Oekraïne en Rusland bereiden zich voor op de “zwaarste gevechten” in Kherson sinds het begin van de oorlog; terwijl het Kremlin zich voorbereidt om de grootste stad onder zijn controle te verdedigen tegen een tegenaanval van de Oekraïense strijdkrachten, zei de adviseur van Zelensky, Oleksiy Aristovich, en merkte op dat er geen tekenen zijn dat Russische troepen zich voorbereiden op het verlaten van het strategische gebied in het zuiden van het land, bericht Ukrainecrisis.org.

Een hoge Oekraïense functionaris heeft gewaarschuwd dat het Russische leger zich voorbereidt op “zware gevechten” in Kherson, nu het Kremlin zich voorbereidt op de verdediging van de grootste stad onder zijn controle tegen een tegenaanval van Kiev.

In de afgelopen weken hebben de Russische troepen zich teruggetrokken in een strategisch gebied in het zuiden van Oekraïne, met het gevaar dat ze aan de westelijke oever van de Dnjepr vast komen te zitten.

Kherson, de hoofdstad van de regio die haar naam draagt en die vóór de oorlog ongeveer 280.000 inwoners telde, is het grootste stedelijke centrum dat nog steeds in handen is van Rusland sinds het acht maanden geleden bij het begin van de invasie van Oekraïne werd veroverd.

Door Rusland aangewezen autoriteiten werken aan de evacuatie van inwoners naar de oostkust, maar Oleksiy Aristovich, een adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, zei dat er geen tekenen zijn dat Russische troepen zich voorbereiden op het verlaten van de stad.

“Alles is duidelijk met Kherson,” zei hij in een video die dinsdagavond online werd gezet. “De Russen versterken daar hun gelederen.”

“Dat betekent dat niemand zal vertrekken,” voegde hij eraan toe. Integendeel, “Kherson zal getuige zijn van de hevigste gevechten.”

De Oekraïense strijdkrachten lijken niet veel grondgebied in Kherson te hebben herwonnen sinds hun tegenaanval begin oktober, toen Rusland aankondigde dat het het gebied en drie andere regio’s had geannexeerd, in wat door 143 landen in de VN werd veroordeeld als “een illegale poging tot annexatie.”

Van de vier regio’s die door de Russische president Vladimir Poetin zijn geannexeerd, is de regio Kherson strategisch gezien het belangrijkst.

  Westerse pers fetisjiseert Oekraïense geamputeerden terwijl epidemie van ledematenverlies groeit

Het controleert zowel de enige route over land naar de Krim, die Rusland in 2014 in beslag nam, als de grote monding van de Dnjepr die Oekraïne doorsnijdt.

Het Russische ministerie van Defensie kondigde gisteren op zijn beurt de vernietiging aan van brandstofdepots in Dnepropetrovsk, het neerhalen van verschillende drones en de neutralisatie van honderden militairen.

Tijdens de briefing zei Igor Konashenkov, woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, dat het Russische leger een communicatiecentrum voor de Oekraïense strijdkrachten in de regio Charkiv en een olieopslagplaats bij Dnepropetrovsk had vernietigd om de Oekraïense strijdkrachten in Donbas te bevoorraden.

Konashenkov voegde eraan toe dat “een communicatiecentrum van een groep Oekraïense troepen is vernietigd in het gebied van de nederzetting Prikolotnaya, regio Kharkiv,” en benadrukte dat Russische luchtverdedigingssystemen de afgelopen dag 10 Oekraïense drones en 13 KHIMARS-raketten hebben neergeschoten.

De Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu, zei gisteren dat hij de situatie in Oekraïne heeft besproken met zijn Chinese ambtgenoot Wei Fengyi, waarbij hij uiting gaf aan de bezorgdheid van Moskou over het gebruik van een “vuile bom” door Kiev.

Het Russische ministerie van Defensie zei in een verklaring: “Op 26 oktober werden via een videoverbinding gesprekken gevoerd tussen de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu en de Chinese minister van Defensie generaal Wei Fengyi.”

Het ministerie zei dat de situatie in Oekraïne ter sprake kwam, waarbij algemene kwesties en de situatie in Oekraïne werden besproken en generaal Shoigu zijn Chinese collega zijn bezorgdheid uitsprak over mogelijke provocaties door Oekraïne met behulp van een “vuile bom.”

Biden en Sunak zijn overeengekomen Oekraïne te steunen.

  Stel je voor als China met de VS zou doen wat de VS met China doet

De Amerikaanse president Joe Biden en de nieuwe Britse premier Rishi Sunak zijn gisteren in een telefoongesprek overeengekomen samen te werken om Oekraïne te steunen en China tegen te werken, aldus het Witte Huis.

De twee leiders spraken voor het eerst enkele uren nadat Sunak was aangetreden als de derde premier van Groot-Brittannië dit jaar, als opvolger van Liz Truss, die slechts 49 dagen na haar aantreden door de economische crisis werd afgezet.

Volgens de verklaring van het Witte Huis bevestigden de twee leiders de “speciale relatie” die bestaat tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië en hun vastberadenheid om samen te werken aan wereldwijde veiligheid en welvaart.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dit is wat we kunnen doen in de seconden na de nukes inslaan om onze overlevingskansen te vergrotenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOverzicht van Russische aanvallen op 28 oktober: Grote klap voor Oekraïens energiesysteem in Kiev
Volgend artikelNAVO klaar om Tiraspol aan te vallen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Bereidheid samen te werken? Doen ze al eeuwen. Bovendien vindt de VS het geweldig dat een gekleurde Brit nu Premier is. Londenaren vinden Londen niet meer wat het was. De rijke Britten wonen als expats in “Londense wijken met een “omheining” rond hun eigen woning/wijkje. Duurt niet lang meer dan lopen daar bewapende huurlingen rond!

  • Als je nu een atoombom op london gooit; er zijn 100 doden; zijn dat95 buitenlanders, waarvan 90 moslims. Ruimt lekker op.

   Dat ze productie uitbesteden aan Azie: ok; maar dat ze zelfs een figuur uit India MP maken, en een moslim burgemeester van Londen: volkomen gestoord

   En ja hoor; die MP begon gelijk al tegen China uit te varen….

 2. Voor veiligheid en welvaart?
  Tiegegeven, ze hebben gevoel voor humor…. Hoewel hun vorm van ‘humor’; met de covidhoax welke direct de tienduizenden doden, nog meer bijwerkingen, schades, gebroken gezinnen/relaties tot gevolg hebben, acht ik deze ‘humor’ als staatsgevaarlijk, ongewenst en ronduit duivels.

  Deze onmenselijke psychopaten deinzen nergens voor terug om hun WEF/NWO doelen te behalen.

  God zei dank lezen we in de 100% synchroon lopende profetieën in de Bijbel wat hun lot zal zijn. Zij die denken wakker te zijn, zonder hiervan echt notie te hebben genoten zijn nog steeds slaapdronken.
  Deze zelfde Bijbel geeft namelijk ook aan, hoe je aan de komende gruwelijke tijd kunt voorkomen (alles wat tot nu is gebeurd, is hiermee vergeleken slechts kinderspel).
  Dit gun namelijk je echt niemand, vandaar mijn oproep om echt je huiswerk goed te doen.

 3. Sunak laat zijn jasje nu nog waaien met de wind uit The Biden’s kantoor in een filmstudio.
  Maar Sunak staat onder supervisie vh witte hoeden leger!
  Dus binnen snel en heel snel moet hij de ssmenwerking met de Kazariaanse Maffia
  opheffen!, in de korte tijd dat hij premier mag zijn.
  Doet hij dit niet dan valt hij sneller dan snel.
  Er is geen tijd te verliezen.
  Heb hoop. Bidt. En vertrouwen.
  Het westen zal kapituleren!

 4. Deze oorlog heeft het WEF nodig, om zo de genocide die aan de gang is onder de gevaccineerde te verdoezelen en met een escalerende oorlog kunnen ze de reset van het financiële faillissement ook verdoezelen. Om de grote reset te kunnen waarborgen hebben zij het land Oekraïne nodig, waar geen wetten gelden. Zodat de EU landen alle industrie kan laten imploderen en de bevolkingen zo afhankelijk maken van de coöperaties. Want honger motiveert iedereen om hard te werken, voor de kost en is dan ook veel eerder bereid om zich te laten leiden door de autoriteiten. Zodat ze iedereen kunnen onderwerpen aan hun beleid.

 5. Ik denk dat RU eerst het verouderde matereaal heeft opgemaakt;maar nu de hyper moderne bommen en raketten in gereedheid heeft.
  Er zijn meer massa vernietigings wapens dan alleen atoombommen of bio bommen.

  Ik denk dat als er beweging in het front komt–en RU zou als eerste kunnen aanvallen met hun vliegtuigen/ raketten en artillerie– zijn de Oekies snel verslagen

  het enige wat dan tot leven komt is de schroothandel en de begrafenis sector.

  Iets met eigen schuld en bult en zo.

 6. Ik zou die wefslet Sunak toch ff graag bij de grote oren pakken en hem met een cricket racket ff afranselen en in een doos naar Klaus sturen met “Retour afzender”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in