Volgens Newsweek, op 26 oktober, “Finland zal de NAVO toestaan kernwapens te plaatsen aan de grens met Rusland“. Zij halen Finse media aan. Naar verluidt was een voorwaarde die de NAVO aan Finland had gesteld om toe te treden tot de NAVO, dat de Amerikaanse kernraketten aan Finland’s Russische grens zouden worden geplaatst, die dichter bij Moskou ligt dan alle andere grenzen, behalve die van Oekraïne, schrijft Eric Zuesse.

Terwijl de Oekraïense raketten binnen 5 minuten Moskou zouden bombarderen om het Russische vergeldingscommando preventief te onthoofden, zouden de Finse raketten het binnen 7 minuten het bereiken – slechts 120 seconden voordat Rusland zijn vergeldingsaanvallen kan lanceren. Finland moet nu stemmen over het wetsvoorstel voor toetreding tot de NAVO, op die basis (d.w.z. om Amerika’s speerpunt te worden om Rusland te verslaan in WO III). Het is duidelijk (ervan uitgaande dat de NAVO de Finse leiders inderdaad heeft laten geloven dat ja zeggen de kans vergroot dat de NAVO de aanvraag van Finland om toe te treden versnelt) dat de NAVO Rusland schaakmat wil zetten als Finland toetreedt.

Newsweek meldt ook: “De VS heeft al ongeveer 100 kernwapens in Europa, die zich volgens de Federation of American Scientists bevinden in België, Duitsland, Italië, Nederland en Turkije. Groot-Brittannië en Frankrijk, beide NAVO-leden, onderhouden ook hun eigen onafhankelijke kernwapenarsenalen.”

Geen van deze landen grenst aan Rusland. Ze liggen allemaal veel verder weg.

Tijdens de Cubaanse Raketcrisis van 1962 weigerde JFK de Sovjet-Unie toe te staan haar raketten op 1820 km van Washington DC te plaatsen en waarschuwde dat de VS WO III zou starten als ze dat wel deden; dus besloot de Sovjet-Unie dat niet te doen.

  Deagel's voorspelling voor 2025 liet zien dat Amerika en Israël absoluut vernietigd zouden worden in WO 3, waarbij de bevolking van Israël met meer dan 60% zou afnemen en Amerika zou veranderen in een derdewereldland

De Finse grens reikt tot 815 km van Moskou, bij de Finse stad Kotka. De Oekraïense grens ligt aanzienlijk dichterbij: 510 km van Shostka tot Moskou, en 568 km van Sumy tot Moskou – dit is het aan Rusland grenzende land dat het grootste gevaar voor Rusland zou vormen als het bij de NAVO zou komen. Finland is tweede – alleen Oekraïne is in de ogen van Rusland nog erger.

Rusland viel Oekraïne binnen om die potentiële 510 km te kunnen verplaatsen naar ten minste de 1820 km waarover iedereen het in 1962 eens was dat die te dicht bij Washington DC zou liggen en daarom gerechtvaardigd zou zijn voor Amerika om WO III te beginnen.

De reden waarom het verschil tussen 510 km versus 815 km slechts ongeveer twee minuten bedraagt, is dat het langzaamste deel van de vlucht het eerste is, terwijl het versnelt. Praktisch gezien is het plaatsen van raketten met kernwapens op 815 km van het Kremlin door Washington vrijwel hetzelfde als het plaatsen ervan op het dichtstbijzijnde punt aan de grens met Oekraïne. Men kan nu al zien dat Rusland zich hier actief tegen verzet.

In 1962 waren raketten veel langzamer dan nu. Dus om de 1820 km van Cuba in 1962 te evenaren, zou Rusland de Amerikaanse raketten ongeveer 3200 km van de dichtstbijzijnde Amerikaanse landgebaseerde kernraketten moeten houden. De huidige situatie is aanzienlijk gevaarlijker voor Rusland dan de Cubaanse Raketcrisis in 1962 voor Amerika was.

Volgens vooraanstaande Amerikaanse wetenschappers die gespecialiseerd zijn in het beoordelen van dergelijke zaken, “creëert het recente kernwapenbeleid van Amerika precies wat men zou verwachten als een nucleair bewapende staat van plan was de capaciteit te hebben om een kernoorlog te voeren en te winnen door vijanden te ontwapenen met een onverwachte first strike (eerste aanval)”.

De onthulling van Newsweek op 26 oktober suggereert dat dit inderdaad is wat de Amerikaanse regering van plan was en is: “om een nucleaire oorlog te voeren en te winnen door vijanden te ontwapenen met een verrassingsaanval.” (Die metastrategie heet “Nuclear Primacy”, en in Amerika verving zij rond 2006 de “M.A.D.” of Mutually Assured Destruction metastrategie).

  Nederlandse journaliste doet verslag van "ongekend NAVO-arsenaal" in Oekraïne

Tijdens WO II stond Finland aan de kant van de nazi’s en nam het samen met de Duitsers deel aan hun “Operatie Barbarossa invasie van de Sovjet-Unie”. Als het lid wordt van de NAVO, zou Finland dat nu herhalen, maar alleen tegen Rusland.

Al het buitenlandse beleid van de VS, zowel in de Democratische Partij als in de Republikeinse Partij, is “neocon”, en dat betekent gefinancierd door en voor Amerikaanse en aanverwante miljardairs en centi-miljonairs – niet voor iedereen – om de omvang van hun mondiale Imperium nog verder te vergroten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ze wilden oorlog, die hebben ze nu ook gekregenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWashington’s plan om Rusland op te splitsen
Volgend artikelOverzicht van Russische aanvallen op 28 oktober: Grote klap voor Oekraïens energiesysteem in Kiev
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

50 REACTIES

 1. Navo en US/UK..IN ÉÉN DAG UITSCHAKELEN…en liever Vandaag dan Morgen..want de anderen lekkerbekken om Ruslands rijkdommen en Cultuur te Vernietigen❗❗❗ voor ons vrije mensen in deze Rottige Westerse Wereld is het Hoe dan ook TE LAAT❗❗♥️🇷🇺🇧🇾🌹♥️

  • Rust.
   Finland loopt nu gevaar.
   Theotetisch want rr valt en er stijgt geen nucli- bom op. Het wordt niet toegestaan.
   Heb vertrouwen en heb hoop.
   En bidden kan goed helpen omdat het een poritievd energir is.
   In de Kazariaanse VS kan niemand op de knop drukken .
   Dat is onmogelijk gemaakt door Trump.
   Thd giants vallen wat eerder dan zulke bommen!
   Giant; The Biden bv, Soros en Gates.
   En Von der Leyen. En dan Fauci en Klaus. etc.
   Allemaal naar Gitmo op Tule. Blijkbaar moet het gillend gevaarlijk worden zodat we allemaal in angst gaan dat voeding is voor de duistere verkrachters der mensheid.
   Hou jullie Licht hoog. Steek het niet onder de korenmaat!! En bidt. En doe wat goedd voor je buur en medemens.

 2. De VS blijven maar de Russen provoceren, het Joegoslavische land hebben zij kunnen splitsen, Putin laat het niet zover komen hoor heb ik het vermoeden, China zou met Taiwan eens moeten beginnen dan komt de VS in de problemen, maar ja om eerlijk te zijn ben ik tegen deze ellende!

 3. Duidelijk wanneer de knop word ingedrukt…..met de laatste druppel inkt op het verdrag….

  Dit is weer provocatie bovenop een heel resem aan provocaties….als de Rus de boel plat paddestoelt dan is het logisch, zwaar kut maar logisch….

  Ik denk dat enkel revolutie in Europa in verschillende landen dit nog gaat stoppen, of burgeroorlog in Amerika. 18 november mid term elections….

 4. So watt.. België ook …VERDIENDE STRAF en ja ik ben er ook bij en m’n Familie ook maar de US Heeft al hun plan om Europa nog meer te knechten alsook de rest v’d Wereld het wordt sowieso ONLEEFBAAR ❗❗❗♥️🇷🇺♥️

 5. Ja hoor natuurlijk..De oorloghitsers gaan nog een stap verder. Volgens mij wil ieder normaal denkende Europeaan de-escalatie en juist buffer landen en handel, export en goedkoop gas. En geen NAVO en al helemaal geen yanks hier. Als dat hele zooitje bij elkaar zit paar kruisraketten erop zou mooi zijn.

  • IDD yanks en nazies uit Europa schoppen en handel met het oostblok inclusief Rusland. Dan zijn we veel en veel sterker dan de yanks met hun permanente oorlogen over de wereld 222 jaar van hun 239 jarig bestaan, viespeuken.

 6. Ja,dit is echt zo dat laatste, als we ons niet ontdoen van die gare oorlogsgeile geestelijk gestoorde regenboog warriors zijn we fucked…Dus civil war in USA en hier EU ontbinden is wat er nodig is, en alle puppets mee afrekenen is enige oplossing en dan opnieuw beginnen en verstandige mensen sturen voor onderhandelingen. Oude hiërarchie dient geheel geëlimineerd te worden ook monarchieën ,totale ontmanteling net zoals juist zij (de zgn elites) eigenlijk met ons van plan zijn als eind goal. Alles moet hun worden afgenomen en volgens geshiedenis zullen ze de doodstraf moeten ondervinden….Althans zo ging dat vroeger met veraders in de geschiedenis en we hebben schijnbaar een “Little Reset:” nodig. “They will be death and we be happy about it”

  • De een roeit de ander uit, en de ander wil die weer uitroeien. Er is geen kruid gewassen tegen wat nu gebeurt. Het hoort bij de biologie van de te grote overvloed.
   Denk maar aan de geschiedenis van de lemmingen, dan weet je hoe het de mens zal vergaan.
   Dit is te groot er is niets meer aan te doen.

   • Je gaat dus uit van hetzelfde standpunt als de Davos mensen…We zijn helemaal niet met teveel Bertus…Als we echt zouden willen zouden we de wereld en voornamelijk Afrika met huidige tech’s heel mooi groen en vruchtbaar kunnen maken oases van rust en voorspoed..Ook in het westen is er zoveel ruimte meer dan genoeg. Alleen moet je bepaalde waarde van groepen respecteren en samen werken en niet globalistisch denken,dit werkt niet en zal nooit werken

    • Geld ook voor Australië bijvoorbeeld.
     Ruimte genoeg. Australië is 59 keer groter dan het VK.
     In het VK wonen ongeveer 56 miljoen mensen en in Australië
     slechts 25 miljoen.
     Niet dat we maar aan moeten fokken maar er is ruimte genoeg
     voor iedereen en met hi-tech en ontziltingsinstallaties
     zouden we wonderen kunnen verrichten.
     Maar de 1% verkloot liever deze aarde dan hem eerlijk te willen delen.

   • De is voor de VS de laatste strohalm om wereld hegemonie te houden. Ze hebben alleen nooit gerekend op Poetin die Rusland in 20 jaar weer een wereld speler heeft gemaakt. Vanaf dag 1 koopt hij goud, net als de rest van de BRICS landen, heeft hij gezorgd dat Rusland volledig voor zichzelf kan zorgen en niemand echt nodig heeft. De industrie, en dan ook de oorlogs industrie weer helemaal op poten gezet en zelfs heel erg verbeterd. Heeft inmiddels ook de productie van wapens en munitie laten opvoeren. Geen problemen daar.
    mocht trouwens de VS rechtstreeks aangevallen worden, wat ik van harte een hoop, iets met karma, dan hebben ze nog 300 landraketten over, de rest is naar Okraïne gestuurd. Pak dat pentagon en Washington/Arlington maar aan en sloop hun korte geschiedenis maar

    Vergeet niet toen de VS Nagasaki en Hiroshima plat gooiden, de Russen al nukes hadden die 100x sterker waren, daarvan kunnen ze er 17 kwijt in 1 zo’n grote raket. En daarom zeggen ze ook 4 raketjes en één onderzeeër vernietigd het VK en de VS in één keer. VS probeert nu het Russisch commando centrum te raken en denken dat ze dan winnen. Maar die raketjes gaan dan automatisch, en Rusland heeft met zijn burgers al geoefend op Nuke’s en kunnen er 40 miljoen redden, dus Rusland wint altijd.

 7. Alles wordt gedaan om de zelfvernietiging van Europa voorspoedig te laten verlopen. Putin doet er vrolijk aan mee, speelt de verongelijkte, net als alle andere baasjes in zijn kielzog.
  De oorlogsbaasjes laten niet voor niets alle mannen op het bloedige slagveld verdwijnen, er moeten veel mensen wég. Omdat ze het volk niet meer aan kunnen. Als de spuiten niet snel genoeg gaan dan moet het maar door bommen en granaten gebeuren. Of door een tsunami.

  • Zou zeker kunnen, maar kijk jij ook de toespraken van Putin? Hij roept iedere keer op tot onderhandelingen en de-escalatie in tegenstelling tot de NAVO en USA,EU. Welk belang heeft een russische federatie in economische opmars in godsnaam bij een totale vernietiging van handel en mensheid? Ze hebben zich juist los geworsteld van hun opgedrongen communisme en hebben zat levensruim en grondstoffen. En een heel belangrijk punt is dat zij “het westerse gestoorde woke” en transgender element never nooit niet zullen tolereren. Het westen heeft alles te verliezen nu China meeste lithium heeft en Rusland ook. Ik mis daarnaast het motief en de motivatie van Rusland om tot de-populatie over te gaan. Hier in het westen is een morief (failliet) er is geen (nep) valuta meer om de oudjes hun pensioen te betalen door de Petrodollar die sinds 50 jaar een pyramidespel werd.

 8. Het is een kleine rijke zieke groep die ons dit aandoet. En ze hebben via voeding en media een klein gevolg die ziek zijn in hun bolletje en alle realiteitszin zijn verloren dus worden gebruikt door deze rijke groep graaiers. De sheeple..gevormd en gemodificeerd middels vals onderwijs, voeding en media.

 9. Het Kremlin moet nu al een decreet uitvaardigen waarbij elke in aanbouw zijnde Yankee lanceerinstallatie op Finse bodem in een vergevorderde bouwstadium door een Kinzhal verwijderd zal worden.

 10. President Poetin een harte wens, vernietig de Navo tot aan de wortel en als dat een atoom oorlog so be it, vernietig de VS totaal en laat er niets van heel.

 11. Jullie willen een kernoorlog en zitten als een bende debielen dit wat te promoten. Hoe dom zijn jullie ??? Denken dat rusland jullie gaan sparen bahahaha

  • Nee jou leiders,baasjes willen een kernoorlog. Iedereen hier wil juist De-escalatie en handel met Rusland en een normaal leven zonder oorloghitsers net zoals de russen. Hebben ook allen respect voor geopolitiek,bufferzones en staan voor soevereiniteit. Is puur sarcasme wat je detecteerd hier uiteraard. Maar als Navo aanvalt of zo doorgaat solliciteren ze wel naar een Nuke en deze krijgen ze 100% want Rusland gaat niet op zijn rug liggen als een LBGTQ+ bitch.

  • Met het tsjernobil kerncentrale ongeluk bracht de wind hier al raneerslag. Wat denk je wat er gebeurt als die bommen met oostenwind op oekraine vallen…

 12. Misschien een domme vraag of voorstel van mij, maar kan Rusland niet alsnog een raket installatie op Cuba bouwen? Want de NATO bouwt ze wel steeds dichterbij Rusland. En rondom Amerika op internationale wateren een aantal oorlogsschepen met raket installaties. Dan gaan de Amerikanen weer piepen en huilen, maar dan is de afstand nog steeds groter dan de raket installaties die er nu zijn en geplaatst worden gericht op Rusland in NATO landen.

  • Nederland heeft een “democratie”, echter wordt de PVV al 20 jaar uitgesloten. FvD Baudet is inmiddels voor een week geschorst. Echter bepaald niet de regering wie er in de 2de kamer mag zitten, maar het volk doormiddel van verkiezingen. Dus door het negeren van PVV en FvD worden er meer dan een miljoen Nederlanders uitgesloten. PVV en FvD zijn voor uitreden EU, de EU is zijn doel voorbij. Er zijn vele Nederlanders tegen kernwapens van Amerika in NL, is in het verleden tegen gedemonstreerd. Echter wordt het volk dom gehouden en waarschijnlijk weten velen niet eens dat er kernwapens liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in