dlsdkcgl / Pixabay

Kiev kan de gevechtsvliegtuigen inzetten buiten de grenzen die het land opeist, aldus het hoofd van het blok.

Oekraïne zal vrij zijn om F-16 straaljagers die het van de NAVO krijgt, in te zetten tegen militaire doelen ‘binnen Rusland’ of buiten de grenzen die Kiev opeist, heeft de secretaris-generaal van het door de VS geleide blok, Jens Stoltenberg, tegen Amerikaanse staatsmedia gezegd, bericht RT.

Stoltenberg sprak met RFE/RL voor een interview dat vrijdag zou worden uitgezonden. Volgens fragmenten die van tevoren zijn vrijgegeven, heeft het NAVO-hoofd betoogd dat Oekraïne het recht heeft op zelfverdediging tegen Russische “agressie”, wat “het aanvallen van legitieme Russische militaire doelen buiten Oekraïne” zou omvatten.

Stoltenberg wilde niet zeggen wanneer de regering in Kiev de beloofde straaljagers daadwerkelijk zal ontvangen. Elk NAVO-lid dat heeft toegezegd om F-16’s te leveren heeft een ander beleid en zal zelf beslissen, legde hij uit.

Hoewel sommige Oekraïense voorstanders de straaljagers zo snel mogelijk in actie willen zien, zullen ze een grotere impact hebben als de piloten goed getraind zijn en er genoeg onderhouds- en ondersteuningspersoneel is, aldus Stoltenberg.

“Dus ik denk dat we naar de militaire experts moeten luisteren wanneer we precies klaar zijn of wanneer bondgenoten klaar zijn om te beginnen met het sturen en leveren van F-16’s,” zei hij. “Hoe eerder hoe beter.”

Oekraïne eist de F-16 al lange tijd als een manier om de Russische luchtoverwicht te bestrijden. Denemarken en Nederland hebben beide toegezegd om een aantal van hun jets bij te dragen, waarbij president Vladimir Zelensky het totale aantal op 42 schat. De eerste Oekraïense piloten die in het Westen trainen, hebben hun lessen in het Verenigd Koninkrijk in december afgerond.

  Wanneer imperia sterven

De manier waarop de straaljagers van Amerikaanse makelij zijn ontworpen, betekent dat ze het moeilijk zouden kunnen krijgen om vanaf Oekraïense start- en landingsbanen te vliegen, waardoor er gespeculeerd wordt dat ze in plaats daarvan vanaf Polen, Roemenië of de Baltische staten zouden kunnen vliegen.

Rusland heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat een dergelijke inzet een escalatie van het conflict zou betekenen en zelfs een nucleaire oorlog zou kunnen riskeren, aangezien de F-16 in staat is om nucleaire B61-zwaartekrachtbommen af te leveren.

“Dus, als een van die vliegtuigen opstijgt van een NAVO-natie – wat zou dat dan zijn? Een aanval op Rusland. Ik zal niet beschrijven wat er dan zou kunnen gebeuren,” zei Dmitry Medvedev, voormalig president van Rusland en plaatsvervangend hoofd van de Russische Nationale Veiligheidsraad, donderdag in een interview.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Medvedev: “We zullen ons hele strategische arsenaal inzetten op Kiev, Berlijn, Londen, Washington …”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Ejaculatie Disfunctie van de V.K. – Mislukte lancering
Volgend artikelNou, wat had je verwacht?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

41 REACTIES

  • Putin, twee dochters en op winning tour, gaat geen nucleaire escalatie nodig hebben. Wat kun je doen met 42 verouderde F-16‘s? Helaas denk ik dat het blik en de piloten tot as geschoten worden. Dit moet je zien als de zoveelste test van de NATO hoe goed Rusland is over de lijken van velen. En voor de verdienste van de investeerders. No more to it‼️

 1. Hahahaha ze worden steeds gekker , nou van mij mag t hoor , en dan mag rusland van mij ,alle europeesche landen en amerika aanvallen , en ik hoop dat china iran dan rusland bijstaan en helpen , goo russia

 2. Al die F-16 straaljagers zullen worden afgeknald, en de basissen van waaruit ze vertrekken zullen worden vernield.
  Het enige voordeel dat erin zit is voor Lockheed, want hoe minder F-16’s hoe meer de productie van hun F-35 kan opgedreven worden.
  En wie is één van de institutionele aandeelhouders van Lockheed…..
  Een tip: “the usual suspects”.
  Inderdaad, het is BlackRock, met 7,4% van de aandelen.
  En wie betaalt al die F-35’s? Inderdaad, de belastingsbetaler.

 3. Die Russen gaan al die F16 meteen uit de lucht schieten let maar op mijn woorden, dat is een fluitje van een cent voor ze.

  Het is allemaal zo gepland. Big business voor het militair industrieel complex dat is waar het om draait!

 4. Nouja europa blijft doorgaan met gallen .ff een paar mooie kinzal of samars op europa is wel op zn plaats vind ik. Anders leren ze t niet en dan de eerste op t huis van stoltenberg

 5. En wie gaan die vliegen? Japanse ‘kamikaze’ piloten?
  Ook ben ik benieuwd hoeveel dat die piloten moeten betalen voor hun levensverzekering.
  Als de eerste F16 uit de lucht is geschoten denk ik dat de animo voor de andere piloten tot onder het vriespunt gedaald is. Ze vol pompen met drugs maakt hun misschien moediger maar maakt er geen betere piloten van.
  Tegen de Russische SU57 zijn ze toch al niet tegen opgewassen en de Russen hebben ervaren ‘meester’ piloten.

 6. Kort antwoord en relax allemaal. Het zijn afgedraaide oude toestellen. S300/ S350/ S400/ S500/ S550/ S600 allemaal voor lange afstand en medium afstand. BUK2M en Pantsir S1 voor korte afstand. NAVO heeft nog nooit zoiets mee gemaakt.

  • Zoutzoet: De Bef 16 is gewoon een motor uit een oude Stofzuiger jaren 60 het vliegtuig is gevouwen door Rutte en zijn criminele vriendjes en zijn schoolklas dus dat zegt al meer dan genoeg Een een mus vliegt nog sneller dan die Bef16 En zeker heeft de Navo nog nooit zoiets gezien Toen de oorlog afgelopen was waren die Bef 16 nog op weg naar het oorlog gebied!!!!!

 7. Geef mij de toegang tot de rode knop , en er zal geen twist meer bestaan , U zult er niets van voelen , U zult overgaan , in wat we werkelijk zijn .

  • Dan gaat het inderdaad pas los. Dan zit de echte oorlogshitser aan de knoppen van de NAVO. Maar die raket valt niet op Rutte. Die valt straks op onschuldige mensen. Precies zoals gepland. Niet op Rutte en niet op Poetin.

 8. Die smerige terreurorganisatie die NAVO heet, weet van geen ophouden. Usa, in de vorm van die nato bende, blijft net zo lang doorgaan tot Europa 100% in de afgrond gedonderd is. Dat is dan de 3e keer dat dit gebeurt. Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama; een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. En de zooi in .Brussel en de regeringen in west Europa doen daar dapper aan mee. De volksverraders die niets voor het volk overhebben en gehoorzamen aan de usa kliek en de globalistische organisaties en daarmee het volk in gevaar brengen. Op naar de 500.000.000 slaven voor de elite bende. Zij, ja zij ontvangen grof dividend uit die militaire rotzooi industrie en drinken een glas cognac op hun beursnotering met een toets kaviaar erbij. En het volk…. Welk volk???
  Dat interesseert die machtgeile psychopaten geen reet.
  Wat een wereld, in en in verrot.

   • ….zolang loon en uitkeringen uitbetaald worden en brood en spelen in overvloed aanwezig zijn wordt er inderdaad niet nagedacht , das duidelijk….bovendien hebben de vaxxins hun vege lijf gered , het blindelings vertrouwen in onze corrupte maffiabende, ook de ‘overheid’ genaamd, is maw enorm !

  • En zelfs nog erger dan dat Frans, je kan je er geen voorstelling van maken. Dus doen we ook maar niet of wel? De hele boel is doorgestoken kaart. En de burger betaalt met zijn bloed, of honger. Precies zoals het altijd ging en waarschijnlijk zal gaan. Tot in de eeuwigheid, amen?

 9. Ach, Trump heeft er ook geen moeite mee als Poetin NAVO landen aanvalt die niet voldoende aan hun defensie betalen.

  Sterker nog hij moedigt hem aan.

  Zo wordt de wereld er niet veiliger op met al die oorlog hitsers bij elkaar.

 10. Ik heb de volgende vragen aan ChatGPT gesteld.
  Dat belooft dus binnenkort heel erg spannend te worden. Maar ik denk dat ik toch nog even moet controleren of ik mijn noodvoorraad moet aanvullen want als Christus profeteert dat vlak voor zijn wederkomst de zon en de maan verduisterd zullen worden (Grieks:σκοτισθήσεται) kan dat ook het resultaat zijn van de roetdeeltjes die door een kernoorlog in de atmosfeer terechtkomen.
  (Dit is mijn persoonlijke exegese op Mattheus 24:29)

  https://scientias.nl/kernoorlog-blijkt-ook-een-vernietigend-effect-te-hebben-op-onze-ozonlaag/#:~:text=Al%20in%20de%20jaren%20tachtig,de%20hele%20wereld%20worden%20geblazen.

  https://www.blueletterbible.org/kjv/mat/24/1/t_conc_953029

  Theo Kainos
  Kan een F-16 nucleaire B61 zwaartekrachtbommen afleveren?

  ChatGPT
  Ja, de F-16 Fighting Falcon kan worden uitgerust om nucleaire B61 zwaartekrachtbommen af te leveren. De B61 is een Amerikaanse nucleaire wapenfamilie die ontworpen is als een tactische en strategische kernbom. F-16 vliegtuigen die hiervoor zijn aangepast, hebben de nodige aanpassingen en certificeringen ondergaan om deze wapens te kunnen vervoeren en inzetten. Deze capaciteit maakt deel uit van de nucleaire taakverdeling binnen de NAVO, waarbij bepaalde bondgenoten, onder strikte voorwaarden en met Amerikaanse controle over de nucleaire wapens, bijdragen aan de collectieve nucleaire afschrikking.

  Theo Kainos
  Wat zijn de voorwaarden voor de overgang van de Russische Federatie naar het gebruik van kernwapens?

  ChatGPT
  De omstandigheden waaronder de Russische Federatie het gebruik van kernwapens zou kunnen overwegen, zijn uiteengezet in verschillende officiële documenten, met name in haar nucleaire doctrine, die in de loop der jaren is bijgewerkt. Vanaf mijn laatste update in april 2023 omvatten de belangrijkste voorwaarden die in het Russische nucleaire beleid worden genoemd scenario’s waarin het gebruik van kernwapens zou kunnen worden overwogen: Ontvangst van betrouwbare informatie over een lancering van ballistische raketten die het grondgebied van de Russische Federatie en/of haar bondgenoten aanvallen .Gebruik van kernwapens of andere soorten massavernietigingswapens tegen de Russische Federatie en/of haar bondgenoten. Aanval op kritieke overheids- of militaire locaties van de Russische Federatie, waarvan de verstoring de reactieacties van de nucleaire strijdkrachten zou ondermijnen. Agressie tegen de Russische Federatie met het gebruik van conventionele wapens wanneer het voortbestaan ​​van de staat in gevaar is. De doctrine weerspiegelt het Russische standpunt ten aanzien van nucleaire afschrikking, waarbij de nadruk wordt gelegd op het defensieve karakter van het land, maar ook op de bereidheid van het land om kernwapens te gebruiken als tegenmaatregel tegen existentiële bedreigingen. Het is belangrijk op te merken dat deze omstandigheden aan verandering onderhevig zijn op basis van de mondiale veiligheidsdynamiek en interne beleidsherzieningen binnen Rusland. De specifieke kenmerken van een dergelijke doctrine zijn zeer strategisch en kunnen worden beïnvloed door een reeks geopolitieke factoren en ontwikkelingen

 11. Als voormalig F16-onderhoudstechnicus weet ik hoe storingsgevoelig die vliegtuigen zijn. Ze gaan met vele handicaps de lucht in of staan lang aan de grond. In oorlogstijd zal het eerste gebeuren dus zijn ze nog beperkter. Heel vaak zijn de storingen dermate dat het ronduit gevaarlijk is om er mee te vliegen. Buiten dat ben ik blij er al lang niet meer te werken. Inmiddels weet ik zoveel van de hele situatie dat als ik nog in dienst was geweest ronduit had geweigerd om aan deze oorlogshitserij mee te werken. Via de reguliere staatsafhankelijke media worden we continue voorgelogen en gemanipuleerd. Velen zitten met hun schaapachtig struisvogelgedrag alleen naar de Nederlandse Propaganda Omroep te kijken en realiseren zich de enorme gevaren niet.
  Het is NIET onze oorlog psychopaat Pinokkio Rutte!!

  • Aangenaam @Skydisc1 ik heb er ook mee gewerkt en zelfs nog de B61 diverse malen onder het toestel geplakt. Ik kan helaas niet specifieker zijn want de mivd/aivd/nctv en andere illegale geheime diensten lezen ook mee.

 12. Sorry, is er nog een restje gezond verstand (aan beide kanten en op dit forum)?
  We hebben het niet over totaalvoetbal, maar over de totale vernietiging! Niet alleen dáár, maar ook híer.
  Uit naam van de meerderheid die bestaat uit jonge mensen, kinderen, hou op met dat militaire geouwehoer over ‘superioriteit’ van vliegtuigen, raketten en tanks en het citeren van beklagenswaardige idioten als (bijvoorbeeld) Rutte en Medvedev!

  • Marleen, de hele situatie is het gevolg van het negeren van de meningen van de burger en het leugengedrag van de door de kabal opgekochte hypocriete staatsafhankelijke media die ons continue belazeren en voorliegen. De schaapachtige struisvogelburger ziet alleen de leugens van de Nederlandse Propaganda Omroep en neemt dat gezwets al waar aan. Het grootste pijnpunt is het negeren van het Oekraïne-referendum uit 2016. De nadenkende burger was tegen (61%) en de enige goede politieke partij van ons land (FvD) heeft het ook altijd benadrukt maar de zelfzuchtige zakkenvullende baantjesjagers hebben het via de EU toch doorgedreven. Daar zit de grootste angel. Dankzij deze volksverlakkers en landverraders zitten we nu in deze situatie. Nederland had neutraal moeten blijven met een afkeurende mening richting Oekraïne. De seniele VS-president en de oorlogshitsende NAVO maakt het nu wel heel gevaarlijk. Straks is psychopaat en oorlogshitser Pinokkio Rutte daar ook nog eens de baas. Oef, wat een frustratie.

   • Bedankt, @Skydisc1.
    Voor alles is natuurlijk een verklaring, zelfs een ‘politieke consensus’. Maar kijk vooral naar wat er gebeurt. Enerzijds wordt schijnheilig de samenleving ontwricht om de ‘aarde te redden’, anderzijds zijn dezelfde farizeeërs bezig met een serieuze voorbereiding van de gewilde totale vernietiging. Dat is het surrealism van Frans Kafka.
    Geen wonder dat het vertrouwen van de burger compleet zoek is en hij Gods water over Gods akkers laat stromen, waarmee hij uiteindelijk precies krijgt wat hij niet wil.

   • @ Patrick
    heb hetzelfde idee sinds ik Generaal Kujat zijn openbare lezingen over de hele kwestie van de NATO-corruptie en de plannen voor de lange termijn wereldheerschappij van de Deep State gelezen heb, al is dit zijn versie van het spel wat gespeeld wordt.

 13. wat een enorme hersenverweking is opgetreden bij de westerse regeringsleiders, de navo, de vn, de wef, de who etc. etc.

  voor neder-land: vlissingen, rotterdam, eindhoven, leeuwarden, maak de borst maar nat.
  pinokkio en al zijn maten, vrouwelijk en mannelijk hebben erom gevraagd

 14. Vergeet Volkel niet. En vernietig dan ook meteen Gilze Rijen, Deelen en De Peel niet. Die laatste twee worden nog steeds gebruikt als oefen basis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in