Foto: Twitter screenshot

Voordat onze leiders ons midden in de Derde Wereldoorlog slepen, moeten we misschien een stapje terug doen en eens goed naar onze eigen capaciteiten kijken. Er worden veel minder militairen gerekruteerd, het munitiepeil is gevaarlijk laag door de hoeveelheid munitie die we naar Oekraïne hebben gestuurd en onze vijanden hebben geavanceerde nieuwe wapensystemen ontwikkeld waar wij niet aan kunnen tippen. Maar Joe Biden en zijn all-star team van oorlogsstokers blijven met iedereen sollen alsof dit de jaren ’80 zijn en iedereen nog steeds heel bang is voor het Amerikaanse leger, schrijft Michael Snyder.

Het wordt tijd dat we allemaal erkennen dat de wereld is veranderd.

In 2021 trok het Amerikaanse leger zich terug uit Afghanistan en heroverde de Taliban het hele land nog voordat we iedereen eruit hadden kunnen krijgen.

In 2022 viel Rusland Oekraïne binnen en ondanks het feit dat we ze gigantische bergen geld hebben gestuurd, verliezen de Oekraïners met de dag meer grondgebied.

In 2023 brak er een grote oorlog uit in het Midden-Oosten. Amerikaanse troepen in Irak en Syrië zijn al meer dan 100 keer aangevallen omdat door Iran gesteunde troepen niet bang voor ons zijn. En een zeeslag die resulteerde in de vernietiging van drie Houthi-schepen haalde zojuist het nieuws over de hele planeet

In de vroege uren van zondag barstte een zeeslag los die waarschijnlijk schokgolven door het hele Midden-Oosten zal sturen, nadat Amerikaanse helikopters ingrepen ter ondersteuning van een containerschip dat de belangrijke handelsroute probeerde te bevaren.

Vier vaartuigen met bepantserde wapens en handvuurwapens, afkomstig uit door Houthi gecontroleerde gebieden in Jemen, beschoten de onder Singaporese vlag varende Maersk Hangzhou en kwamen tot op 20 meter van het schip, aldus het Amerikaanse leger.

Deze agressieve actie leidde ertoe dat helikopters van nabijgelegen Amerikaanse oorlogsschepen reageerden op de noodoproep. Het leger zei dat, nadat de vliegtuigen waren beschoten door de Houthi’s, ze drie “kleine boten” tot zinken brachten uit “zelfverdediging”.

De waarheid is dat de VS al in oorlog is in het Midden-Oosten.

En zodra Israël besluit dat het tijd is om Hezbollah terug te drijven naar de Litani rivier in Zuid-Libanon, zullen de VS nog meer betrokken raken.

  Slag om Bakhmut nadert zijn einde in verwachting van nieuwe escalatieronde

Ondertussen lijkt het erop dat het conflict in Oekraïne op het punt staat naar een ander niveau te gaan.

De Oekraïners hebben burgerdoelen in de Russische stad Belgorod beschoten om de Russen te provoceren iets heel dramatisch te doen, wat veel krantenkoppen zal halen en waardoor er meer militaire hulp uit de westerse wereld zal binnenstromen.

Vladimir Poetin is erg boos over de aanvallen op Belgorod en hij zweert “de aanvallen te intensiveren“…

Vladimir Poetin heeft gezworen de hel los te laten op Oekraïne door te zeggen dat zijn troepen hun aanvallen op het land zullen “intensiveren” na de aanvallen in de Russische regio Belgorod op zaterdag.

Tijdens een bezoek aan een militair ziekenhuis op nieuwjaarsdag zei Poetin dat Oekraïne meer van dergelijke aanvallen kon verwachten na beschietingen van de Russische grensstad Belgorod waarbij meer dan twee dozijn mensen omkwamen en meer dan 100 anderen gewond raakten.

“Ze willen ons intimideren en onzekerheid creëren in ons land. We zullen de aanvallen intensiveren. Geen enkele misdaad tegen onze burgerbevolking zal ongestraft blijven”, zei de Russische leider, die het bombardement op Belgorod omschreef als een “terroristische daad.”

In de afgelopen paar jaar hebben de VS veel meer geld verstrekt voor de oorlog in Oekraïne dan wie dan ook, veel meer wapens voor de oorlog in Oekraïne dan wie dan ook, veel meer munitie voor de oorlog in Oekraïne dan wie dan ook en veel meer inlichtingen voor de oorlog in Oekraïne dan wie dan ook.

En nu waarschuwt Joe Biden dat er een risico bestaat dat “de Verenigde Staten er rechtstreeks bij betrokken worden“…

“De inzet van deze strijd reikt veel verder dan Oekraïne,” herhaalde Biden vrijdag. “Ze raken het hele NAVO-bondgenootschap, de veiligheid van Europa en de toekomst van de trans-Atlantische relatie.

Wanneer dictators en autocraten de vrije teugel krijgen in Europa, neemt het risico toe dat de Verenigde Staten direct betrokken raken. En de gevolgen weerklinken over de hele wereld. We kunnen onze bondgenoten en partners niet in de steek laten. We mogen Oekraïne niet teleurstellen. De geschiedenis zal hard oordelen over degenen die geen gehoor geven aan de roep van vrijheid.”

  De oorlog in Oekraine verschuift beslissend in het voordeel van Rusland

Kunnen we dus tegelijkertijd rechtstreeks betrokken raken bij een grote oorlog in het Midden-Oosten en een grote oorlog met Rusland?

Ondertussen heeft de Chinese president Xi Jinping zojuist gewaarschuwd dat “hereniging” met Taiwan een “historische onvermijdelijkheid” is…

“De hereniging van het moederland is een historische onvermijdelijkheid,” zei Xi, hoewel de officiële Engelse vertaling van zijn opmerkingen, gepubliceerd door het persbureau Xinhua, een eenvoudigere zin gebruikte: “China zal zeker worden herenigd.”

“Landgenoten aan beide zijden van de Straat van Taiwan moeten worden gebonden door een gemeenschappelijk doel en delen in de glorie van de verjonging van de Chinese natie,” voegde hij eraan toe. De officiële Engelse vertaling schreef “alle Chinezen” in plaats van “landgenoten.”

Dus zal Xi Jinping proberen om Taiwan te “herenigen” in 2024?

De meeste Amerikanen beseffen dit niet, maar op het moment dat China iets tegen Taiwan onderneemt, zijn we in oorlog met de Chinezen.

Maar kan ons leger een oorlog met China wel aan?

Een gepensioneerde kolonel van het Amerikaanse leger schreef onlangs een artikel waarin hij beweerde dat als zo’n oorlog eenmaal begint “Amerikaanse strijdkrachten waarschijnlijk binnen drie weken door hun munitievoorraden heen zullen zijn”…

In een Amerikaans gevecht met China zullen de Amerikaanse strijdkrachten waarschijnlijk binnen drie weken door hun munitievoorraden heen zijn. Zelfs met een sterke groei van de Amerikaanse industriële basis, zal het aanvullen van de voorraden meer dan zes maanden duren. In de tussentijd zullen de VS het moeten stellen zonder voldoende bommen en kogels voor hun geavanceerde systemen, zoals de vijfde generatie straaljagers en High Mobility Rocket Launcher Systems, en luchtdoelraketten die nodig zijn om onze nucleaire vliegdekschepen en bases in de Stille Oceaan te beschermen.

Op dit moment knipperen de waarschuwingsindicatoren rood. De enorme behoefte aan munitie in dergelijke conflicten benadrukt de zwakke punten in de Amerikaanse defensie-industrie, die niet langer munitie produceert in het tempo van decennia geleden. De bezuinigingen op het defensiebudget na de Koude Oorlog leidden tot een snelle fusie van de defensiesector, die terugviel van eenenvijftig grote defensieaanbieders aan het begin van de jaren negentig tot vijf aan het eind van dat decennium. Deze consolidatie leidde tot een kleinere capaciteit.

  De overgang naar een nieuw tijdperk: Ruslands schaakmat tegenover de nucleaire escalatie van de VS

Als dat allemaal waar is, hoe kunnen we dan in vredesnaam oorlog voeren met China?

En hoe kunnen we in vredesnaam een oorlog met Rusland voeren?

En laten we niet vergeten dat Kim Jong Un blijft dreigen met een oorlog met ons…

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un zei dat zijn leger de Verenigde Staten en Zuid-Korea “grondig moet vernietigen” als het wordt geprovoceerd, meldden staatsmedia maandag, nadat hij had gezworen de nationale defensie op te voeren om het hoofd te bieden aan wat hij een ongekende confrontatie onder leiding van de VS noemde.

Noord-Korea heeft zijn oorlogszuchtige retoriek de afgelopen maanden opgevoerd in reactie op de uitbreiding van de militaire oefeningen tussen de VS en Zuid-Korea. Deskundigen verwachten dat Kim zijn retoriek en wapenproeven zal blijven opvoeren omdat hij waarschijnlijk denkt dat hij de verhoogde spanningen kan gebruiken om Amerikaanse concessies af te dwingen als voormalig president Donald Trump in november de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint.

Ik geloof dat 2024 een oorlogsjaar wordt en in mijn nieuwe boek “Chaos” leg ik tot in detail uit waarom de Verenigde Staten er nog lang niet klaar voor zijn.

In de afgelopen jaren is ons leger gestript, uitgehold en veranderd in een politiek-correcte grap.

We konden niet eens de Taliban verslaan en nu worden we geconfronteerd met de mogelijkheid om drie grote oorlogen tegelijk uit te vechten.

We zitten zo diep in de problemen, maar de meeste Amerikanen lijken te geloven dat we nog steeds dezelfde militaire wereldmacht zijn als toen de eerste Top Gun-film werd uitgebracht.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dit is waarom een oorlog tussen de Verenigde Staten en China onvermijdelijk isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe elektronische overname van elk bezit op aarde, “The Great Taking” en de controle over de mensheid
Volgend artikelVaarwel 2023, maar heeft Biden zojuist hallo gezegd tegen WOIII?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Ik ben benieuwd hoe de slaafse NAVO op de commando’s van het Pentagon gaan reageren.
  Ook benieuwd waar het slaafse Europa, de Miljarden vandaan gaan halen, wanneer Washington opdracht geeft om tot betalen over te gaan.
  Slaafs Nederland zal wel voorop gaan lopen, ik denk zelfs met de Amerikaanse vlag.
  Slaafs Nederland heeft in opdracht van Amerika ook al de chips machine’s leveringen van ASML tegen gehouden, hij is niet bang hè, onze Mark.
  Maar dat China dit niet gaat vergeten, zal de bevolking in de toekomst ervaren, de hele wereld wil vooruit, en gaan daarom samenwerken met China, maar Nederland loopt achter een Failliet Land Amerika aan..!!
  Wat voor een opleiding en opvoeding hebben onze politici in GODS NAAM GENOTEN???
  Meer en meer zijn de babyboomgeneratie mede verantwoordelijk, het zijn hun kinderen…!!!

  • In Nederland zoals in de VS. Zodra een politicus is omgelegd door de deep state, zijn allen die volgen te bang om zelf na te denken en volgen zij slechts de deep-state-commando’s op – Balkenende – Rutte – Wilders? Kadaverdiscipline, heet dat, in de taal der Jezuïeten. Daarom grijpt ook in Nederland de totale wanorde om zich heen. Geldt voor de gehele Nederlandse politiek, inclusief alle controlled oppositie.

  • “Ik ben benieuwd hoe de slaafse NAVO op de commando’s van het Pentagon gaan reageren.”
   Is verledentijd, de Duitse minister van defensie heeft het al gezegd net als de bevelhebber van het Nederlandse leger: we moeten ons op een oorlog voorbereiden met Rusland.
   Geeft het een paar weken dan volgen de anderen.
   Frankrijk wil al geruime een “zelfstandig” europees leger en Polen is al flink an het upgraden.

 2. De onderkruipsels in de westerse regeringen (EU landen en de nato verbondenen) van de deep State / neocons in usa sleuren het Europese volk mee in een vernietigende oorlog. De gigantische hoogmoed van die zgn regeringsleiders en die van de terreurorganisatie, die navo heet, zal heel diep zinken. Daarbij zullen heel veel slachtoffers vallen. Ik heb geen goed gevoel over 2024.
  Misschien denken die idioten wel dat na de rampzalige dreun / chaos de NWO als reddende engel voor het Westen kan fungeren. Ze zijn er gek genoeg voor.
  Hoe ligt dat bij de andere reageerder?

  • Onbehaaglijk gevoel heb ik al een hele tijd. Of er iets onherroepelijks gaat gebeuren elk moment. Echt oud ben ik nog niet, maar ben eigenlijk blij dat ik niet piepjong meer ben.
   Haatte voorheen ouder te worden. Nu denk ‘ heb toch heel wat gehad wat niet meer afgepakt kan worden’.

 3. Het wordt tijd dat degenen die Biden aansturen hun Bijbel eens gaan lezen:

  ‘Of welke koning die een oorlog in gaat om te strijden met een andere koning, gaat niet eerst zitten om te beraadslagen of hij bij machte is met tienduizend man tegemoet te gaan die met twintigduizend man tegen hem optrekt?
  En zo niet, dan stuurt hij, als de ander nog ver weg is, een gezantschap om te vragen wat de vredesvoorwaarden zijn.’

 4. De tijd dat de US of A China ongestraft te lijf konden gaan is allang voorbij.
  De US of A heeft daarnaast een zeer grote inschattingsfout gemaakt ten aanzien van het conflict tussen UKReich (lees: US of A en NATO vazallen) en Rusland. Rusland is moeiteloos overgestapt naar een oorlogseconomie die door het westen niet bijgebeend kan worden.
  Ten slotte het 3e conflict dat in de maak is… Het Midden Oosten: Iran heeft zich terdege voorbereid op een militaire clash met de US of A en zal misschien zelfs beschikken over kernwapens. In ieder geval genoeg wapentuig om een einde te maken aan de aanwezigheid in hun omgeving.
  Het enige waar de US of A dan nog op kan terugvallen is het mondiaal gebruik van kernwapens en dat zullen ze ook niet overleven. Niemand trouwens want dan zullen er geen winnaars zijn…alleen maar verliezers.

  • Hoi,

   Je stelt dat er alleen verliezers zijn. Vaak wordt het volgende gesteld in dat soort situaties. Hij die het minst verliest wint. De cynische blik van oa politici en militairen. In de film Dr. Strangelove, how I stopped worrying and learned to love the bomb zit een scene die dat prachtig illustreert. Een generaal adviseert de president om een kernoorlog te beginnen want de VS hebben nl veel meer schuilkelderruimte dan de Russen dus kunnen ze nadat de straling weg is de Russen overwinnen!

   Groeten,
   Hugo

   • Dr Strangelove is een satirische film uit 1964 waarbij de enige parallel wellicht dezelfde is als toen, namelijk de Russofobie van de US of A en haar wens om af te rekenen met Rusland, maar, we leven nu in 2024 waarbij andere parameters gelden waarvan de ontwikkeling van kernwapens er eentje is. Rusland ligt qua (kern)wapen technologie voor op NATO en kan wapens inzetten waar de US of A geen passend antwoord op heeft. En dan de straling en de schuilkelders… Dat is toch een kwestie van de lange adem en Rusland is een heel groot land met vele geheimen.

 5. Niet te vergeten de staat van het leger van de usa….Zo lopen er serieus veel transgenders in jurken als hoge officieren….It’s a joke….

 6. De vraag is dus: “Kan de duivel op een grote hoop schijten?”…

  In al zijn arrogantie zegt’ie dan JA, want ‘ Stupid is what stupid does!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in