Een video die op social media wordt verspreid laat zien hoe twee politieauto’s op een bende relschoppers in New York inrijden tijdens de ras-gerelateerde oproer in de stad dit weekend.

De filmfragment is van een oploop die afgelopen zaterdag werd gehouden naar aanleiding van de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd. De videoclip laten zien hoe de demonstranten een politiewagen met stenen, flessen en diverse projectielen aanvallen terwijl ze voor de politiewagen staan om te proberen te voorkomen dat deze wegrijdt.

De burgemeester van New York, de Democraat Bill de Blasio, koos er aanvankelijk voor om de politie te verdedigen.

“Het is ongepast voor demonstranten om een politievoertuig te omsingelen en de politie te bedreigen”, zei hij, volgens NBC.

Op zondag nuanceerde hij zijn standpunt enigszins, nadat men zijn verdediging van de politie had bekritiseerd. Hij belooft nu dat het incident zal worden onderzocht.

Vertegenwoordigers van de politie zijn van mening dat de twee politiepatrouilles geen keuze hadden. Ze waren bang om over iemand heen te rijden als ze probeerden om uit de situatie te komen, en ze konden ook niet uit de auto’s stappen en de demonstranten op straat confronteren.

  200 miljoen Amerikanen zijn gestorven aan het Coronavirus - volgens Biden
Vorig artikelTrump classificeert Antifa als een terroristische organisatie
Volgend artikel“In 2030 zullen er meer dieselauto’s op de weg zijn dan nu”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Van mij mogen ze. Moeten ze in Nederland ook doen met die linkse oproer kraaiers. Als een blanke wordt vermoord door een stel zwarten hoor je ze ook niet. Hier worden moorden gepleegd door zogenaamde vluchtelingen. Niemand gaat de straat op of gaat plunderen. Wordt er een kerk in de as gelegd, niemand gaat de straat op. Wordt een moskee aangevallen dan is het land te klein. Stuur iedereen eens terug waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Het geeft alleen maar ellende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in