De recente uitspraak van premier Rutte over “onze oorlog” in Oekraïne, is een “schending van de Grondwet en dus strafbaar”, aldus PVV-leider Geert Wilders.

Volgens Wilders sleept Rutte de Nederlanders illegaal mee in een oorlog. “Het is niet onze oorlog Rutte en als je dat echt gelooft ben je in overtreding van de Grondwet en dus strafbaar.” Wilders verwees naar artikel 96 van de Nederlandse Grondwet, waarin staat: “Het Koninkrijk wordt niet in oorlog verklaard dan met voorafgaande toestemming van de Eerste Kamer,” bericht Freewestmedia.com.

Een journalist vroeg premier Rutte tijdens de wekelijkse persconferentie na de ministerraad van vorige week of de Nederlanders in een oorlog werden getrokken die niet de hunne is. Hij antwoordde dat “die oorlog daarginds de onze is” met verwijzing naar Oekraïne.

Al heel snel waren de hashtags “niet mijn oorlog” en “niet onze oorlog” trending op Twitter. De mensen wezen er ook op dat de premier met deze uitspraak de wet overtrad.

In strijd met de wet

“Rutte spreekt over ‘onze oorlog’. Dat is dus een oorlogsverklaring aan Rusland. Maar voor zo’n verklaring heeft hij volgens de Nederlandse Grondwet de instemming van de Tweede en Eerste Kamer nodig. Met zijn verklaring handelt hij dus in strijd met de wet,” legde journalist Joost Niemoller uit.

“Een parlementair debat over de oorlogsverklaring van Rutte lijkt wel het minste wat hij kan doen. Of gaan we weer in stilte voorbij en zitten we in een oorlog zonder dat er een woord gewisseld wordt?”

  Schietpartijen op straat in Oekraïense hoofdstad tijdens blackout (Video)

Schrijver Leon de Winter eiste dat Rutte zou aftreden. “Nu Poetin dit weet, is Nederland een doelwit voor Russische raketten vanuit onderzeeërs en vanuit de lucht. Rutte moet dit onmiddellijk terugnemen en aftreden,” benadrukte De Winter.

Ook rechtsfilosofe Raisa Blommestijn merkte op: “Ik vraag me af of de deugmensen wel beseffen dat de uitspraak van Rutte dat “de oorlog in Oekraïne van ons is” iets meer betekent dan een Oekraïense vlag hijsen of deze in uw bio zetten.”

Het negeren van de Nederlandse Grondwet wordt een gewoonte voor mainstream politici
Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) stelde de minister van Buitenlandse Zaken intussen 14 vragen over de omstreden Bilderbergconferentie. Hij beantwoordde geen van deze vragen. Hoekstra verschool zich achter de Chatham House Rules om controle te vermijden, maar negeerde daarmee ook de Grondwet.

Volgens de Nederlandse minister Wopke Hoekstra bepaalt Bilderberg niet wie de volgende Amerikaanse president zal worden, maar klopt dat wel? Hoekstra is de vice-premier van Nederland en minister van Buitenlandse Zaken.

Sinds 2002 luidt de Britse regel: “Wanneer een bijeenkomst, of een deel daarvan, wordt gehouden volgens de Chatham House Rule, zijn de deelnemers vrij om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de affiliatie van de spreker(s), noch die van enige andere deelnemer mag worden onthuld.”

“Ik zou het graag spannender maken dan het is, maar er wordt daar echt geen beslissing genomen over wie de volgende voetbalkampioen zal worden of wie de volgende president van de VS zal worden. Daar gaat het niet over. Er worden onderwerpen uitgewisseld en dat zijn precies de onderwerpen zoals die op de website staan,” was het enige wat Hoekstra wilde zeggen.

  Door de VS geleverde HIMARS MLRS doden en verwonden honderden burgers in Donbass en Zuid-Oekraïne

Van Meijeren zei dat hij de instrumenten moet krijgen om zijn werk als parlementariër te doen en de regering te controleren. “Dat kan niet als de minister zich hierachter verschuilt en bij mijn weten is er geen Chatham House Rule die boven onze Grondwet staat.”

Diep zuchtend beloofde de minister om de parlementaire vragen hierover “bij te stellen” en te beantwoorden.

Toeval?

Ook al beweert minister Hoekstra dat de conferentie “niet beslist wie de volgende Amerikaanse president wordt”, toch werd Bill Clinton in 1991 voor de conferentie uitgenodigd. Twee jaar later, in 1993, werd hij tot president van Amerika gekozen. Toeval?

Angela Merkel woonde in mei 2005 de Bilderbergconferentie bij. In november van dat jaar werd zij tot Bondskanselier van Duitsland gekozen. Nog een toeval?

Emmanuel Macron woonde in juni 2014 de conferentie in Kopenhagen bij. Drie jaar later werd hij president van Frankrijk. Nog een toeval? In mei 1982 werd Helmut Kohl uitgenodigd voor de Bilderbergconferentie in Noorwegen. In oktober van dat jaar trad hij aan als Bondskanselier. Waarschijnlijk ook gewoon toeval.

Tony Blair was in 1993 nog vrij onbekend toen hij de Bilderberg conferentie bijwoonde. In 1997 was hij plotseling premier van Groot-Brittannië. En er zijn nog veel meer voorbeelden. Margaret Thatcher nam in 1975 deel aan de Bilderbergconferentie. Vier jaar later werd zij premier.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Brief van een bezorgde vader aan zijn zoon – “De Regeringen van Nederland en van Europa hebben een hele andere agenda. Ze willen staatsslaven creëren”Volg Frontnieuws op Telegram

  Oekraïnes tegenoffensief plan was van tevoren gelekt naar Rusland, zegt Zelensky

Lees meer over:

Vorig artikelVolgende stap naar Derde Wereldoorlog? Gewonden gemeld na aanval op Russische boorplatforms op de Krim
Volgend artikelPaniekaankopen in Kaliningrad nu Litouwen Russische spoorwegen “sanctioneert”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

60 REACTIES

 1. Wat zijn jullie gemeen tegen de acteur die de huidige Seyss-Inquart speelt.

  Komt hij inmiddels in aanmerking voor een gouden kalf?

  • Nee geen grondwet meer, die is in 2019 afgeschaft.
   Daarom kon ook in 2020 allerlei disproportionele maatregelen ingevoerd worden.
   Maar wij vergeten snel.

   • Er is altijd een grondwet, het is als Natural law, en die kan niemand je afnemen, het kan je leven kosten als je er voor opkomt, maar ze kunnen hem alleen afnemen als je het vrijwillig weg geeft.

 2. Zouden ze nou echt zitten te wachten op reaguurders die zich af vragen wanneer die klootzakken ook dezelfde route gaan als Pim F en Theo v G?

  • Van Pim weet ik het nog steeds niet, maar vwb de “aanslag” op Theo: dat is een hoax!
   Compleet in scene gezet 😉

   • Pim is wel vermoord, maar niet door Volkert. Maar die situatie stinkt ook aan alle kanten en je mag er geen woord over zeggen/schrijven en je mag vooral geen vragen stellen.

    Alles wat in de media tot den treure wordt uitgemeten is bijna per definitie vol met leugens en afleiding gepropt. Alles wat Peter R. de Vries bijvoorbeeld heeft “onderzocht” is een en al afleiding geweest van de ware toedrachten.

    We leven in een waan-maatschappij en de waarheid wordt met alle beschikbare macht uit het gezichtsveld van de burger gehouden. “You can’t handle the truth!”

    • Beste Unauthorized User,

     Ik denk dat u gelijk heeft vwb Pim.
     En u heeft verder ook gelijk.

     Overigens, nu u PRDV aanhaalt: ook de aanslag op deze hufter is fake, een hoax, in scene gezet.
     Mag ook niet gezegd worden…

     F*ck it!

    • Jij hebt geheel gelijk als je de googlemap erbij pakt en de media park bekijkt en kijkt waar de bezine pomp staat ben je er binnen 1 minuut en binnen een halve minuut ben je daar weg. De politie was er na vijf minuten met kogelvrijvest aan daar. HOE? Probeer jij maar eens de 112 te bellen en de politie binnen 5 minuten te krijgen waar je wilt en wat de reden is waarom ze moeten komen maakt niks uit. Als je dan alle vragen van hen (dames/heren van de 112) en dat moet dan weer doorgegeven worden en dan moesten ze hun kogelvrijvesten nog eens aantrekken en er hene rijden. Wat me in die tijd opviel was dat hij vele maanden heeft gezwegen en pas is gaan praten toen zijn vriendin werd vast gezet. Er klopt niks aan deze zaak.

 3. Niet mijn oorlog . Die moet dan aftreden. Die heeft meerdere malen de wet overtreeden dus aftreden, eruit gooien anders de eerste en tweede kamer!

 4. Die beunhaas is zo dom hoor,meer hersenen moet je niet hebben om 1ste stomme idioot van een land te worden hè.maar och kom zijn leraar Clausie Swaaaab zal zijn young global leader wel beschermen.

  • Nee, maanden geleden kwam ik het ook tegen. En het blijkt dat Schwab lid is van een occulte elite club (sekte) waar het logo (ster) vandaan komt. Ik kan alleen niet meer achterhalen welke occulte club dat ook alweer was.

   Het was een sekte die zwarte magie en qabalah nastreeft. De naam van die club was makkelijk terug te vinden op het web. Maar ik ben die naam alleen vergeten en die heb ik nergens opgeslagen lijkt het. Heel suf.

 5. Is er geen wetsartikel dat geestelijk gestoorden die een gevaar zijn voor de samenleving opsluiten…?

  De man is een mongool, dat is geen mens, dat is een geboren gek.

 6. De geboorte van dat gedrocht rutte is een overtreding van vele wetten. Terugdouwen waar het vandaan komt dat psychopatische arrogante monster. Ga fijn naast je moeder liggen rotte rutte.

  • De geboorte van Flutte was een regelrechte natuurramp. Of is per ongeluk de nageboorte in de wieg gelegd? Dat zou een hoop verklaren.

  • vast wel, denk aan de Miss verkiezingen en of de LGBT-Alfabet verkiezingen, of de gouden loeki verkiezingen of televisie-ring verkiezingen (wellicht zijn die laatste 2 er al lang niet meer geen idee) er blijven altijd nog onnodige verkiezingen over lol.

   just kidding a bit.

 7. “Nu Poetin dit weet, is Nederland een doelwit voor Russische raketten vanuit onderzeeërs en vanuit de lucht. Rutte moet dit onmiddellijk terugnemen en aftreden,”
  haaahaaahaaahaa, Putin: “where is Holland?” Lavrov: I try to point it on the map with my marker(struggles) It disappeared under my marker” Putin: ” now I can’t see anything.. well it’s not worth it to waste any of our weapons on” ..bliep. Over and out

 8. Grondwet? In Nederland??????? Dat is nieuw.

  Note: vlgs die grondwet:
  –verloren de Oranjes recht op de troon in 1940;
  –is deze uitspraak meer dan “fout”
  –is masker verplichting en lock down tegen de grondwet
  –is verbod van Ivermectine en andere tegen de wet
  –is demonstratie verboden tegen de grondwet
  –is contact met criminele organisaties als BLM goed fout
  –is subsidiering van Isis, Witte Helmen en Palestijnen tegen de grondwet
  –is het criminaliseren van 30.000 nederlanders tegen grondwet (toeslagen affaire)
  –is het niet beantwoorden van tweede kamer vragen tegen de wet en zou met direct ontslag beloond moeten worden
  –is “regeer akkoord”tegen de grondwet omdat het de Tweede Kamer uitsluit
  –is et niet uitvoeren van een kamerbesluit tegen de grondwet

  En ga maar door
  En nu heeft die LLL lamlendige lamlul weer de grondwet gebroken?
  Wordt tijd dat die landverrader tegen de muur gaat.
  RAF!!!!!!!!!

  • RAF?!

   Jij roept op om een stelletje linkse mafketels weer in actie te laten komen?

   Het gaat nu om ons!
   We moeten nu rustig blijven en de hele troep over ons heen laten komen.
   We moeten ons voorbereiden om dit te kunnen doorstaan.
   En na de reset zijn wij aan de beurt!

   Ps.
   Onze huidige beschaving bestaat slechts 200 jaar.
   Geen vergeten nul: 200 jaar, tweehonderd jaar…

   • De RAF zou een goede “Endlösung” voor Rutte, Kaag, Ollogren, de Jonghe hebben; en dat hebben ze verdiend.

    • Eens!

     Maar de RAF is natuurlijk wel een linkse idioten-beweging.

     We moeten het hebben van normale mensen, met normaal verstand die een normale wereld willen.
     En helaas moeten die mensen (wij dus) dit gaan realiseren met voor ons “normale” middelen.
     En dan heb ik het niet over thee drinken met mensen die hier helemaal niet moeten zijn, ook niet over dingen bespreken met onze huidige politiek, justitie en politie.
     Dat stadium zijn wij allang voorbij.
     Zij allen zijn het probleem!

     Het is tijd voor actie!
     Echter, nu nog niet.
     Eerst de reset door zien te komen, daarna zijn wij aan de beurt.

     • Droom maar lekker verder zou ik zeggen het is juist het volk dat op dat tuig heeft gestemd jullie leven is in de ogen van Rutte gewoon nog een of meerdere kogels waard en die zullen jullie krijgen, wij elite zijn aan de winnende hand wij beslissen over leven en dood zo zij hij in andere woorden dan wel maar dat is bij hem bekend dat hij altijd om de hete brei draait .

      • Ik vraag mij af wie er nu zit te dromen. Sinds Kaag worden de verkiezingen naar Amerikaans voorbeeld stevig gefraudeerd. Op wie jij je stem geeft doet er niet meer toe, de linkse overmacht in de tweede kamer blijft bestaan, zei het dan soms in andere verhoudingen. Het CDA werd verkleind en de grote BBB kwam er voor terug. De BBB is de ANTI Boeren en Anti Burgers partij gebleken. Kijk je naar de politieke verhoudingen in de tweede kamer dan valt op dat Links ver in de meerderheid is. Immers; VVD, CDA en CU zijn totaal verlinkst. Tel daarbij op D66, PvdA, SP, de BBB, Volt en Groen Links, en het moge duidelijk worden dat er tijdens een stemming in de tweede kamer links (door haar meerderheid) altijd aan het langste eind trekt.

  • Helemaal waar, echter hebben weinigen hebben dit nog door, helaas! Het is een grote illegale poppenkast waar we al jaren de wrange vruchten van eten, plukken is niet meer aan de orde , we eten, drinken en ademen
   zwaar verontreinigd voedsel, water en lucht … dat ging kennelijk niet snel genoeg!

  • Grondwet “papier vod”
   Artikel 120 van de geldende Grondwet houdt in de eerste plaats in een verbod van toetsing van de wet aan de Grondwet. Noch de inhoud van een wet, noch de wijze van totstandkoming van een wet mag door de rechter aan de Grondwet worden getoetst. Handig om ook géén Grondwettelijk Hof te installeren

 9. Nee geen grondwet meer, die is in 2019 afgeschaft.
  Daarom kon ook in 2020 allerlei disproportionele maatregelen ingevoerd worden.
  Maar wij vergeten snel.

 10. We are all related Ancient Egyptians & Human DNA’s Big Surprise https://youtu.be/Q6h4HkmSN30

  We are all Ancestors? Why? Because We Are All Related So basically wars are just huge family arguments https://youtu.be/BhtgINeaJWg

  Het spirituele eindexamen. Maar voordat het zover is wordt de kosmische eindafrekening en het spirituele eindexamen aan ons gepresenteerd. https://dewijsheidvanhethart.nl/de-kosmische-eindafrekening-en-het-spirituele-eindexamen/

  Een Historie Repeat die overheden in 2011 hebben overgenomen en zich toen als kerk gingen uitgeven en kom je op dit uit De “positieve wetgeving” is hetgeen waaronder wij vandaag gebukt gaan. Deze wetgeving is onderschikt aan alle andere wetgeving, alleen dat wordt er nooit bijverteld. Als “ambtenaren” zich beroepen op de positive rechtspraak, erkennen ze in feite hun onmacht door de onwettigheid van positief recht. Het zijn verzonnen regels gebaseerd op het angstgelovige deel van onze perceptie. De doodzonde van dienstdoende ambtenaren is het tegen alle wetten en regels in vastklampen aan de macht die zij onwettig uitoefenen over de mensheid. https://herstelderepubliek.wordpress.com/2022/06/20/de-144-waarheden-een-dagvaarding-voor-de-valse-elite/

  En een simpele uitleg hoor je hier waar we naartoe gaan WE GAAN MOOI LOS https://youtu.be/lMf9EyFc1v8

  En eindigen we hier wederom Plakkaat van Verlatinghe

 11. En komen tot de conclusie dat dit diegene zijn die het buiten zichzelf zoeken en niet in zichzelf en dit vergoedelijken in onze maatschappij en aan hun eigen waarheid vastklampen en kom je hier uit All Knowledge is Already Within You https://youtu.be/-q4Xjzipm4o The Earth is Forcing you to Evolve https://youtu.be/r-SPns0Lx1U. Wij leven in een bijzondere tijd. Een tijd waarin vele de reis maken van hun hoofd naar hun hart. Van een ego-gedragen bewustzijn naar een hart-gedragen bewustzijn. De mensheid die ontwaakt. Terug naar het hart. Terug naar Liefde & Eenheid.  Dit gaat vaak gepaard met ascensie symptomen.

  https://dewijsheidvanhethart.nl/ascensie-symptomen/

 12. Heeft het wel zin om sowieso een rechtzaak of kort geding aan te spannen?
  Een rechter mag zich er niet mee bemoeien of wetten misschien tegen de grondwet zijn.
  Dit is een gedeelte dat staat in het volgende schrijven:

  In het magazine van Spiegelbeeld wordt aandacht besteed aan onze “grondwet” , die lijkt gebaseerd op los drijfzand!
  Enkele citaten:
  Het parlement mag de grondwet negeren.
  De rechter mag zich er niet mee bemoeien of wetten misschien in strijd zijn met de grondwet.
  Geen mogelijkheid meer van een referendum.
  Afgeschaft per 1 januari 2019.

  Een klein stukje uit AD van 16-01-2019 over het besluit: Het instrument heeft ‘niet gebracht wat ervan werd verwacht’, zei Ollongren er eerder al eens over.
  Volgens haar zorgt de raadgevende variant van de volksraadpleging vooral voor verwarring, omdat het kabinet niets met de mening van het volk hoeft te doen.

  Onze grondwet heeft alleen maar een symbolische betekenis.
  (En reken maar dat W A van Oranje dat weet!)

 13. Ons kabinet schijnt al tijden niet meer aan de wet gebonden te zijn.
  Hitler en Stalin en Mao waren niet zo min….

 14. Heel scherp van Wilders om Rutte op de feiten te wijzen ! Alleen ik ben het niet eens met alleen aftreden. Hij moet ook opgepakt worden en opgesloten. Met zwart luchtdicht leren mondkapje in een kelder samen met zijn baas Klaus. En de mensheid verder met rust laten. Daar kunnen ze dan samen elke dag wormen eten en niets bezitten. Dat willen ze toch zo graag ?

 15. Rutte denkt in termen van zijn baas, SCHWAB! De STAAT DER NEDERLANDEN heeft geen volk met recht van spreken maar een slaafs en volgzaam wezens of zoals de adviseur van zijn baas zei” hackable animals”! Waarop hij zittende op het podium na de toespraak van Yuval HARIRI zijn handen kapot applaudisseerde net als het publiek van slaafs, volgzame wezens!

 16. In het artikel lees ik als Putin dit weet gooit hij een raket richting Nederland
  Nou woon ik niet in Nederland
  Maar is wel een beetje slordig als het zou gebeuren
  Ja de hele politiek in Nederland
  Ik volg het niet zo af en toe maar
  Maar het is net een soap
  Als je vijf afleveringen niet gezien hebt
  Is er ook niks om in te halen
  In mijn idee zijn ze stom bezig
  Kijk ik vind Wilders een geweldige vent ben het niet met alles eens maar hoeft ook niet
  Misschien kan hij Nederland nog enigszins redden
  Maar eerst eens zien dat jullie van Rutte afkomen
  Ik wens jullie veel sterkte
  May the force be with you

 17. Mensen…ik heb vaak het gevoel als ik naar Rutte kijk, dat het geen mens is maar een “reptiel” in mensengedaante. De laatste jaren gaan steeds meer stemmen op dat onze planeet al eeuwenlang onder het gezag staat van een buitenaards reptielen ras dat nog steeds vanuit een hogere dimensie, een duivels regime voert om “Moeder Gaia” in bezit te houden. Als je die walgelijke Rutte-club daar in den Haag op de voet volgt ga je het bijna geloven. Met de reïncarnatie van Satan (Klaus Schwab), anders kan ik dit misbaksel niet omschrijven, als de Chief of misery en vaandeldrager heb je de ideale groep die onze paradijselijke planeet naar de verdommenis helpen.
  En daarom één grote schreeuw vanuit het diepste van de planeet…oprotten die mensenverachter.!!!!

  • Het klop wat je zeg Rutte is geen mens maar eerlijk is eerlijk hij krijg wel 17 miljoen mensen achter zicht en dat zeg weer meer over het volk dan over Rutte.

   • Je hebt de afgelopen jaren lopen te suffen. Het kiezersvolk word genaaid door die linkse politiek uit den Haag. Het was Kaag die met instemming van de tweede kamer de verkiezingen naar Amerikaans voorbeeld fraudeerde. Met als resultaat dat links voortaan ALTIJD de verkiezingen wint, zei het in andere samenstellingen. Het linkse CDA werd verkleind maar daar kwam nieuwkomer BBB. ook een aanbidder van Rutte. Het kleine D66 werd opeens drie keer zo groot, en alle ministers zijn van linkse snit en Rutte volgers.

 18. Minister
  Resident Rutte.
  Heeft het langdurige premierschap u zodanig vermoeid dat u verwarde antwoorden gaat geven.
  Ben u in oorlog❓
  Dat is heel naar, maar waarom weten wij daar niets van.
  Staats rechterlijk klopt dit niet……. Pas maar op als uw vijand Putin dit hoort schiet hij meteen ons land overhoop.
  Want ja die zit ook al zo lang.

   • Beste Irina,

    U snapt t gelukkig!

    Dank je voor je bijdrage!

    Ps.
    Beste andere reageerders/reaguurders:
    Wij leven in een wereld waarin ALLE landen het spel meespelen om te komen tot het ultieme doel van de, laat ik zeggen, verachtbaren.
    Bereidt u voor op de komende reset!
    Deze reset zal voornamelijk “wakkeren” voortbrengen.
    En dan moeten wij toeslaan!

    Zijn er hier mensen die dit snappen?

   • Irina je bent wakker maar de overige NL volk slaap nog en zal straks weer als een dolle zicht gaan laten vaccineren want corona vier en vijf is onder weg maar niemand weet wat dat is en geloven dat blind links.

  • Ons volk is een deel van de problemen waar wij nu in verkeren geld en leugens die Rutte zegt maakt de Nederlander stikken blind en de lafheid het verraad dat het volk doet is met geen woorden de beschrijven en daarom kiest ik voor Poetin want hij is meester in bedriegen daar kan Rutte nog veel van leren.

 19. En wat als de kaas in opstand komt? Wordt het dan een enorme kaasfondue? Emmenthaler, nom nom nom. Die met die grote gaten omdat hij eigenlijk gewoon bedorven is. Prrrrt Prrrrt prtttttrt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in