Foto: Tanker met vloeibaar gas © sakhmedia / freepik

Het winstbejag met onze energieprijzen is voor iedereen zichtbaar, vlak voor de Europese kusten – en niemand doet er iets aan: reeds 30 gigantische tankers met vloeibaar aardgas meren niet aan bij de los-terminals om de prijs van aardgas in de EU-landen niet te laten dalen, schrijft Exxpress.at.

Steeds weer horen wij Europeanen dezelfde verklaringen: Vladimir Poetin is de schuldige van de hoge gasprijzen (hoewel zijn energiebedrijf Gazprom via een pijpleiding even goedkoop en milieuvriendelijk als altijd gas aan onder meer Oostenrijk blijft leveren). Maar nu wordt het steeds duidelijker wie onze energiekosten doet exploderen: het zijn speculanten die absoluut niet toestaan dat er meer aanbod op de Europese markt komt – omdat dit extra aanbod van gas natuurlijk onmiddellijk de aardgasprijzen op de energiebeurzen verder zou doen kelderen.

Er drijven bijvoorbeeld al 30 gigantische LNG-tankers voor de Europese kusten – deze reuzen hebben tot 150.000 kubieke meter vloeibaar aardgas (LNG) aan boord; één lading kan 65.000 huishoudens een heel jaar lang van gas voorzien. Wij Europeanen worden momenteel dus beroofd van een hoeveelheid aardgas voor 1,95 miljoen gezinnen. Opzettelijk, gewoon uit hebzucht.

Wachten op betere tijden

In ieder geval is de LNG-markt uiterst dynamisch. Reders zijn op zoek naar de markt met de beste winst. Als de prijzen in Azië bijvoorbeeld hoger zijn dan in Europa, keren de schepen gewoon om en zijn ze weg. De belangrijkste leveranciers – vooral de VS en Qatar – hebben de snelheid van het transport naar Europa aanzienlijk verlaagd vanwege de dalende gasprijzen en wachten liever op open zee op betere tijden. En dat ondanks de enorme energiebedragen die dergelijke schepen verslinden. Zo kostte het charteren van individuele LNG-tankers voor de reis over de Atlantische Oceaan eind oktober 400.000 euro – per dag!

  Een oorlog die Rusland gaat winnen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitsland waarschuwt dat het aardgas deze winter opraakt en neemt wanhopige maatregelen om het verbruik te verminderenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerhofstadt in Twitter-paniek: “Rechtsextremisten, racisten en witte nationalisten”
Volgend artikelDe dialoog tussen Surovikin en Shogun: 40.000 Russische troepen teruggetrokken uit Kherson – Vrees dat de Kakhovka stuwdam wordt opgeblazen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

  • Ja wij mogen dat alleen maar denken want anders zijn wij terroristen heeft Rutte gezegd zij zijn ons al op aan het sporen via internet nu wordt alles wat met vrijheid te maken had ons afgenomen, wij staan op een zwarte lijst het zal nu ook niet meer lang duren dan komt de Gestapo bij ons thuis binnen vallen dat vuil gespuis, het is nog een kwestie van enkele maanden dan worden onze betalingspassen ons afgepakt en worden geweigerd op elke bank zo wordt stukje bij stukken onze vrijheid van leven en onze meningen afgepakt wij zijn nog minder dan een stuk vuil de nieuwe slaven van Europa aan de maas wij gaan dat allemaal nog beleven want denk eraan wij hebben te maken met een ratte plaag en die ratten zitten in Den Haag kijk maar naar Rutte en Kaag Gert jan Seegers en het CDA volks verraders van het jaar 2020.

  • of via de onderzeeërs torpederen, zoals Duitsland dat scheen te doen in WW2 of zoals de USA dat toelieten hoe Japan Pearl Harbor bombardeerden, ja toelieten om te gebruiken.

 1. Die gastankers ziende denk ik, leuk speeltje voor de Russen. Kan Poetin een beetje kegelen en hoeft zich geen zorgen te maken, hij krijgt de schuld toch wel. 3:)

 2. Van de zomer zag ik al veel.schepen voor anker liggen voor onze kusten. En geen 1 schip met grondstoffen de rijn optrekken alleen afentoe een LNG schip richting Ruhrgebied. Alles ligt stil. En goederen die ik toen niet zag op de rivieren hebben zo’n gemiddeld 9 a 10 maanden nodig om te eindigen in eindproducten. Meeste mensen lachtte mij uit…Nu niet meer..

  • wat is dat met de mensen ? kopke vol cholesterol af wat ? we worden door europa genaaid dat het niet normaal is ,maar zolang ze voetbal of hunne dagelijkse soap kunnen zien is het voor hen precies allemaal ok
   daar word je niet goed van het gezegde van “goede mensen moeten slechte dingen doen” om de zaak te redden komt dichterbij -het ergste is dat er een hoop lamzakken en idioten niks doen en anderen hun nek zullen moeten uitsteken

 3. Schepen met 300.000 ton kunstmest liggen al maanden in havens te wachten. Die ladingen waren notabene besteld en betaald voordat de oorlog begon.

 4. Ze zijn druk bezig terminals en de-liquefying installaties te bouwen, het was wel makkelijker en goedkoper met de pijpleiding, maar het schijnt dat de bevolking het zo wil.

  • Ja Rommelaar ook eentje in de Eemshaven , Gasunie huurt de installatie voor 5 jaar.
   De Firma Hak doet het leidinggedeelte .
   En al dit was niet nodig maar Brussel en Den Haag willen dit zo graag .

   • Hoi Ruttler,

    Jij zegt ”Zien jullie het nog niet ?”.

    Wat ik voornamelijk van jou zie is one liners met daar in verwijten richting reageerders hier dat ze het niet snappen.

    Bij deze daag ik je uit om een keer een coherente post te plaatsen met daar in een logisch en coherent betoog van wat jij denkt dat er aan de gang is en hoe het spel mondiaal gespeeld wordt.

    Bespaar me verder de oneliners zoals ”De Great reset is bezig en de oorlog maakt het perfect” Denk je nou echt dat de WEFfers het zo voor elkaar hebben dat ze de wereld kunnen maken zoals ze dat willen? Als dat mogenlijk was hadden we al lang in zo een wereld geleefd.

    Ik kijk uit naar een inhoudelijke reactie van je waar ik serieus inhoudelijk op kan reageren.

    Groeten,
    Hugo

    • Hoi HTT,

     Ik heb ook het stuk gelezen en ook de reactie van nuke. Natuurlijk liggen er schepen voor anker. So what. Natuurlijk nemen politici verkeerde beslissingen. So waht. Waar het om gaat is dat het volgens Ruttler er een giga wereldwijd plan ligt (zo lees ik het in ieder geval) op ieder niveau en dat iedereen die er toe doet aan mee doet.

     Dat is overduidelijk niet het geval. Dat is mijn punt.

     Groeten,
     Hugo

     • Hi Hugo,

      Dat is helaas wel het geval, je hebt echt geen flauw idee hoor. Ieder moment klapt alles naar de knoppen veel schapen werken nog robot achtig door maar ze kunnen net zo goed stoppen want het maakt echt geen fuck meer uit nu. Banken gooien zo ieder moment alles op slot en alles is nu in de uitverkoop en daar bedoel ik restanten mee…Bijna alle industrie ligt namelijk al stil, medicijnen tekorten lopen ook al op en gaat ook helemaal dicht die kraan aangezien westen zo China gaat sanctioneren en zij gewoon geen grondstoffen meer leveren..Het is the great reset in full effect. Eigen schuld dikke bult, geen hond deed iets dus ja dan gebeurt het. Heb zelf petities gestart al jaren terug om bv essentiële grondstoffen/meds hier weer op te starten helaas weinig animo. Ook kan ik niet alleen strijden en maakt onze regering de NCTV heel groot en machtig dus komen we steeds meer in de knel. Ondertussen wordt keihard 5G uitgerold en mogen we zo allemaal lekker in ons digitale getto blijven anders wordt je gewoon getoasted. Steeds meer wanhopige gekkies op straat geen cent meer om te leven ,het is wachten op grote ongeregeldheden pure chaos en dat is precies wat ze willen. Alles gaat nog steeds volgens plan. En nog even en we eten insecten net als reptielen zoals die freaks willen en zelf ook zijn. Ik denk dat ik voor reptielen dieet ga dan maar. Mijn opa heeft ook op slangen overleefd in jappenkamp dus komt vast goed,jaag ze op,flikker ze allemaal op het spit.

 5. Het volk zal klappen nog meer gaan krijgen er geen ontkomen meer aan wij hebben het met ons allen te ver laten gaan maar het is nog niet te laat.
  Kruip uit je schulp en kom op voor onze vrijheid en het is ons land en niet dat van de elite wijk zijn het volk wij hebben hier alles op gebouwd , huizen wegen zeg maar gerust alles wat een ontwikkeld land nodig heeft ik heb zolang als ik werkte nog nooit een elite in een sleuf of op een stijger zien staan wij hebben hun de macht gegeven en nu is het tijd om alles was zij van ons gestolen hebben terug te nemen.
  Begrijp wel goed de elite zullen alles in het werk stellen hun macht en rijkdom te behouden maar als wij gezamenlijk ons gaan verzetten en ook niet bang zijn om te vechten en laat ons bij de woorden van Hugo de Jonge voegen wij weten ze te wonen en hebben hun postcode nu ben ik natuurlijk wel een terrorist maar Hugo een van de elite mag dat wel zeggen een personen die ons zou moeten beschermen en daarvoor ook nog een eed heeft afgelegd, daaraan kan je zien dat wij met criminelen van de boven wereld hebben te maken waar de rechters de beulen van het volk zijn geworden politie onze vijand is en het leger dat Afrika staat te verdedigen met ons geld en onze betaalde wapens maar worden ook op ons volk gericht let op dat zijn onze kinderen die dat doen.

 6. Die schepen kunnen waarschijnlijk niet gelost worden, omdat er sterk onvoldoende haven faciliteiten zijn om dat soort tankers te kunnen lossen. Als iemand het beter weet, zeg het dan ??

 7. Die schepen mogen retour afzender naar hun stink reptielen,ik heb liever dat er wijze onderhandelings deligatie gaat naar Rusland voor vrede en goedkoop gas. Nederland is helaas een koploper van foute Cabal,ontwerpers van de Bilderberg groep dus ik maak mij geen illusies dat deze nare entiteiten eerst moeten worden verwijdert alvorens wij verder kunnen. Dit kan zonder geweld maar dan moet iedereen zich daar bewust van worden zo’n 75% ongeveer ,het zelfde percentage ongeveer die gevaccineerd diende te worden door de Cabal. Aangezien dit nu verreweg gemodificeerde mensen of walking death betreft maak ik mij best ongerust of dit nog wel haalbaar is überhaupt.

 8. Nog een reden waarom ze daar blijven liggen: als het er naar uitziet dat de gasprijs bijvoorbeeld morgen 1 cent zal stijgen, is dat een enorme extra opbrengst. Daar willen ze wel een dagje of weekje of misschien wel langer voor blijven liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in