VK: TIEN jaar gevangenisstraf voor overtreding Coronoregels

1
1430

Wie de nieuwe, strengere Britse inreisregels overtreedt, zoals het verbergen van een verblijf in een land dat op de rode lijst staat, kan worden gestraft met hoge boetes en gevangenisstraffen.

Vanaf maandag 15 februari moeten reizigers uit landen die op de rode lijst van de Britse regering staan, tien dagen in quarantaine doorbrengen in hotels.

De hotel-quarantaine is iets wat sinds maart vorig jaar wordt toegepast in onder meer Australië, dat voor het besluit werd geraadpleegd.

Reizigers uit landen op de rode lijst, die momenteel iets meer dan 30 landen telt, zullen hun quarantaine tot 2.000 euro zelf moeten betalen, wat hotels, vervoer en tests omvat.

Gedurende deze periode moeten op dag twee en acht van de quarantaineperiode twee PCR-tests worden uitgevoerd. Wie weigert de test te doen, krijgt bij de eerste gelegenheid een boete van 1.000 euro en bij de tweede 2.000 euro.

In totaal zullen de kosten oplopen tot 10.000 euro voor degenen die quarantaine weigeren.

Tien jaar gevangenisstraf

Wie wordt betrapt op pogingen om zijn aanwezigheid in een land op de rode lijst te verbergen of op het liegen in zijn formulier, kan worden gestraft met maximaal tien jaar gevangenisstraf.

Wanneer de nieuwe regels worden opgelegd is momenteel niet bekend, maar volgens sommige informatie zou dat eind maart kunnen zijn.

De nieuwe regels vormen een aanvulling op de vorige, die op 18 januari zijn ingevoerd en die bepalen dat alle binnenkomers een negatieve Covidetest moeten kunnen overleggen die niet meer dan 72 uur voor aankomst is uitgevoerd.

Moslimprediker: “Laten we Europa innemen en laten de Europeanen het voor ons financieren”

Advocate Anna De Buisseret: "De doden ten gevolge van het Covid-19 vaccinatieprogramma beantwoorden aan de definitie van genocide"

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here