectief overrompeld. Hij dacht dat het er niet toe zou doen, toen probeerde hij de hele zaak de kop in te drukken met de gebruikelijke liberale pejoratieven (racistisch, homofoob, antisemitisch enzovoort), en toen dat niet werkte, begonnen zij te zoeken naar centrale knooppunten in het economische systeem dat zij controleren, die zij konden gebruiken om het protest de kop in te drukken. En zo kwamen wij terecht in de situatie waarin een alleenstaande moeder die 50 dollar aan de truckers gedoneerd heeft, haar bankrekening werd opgeheven.

  "Nazi's in Oekraïne" trends op Twitter terwijl wereldwijd het bewustzijn blijft toenemen

U merkt precies dezelfde reactie op de inval in Oekraïne. De Westerse elites, die sinds hun studietijd alleen maar in informatie en abstracties gehandeld hebben, haasten zich om uit te zoeken welke abstracties zij beheersen, waar Rusland toevallig gebruik van maakt. Dat is bijvoorbeeld de reden waarom zij Rusland de toegang tot SWIFT verbieden. De Europese elites kijken naar de abstracties die zij beheersen en dan wanen zij zich aan de macht, waarbij zij vergeten dat de abstracties slechts afgeleiden zijn die oorspronkelijk dienden om ons op de hoogte te brengen van de fysieke werkelijkheid.

Hier is de fysische werkelijkheid waarmee wij te maken hebben: Europa is afhankelijk van Rusland, niet alleen voor elektriciteit of verwarming, maar ook voor het voedsel dat wij consumeren.

Rusland en de Europese Unie produceren allebei genoeg voedsel om hun eigen bevolking te voeden. Er is echter een groot verschil tussen de twee: volgens de meest recente cijfers gebruikt Rusland 20,8 kilogram kunstmest per hectare akkerland, terwijl de Europese Unie 154,8 kilogram kunstmest per hectare akkerland gebruikt.

Dit leidt tot belangrijke verschillen in opbrengst. Europa oogst 5.240 kilogram tarwe per hectare geoogste grond. Wij gebruiken heel weinig ruimte, om enorme hoeveelheden voedsel te verbouwen. Rusland daarentegen oogst 2.616 kilogram tarwe per hectare geoogst land. Plaatsen als Nederland en België staan bovenaan de grafiek, met respectievelijk 8.318 en 8.154 kilogram. Het geheim van ons succes is heel eenvoudig: wij zijn in hoge mate afhankelijk van technologische kunstgrepen, om de maximale hoeveelheid voedsel te produceren, met de maximale hoeveelheid inputs.

En zo bezien is het Europese idee van zelfvoorziening op voedselgebied een mythe. Wij produceren ons eigen voedsel niet. Wij zijn ongeveer even zelfvoorzienend als een studente die op zichzelf woont maar haar vader haar huur laat betalen. Want vraag uzelf eens af: Waar komt al die kunstmest vandaan? Wij produceren het zelf, door stikstof uit de lucht te fixeren. Maar wat gebruiken wij om de stikstof te fixeren? Wij gebruiken aardgas. De kosten van stikstofmeststoffen zijn het afgelopen jaar met 263% gestegen.

Maar dat is nog niet alles. Nederland is een enorme exporteur van voedsel, dankzij onze kassen. Hoe denkt u dat wij ons voedsel produceren? Met aardgas. Wij gebruiken het aardgas niet alleen om onze kassen te verwarmen, wij gebruiken het kooldioxide dat vrijkomt bij de verbranding ervan om de kooldioxideconcentraties in de kassen massaal op te voeren, want daardoor groeien de planten sneller. En dan hebben wij het nog niet eens over de kunstverlichting die voor de planten gebruikt wordt, waardoor wij tijdens donkere winters toch groenten en fruit kunnen produceren.

Als Rusland ons geen aardgas zal leveren, zullen wij letterlijk van honger omkomen. De kassen stoppen met werken, wij zullen niet meer in staat zijn kunstmest te produceren, zodat ook de graanopbrengst keldert. En wat doen Rusland en China nu? Zij verklaren dat zij geen kunstmest uitvoeren.

Hier is mijn vermoeden hoe dit zich ontvouwt: de Europese bureaucraten zullen elkaar voor een paar maanden voorhouden dat de sancties heel goed gaan. Intussen krijgen de boeren die ons voedsel produceren te maken met enorme productiekosten waar niemand zich iets van aantrekt omdat zij geen doctoraten hebben of blauwe vinkjes naast hun Twitter-account.

Op een gegeven moment begint de gemiddelde burgelijke kantoorklungel te merken dat de prijzen in de supermarkt echt flink omhoog gaan, dan worden sommige producten gewoon niet meer geleverd, en tegen de tijd dat het te laat is, beginnen de bureaucraten een oplossing te bedenken. Mijn suggestie: leg nu een voorraadje levensmiddelen aan, dat u gemakkelijk een paar jaar kunt opslaan als dat nodig is. Zorg ook voor een reserve aan multivitaminesupplementen, zodat u alles binnenkrijgt wat uw lichaam nodig heeft.

Ik heb geen kristallen bol, maar dit is precies het soort situatie waarin voedseltekorten een reële mogelijkheid lijken te zijn. Het is minder pijnlijk om opgescheept te zitten met zakken rijst die u zult moeten doorwerken, dan opgescheept te zitten met geld dat twintig procent per dag in waarde daalt, terwijl u uw gezin niet kunt voeden en de schappen van de supermarkt leeg zijn. Doe uzelf een plezier en probeer ook geen Amerikaanse ketotard te zijn, gedroogde erwten en rijst kunt u bewaren, vlees kunt u zonder elektriciteit niet goed bewaren, tenzij u weet hoe u het moet fermenteren. Wat koolhydraten gaat u niet dood van.

Men zal u zeggen “wij zijn van Rusland afhankelijk voor 4,1% van onze export en zij van ons voor 37,9% van hun export”, wat een geruststellende gedachte is, totdat u zich afvraagt wat wij exporteren en zij importeren. Wij importeren olie, steenkool en aardgas. Wij exporteren geraffineerde producten.

  Vijf maanden na de speciale militaire operatie - een samenvatting

En daar komt het belangrijke verschil: de producten die wij uit Rusland invoeren hebben over het algemeen krappe marges. Dat betekent dat de opbrengst voor Rusland sterk toeneemt, wanneer schaarste de prijzen doet stijgen. Het soort dingen dat wij naar Rusland uitvoeren (cosmetica, medicijnen, alcoholische dranken) heeft daarentegen al hoge marges.

Kijk maar eens met mij mee naar deze grafiek:

Wat betekent het eigenlijk, om de Russische en de Europese uitvoer met elkaar te vergelijken, wanneer de prijs van de spullen die wij uit Rusland importeren in één jaar tijd kan verzevenvoudigen? Denkt u dat wij de prijs van Adidas of van medicijnen die wij naar Rusland exporteren kunnen verzevenvoudigen? Ze zouden het gewoon niet meer kopen. En het belangrijkste is dat, wanneer de prijs die wij voor aardgas betalen verzevenvoudigd wordt, dat niet betekent dat de kosten om het te produceren verzevenvoudigd worden, want de productiekosten zullen minder stijgen dan de prijs, als ze al stijgen.

U moet bedenken dat toen de Geallieerden tegen Nazi-Duitsland vochten, zij neutrale landen als Iran binnenvielen, om de eenvoudige reden dat zij fossiele brandstoffen uitvoerden naar Nazi-Duitsland. En nu willen onze Westerse elites oorlog gaan voeren met Rusland, omdat zij fossiele brandstoffen importeren uit het land waarmee zij van plan zijn een gevecht te beginnen? Leg dit maar eens uit aan Winston Churchill of aan Jozef Stalin en zij zouden hen voor waanideeën houden. Zelfs Donald Trump heeft jaren geleden al begrepen hoe kwetsbaar Duitsland is door zijn afhankelijkheid van Rusland.

De Europese elites begrijpen dit niet, omdat zij een blinde vlek hebben. Als je in de Westerse maatschappij voor je werk met de fysieke werkelijkheid te maken hebt, vooral met fossiele brandstoffen, dan sta je onderaan de sociale totempaal. Alleen rechtse politici zoals Donald Trump, die aan de macht komen door op te komen voor de belangen van de arbeidersklasse, zien in dat je geen oorlog kunt winnen tegen een land waaruit je aardgas importeert.

En begrijpt u dit goed: onze afhankelijkheid van Rusland zal niet ophouden, zij zal de komende decennia alleen maar toenemen, om de eenvoudige reden dat onze eigen aardgas- en olievelden sneller uitgeput raken dan wij erin slagen om van fossiele brandstoffen af te stappen. Kijkt u maar eens naar deze grafiek:

De aardgasproductie in Europa daalt snel. Mijn eigen land, Nederland, exporteerde vroeger aardgas over de hele wereld, tegen belachelijk lage prijzen, omdat elke prijs hielp om de begroting van onze regering in evenwicht te houden. En nu is de prijs in een jaar tijd verzevenvoudigd. Dit zou een geweldige gelegenheid zijn om aardgas te verkopen. Maar wij gaan het niet verkopen, want wij hebben geen echte reserves meer in onze aardgasvelden.

En (ironie-alert), stelt u zich eens voor dat wij de klimaatverandering ernstig hadden genomen en drie decennia geleden echt waren begonnen om van fossiele brandstoffen over te schakelen op alternatieven. Dan zouden wij aardgasreserves over hebben, die wij kunnen gebruiken in noodgevallen als deze. Wij zouden zelfs in staat zijn om het licht te laten branden, midden in een Russische boycot. Wij hadden zuinig moeten zijn met onze natuurlijke rijkdommen, maar wij hebben ze verkwanseld.

Kijk maar eens naar deze grafiek van de aardgasreserves in Nederland:

Milieudeskundigen vertelden u dit twintig, dertig jaar geleden al: deze reserves aan fossiele brandstoffen gaan niet eeuwig mee. Nu bent u afhankelijk van landen die hun reserves niet hebben opgebruikt.

Vergeet niet dat Rusland 1,87% van de wereldbevolking heeft en 11% van de landmassa van de wereld. De Europese Unie heeft 3% van de landmassa van de wereld en 9,78% van de wereldbevolking. U hoeft geen doctorandus te zijn om te begrijpen wat hier aan de hand is. Ons gezond verstand zegt dat wij onze natuurlijke hulpbronnen opgebruiken, lang voordat de Russen dat doen. Gezond verstand zou ook betekenen dat de Russische bodem waardevoller en productiever wordt naarmate de aarde opwarmt, terwijl landen die dichter bij de evenaar liggen in grote problemen komen.

En ik weet dat sommige mensen dom genoeg zijn om te vallen voor het wishful thinking van de boomer-papa’s die denken dat fossiele brandstoffen eeuwig meegaan, dat je een oude oliebron weer open kunt maken en ontdekken dat hij weer vol olie zit. Aan u heb ik een eenvoudige vraag: wat is er in godsnaam met de kolenindustrie van het Verenigd Koninkrijk gebeurd?

“Wel, zij zijn in het groene VN-agenda 21 complot getrapt om ons onze vrijheid te ontnemen en onze naties te deïndustrialiseren en van ons allemaal neofeodale boeren te maken”.

  Ongekende golf van Russische raketaanvallen in heel Oekraïne vanuit tientallen bommenwerpers en oppervlakteschepen (Video's)

Wacht eens even. Hun steenkoolproductie bereikte haar hoogtepunt in 1919. Nu ben ik niet allergisch voor samenzweringstheorieën, maar “Britse elites hebben in 1919 samengespannen om het erop te laten lijken dat de kolen in het Verenigd Koninkrijk opraakten, om een of andere sinistere agenda te bevorderen, en hebben dat hele complot decennia lang volgehouden” gaat mij een brug te ver.

Als u een dichtbevolkt land bent dat als eerste industrialiseert, zult u meestal bij de eersten horen die zonder fossiele brandstoffen komen te zitten. Plaatsen als Nieuw-Zeeland, Australië, Brazilië en Noord-Korea hebben er een tijdje over gedaan om te industrialiseren, dus zij zullen nog fossiele brandstoffen over hebben. Plaatsen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waren vrij vroeg met industrialiseren, dus nu zijn het de bitches van Vladolf Putler. Het lijkt mij een vrij eenvoudige theorie, die past bij bijna al het bewijsmateriaal dat wij waarnemen.

Als ik zeg “opraken”, moet ik verduidelijken wat ik bedoel: Ik bedoel “opraken van het gemakkelijke goedkope toegankelijke spul”. De wereld zal nooit zonder fossiele brandstoffen komen te zitten. De fossiele brandstoffen die goedkoop en gemakkelijk te winnen zijn, zullen echter opraken. U bent gegaan van oliepersen in Texas, waar u een spade in de grond stak en het spul er letterlijk uit kwam spuiten, naar smerige teerzanden in Canada, waarvoor u oerbossen moet vernietigen en stoom en chemische processen moet toepassen om er iets van te maken dat op ruwe olie lijkt.

Dat is trouwens hetzelfde argument voor de naïeve dwazen die denken dat je gewoon je middelvinger naar Poetin kunt opsteken en aardgas uit de Verenigde Staten kunt gaan importeren. Amerikaans aardgas is duurder om te winnen en het samenpersen ervan tot vloeistof die dan naar Europa vervoerd moet worden in enorme boten die een stad kunnen verwoesten als er iets mis gaat, is ook niet bepaald efficiënt. Europa ging naar Rusland voor aardgas, omdat Russisch aardgas de goedkopere optie was.

Het zou in 1990 heel slim geweest zijn als de Europeanen hadden gezegd: “Nou, het ziet er naar uit dat al die fossiele brandstoffen rampzalige veranderingen in het klimaat gaan veroorzaken en dat het goede spul toch bijna op is, dus het is waarschijnlijk het beste als we ons haasten om met een duurzaam alternatief te komen, dan hebben we in het ergste geval altijd nog de reserve in de grond in tijden van crisis”.

Helaas hebben wij dat over het algemeen niet echt gedaan. Aardgas exporteren naar andere landen voor centen was een goedkope en gemakkelijke manier voor Nederlandse politici om hun begroting in evenwicht te brengen. Het is een beetje te vergelijken met hoe u een tijdje een vrij luxueus leven kunt leiden, als u besluit om uw organen op de zwarte markt te gaan doneren.

Het is gemakkelijk voor mannen van middelbare leeftijd om te zeggen “dit is allemaal de schuld van Greta”, maar Greta luidde de alarmklokken toen u al te laat was. Als wij twintig of dertig jaar geleden met deze energietransitie waren begonnen, dan konden landen als Nederland nu zeggen “sorry Putler, we tappen onze eigen reserves wel aan”. Die reserves zijn nu bijna op en het aftappen van Nederlands aardgas in Groningen veroorzaakt nu aardbevingen omdat de druk weg is, dus kunnen wij Duitsland niet meer helpen, wij zijn nu zelf importeur.

Het is een goedkoop schot om Zweedse meisjes hiervan de schuld te geven, maar dit zijn gewoon uw eigen kippen die thuiskomen om te kakelen. U gaf er niet om toen het koraalrif in Australië aangetast zou worden. Nu u zelf de gas-hoer van Vladolf Putler bent geworden, is het opeens een probleem. Ik heb eigenlijk met niemand medelijden, behalve met de mensen in Kiev die door hun eigen regering als menselijk schild worden gebruikt.

Wij leven nu in een multipolaire wereldorde. Europa en de Verenigde Staten hebben de herfst van hun wereldheerschappij verspild door “vrijheid en democratie” te brengen in Afghanistan en Irak. En nu bent u overgeleverd aan Rusland, dat erin geslaagd is de sympathie te winnen, niet alleen van de Chinese regering, maar ook van de Chinese bevolking, die zich nu rot lacht om de onmachtige pogingen van de NAVO om een andere grote mogendheid haar wil op te leggen.

Tenzij u van honger in de kou in het donker sterven een optie vindt, dan hebt u nog precies één optie over: een voorraad vaseline inslaan en de Russische beer vragen zacht voor u te zijn. Hoe langer u wacht, hoe erger het wordt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Toespraak van Poetin 24 februari 2022 (Nederlands Transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel“Krankzinnige Poetin”: Het misinformatiespel van de Globalisten
Volgend artikelOekraïne Dag 7: Rusland verandert van tactiek, de zijden handschoenen gaan uit (geweldige video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. Maar daarom wil het westen ook op rukken naar het Oosten zo dat de elite nog meer kunnen verdienen. Hitler viel Rusland alleen maar aan voor de grondstoffen. Of zouden de mensen in het westen denken dat om het volk gaat in Rusland , dat interesseert ze geen sier.

 2. Mooi om te lezen maar ik vraag mij wel af of het iets uitmaakt want de leiders van China, India, UAE zijn allen lid van WEF en volgens mij is dat Poetin ook, ook al is hij nu van de lijst geschrapt.

  Ik zie deze oorlog die in scène is gezet om de wereldbevolking in die angst-psychose gevangen te houden.
  Meteen gecombineerd met de klimaatgekte…. angst angst angst daar draait het die gestoorden om. Bange mensen slikken alles en hebben niet meer het vermogen zelf na te denken.

  Kijk op tv… de oorlog is een blauwdruk van de covid leugen. Dag en nacht rampen om de angst er in te houden.

 3. “De nieuwe consensus, nu het duidelijk is dat zij ongelijk hadden en dat sancties Rusland niet zullen tegenhouden, is dat Poetin wel krankzinnig moet zijn.”

  Die kringredenering heb ik al gehoord. Poetin valt aan, omdat hij krankzinnig zou zijn. “Oja, is hij krankzinnig dan?” Antwoord: “Dat blijkt wel, want hij valt aan.”

 4. Die bewering dat Poetin “gek” zou zijn geworden komt ook van Nikki Haley, voormalig UN ambassadeur van Trump. Zij is trouwens ook een YGL WEF Klaus Schwab bitch. Dus komt ik voorzichtig tot de conclusie dat Poetin het WEF de rug heeft toegekeerd en volop voor de multipolaire wereld gaat, een weg die Europa best ook opgaat want de VS zal Europa op een moment helemaal aan de grond brengen. Zo kan de VS de schulden van de VS aan Europa afschrijven. Ik denk dat dit het VS plan is om hun DinkyToy geldsysteem nog een paar jaar te geven tot de collaps! In Europa zal de armoede dan nog lang voortduren en tenslotte zullen de EU landen overgenomen worden door de superrijke klasse en fini met ons!

 5. tsja…dit hele verhaal is een kwestie van jezelf informeren en logisch nadenken….en je weet wat de toekomst brengt….de arrogantie van hen die ons overheersen is wat hen en ons de gond in zal boren. Ik denk alleen dat wij het zijn die eruit kruipen, en hun die er in blijven. Kwestie van niet vergeten en niet vergeven…
  Vandaag is de gaskraan vanuit Rusland dicht gegaan over de grootste eidieng, begin van de week is de graanexport uit Rusland gehalveerd en over een drietal maanden is eten op rantsoen en kun je enkel met voedselbonnen nog de meest essentieele zaken krijgen…mits je een QR code hebt misschien….hun ondergang…

  De stupiditeit van zogenaamde experts en politici word enkel overtroffen door hun arrogantie….

  …dit zijn gewelddige tijden, dit maakt de kans op een omwenteling groot. En ja, we zullen na chaos een lappedeken aan landjes en culturen worden, er zal decennia lang oorlog en onlust zijn, maar zelfs Netflix is gewoon saai en de famillie de Mol is na al hun kut programma’s nu ook naar elders gefunctioneerd….dus Why Nutt ???

  Laten we onzelf geen onjuistheden vertellen: we zijn beesten in ons hart en al dat gelulmvn liefde en begrip is misschien leuk voor in bed maar niet op straat….en liever kijk ik naar een Groen luinks raadslid met een met lappen gevulde autoband om zijn nek doordrenkt met benzine dan een postcodeloterij “kwis”, waarbij het niveau “Down” word gepasseerd naar beneden toe. Een premeir met Down had een zegen geweest voor dit land, een met vette grootsmoedwaanzin en nul geweten is dat niet. Het zegt alles over hen die dit soort in het zadel houden….

 6. Niet alleen een flinke voorraad voedsel inslaan, maar als je een tuintje of zelfs balkon hebt, beginnen met zelf voedsel te kweken. En koop nu het nog te krijgen is plantenvoeding. Pokon, osmocote, miracle-grow of wat dan ook, zodat je zelf je planten nog een lange tijd kunt kweken. Start met het composteren van zaken zodat je die compost ook in je tuin of balkon kunt gebruiken.
  En oa vitamines, een waterfilter (wat denk je dat er gebeurt met de watervoorziening als er geen stroom meer is, of nog maar weinig), basis medicijnen, vooral tegen diarree. Basiszaken als verband, pijnstillers, een houtkachel of allesbrander, extra dekens. Een kleine draagbare zonne-energie generator met 1 of 2 panelen om telefoons en radio’s op te laden en eventueel oplaadbare batterijen, noodradio en eventueel walkie-talkies, zorg voor zaklampen, kaarsen, messen, een slijpset, mogelijk kruisboog en pijlen, bijl en ander gereedschap.

 7. Ook op deze site het GELUL over “fossiele brandstoffen”.

  Even voor de duidelijkheid : de Aarde maakt, op voor de mens nog nooit toegankelijke dieptes (= meer dan 15km) ZELF aardolie en (in een ander stadium van koolstof en waterstofbindingen onder enorme temperaturen en druk) gas aan.

  NIKS “duizenden eeuwen in de grond gezonken plantenresten” die de “bron” van deze twee energiebronnen ZOUDEN zijn !

  “Zouden” ja; want allemaal gehijackte “wetenschap” !
  ( zoek naar “a-biotische olie”)

  Samengevat is de olie in bv Saoedi-Arabië ver OMHOOG gestegen ipv “weinig ingedaald”.

  Oké, In Amazonië is er een organische sliklaag van 20 tot 50meter diep, maar wat is DAT nou afgezet tegen de 5 tot 12 KLIOMETER (!) waarop vandaag de dag olie naar boven wordt gepeurd ???

  En dan NOG met een gigantische overdruk ; het spuit immers als een fontein boven het aardoppervlak uit !

  WIE of WAT heeft die olie dan TEGEN de IMMENSE DRUK IN, “in de aarde gepropt” ?

  De zwaartekracht kan het niet zijn hè ?

  Als ik u nou een slangetje in de mond stop, verbonden aan een gasfles met 1000+ bar overdruk en ik u vraag dat gas weer terug in die fles te blazen, HOE denkt u dan dat dit gaat aflopen ?

  ECHT experts beweren dan ook dat het heel waarschijnlijk is dat er zich méér olie onder de aardkorst (20km en dieper) dan er WATER IN ALLE OCEANEN WERELDWIJD IS.

  Dus STOP nou eens met dat TOTAAL MISPLAATSTE BEGRIP VAN “FOSSIELE BRANDSTOFFEN” aub !!!

  • Beste René, uit interesse, graag wat meer info over de grondstoffen die de aarde gebruikt om olie aan te maken. (niets komt uit niets voort). En ook over wat de experts motiveert om de bewering te maken. En wat zou de oorzaak / noodzaak zijn voor de enorme druk? Bedankt alvast.

 8. Zeer goed geschreven stuk , nu alles wat hier vernoemd word vind men verspreid terug in vele artikelen maar dit was een perfecte samenvatting en analyse van opeenvolgende gebeurtenissen die leiden naar bepaalde gevolgen die door idioten in beweging zijn gebracht , nu ik ben mij al aan het voor bereiden maar zal wellicht een tandje moeten bijsteken want het gaat snel eigen groenten zijn een must want dit word problematisch, geld zal ontwaard worden en alles zal bestempeld worden als luxe , warmte , koeling , elektriciteit, water en auto rijden zal onbetaalbaar worden , want alles word slim en zal volledig gecontroleerd worden , leve de democratie

 9. Vele trappen in het propaganda verhaaltje dat olie op raakt. Olie is er in overvloed, we kunnen het niet zo snel oppompen dan wat de aarde er bij maakt. Het komt als nummer 2 van het meest op aarde voort komende vloeistof. Wat we nu zien met de prijzen voor olie producten is dat de regeringen hun accijns en groene belastingen erop mega verhoogd hebben. Alleen dat vertellen ze ons niet. Toen 2 jaar terug de olie prijs onderuit ging naar 40 dollar per vat hebben de regeringen massaal de extra groene belastingen er over geheven, zodat de prijs bijna niet zakte. Maar nu wel steeds erbij blijft zitten in het westen. In Hongarije betaal je nog steeds het zelfde als 2 jaar terug. Toen was de diesel 1,30 en nu ook nog. Dus wie zit de zaak hier ons voor te liegen. In 2008 was de olie 140 Dollar per vat en de diesel prijs aan de pomp 1,40 euro. Nu is de olie 110 dollar per vat en de diesel was vandaag 03-03-2022 bij de pomp 1,83 euro. Terwijl op 28-02-2022 nog de diesel 1,695 euro was.

 10. Dank allereerst voor uw heldere, onderbouwde betoog en bredere berichtgeving.

  Ik bied ik u en uw lezers graag een perspectief vanuit de Bijbel, waarin de huidige Europese transitie en gemanipuleerde soevereiniteitsafdracht naar een 10-ledig statensysteem en de geopolitieke verschuiving van de wereldwijde machtsbalans en het einde van de VS-NATO profetisch voorzegd zijn (o.a. in Daniel, Openbaring). Deze geleide omwentelingen bereiden de wereldorde voor op de Bijbelse eindtijd, welke gepaard zal gaan met grootschalige nucleaire conflicten, (geinduceerde) natuurrampen, ziekten, hongersnoden e.d. in opmars naar hetgeen het ‘beest systeem’ wordt genoemd. Dit betreft een totalitaire wereldorde, crisis-geïnduceerd en geleid door een satanistisch, elitair bolwerk die erop uit is uw lichaam, geest en ziel te incorporeren en onherstelbaar te corrumperen (o.a. beschreven in Mattheus 24-25 en het boek Openbaring).
  Deze periode vormt Bijbels gezien de laatste gelegenheid om ons zielsbehoud en eeuwig leven veilig te stellen in Jezus Christus en een persoonlijke relatie met hem op te bouwen.

  Dus, terwijl ons menselijk voortbestaan in toenemende mate wordt bedreigd en het westers leiderschap geestelijk, moreel en strategisch faalt – zoals het artikel terecht betoogt – en een respons van persoonlijke, materiele veiligstelling begrijpelijk is, zou ik u willen vragen kennis te nemen van de analyse op mijn website gericht op uw zielsbehoud als bovenliggend belang. God biedt ons bovendien een uitweg uit de gebeurtenissen die weldra als oordelen over de wereld worden uitgerold.

  Hartelijk dank voor uw aandacht.
  Sabine Vlaming

  Intro website: God’s uitweg voorafgaand aan de eindtijd oordelen:
  https://nadeopname.wordpress.com/about/

  Artikel: De Corona-crisis als opmars naar het Bijbelse merkteken van het beest en onherstelbare DNA-corruptie:
  https://nadeopname.wordpress.com/2020/03/24/opmars-naar-het-merkteken-van-het-beest-van-coronavirus-tot-dna-corruptie/

  • Vanmorgen vond ik dit artikel in mijn mailbox. Komt van de Amerikaanse site Brighteon. Nu is er bewijs dat je DNA wel degelijk permanent door die nep-vaccins wordt gewijzigd:

   Shocking study finds covid vaccines rewrite your DNA… permanently

   A shocking new study conducted at Lund University in Sweden has confirmed that mRNA nanoparticles from Pfizer’s covid-19 vaccine enter human cells and are reverse-transcripted into DNA, achieving a permanent alteration of the person’s genetic code.

   This is something that the CDC lied about for the last several years, claiming it was impossible.

   This means the vaccine alters your genetic code in mere hours after being injected. This may help explain why cancer rates are exploding in people who take covid vaccines. The integrity of their DNA is being destroyed.

   • Klopt Alice ook in the USA wordt dit door de Thehighwire.com besproken. Let wel het zijn de eerste onderzoeken maar inderdaad al heel duidelijk. Verdere onderzoeken zijn gepland en nog even voor de geinteresseerden op http://www.icandecide.org/pfizer/ kun je de eerste documenten van Pfizer zien die ze het liefst 75 jaar hadden willen verbergen.
    Alles is the downloaden en iedere maand komen de nieuwste vrijgegeven documenten op deze website
    Pfizer is een grote leugenachtige bende.

  • @ Sabine Vlaming: Ik heb op je site rond zitten neuzen en zag een link over Kate Middleton.
   Ik ben nog net niet van mijn stoel gevallen.
   Steeds als je denkt dat het nu toch echt niet gekker kan, dan sla je de plank volledig mis. De wereld is door en door verrot.
   Voor hen die vast niet snappen wat ik bedoel plaats ik de link er even bij:

   https://www.youtube.com/watch?v=63NifYbhD8E

   Trouwens, Michelle Obama schijnt een man te zijn. Het wordt steeds gekker.

  • Heel boeiend geschreven, Sabine. Met de onderbouwing dmv de technologie. Ik heb het gedeeld met anderen. Dank voor je moeite dit te doen.

  • Ik zal het op een later tijdstip lezen.
   Op dit moment raak je niet uitgelezen. Af en toe zit mijn hoofd bomvol.
   Af en toe moet ik er even afstand van nemen.

   Bedankt voor de link. Ik zal deze opslaan.

 11. Greta? Greta is het kinderslaafje van Klaus Schwab!
  Het klimaat verandert altijd. Maar hoe het ons wordt voorgeschoteld, is een hoax, met als doel agenda 2030.
  Het is allemaal een beetje ingewikkelder en tegelijkertijd eigenlijk eenvoudiger.

 12. Over de links gebruikt in dit artikel, slechts FYI:

  David R. Malpass (@DavidMalpassWBG), was selected as 13th President of the World Bank Group by its Board of Executive Directors on April 5, 2019. His five-year term began on April 9. Mr. Malpass previously served as Under Secretary of the Treasury for International Affairs for the United States.

  David Malpass – 4 march 2022, Twitter

  @DavidMalpassWBG
  This afternoon, I was glad to speak with President @ZelenskyyUA of Ukraine.
  We discussed the @WorldBank’s “FREE Ukraine” $500m supplemental package that is being submitted to our board today & Ukraine’s need for grant funding through our MDTF.

  Readout: http://wrld.bg/w4MT50IaGgY

  Readout from World Bank Group President David Malpass’s Phone Call with Volodymyr Zelenskyy,…
  Today, World Bank Group President David Malpass spoke with Volodymyr Zelenskyy, President of Ukraine.
  worldbank.org

 13. Ik ga het artikel van deze sexistische idioot niet eens lezen. Laten we wel zijn we leven nog steeds in een patriarchaat waar mannen het voor het zeggen hebben. Van samenwerken met het vrouwelijke principe is geen sprake meer. Vrouwen die de weg tot de macht gemaakt hebben, hebben zich aan het mannelijk paradigma aangepast. De huidige vrouwelijke identiteit is geinternaliseerde onderdrukking, het proberen neer te zetten van een door mannen voor mannen bedacht stereotype. Het Madonna Hoer syndroom. Nog maar een paar 100 jaar geleden werden wijze vrouwen massaal in Europa op brandstapels levend verbrand. Mannen planted een homuncullus in hun baarmoeder, wat hen reduceerde tot couveuses. Vrouwen werden door de katholieke kerk geacht geen ziel te hebben en hen werd de toegang tot kerken verboden. Het opnieuw schofferen van vrouwen zoals in dit artikel, de 1 op 4 zweedse vrouwen verkrachtingen, alsmede het gedrag van vrouwen zelf, influencers, modeontwerpers die vrouwen steeds meer ontkleden, hebben gezorgd dat cohesie, samenwerking tussen de seksen afneemt. Het Feminisme een CIA download, Gloria Steinem een betaalde CIA agent. Vele schrijvers, wetenschappers, New Age leiders etc. etc. allemaal Tavistock getraind en/of banden met de CIA. Nog steeds heb ik als vrouw mijn kinderen gebaard en opgevoed. Een gefeminiseerd schoolmeisje was ik ook nooit. Ik hield me bezig met onderzoeken en protesteren tegen de Vietnam oorlog, het matriarchaat. godinnen en de vele manieren waarop geschiedenis vervalsd was en vrouwen gedenigreerd. Ik leerde gisteren dat als de Yang, mannelijke kracht extreem genoeg is, die vanzelf overgaat naar Yin. Hopelijk een tijd waarin sexistische mannen, hoerige vrouwen geen rol meer zullen spelen. Het energetische systeem, de connectie tussen mannen en vrouwen is kapot. En schrijvers zoals deze dragen er toe bij dat dat alsmaar door en verder kan gaan.

 14. @[email protected], Dag mijn beste.
  Slaap heb je nodig wanneer je moe bent.
  Mijn mening is dat je alert moet zijn wanneer wakker (op)
  Maar ik zie veel afgestompte mensen om me heen.Mensen die rond wandelen in een grote fabriek alleen maar naar hun telefoon kijkend rondlopen (zombies)
  Dit zijn in mijn ogen mensen die er niks van snappen.

  Gegroet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in