Op 27 oktober werden Oekraïense militaire en energie-infrastructuurfaciliteiten opnieuw aangevallen door Russische raketten en UAVs. Afgelopen nacht werd luchtalarm geslagen in de regio’s Zaporozhie, Vinnytsa, Kiev, Zhitomir, Cherkassy, Dnepropetrovsk en Odessa.

Tijdens de nachtelijke aanval troffen Russische kamikaze-UAVs installaties in het Kievskaya-station. Ten minste één autotransformator van 750/330 kV werd vernietigd. Volgens het plaatselijke bericht werd ook het kleinere onderstation Belotserkovskaya getroffen door Russische UAVs, bericht Southfront.org.

Dit was een strategische klap voor het energiesysteem van Oekraïne. De strijdkrachten van de Russische Federatie sloten het energiedistrict Kiev 1000 MVA de stroom van de kerncentrales Rivne en Khmelnitsky af. Een golf van ongeplande stroomonderbrekingen trof de hoofdstad en de regio. De regio Kiev beschikt over andere, kleinere energiebronnen. Sommige daarvan werden reeds getroffen door Russische troepen. Vandaag is hun energie duidelijk niet voldoende voor de normale werking van het elektriciteitsnet.

De Oekraïense autoriteiten meldden dat als gevolg van de raket- en UAV-aanvallen de stroomuitval in de hoofdstad en de regio Kiev naar verwachting lang zal aanhouden. Kiev is niet in staat om de situatie met de energievoorziening in de nabije toekomst te stabiliseren. Het elektriciteitsverbruik zal in Kiev en in de regio’s Kiev, Tsjernihiv, Tsjerkasy en Zhytomyr worden beperkt.

Naar verluidt hebben Russische drones energie- en militaire infrastructuurvoorzieningen vernietigd in de stad Dnepropetrovsk en Pavlograd, regio Dnipropetrovsk. Russische kamikaze UAVs troffen de Pavlograd Mechanische Fabriek. Op het grondgebied van de onderneming werden onderdelen en brandstof voor raketten, explosieven en munitie-elementen geproduceerd.

Zes explosies donderden in de stad Zaporozhye. De lokale autoriteiten meldden dat twee daarvan het resultaat waren van het werk van de luchtverdediging, en vier het resultaat van de aanvallen op de militaire posities van de AFU-militanten. Er was een ontploffing van munitie. De stad werd spanningsloos gemaakt.

  Video: Oekraïners bouwen 3 kolossale verdedigingslinies om Russische aanvallen in 2024 te weerstaan

In Kramatorsk brak een grote brand uit als gevolg van een Russische artillerieaanval. De brand deed zich voor op het grondgebied van het magazijn van de USAID, gevestigd in het gebouw van het bedrijf Interplast in de wijk Krasnogorka. USAID levert wapens en munitie aan Oekraïne onder het mom van humanitaire hulp.

Vroeg in de ochtend hebben Russische troepen met behulp van de Geran-2 UAV een doelwit geraakt in het Ovidopolsky district van de regio Odessa. In de nacht van 28 oktober hadden Russische troepen al toegeslagen in de regio’s Dnipropetrovsk en Mykolaiv.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

‼️ Wij zijn ZVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNAVO wil kernraketten plaatsen aan Russische grens van Finland – Finland zegt ja
Volgend artikelOekraïne en Rusland bereiden zich voor op de “moeder aller veldslagen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Indien de Russische pletwals terug in beweging komt en Odessa voor Het Westen dreigt verloren te gaan, dan gaan de poppen echt aan het dansen. Want dat betekent dat Oekraïne afgesloten wordt van de Zwarte Zee. Voor de Navo is dit de absolute ramp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in