Een actuele kaart van het conflictgebied in Oekraïne (in het Spaans). Bron: www.globallookpress.com

Het Russische leger heeft de doelstellingen genoemd voor de tweede fase van de speciale operatie in Oekraïne. Zoals reeds herhaaldelijk aangekondigd, is het hoofddoel de volledige bevrijding van de Donbass-republieken binnen hun vroegere grenzen. Bovendien moet nu ook controle worden verkregen over strategisch belangrijke delen van Oekraïne, bericht Deutsch.rt.com.

De internationaal niet erkende Trans-Dnjestrische Moldavische Republiek is een afgescheiden gebied in Moldavië, waar sinds een burgeroorlog Russische vredeshandhavers gestationeerd zijn. Transnistrië grenst in het oosten aan de regio’s Odessa en Vinnitsa in Oekraïne. Er wonen tot 200.000 Russische burgers in Trans-Dnjestrië. Het gebied heeft geen toegang tot de Zwarte Zee en dus geen directe verbinding met Rusland. De betrekkingen met de pro-Westerse regering van Moldavië zijn al tientallen jaren zeer gespannen. De totstandbrenging van een landcorridor naar Trans-Dnjestrië zou de verovering betekenen van de Zwarte Zee-gebieden Nikolajev en Odessa in Zuid-Oekraïne.

In de tweede fase van de speciale militaire operatie is het Russische leger van plan de volledige controle over de Donbass en het zuiden van Oekraïne te krijgen, en een corridor over land naar de Krim te creëren. Dat verklaarde de plaatsvervangend commandant van het Centraal Militair District, Rustam Minnekajev. Hij voegde eraan toe dat de controle over Zuid-Oekraïne de toegang tot Trans-Dnjestrië voor de Russische strijdkrachten zou openen. Daar, zei hij, zijn er gevallen van onderdrukking van de Russischtalige bevolking, schrijft Test.rtde.

Wauw, toegang tot Trans-Dnjestrië. Kijkt u eens naar de sensationele rode lijn op de kaart hierboven, hij is afkomstig van de Pravda van vandaag en is duidelijk bedoeld om de nieuw gemarkeerde grens naar het noorden aan te geven. Helemaal onderaan, bijna op de linkerrand, kunt u Odessa lezen in het cyrillisch. Dus dat moet ook bij Rusland komen?! En binnen deze rode lijn zal ook een vaste landverbinding worden aangelegd over de weg en per spoor via Mariupol naar het eiland de Krim, schrijft Pi-news.net.

Dat Rusland de Donbass, Lugansk en Donetsk zal houden, had voor iedereen al lang duidelijk moeten zijn. Maar het feit dat Poetin nu de hele Oekraïense Zwarte Zeekust, met inbegrip van de fabelachtige en belangrijke havenstad Odessa, naar Rusland wil halen, zal menige Navodromer in Kiev versteld doen staan. Maar zij kunnen alleen zichzelf de schuld geven.

In plaats van weken geleden vredesonderhandelingen te beginnen, gaat er steeds meer Oekraïens grondgebied voorgoed verloren. Waarbij de rode lijn sterk beschermd zou moeten worden, hetgeen ook het onderwerp van de onderhandelingen zal zijn, ongeacht wanneer.

Zonder de anti-Russische Maidan staatsgreep in 2014 van de machthongerigen, zou Oekraïne nu nog de hele Donbass en de hele Krim hebben, en nu is het de hele Zwarte Zee kust aan het verliezen met de “zware wapens” van Duitsland & Co. Wat er verder ook komt, het is geen goed idee voor Kiev om altijd zijn oren naar Washington te laten hangen.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Mensen van Mariupol in Oekraïne vertellen wat er werkelijk gebeurd isVolg Frontnieuws op Telegram

  Bloomberg: De EU kan de activa van de Centrale Bank van de Russische Federatie niet overdragen aan Oekraïne, omdat het grootste deel ervan "niet kan worden gevonden"
Vorig artikelHoeveel bent u bereid op te offeren om het Westen te helpen een propagandaoorlog tegen Poetin te winnen?
Volgend artikelRusland informeert zijn burgers om zich voor te bereiden op nucleaire vergeldingsaanval van de NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Het blijft echt niet bij het volledige oosten en zuiden. Rusland zal zonder enige twijfel ook de rest van Oekraïne innemen. Het alternatief is namelijk een continue stroom van wapens vanuit de NAVO naar het restant van Oekraïne, en een continu doorgaande oorlog. Daarna zal Oekraïne worden opgedeeld waarbij alle in meerderheid Russischtalige gebieden aparte republieken worden (die in een later stadium, na referenda, hoogstwaarschijnlijk zich aan zullen gaan sluiten bij de Russische Federatie). Het Hongaarstalige gedeelte van Oekraïne gaat zeker naar Hongarije. Misschien als er ook harde afspraken te maken zijn met Polen (over een demilitaire status van het gebied) mag Polen zorgen voor een strook in het uiterste westen (Lvov en omgeving). De rest van Oekraïne behoudt zijn onafhankelijk maar onder strenge voorwaarden waaronder een gedemilitariseerde status en de harde afspraak dat Oekraïne nooit lid zal worden van wat voor militair bondgenootschap dan ook.

 2. Ben het volkomen eens met dit artikel. Laat Poetin deze proxy oorlog winnen tegen die gasten die de hele wereld willen injecteren met een experimenteel goedje.

 3. Wat een stemmingmakerij weer dit artikel. Rusland heeft al lang Donbass, Lugansk, de Krim erkent als zelfstandige republieken en bescherming beloofd. Dit altijd een militaire operatie genoemd en geen oorlog. Zowel van de kant van Rusland als van de Ukraine zijn er geen oorlogsverklaringen geweest. Rusland heeft West Ukraine ook alle kansen gegeven om ook een zelfstandige republiek te blijven. Israel levert wapens aan het AZOV bataljon en was ook aanwezig tijdens de 2014 Maidan coup. Vanuit de USA zijn er verscheidene politici die pushen voor een oorlog op de grond met amerikaanse soldaten. In werkelijkheid zijn er al jaren britse soldaten en JSOC en wie weet wie nog meer die daar op de grond vechten en waarschijnlijk personen uit de weg ruimden. Een NAVO depot in Oost Ukraine. Lijkt mij onwaarschijnlijk dat de NAVO vanuit die kant dat in wilde zetten om Donbass, Lugansk terug te veroveren. Dat republieken zich bij de Russische Federatie aan willen sluiten lijkt mij niet anders dan al die landen die zich bij de EU aan willen sluiten ook al is dat totaal geen match. De echte vraag is welke landen in feite particulierecorporaties zijn geworden hun zelfstandigheid opgegeven hebben en verplicht zijn de regels van de WHO op te volgen. Of zoals iemand op deze site suggereerde Amerikaans grondgebied zijn. Alhoewel de USA ook al lang niet meer bestaat en ook geregeerd wordt door vreemde mogendheden vertegenwoordigd in een particuliere corporatie de USA. Wat vlgs oudere USA wetten bij wet verboden is. Aanhanging gemaakt door de US Patriotten, Trump aanhangers. De laatste is dan weer een Zionist die zegt dat het Amerikaanse Congres volledig aangestuurd wordt door Joden en dat dat een goede zaak is. En de gewone mens maar denken dat Kolonisatie iets uit een ver verleden was en volken inmiddels al heel lang Zelfbeschikkingsrecht hadden. Met het Kalergi Couwenhove plan hebben ze het begrip Volk ook volledig om zeep geholpen. In multiculturele samenlevingen neemt vlgs Zweeds onderzoek de Cohesie steeds meer af. Nu was in NL die Cohesie al nauwelijks meer aanwezig sinds het leeglopen van de kerken hier.

 4. Hoorde vanmorgen op de staatszender NPO Radio 1 dat de Britten het nieuws verspreidde dat de Russische troepen geen vooruitgang hebben geboekt in de Donbass, ook werd er verteld dat in Mariupul nog steeds heftige gevechten zijn.

  Prima dat weet men gelijk dat het voorgekookte propagandistisch werk is van de Angelo Amerikaanse zionisten . Wat ik meer geloof is dat een artikel in Xander dichter bij de vermoorde waarheid zit dan menig doorgeefluik van de grote westerse persbureaus die in Joodse handen zijn. Israël heeft zijn oog laten vallen op Zuid-Oekraïne om het groot Israëlisch rijk te stichten.

  Het ‘Nieuwe Jeruzalem’ project wil een tweede staat Israël in het zuiden van Oekraïne
  Benyamin Netanyahu beoogd premier van geplande kernwapenstaat Nieuw Jeruzalem / Nieuw Israël, waar ‘de Europese landen een provincie van zullen worden’ – Wil Vladimir Putin ook om deze reden een Amerikaanse vazalstaat aan zijn grenzen voorkomen?

 5. Volgens mij sturen de Navo landen vooral oud legermateriaal troep naar Oekraine. Zo wordt deze oorlog een mooie gelegenheid om de budgetten voor defensie op te krikken en eindelijk modern materiaal aan te schaffen. Echter, met een demente opa aan het roer in de VS en een aantal politici die erg chantabel en onbetrouwbaar zijn moeten ze zich goed realiseren dat deelname aan deze oorlog niet geheel vrijblijvend zal blijven.

  • De javelins–het show paardje–functioneert niet.Er zijn tanks die al 5 maal getroffen zijn en gewoon door hobbelen.

 6. De Russen hebben het gelijk aan hun kant in deze.
  Zij beschermen zichzelf en etnische Russen. Terecht. Die werden al 8 jaar aangevallen.

  RU moet heel Oekraine innemen, en, gezien ze dan aan NATO landen grenzen, een gedemilitaire zone instellen, en voldoende slagkracht daar handhaven.
  Ook de havenz zijn belangrijk.

  Maar dat het westen voedsel tekort zou krijgen: een kleine dip, maar productie wordt zo weer opgestart van graan en zonnebloem olie.
  Handel gaat gewoon door, met of zonder onzinnige boycot.
  Boycot maakt de prijs hoger, niet de quantiteit lager; alleen de derde wereld landen krijgen er problemen mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in