Op 4 augustus heeft de Volksmilitie van de Volksrepubliek Donetsk gemeld dat er van Oekraïense kant meer dan 300 granaten, waaronder die met PMF-1 (Lepestok) anti-personeelmijnen, op het grondgebied van de republiek afgevuurd zijn, bericht Southfront.org.

Vanaf 21.00 uur op 4 augustus zijn 20 burgers het slachtoffer geworden van de explosies van PFM-mijnen. Eén van de gewonden overleed in het ziekenhuis ten gevolge van het letsel.

Op 4 augustus heeft de AFU het centrum van de stad Donetsk beschoten. Een van de aanvallen was gericht op het dramatheater, waar het afscheid van de kolonel van de Volksmilitie van de DPR Olga Kachura (bekend onder de roepnaam Korsa) plaatsvond. Zij was een dag eerder in Gorlovka gedood.

De ceremonie werd bijgewoond door militaire en politieke functionarissen van de DPR.

Een andere aanval trof het Donbass Palace, een hotel waar Russische en buitenlandse journalisten verblijven.

De aanvallen op het stadscentrum werden uitgevoerd vanaf de AFU-stellingen in het gebied van de nederzetting Karlovka, en uitgerekend met het gebruik van NATO-wapens van 155 mm kaliber. Dit is het verantwoordelijkheidsgebied van de 56e Afzonderlijke Gemotoriseerde Infanterie Brigade, commandant – kolonel Sergej Anatoljevitsj Sirtsjenko. De chef van de artillerie van de 56e brigade is kolonel Artem Joerjevitsj Putsjkov.

Op dit ogenblik bedraagt het aantal slachtoffers als gevolg van de beschieting van het Vorosjilovski-district 13 personen (8 doden, 5 gewonden).

Omgekomen: vrouwen geboren in 1973, 1961, 1956, een meisje geboren in 2010, mannen geboren in 1995, 1997

Van 2 slachtoffers moeten de persoonsgegevens nog worden opgehelderd.

“Wij merken het bijzondere cynisme op van de misdadigers van het Kievse regime, die zich haastten om de wereldgemeenschap te verzekeren van hun vermeende niet-betrokkenheid bij de tragedie van vandaag.

Wij herinneren de Oekraïense misdadigers, en allen die hen onvoorwaardelijk geloven, eraan dat de wapens van het kaliber 155 mm van NATO-makelij, die gebruikt zijn voor aanvallen op de burgers van Donbass, juist en uitsluitend door de AFU gebruikt zijn.” meldde de vertegenwoordiger van de DPR in de JCCC.”

Op 4 augustus kwam de stad Toretsk onder artillerievuur te liggen. De buitenwijken en het centrale deel van de stad werden beschoten. Er zouden 8 mensen gedood zijn, onder wie 7 burgers en 1 politieagent. 4 mensen raakten gewond, waaronder 3 kinderen.

  De arrestatie van de Papers lekker is het begin van de onenigheid die Biden's Oekraïne-dwaaheid zal doen instorten

Volgens plaatselijke berichten heeft de AFU nog een penitentiaire instelling beschoten. De aanval was gericht tegen het 124e detentiecentrum in de DPR. Als gevolg van de aanval werden slachtoffers gemeld. Hun aantal moet nog opgehelderd worden. Vermoedelijk worden in dit detentiecentrum ook krijgsgevangenen vastgehouden.

Dit zijn slechts enkele doelwitten die op 4 augustus door het naziregime van Kiev in de Volksrepubliek Donetsk getroffen zijn. Ook de andere regio’s die onder Russische controle staan, werden door de Oekraïense strijdkrachten getroffen.

Volgens het pro-Russische militair-civiele bestuur van de regio Zaporozhye hebben vier Oekraïense raketten een landbouwbedrijf in het dorp Gusarka in de regio Zaporozhye getroffen. Hangars werden vernield, landbouwmachines en apparatuur voor het dorsen van graan werden beschadigd. Er werden geen gewonden gemeld als gevolg van de aanval.

Het hoofd van het militair-civiele bestuur van de regio Kherson beweerde dat de Russische luchtverdedigingssystemen gisteravond 16 van de 18 op Kherson afgevuurde raketten van de HIMARS MLRS van Amerikaanse makelij onderschept hebben.

“Van de 18 raketten zijn er 16 neergeschoten, en twee hebben de stad gewoon niet bereikt,” zei de functionaris.

Het Russische grondgebied was ook het doelwit van Oekraïense Tochka-U raketten.

Twee mensen raakten gewond bij de beschieting door de AFU van het dorp Klimovo in de regio Bryansk, die door Oekraïne werd uitgevoerd. Drie Oekraïense raketten werden boven een dorp neergeschoten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin verklaart bevrijding van Donbas via VN Artikel 51 (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

  Zelensky kastijdt Oekraïense feestvierders terwijl er beelden opduiken van feesten in "door oorlog verscheurd" land

Lees meer over:

Vorig artikelNederland is nu ground zero voor de wereldwijde hongersnoodagenda nu de regering een nep stikstofcrisis creëert om de landbouwsector van het land te vernietigen
Volgend artikelNu buigen zij zich letterlijk neer en aanbidden Baäl recht voor onze ogen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

  • Rutte is een sekte leider en lid van het WEF hij wordt gebruikt als zovele van leiders in diverse EU landen zij moeten de weg vrijmaken om het volk voor twee derde uit te moorden en bedenk goed dat Rutte excuses maakte voor de slaventijd en kijk wat doet hij nu hij maak ons volk slaaf van het smerig tuig de elite de vraag is nu hoelang kijk het volk toe en gaat begrijpen dat er een grote genocide onder hun neus plaats aan het vinden is.

  • De Eu is de vijand van de vrede en gebruiken zo een schurken land als de Oekraïne om hun macht straks te kunnen uit breiden om Rusland aan te vallen en het volk in de EU is daar even schuldig aan zij zijn net ze goed verantwoordelijk voor de vele onschuldige burgers die over de straten dood of dood liggen te bloeden en ons volk vergaapt zich eraan maar vergeten dat zij wel eens de volgende kunnen zijn.

 1. Rutte heeft gelijk ! het is onze oorlog ! Wij, het volk doen niets en blijven laf en weerloos ! We hebben met het referendum een duidelijk “NEE” laten horen en nu laten we gewoon gebeuren dat geld van de burger besteed wordt aan wapens voor Oekraine. We zijn dus mede schuldig ! Waar zijn we met zijn allen ? Geld voor de slachtoffers van de gaswinning is er niet. Geld voor de slachtoffers van de kinderopvang ook niet. Nederland wordt uitgehold door een Criminele groep die zijn weerga niet kent maar het volk blijft slap en apathisch toekijken. Mensen die altijd plichtsgetrouw gewerkt en gespaard hebben worden uitgeknepen met misdadige wetjes en lui tuig wordt massaal binnen gehaald. Daar is ineens wel geld voor. Wat moeten al die Oekrainers hier? Jarenlang hebben ze niets ondernomen toen hun broeders en zusters in het oosten systematisch werden uitgemoord en nu zijn ze ineens zielig en hulpbehoevend? Opflikkeren ! Wil je in Nederland komen en meebouwen aan ons land dan ben je naar mijn mening van harte welkom maar daarover denkt onze kutregering dan weer anders. Mijn Wit-Russische vrouw is hier niet welkom. Zij vraagt echter niets en wil gewoon werken zonder haar handje op te houden maar helaas, haar wieg stond niet in Syrie of Oekraine. Om te kotsen. Smeerlappen zijn we, verworden tot een bang, weerloos, zwak volkje. Ik wil alles doen wat nodig is om ons land weer mooi te laten zijn maar ik sta godverdomme alleen, ik heb hulp nodig van echte mannen maar ik vind ze niet. waar zijn de mannen van Nederland? In de badkamer met “nivea for men” of op de bank “online gamen” met verwijfde kerels. Bedankt slappe kutkoppen, dankzij jullie gaat ook mijn toekomst naar de kut.

   • Dan hopelijk toch met veel weerstand. ik ga niet zonder slag of stoot. ik heb altijd hard en veel gewerkt en braaf betaald. ik laat me niet zomaar alles afnemen. En dat moet jij ook niet willen

    • Nederlanders zijn murw gemaakt door hoge belastingen, onbetaalbare huizen en het binnenhalen van enorme aantallen vreemdelingen. Alle protest is totaal zinloos.

     Doe als ik en verzet je passief. Stop met werken en betalen in/aan een systeem dat jouw leven ondermijnt.

  • Je bent een man naar mijn hart Eddy. Helaas ben ik een alleenstaande moeder dus ik kan niet veel voor je betekenen. Maar ik weet zeker dat er veel meer mannen zijn zoals jij. De vraag is alleen waar zijn ze, zij zoeken vast en zeker ook naar jou. Ons probleem is dat we niet georganiseerd zijn. We moeten deze lijpe psychopaten zo snel mogelijk uit hun macht zetten (ik probeer het netjes te zeggen).

 2. Video #5: je ziet een vrouw lopen in een blauwe zomerjurk. Iets daarna zie je met een andere camera een bom afgaan exact op de plek waar deze vrouw stond. In video #8 zie je de vrouw dood liggen met een rode doek over haar heen. Gisteren gebeurd. De schieten duidelijk op burgers. Van ons geld. Ik ben nog nooit ZO tegen oorlog geweest als nu. En dit alles van mijn belastingcenten. Wij mogen verhongeren zodat ons zuurverdiende geld gebruikt wordt om elders mensen te doden. Wat een hopeloos en nutteloos gebeuren. Bah.

 3. Wat kan een volk nou doen is steeds de vraag aan mij , mijn antwoordt is even simpel als hun vraag, opkomen voor je recht en vrijheid dat staat geankerd in de grond weg maar dan zeggen ze terecht mar de rechters van welk gerechtshof dan ook hebben dar een andere mening over, juist dat is helaas waar antwoordt ik dan maar dat wilt niet zeggen dat je de vrijheid moet afdragen aan moordenaars en knuffel leiders die juist het tegen over gestelde doen, aanval is op dit moment het enigste wapen wat wij als volk dan nog hebben en laten wij gezamenlijk hun uit hun haat paleizen halen en zelf recht over dat tuig spreken en dan doe ik mee maar zo het nu gaat dat het volk zo laf en verdeeld is brand ik daar niet mijn vingers aan.

 4. Het beschieten van burgers in de Donbass door de Oekrï’s is al jarenlang aan de gang, daarom is Rusland ernaar toegegaan, omdat Duitsland en Frankrijk niet luisterden of meehielpen omdat Minskakkoord te laten werken, van die 2 Navolanden heb ik NOOIT enige reactie daarover gebeurd, geen actieve herinneringen aan zeggen zei beiden misschien, goede vrinden van Rutte he, veel doden gevallen, geen sancties toen en nu he, zo selectief die Navo, wat een landen zitten erbij zonder tegengeluid doen ze alles wat die Yankees zeggen, zucht !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in