De Duitse krant Der Spiegel publiceerde dit weekend een rapport waarin de Duitse inlichtingendienst (BND) gelooft dat de Chinese dictator Xi Jinping het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (W.H.O.), Tedros Adhanom Ghebreyesus, persoonlijk heeft gevraagd om belangrijke waarschuwingen over het Coronavirus uit te stellen.

De BND schat dat China’s informatiebeleid vier tot zes weken heeft verloren om het virus wereldwijd te bestrijden, voegt Der Spiegel eraan toe.

Xi Jinping Xi zou tijdens het telefoongesprek, dat volgens de Duitse krant op 21 januari had plaatsgevonden, bij Tedros erop hebben aangedrongen de uitbraak niet tot een pandemie uit te roepen. Naar verluidt moedigde hij Tedros ook aan om geen informatie te delen waaruit blijkt dat het virus zich van persoon tot persoon kan verspreiden, schrijft Breitbart.

Tedros verklaarde de Chinese Coronavirus-crisis tot een pandemie op 11 maart, de dag nadat Xi Jinping Wuhan, de stad van herkomst van het virus, had bezocht en verklaarde dat China zijn lokale uitbraak had verslagen. Xi vermeed Wuhan tot dan toe, ondanks berichten over gevallen van een besmettelijke ademhalingsziekte die zich al in november 2019 in de centrale Chinese stad verspreidde.

Wetenschappers hebben nu bevestigd dat het virus zeer besmettelijk is, wat resulteert in het massaal in quarantaine plaatsen van mensen.

Ondanks het feit dat er bewijs is dat het virus vanaf begin december door mensen is overgebracht, ontkenden de autoriteiten van de Volksrepubliek China dit tot 20 januari. De Wereldgezondheidsorganisatie deed hetzelfde. Toch hebben ambtenaren in Taiwan al op 31 december hun bezorgdheid geuit, net als deskundigen in Hong Kong op 4 januari, zo citeert de Australische Saturday Telegraph het rapport als lezing.

In januari, een maand nadat Taiwanese ambtenaren verklaarde dat zij hadden gewaarschuwd voor een besmettelijke ziekte die zich vanuit China verspreidde, beweerde de W.H.O. dat er “geen duidelijk bewijs” bestond dat het Coronavirus besmettelijk was.

China weigert onafhankelijk onderzoek naar de oorsprong van het virus

 

De zwendel met de Coronadoden: forensische lijkschouwers eisen meer autopsies en serieuze statistieken

6 REACTIES

  1. Als dit waar is dan blijf ik bij het idee dat het veroorzaakt is om de Chinezen de kans te geven goedkoop bedrijven op te kopen in de wereld. Stop het gele gevaar.

  2. Dit alles is een opstapje naar de communistische wereld revolutie! Geen vrijheid en behandeld worden als een slaaf! Weiger hun opdrachten uit vieren, opstand voor het te laat is!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here