Een video die op social media wordt verspreid laat zien hoe twee politieauto’s op een bende relschoppers in New York inrijden tijdens de ras-gerelateerde oproer in de stad dit weekend.

De filmfragment is van een oploop die afgelopen zaterdag werd gehouden naar aanleiding van de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd. De videoclip laten zien hoe de demonstranten een politiewagen met stenen, flessen en diverse projectielen aanvallen terwijl ze voor de politiewagen staan om te proberen te voorkomen dat deze wegrijdt.

De burgemeester van New York, de Democraat Bill de Blasio, koos er aanvankelijk voor om de politie te verdedigen.

“Het is ongepast voor demonstranten om een politievoertuig te omsingelen en de politie te bedreigen”, zei hij, volgens NBC.

Op zondag nuanceerde hij zijn standpunt enigszins, nadat men zijn verdediging van de politie had bekritiseerd. Hij belooft nu dat het incident zal worden onderzocht.

Vertegenwoordigers van de politie zijn van mening dat de twee politiepatrouilles geen keuze hadden. Ze waren bang om over iemand heen te rijden als ze probeerden om uit de situatie te komen, en ze konden ook niet uit de auto’s stappen en de demonstranten op straat confronteren.

"Antifa infiltreerde demonstranten die het Congres bestormden"

1 REACTIE

  1. Van mij mogen ze. Moeten ze in Nederland ook doen met die linkse oproer kraaiers. Als een blanke wordt vermoord door een stel zwarten hoor je ze ook niet. Hier worden moorden gepleegd door zogenaamde vluchtelingen. Niemand gaat de straat op of gaat plunderen. Wordt er een kerk in de as gelegd, niemand gaat de straat op. Wordt een moskee aangevallen dan is het land te klein. Stuur iedereen eens terug waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Het geeft alleen maar ellende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here