Iedereen die vandaag het echte nieuws volgt, bespreekt dit: Het Russische gasconglomeraat Gazprom heeft geen bevestiging gekregen van force majeure of van belemmeringen voor de verdere doorvoer van gas via een knooppunt in de regio Lugansk, zei het bedrijf dinsdag, nadat de Oekraïense exploitant OGTSU had aangekondigd dat het verdere leveringen vanaf 11 mei zou stopzetten, wegens de aanwezigheid van “Russische bezetters.” Gas Transit Services of Ukraine (OGTSU) verklaarde dinsdag “force majeure”, en zei dat het onmogelijk was om de doorvoer van gas via een verbindingspunt en compressorstation in de regio Lugansk voort te zetten. Aangezien het personeel van OGTSU “geen operationele en technologische controle kan uitvoeren” over het verbindingspunt Sokhranovka en het compressorstation Novopskov, kan het bedrijf zijn contractuele verplichtingen niet blijven nakomen, zei het.

Welnu, de waarheid is – Gazprom begrijpt het wel, zij zeggen alleen dat zij het niet begrijpen om een goed gezicht te kunnen houden, schrijft Smoothiex12. Maar er is een force majeure die achter het dichtdraaien van de klep in Oekraïne zit. Nee, u hebt me niet verkeerd gelezen, ik meen het. Twee componenten van die overmacht zijn:

1. Een steeds duidelijker en sneller instorten van de weerstand van het Oekraïense leger (VSU), waarvan de tekenen overal te zien zijn, niet in de laatste plaats door het werk van Larry Johnson die hierop gewezen heeft:

Er is een verzameling video’s, beelden en woorden over verschillende kanalen van social media verspreid, die een afschuwelijk beeld schetsen van een Oekraïne dat op een nederlaag afstevent. Hoewel men altijd rekening moet houden met de mogelijkheid dat de Russen deze video’s en beelden in scène gezet hebben, acht ik dat onwaarschijnlijk.

Ook de in het Pentagon “geplande” gok op het eiland Zmeinnyi (Snake Island) heeft de stand van zaken heel goed samengevat, toen een lading VSU-hardware en -menskracht zowel over het eiland zelf als in de vooruitgeschoven gebieden werd vernietigd. Ik ben on record: het Pentagon zal de Russische generale staf niet te slim af zijn. Dat brengt ons dus in het algemeen bij een tweede, onderdeel…

  Idioten ontdekken nu pas dat deze oorlog gevaarlijk is

2. Dat is DE force majeure waar het werkelijk om gaat en waarmee de Verenigde Staten worden geconfronteerd. Dat is de belangrijkste drijfveer achter dit “dichtdraaien van de kraan” dingetje, want, het “narratief” van de VS over Rusland dat zo ongeveer veroverd moet worden door de glorieuze nazi’s uit Kiev valt niet alleen uit elkaar, het valt op een dramatische manier uit elkaar, wat niet alleen de zwakte van de VS blootlegt, zowel economisch als militair, maar het creëert ook een enorme saboterende onderstroom onder de “bondgenoten” van de VS (u weet wel, schoothondjes), die echt niet meer zo enthousiast zijn om Oekraïne van wapens te voorzien. Het verhaal met de Duitse Gepard AD complexen is inderdaad een geval apart. Duitsland is bereid ze te verschepen (niet dat ze enig verschil zullen maken), maar er is geen goede munitie voor en Duitsland produceert die niet meer… dus, u begrijpt het wel.

De VS besluit dus de zweep te laten knallen en haar “bondgenoten” op een behoorlijke manier te corrigeren en hen te laten zien wat er gebeurt als zij besluiten zelfs maar aan hun eigen voortbestaan te denken. Dat is de voornaamste reden. U ziet, de EU krijgt stap voor stap haar energietoevoer uitgeschakeld door de VS. Dit is de enige oorlog waar de VS goed in is, chantage en economische, niet zozeer militaire, en het was onvermijdelijk dat na de “sluiting” van NS2, andere energietoevoerroutes voor Europa afgesneden zouden worden. En dat is wat wij nu waarnemen. Democratie, weet u, vergt offers. Duitsland is de eerste die ten onder gaat, de rest zal volgen. Zelfs debielen bij Oilprice begrijpen het:

  De doodsstrijd" van de euro? - Stort de Eurozone onder de sancties tegen Rusland in elkaar?

Een Russische gasstop zal de Europese en Noord-Afrikaanse economieën treffen

Juist, maar dat is het hele idee, en Rusland heeft die Europese dombo’s daar al jaren voor gewaarschuwd. Dat zij de Amerikaanse lunch zijn in Amerika’s laatste wanhopige poging om haar eigen lijdensweg van ineenstortende economie en toenemende sociale chaos te verlengen. Dus, daar hebt u het. Rusland gaat Europa niet redden, maar ze zou het zeker niet erg vinden om een shitload aan geld te verdienen aan haar dood, en daar is ze al mee bezig.

UPDATE (van belang). In tegenstelling tot veel Westerse naamloze bronnen op militair-intel gebied, hebben Russische, hoewel ze zeker niet altijd 100% correct zijn, een veel betere staat van dienst als het gaat om het “lekken” van betrouwbare info. Ik betwijfel of het Russische Ministerie van Defensie het Pentagon in deze zaak wil helpen, maar hier is de info:

Vertaling: MOSKOU, 10 mei. /TASS/. Het bevel om Snake Island aan te vallen, waarbij de Oekraïense strijdkrachten aanzienlijke verliezen leden, werd door de president van Oekraïne Volodymyr Zelensky gegeven op advies van Britse adviseurs, ondanks de bezwaren van de leiding van de Oekraïense strijdkrachten. Dergelijke gegevens werden dinsdag gemeld door een bron in de Russische machtsstructuren. “De opdracht voor de ongelooflijk domme aanval op Snake Island werd persoonlijk door Zelensky gegeven en geëist om een media resultaat te bereiken tegen 9 mei,” zei hij. Volgens de bron “is er bevestigde informatie dat [de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne Valery] Zaluzhny en zijn generale staf tegen deze suïcidale operatie waren, waarvan het idee door zijn Britse adviseurs aan Zelensky was geopperd. Het slot van deze actie zou een gezamenlijke verklaring over de zogenaamde overwinning “(Oekraïense” overwinning”) – van de Britse premier [Boris] Johnson en Zelensky moeten zijn, maar uiteindelijk heeft alleen Johnson gisteren gesproken, zonder een woord te reppen over de catastrofe van de operatie om de Snake Island te bestormen”, zei de bron.

  Terwijl Russische tanks richting Oekraïne gaan, zet de wereld zich schrap voor de derde wereldoorlog

Weet u wat? Ik geloof dit. Ik wil niets afdoen aan de heldenmoed van, laten we zeggen, Britse en Poolse paratroepers, maar dit klinkt zo bekend. Ja, operatie Market Garden. Monty (een man met echte militaire talenten) die kwaad was op Ike’s, naar Monty’s mening, “te voorzichtige” breedfrontstrategie, drong tot Ike door (net als Monty tot alle anderen in SHAEF), en hij pushte hem letterlijk zijn toestemming voor de Market Garden af. Monty wilde zijn eigen versie van Blitzkrieg en Diepgaande Operaties, en, jee, wat ging dat vanaf het begin slecht af, en wat resulteerde in een zeer droevig lot voor de Britse 1st Airborne Division bij Arnhem. Dit is op zijn zachtst gezegd iets heel Brits, om te proberen verheven doelstellingen na te streven terwijl men niet over de nodige middelen beschikt.

Laten we dus, om objectief te zijn, het Pentagon schrappen als hoofdplanner achter het debacle van Zmeinnyi (Snake Island), en de twijfelachtige “eer” voor deze spectaculaire mislukking toekennen aan het Britse militaire apparaat. Het Pentagon heeft deze dus wijselijk laten schieten, nog afgezien van het feit dat het zijn handen al vol heeft aan zijn eigen, veel grotere, strategische debacle op het hele theater van de operaties in Oekraïne, en niet aan een of andere afzonderlijke “richting” of tactische episode. Wat verwacht u, uiteindelijk is Zelensky letterlijk een clown, BoJo heeft een graad in Engelse Literatuur – wat kan er misgaan?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dit is te grappig om te missen!!! (MUST SEE!)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe mRNA rode vlaggen wapperen steeds hoger
Volgend artikelMet een Freudiaanse verspreking onthult Bill Gates de echte agenda
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ik snap het heel goed want laat dat nu juist dat de pijpleiding zijn die Slowakije en Hongarije van gas voorzien. Toch overduidelijk wie daar achter zit …. de EU

 2. Het is eenvoudiger: Oekraïne sluit de pijpleiding af zodat Rusland geen inkomsten krijgt voor gas verkoop aan Europa.

  • En Oekraïne dus ook niet vermits dat land een percentage ontvangt op de doorvoer van Russische gas door Oekraïne naar Europa. Vandaar ook dat de noordelijke pijpleiding niet mocht in gebruik genomen worden.
   Maar niet getreurd, de reeds uitgeperste West-Europese belastingbetalers (niet hun politieke ‘meesters’) zullen dat verlies voor Oekraïne wel financieel compenseren.
   Na de CO2 en de corona zwendel, zorgen ‘onze’ (?) politici er met hun ‘boemerang-sancties’ tegen Rusland voor dat de eigen bevolking uiteindelijk aan de bedelstaf zal geraken.
   Vermits 90% van de bevolking veel te dom of te onachtzaam is om dit spelletje te doorzien zal dat wellicht nog wel lukken ook.

 3. Misschien wordt het nu ECHT duidelijk, wie de ECHTE vijand van Europa is; NIET Rusland, maar Oekraiene, VS, Nato en Brussel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in