“Verbijsterend groot percentage” artsen weigert het nieuwe Coronavaccin te nemen

7
© Marco Verch Professional / Flickr (CC BY 2.0)

Pfizer’s covid-19 vaccin is aangekocht door Nederland en wordt binnenkort gebruikt op de bevolking. Maar volgens Forbes durft een “verbijsterend groot percentage” van de Amerikaanse artsen en gezondheidswerkers het vaccin niet zelf te nemen. En in een onderzoek op Medscape antwoordt bijna tweederde van de deelnemende artsen dat ze niet van plan zijn het vaccin te nemen voordat de klinische studies zijn afgerond, wat naar verwachting eind 2023 zal gebeuren.

De Verenigde Staten lopen voor op Europa in het vaccinatieproces, waar gezondheidswerkers en anderen die een groot risico lopen om met het Covidvirus te worden geïnfecteerd, prioriteit hebben gekregen bij de vaccinatie. Maar nu zijn er berichten dat velen in de gezondheidszorg de nieuwe vaccins niet willen nemen, omdat ze bang zijn dat ze later neveneffecten zullen hebben die nu nog niet bekend zijn.

Volgens Forbes is een “verbijsterend groot percentage” van de gezondheidswerkers in de Verenigde Staten ofwel huiverig voor het vaccin ofwel hebben ze besloten het niet te nemen. De LA Times meldt verschillende voorbeelden van gezondheidswerkers die aarzelen om zich te laten vaccineren. De krant vermeldt onder meer een ziekenhuis in Californië waar de meerderheid van de 700 medewerkers ervoor koos het vaccin niet te nemen. En in Ohio heeft ongeveer 60 procent van het personeel van het verpleeghuis de vaccinatie geweigerd. Soortgelijke berichten komen uit Georgia.

In de herfst heeft Medscape, een grote Amerikaanse website voor artsen, een enquête gehouden onder de geregistreerde gebruikers en gevraagd of zij zelf een vaccin tegen Covid-19 wilden nemen, dat onder speciale regels voor crisissituaties door de FDA vóór de klinische fase 3-studie werd goedgekeurd. Slechts 17 procent antwoordde dat ze daartoe bereid waren, terwijl een duidelijke meerderheid, 63 procent, antwoordde dat ze niet van plan waren zo’n vaccin te nemen. 19 procent wist het niet zeker. De klinische onderzoeken met de momenteel gebruikte Pfizer- en Moderna-vaccins zijn nog niet voltooid.

  VK: 10 jaar gevangenis voor vakantie? Nigel Farage reageert

Uit een onderzoek van de American Kaiser Family Foundation in december blijkt dat het aandeel dat waarschijnlijk niet van plan is om zich te laten vaccineren iets hoger is onder de professionals in de gezondheidszorg (29 procent) dan onder de algemene bevolking (27 procent).

Verschillende gevallen waarin beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg hebben geleden aan vermoedelijke of bevestigde bijwerkingen van het vaccin hebben de aandacht van de mainstream media getrokken. Enkele voorbeelden: Een 32-jarige arts in Mexico leed aan een ontsteking van de hersenen en het ruggenmerg, zogeheten Myalgische Encefalomyelitis, en werd opgenomen op de intensive care nadat zij het vaccin van Pfizer had gekregen. Een arts in Boston kreeg een ernstige allergische reactie toen hij werd ingeënt met het vaccin van Moderna. Een verpleegster uit Tennessee die als een van de eersten het vaccin van Pfizer ontving, stortte kort na de vaccinatie in op live-tv. En een gezondheidswerker, een ogenschijnlijk perfect gezonde 41-jarige vrouw in Portugal, stierf onlangs 48 uur nadat ze het vaccin van Pfizer had gekregen.

In de Verenigde Staten zeggen vertegenwoordigers van verschillende autoriteiten dat ze zich zorgen maken over het feit dat een aanzienlijk deel van de gezondheidswerkers koudwatervrees heeft bij de aangeboden Covidvaccinatie. In een interview met de Daily Beast in december zei het hoofd van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Dr. Anthony Fauci, dat de twijfels over de nieuwe vaccins onder de algemene bevolking zullen toenemen als velen in de gezondheidszorg ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren.

Vaccins ondergaan, zoals alle geneesmiddelen, normaal gesproken klinische proeven in drie fasen voordat ze door de geneesmiddelenautoriteiten worden goedgekeurd en aan het publiek worden gegeven. Tot dusver zijn twee vaccins goedgekeurd door de Amerikaanse FDA zonder voltooide fase 3-onderzoeken, een van Pfizer en een van Moderna. Het vaccin is goedgekeurd met verwijzing naar de aanhoudende pandemie en met de ondersteuning van speciale regels voor crisissituaties, ondanks het feit dat de klinische onderzoeken nog niet zijn afgerond maar nog steeds aan de gang zijn. De studie van Pfizer zal pas over twee jaar, in december 2023, worden afgerond.

  Coronamaatregelen: Portugese kinderen worden "plotseling allemaal ineens ziek"

Pfizer’s vaccin Comirnaty is na een zogenaamde “voorwaardelijke goedkeuring” van het Europees Geneesmiddelenbureau EMA in Nederland en andere EU-landen in gebruik genomen, terwijl het vaccin van Moderna naar verwachting binnenkort in de EU voorwaardelijk zal worden goedgekeurd.

Het feit dat de klinische studies nog niet zijn afgerond betekent dat het op dit moment niet bekend is hoe lang de vaccins tegen Covid-19 beschermen.

“Het is momenteel niet bekend hoe lang de bescherming van Comirnaty zal duren”, schrijft de EMA op zijn website.

Het is ook onduidelijk welke bijwerkingen het vaccin op de lange termijn kan hebben. Onder de meer onaangename bijwerkingen die momenteel op de bijsluiter van Comirnaty worden vermeld, is tijdelijke eenzijdige gezichtsverlamming van het gezicht, genaamd Bell’s palsy, die naar verluidt tot een op de duizend mensen treft die het vaccin nemen en ernstige allergische reacties waarvan wordt gemeld dat ze bij maximaal één op de tienduizend optreden.

De laatste keer dat een snel ontwikkelend vaccin op de markt werd uitgebracht, was in 2009, toen grote delen van de bevolking werden gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Later werd ontdekt dat het vaccin narcolepsie veroorzaakte, een ongeneeslijke neurologische ziekte die onder andere aanleiding geeft tot terugkerende plotselinge slaapaanvallen en hallucinaties.

Vaccinfabrikanten afgeschermd van alle aansprakelijkheid terwijl neveneffecten zich opstapelen

Vorig artikelBereidheid om gevaccineerd te worden en politieke overtuiging
Volgend artikelChina weigert de toegang van de WHO – wil niet dat de oorsprong van het Coronavirus wordt onderzocht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Bij een hoge besmettingsgraad van bijna 85 miljoen in 2020 bij corona is het risico te overlijden aan corona, gezien de 1.8 miljoen doden, ofwel iets meer dan 2% toch vele malen lager dan bij een tuberculose besmettingsgraad van 10 miljoen in 2019 met 1. 4 miljoen doden, ofwel 14%. Waarom is er dan nooit een lockdown en andere waanzin geweest bij TB in 2019 met alle nu al en straks nog vele malen meer toekomstige ellende zoals nu wel bij corona? Het risico om te overlijden bij TB was in 2019 dus 14% tegenover bij corona in 2020 2%. Vermeldenswaard is bovendien dat een grote groep mensen met HIV speciaal vermeld wordt in de WHO TB cijfers om duidelijk te maken dat een grote groep dus al ernstig verzwakt was. Een specificatie die bij corona wordt nagelaten, Waarom?
  It’s the economy stupid, the economy of the richest. That’s why!

  bron: WHO cijfers 2019
  A total of 1.4 million people died from TB in 2019 (including 208 000 people with HIV). Worldwide, TB is one of the top 10 causes of death and the leading cause from a single infectious agent (above HIV/AIDS). In 2019, an estimated 10 million people fell ill with tuberculosis(TB) worldwide. 5.6 million men, 3.2 million women and 1.2 million children. TB is present in all countries and age groups.

 2. Ik lees liever dat ze het weigeren om uit te delen omdat het volledig onbetrouwbaar is en ongetest.
  Omdat dit regelrecht in gaat tegen de eed die ze afgelegd hebben als arts om hun patiënten te beschermen.
  Hiermee zijn ze een verantwoording schuldig aan hun patiënten over hun handelen.

  https://debataafschecourant.files.wordpress.com/2021/01/afbeelding-15.png

  Wie het allemaal weigeren of zich wel laten inenten vind ik minder interessant.
  Dat moeten ze zelf weten.
  Ik hoop dat alle artsen zich niet als staat slaaf gedragen, dat verwacht ik zelf van een arts.
  Anders hadden ze een ander beroep moeten kiezen.

  • Mijn huisarts heeft allang laten weten dat hij nog maar weinig helemaal zelf bepaald in zijn praktijk.
   Ik vraag namelijk alles aan iedereen en vraag dan ook meteen door.
   Vind niet iedereen even leuk maar daar kan ik weinig aan doen.
   Hoe kan je als arts dan nog je werk doen naar eer en geweten.

 3. Risico wereldwijd bij 7 miljard mensen om besmet te raken was in 2020, volg de rekensom: 10 % van 7 miljard is 70 miljoen, 85 miljoen komt dus neer op iets meer dan 1% risico om besmet te zijn geraakt met corona in 2020. Het risico in 2020 om er aan te overlijden was nog kleiner, ofwel 0,02% . Dus?

  • Je weet nou toch wel dat het helemaal niet om dat corona virus gaat maar om de bevolking te dwingen een gehoorzaamheid training te laten ondergaan.
   Cijfers worden vervalst en gemanipuleerd met compleet waardeloze testen over een virus die ze zelf nog nooit ergens hebben aangetroffen, nog niet geïsoleerd hebben.
   Dus waar hebben ze het eigenlijk over.
   Dat virus is er alleen voor de afleiding van het werkelijke plan.

 4. In de mensheid zijn ziektes in ons leven een gegeven, daar heeft de mensheid nog altijd mee kunnen leven. Daarvoor is er nog nooit een hele economie voor plat gelegd en zijn de gezonde bevolking nooit thuis in quarantaine geplaatst. Zo wordt de bevolking door de overheden gechanteerd, om een indirecte verplichte vaccin te accepteren. Met het zogenaamde vooruitzicht, dat wanneer je bereidt bent om je te laten vaccineren je vrijheid terug zou krijgen. Dit fenomeen riekt naar valsheid in geschriften met voorbedachte raden, daar nog nooit een vaccin in staat is geweest in de geschiedenis om adequaat tegen deze betreffende ziekte op te treden. Daar ieders eigen immuunsysteem ook nog uniek is, zal er altijd andere bijwerkingen ontstaan bij vaccinatie. Daar de farmaceutische bedrijven nooit echt zal kijken naar de individu, maar enkel in zijn algemeenheid en zijn toekomstige winsten van het vaccin zijn al bij voorbaat elk vaccin wat zij produceren een grote gok voor de individu. Daarbij komt dat de farmaceutische bedrijven geen enkele aanspraak hebben voor hun eigen product en die aansprakelijkheid volledig afwentelt op de persoon die het vaccin in zich laat spuiten. Nu deze onbekende GMO vaccin, die nog nooit bij mensen is toegepast en het vaccin ook nog niet zijn 3e fase door lopen heeft van zijn effectiviteit en kwaliteit op de lange termijn bekent is. Maar door alle haast wel al goed is gekeurd om op mensen toe te passen, is een enorm groot risico voor de ontvanger van het vaccin. Het meest vreemde hieraan is, dat overheden het nog verplicht of indirect verplicht. Dan kan je als bevolking al op voorhand vermoeden, dat het hierom duistere zaken gaat en dat het vooral niet om de gezondheid van de bevolking gaat. Daar de bevolking ook niet mag weten wat de ingrediënten zijn van het vaccin, deze zijn tot staatsgeheim bevorderd. Dan is het niet raar dat grote groepen van de bevolking terughoudend zijn en/of zullen massaal weigeren om dit vaccin vrijwillig verplicht te accepteren. Dit is gewoon een natuurlijk fenomeen voor mensen, die het onbekende niet direct accepteren, maar liever eerst de kat uit de boom willen bekijken. Van hoe het uit zou pakken. Daar kan geen dwang iets aan veranderen, met verplichte dwang zullen juist nog meer mensen er juist tegen zijn.

 5. Ik hoop echt dat er een soort van Neurenberg tribunaal gaat komen en alle artsen en zorgmedewerkers die hier direct of indirect aan meegeholpen hebben, veroordeeld worden.
  Dit soort artsen kunnen we missen als kiespijn. Zij hebben geen enkele toegevoegde waarde voor iemands gezondheid. Weg ermee en nooit meer in een beroep waar ze met mensen te maken hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in