© Daniel Paquet (CC BY 2.0)

De mainstream media laat Covid-19 injecties klinken als een daverend succes waarbij iedereen staat te dringen om in de rij te staan, maar een nieuwe enquête toont aan dat meer dan de helft van de Amerikanen van plan zijn om het krijgen van het vaccin uit te stellen of het zelfs helemaal weigeren te nemen.

In feite zei slechts 41 procent van degenen die deelnamen aan het onderzoeksproject van de Kaiser Family Foundation dat ze de prik graag zo snel mogelijk wilden krijgen.

Van degenen die niet staan te popelen om het vaccin te krijgen, zegt 31 procent dat ze liever wachten om meer resultaten van de vaccins te zien, 13 procent zegt dat ze zeker weten dat ze de injectie niet zullen nemen, en 7 procent zegt dat ze de prik alleen zullen nemen als ze absoluut verplicht zijn om dit te doen voor school, werk of andere activiteiten.

Tot de groepen die het meest terughoudend waren om zich te laten vaccineren, behoorden Republikeinen, volwassenen in plattelandsgebieden, huishoudens met een lager inkomen en mensen met een zwarte of Latijns-Amerikaanse achtergrond.

Zwarte en Latijns-Amerikaanse volwassenen zeiden veel vaker dan blanke volwassenen dat ze liever afwachten hoe het vaccin bij anderen werkt voordat ze het zelf nemen: 43 en 37 procent tegen 26 procent.

Van de jongvolwassenen tussen 18 en 29 jaar zei 43 procent “af te willen wachten”.

Degenen die meer bereid zijn om het vaccin te krijgen zijn mensen van 65 jaar en ouder, Democraten, en mensen met ernstige gezondheidsaandoeningen.

Wat de politieke partijen betreft, zei 64% van de Democraten al te zijn gevaccineerd of zo snel mogelijk de prik te willen halen; slechts 32% van de Republikeinen zei hetzelfde, en een kwart weigerde het vaccin zeker.

  Man zegt "Ik heb Covid" en spuugt op wandelaars voor het niet dragen van mondkapjes

Bij de Democraten en onafhankelijken is het enthousiasme voor het vaccin gestegen ten opzichte van een eerdere opiniepeiling in december, maar bij de Republikeinen is het niet veranderd.

Achtenzestig procent van de mensen die het vaccin niet willen krijgen, zegt dat dit komt door bezorgdheid over de effecten op lange termijn, terwijl 59 procent bang is dat ze er ernstige bijwerkingen van zullen ondervinden.

Vijfenvijftig procent zegt te geloven dat de vaccins niet zo veilig zijn als wordt beweerd, terwijl 53 procent zet dat ze niet zo effectief zijn als wordt beweerd. Iets minder dan een derde maakte zich zorgen dat ze het virus zelf zouden kunnen krijgen.

Deze vrees is niet verwonderlijk gezien de snelheid waarmee het vaccin op de markt werd gebracht, waarbij de gebruikelijke tests van vaccins werden omzeild in een programma met de naam Operation Warp Speed.

Uit een soortgelijk onderzoek van de Universiteit van Californië, Davis onder meer dan 800 mensen is gebleken dat een derde van de Amerikanen de vaccinatie waarschijnlijk niet zal nemen of aarzelt om de vaccinatie te nemen.

De top vier van redenen voor aarzeling waren bezorgdheid over de bijwerkingen, bezorgdheid over allergische reacties, twijfels over de doeltreffendheid en een voorkeur om immuniteit op natuurlijke wijze te laten ontwikkelen via infectie.

Volgens universitair docent Jeanette B. Ruiz was de snelheid waarmee het vaccin werd ontwikkeld een veelgehoord punt van zorg, waarbij velen zich afvroegen of er misschien niet was bezuinigd op de werkzaamheid en veiligheid.

Amerikanen zijn vooral sceptisch over overhaaste  Covid-19 vaccins

  Verplichte vaccinaties: de druk op tegenstanders van vaccinatie neemt toe - hier een overzicht

Uit een opiniepeiling die vorige maand door YouGov werd uitgevoerd, bleek dat de scepsis over Covid-19 vaccins groter is in de VS dan in andere landen.

In het VK zei 73 procent van de mensen dat ze het vaccin zouden nemen, en hetzelfde gold voor 70 procent van de mensen in Denemarken, 69 procent van de mensen in India, 68 procent in Mexico en 64 procent in Australië.

Volgens Dr. Anthony Fauci zal ergens tussen de 75 en 85 procent van de Amerikanen het vaccin moeten krijgen om de pandemie ‘onder controle’ te krijgen, en President Biden heeft plannen aangekondigd om 150 miljoen Amerikanen in te enten tijdens zijn eerste 100 dagen in functie.

Het zal natuurlijk heel moeilijk worden om die doelstellingen te halen wanneer de beschikbare vaccins in verband worden gebracht met zoveel allergische reacties en zelfs sterfgevallen.

“Verbijsterend groot percentage” artsen weigert het nieuwe Coronavaccin te nemen

Vorig artikelVK: TIEN jaar gevangenisstraf voor overtreding Coronoregels
Volgend artikelGrote groepen illegale migranten vallen huizen van Hongaren binnen – Burgemeester eist militaire actie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in