Mainstream media met hun sterke linkse draai zijn altijd blij als ze in hun tranentrekkende artikelen kunnen verwijzen naar de vermeende boosaardigheid van de boze blanke man. Dit was ook het geval met het actuele geval uit de VS, dat wereldwijd de krantenkoppen haalde. Naar verluidt vielen twee blanke mannen een 25-jarige jogger met een donkere huid aan en schoten hem zonder reden neer. Een nadere beschouwing van de zaak laat, zoals zo vaak, een heel ander beeld zien.

Het incident vond plaats in Brunswick, Georgia. Een video moest bewijzen dat de man volledig zonder reden werd bedreigd en neergeschoten door twee mannen met vuurwapens. Degene die de video zorgvuldig heeft bestudeerd, heeft misschien meteen een aantal inconsistenties opgemerkt. Een jogger zonder joggingschoenen? Wie heeft er eigenlijk een hamer bij zich als hij gaat joggen, zoals sommige Amerikaanse bronnen aannemen? En wie gaat er meteen gewelddadig op een man met een vuurwapen af die je in de weg staat?

Nu is er een nieuwe video verschenen, die de gebeurtenissen enkele minuten voor het fatale schot laat zien. Daarop is te zien hoe de “donkerhuidige jogger” zonder toestemming een huis binnendringt, aldus Wochenblick. Ook is er een getuige te zien, die de gebeurtenis observeert en de politie alarmeert. Kort daarna werd de man waarschijnlijk tegengehouden door de gewapende “buurtwacht”. Deze was met name verontrust vanwege een huidige reeks van inbraken. Dit soort burgerwachten is gebruikelijk in de VS.

Ondanks de oproep aan de man om onmiddellijk te stoppen, viel hij een van de twee burgerwachten met geweld aan en werd hij in de loop van de schermutseling neergeschoten. De advocaat van de familie heeft inmiddels toegegeven dat de man op de video de zwarte man is die is neergeschoten. Hij benadrukt echter dat er geen schade is toegebracht aan de illegaal betreden woning en dat er geen diefstal is gepleegd.

  Twitter concentreert zich op het censureren van Trump - pedofielen gebruiken het platform om openlijk kinderporno te kopen en te verkopen.

Meerdere malen veroordeeld

Volgens de Amerikaanse media had de zwarte man die werd neergeschoten verschillende eerdere veroordelingen. Hij was eerder veroordeeld voor het meenemen van een wapen naar school. Een ander vonnis betreft het verzet tegen een uitvoerende ambtenaar. Voor deze misdaden werd hij veroordeeld tot vijf jaar proeftijd. In 2018 schond hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating toen hij werd veroordeeld voor winkeldiefstal. In de VS wordt verder gediscussieerd over de geloofwaardigheid van de bewering dat de man (zonder loopschoenen) een 14 km lange tocht (één richting) maakt naar een door rijke mensen gedomineerde woonwijk. Natuurlijk – onschuldpresumptie, het vermoeden van onschuld geldt, alles is mogelijk.

Wie zal er nu verslag uitbrengen over wat er werkelijk is gebeurt?

Om te begrijpen hoe desinformatie in dergelijke gevallen werkt, vindt u hier de titel en de inleiding van het artikel van het extreemlinkse blankenhaat-blog Joop:

Moord op zwarte jogger schokt VS, politie laat witte daders lopen

Beelden van de moord op een jonge zwarte man in de Amerikaanse staat Georgia door een witte oud-politieman en zijn zoon schokken Amerikanen. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden vergelijkt de misdaad met een lynchpartij. De beelden waarop te zien is hoe de ongewapende joggende jongen opgejaagd wordt door de twee witte daders doen inderdaad denken aan scenes uit een film als Mississippi Burning.

We kunnen benieuwd zijn of Joop deze wending in de zaak ook zal melden of dat de dode man nog steeds als een onschuldige jogger wordt afgeschilderd, en blanken als trigger-happy racisten.

Na verkrachtingen: “Twitter tolereert racisme tegen blanken”

Vorig artikelRapport: Peking vroeg WHO-chef Tedros om een pandemie waarschuwing uit te stellen
Volgend artikelRellen in Weens asielzoekers Corona-noodkwartier
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in