Het lek van geheime documenten op het gaming- en chatplatform Discord blijft een schat aan informatie over Amerika’s proxyoorlog met Rusland in Oekraïne. Eerdere onthullingen van het Discord-lek suggereerden dat Oekraïne een in het nauw gedreven dier is. De nieuwste laat zien dat het als een dier kan uithalen. De Washington Post meldde maandag dat documenten in het lek beweerden dat de Verenigde Staten Oekraïne moesten dwingen om af te zien van een directe aanval op Moskou. Keer op keer hebben de Verenigde Staten de plannen van Oekraïne om Rusland te bestrijden, niet alleen in Oekraïne of zelfs binnen de grenzen van Rusland, maar ook in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, moeten intomen of intern hun ernstige bezorgdheid moeten uiten, schrijft Bradley Devlin.

In een geheim rapport van het Amerikaanse National Security Agency (NSA) wordt beweerd dat majoor-generaal Kyrylo Budanov, die aan het hoofd staat van het hoofddirectoraat Inlichtingen (HUR) van het Oekraïense ministerie van Defensie, een van zijn officieren op 13 februari opdracht gaf “zich klaar te maken voor massale aanvallen op 24 februari”. Oekraïne moest aanvallen “met alles wat de HUR had”. Het NSA-rapport zei ook dat Oekraïense functionarissen grapten over het gebruik van TNT om Novorossiysk aan te vallen, een havenstad aan de Zwarte Zee ten oosten van het Krimschiereiland. The Post beweerde dat een dergelijke operatie “grotendeels symbolisch” zou zijn, maar “niettemin het vermogen van Oekraïne zou aantonen om diep in vijandelijk gebied toe te slaan”.

Budanov heeft de reputatie een ongeleid projectiel te zijn. Eerder beweerde hij dat de Russische president Vladimir Poetin terminaal ziek was en gebruikte hij dubbelgangers voor publieke optredens. Hij is er blijkbaar van overtuigd dat Oekraïne ergens deze zomer de Russische invasie, inclusief de door Rusland in 2014 geannexeerde Krim, zal overweldigen en afslaan. Daarom lijkt het erop dat de Amerikaanse inlichtingendienst Budanovs bewegingen en communicatie in de gaten houdt. En Budanov lijkt het te weten. The Post voegde eraan toe dat toen het sinds het uitbreken van de oorlog bij gelegenheid Budanov interviewde, verslaggevers geruis of muziek hoorden op de achtergrond van het kantoor van de generaal-majoor.

  Had de Sovjet-Unie de nazi's kunnen verslaan in de Tweede Wereldoorlog als er social media bestonden?

Deze keer lijken de Verenigde Staten echter te hebben voorkomen dat het losse kanon afging. Op 22 februari verspreidde de CIA intern een geheim rapport dat de HUR “op verzoek van Washington had ingestemd met uitstel van de aanvallen” op Moskou. De CIA zei echter ook dat “er geen aanwijzing is” dat de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) “ermee had ingestemd zijn eigen plannen om Moskou rond dezelfde datum aan te vallen uit te stellen”.

De SBU heeft blijkbaar ook plannen om diep in Russisch gebied toe te slaan op de eenjarige verjaardag van de Russische invasie afgehouden. De inspanningen van de Verenigde Staten om Oekraïense aanvallen op Russisch grondgebied te ontmoedigen duurden echter niet lang. Ongeveer een week na de verjaardag van de Russische invasie beschuldigde het Kremlin Oekraïense drones ervan infrastructuur in de buurt van Moskou te hebben aangevallen.

Dergelijke drone-aanvallen zijn schering en inslag bij de recente militaire operaties van Oekraïne op Russisch grondgebied. Afgelopen oktober beschuldigde Rusland Oekraïne van drone-aanvallen op zijn Zwarte Zeevloot op de Krim. Hoewel de echtheid niet is bevestigd, is op videobeelden te zien hoe een drone op een schip afstevent terwijl wat op geweerschoten lijkt het water rond het Russische schip raakt. Het Kremlin beweerde dat bij de aanval een mijnenveger werd beschadigd. In december troffen Oekraïense drones naar verluidt Engels-2, een militaire luchtmachtbasis op ongeveer 400 mijl binnen Russisch grondgebied. Drones troffen ook twee andere militaire vliegvelden en een olie-installatie in de provincie Koersk.

Oekraïne lijkt nu verder het Russische grondgebied binnen te dringen en is minder dubbelzinnig over zijn betrokkenheid bij deze aanvallen. Eerder in het conflict ontkende Oekraïne vaak een rol te spelen bij aanvallen op Russische installaties en infrastructuur binnen zijn grenzen, zoals het incident met de autobom in augustus 2022 waarbij Daria Dugina, de dochter van Aleksandr Dugin, een Russische nationalist en fervent voorstander van de Russische invasie, om het leven kwam. Ondanks herhaalde Oekraïense ontkenningen gelooft de Amerikaanse inlichtingendienst dat Oekraïne achter de aanslag zat.

  Europa's energiecrisis hervormt de geopolitiek

In een interview met de Post in januari ontkende Budanov echter tegelijkertijd de betrokkenheid van Oekraïne bij veel van deze aanvallen en beweerde hij dat ze zouden doorgaan. Dergelijke aanvallen “verbrijzelden hun illusies van veiligheid”, beweerde Budanov naar verluidt. “Er zijn mensen die explosieven plaatsen. Er zijn drones. Zolang de territoriale integriteit van Oekraïne niet is hersteld, zullen er binnen Rusland problemen zijn.”

Andere onthullingen uit de uitgelekte documenten: Oekraïne wil de reikwijdte van het conflict uitbreiden tot buiten het Europese vasteland en de Russen aanvallen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het NSA-rapport beweerde dat de HUR van Budanov van plan was de Wagner Group – een Russische militaire aannemer met een reputatie van gewelddadigheid waarvan de leden hebben meegewerkt aan het Oekraïense offensief – aan te vallen in het Afrikaanse land Mali. De diensten van de Wagner Group worden door de regering van Mali gebruikt voor beveiliging en training van de eigen strijdkrachten.

In het NSA-document staat: “Het is onbekend in welk stadium de operaties [in Mali] zich momenteel bevinden en of de HUR goedkeuring heeft gekregen om zijn plannen uit te voeren,” aldus de Post.

Tegelijkertijd ontwikkelde de HUR plannen om Russische troepen in Syrië aan te vallen door samen te werken met de Koerden. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft naar verluidt een stokje gestoken voor het offensief van speciale operaties in het Midden-Oosten, maar in ten minste één van de documenten die de Post heeft bestudeerd, wordt beweerd dat de Oekraïense regering nog steeds probeert Russische troepen in Syrië aan te vallen zonder dat Oekraïne daarvoor verantwoordelijk is.

Zijn dit geen plannen voor een wereldoorlog? Zouden de Verenigde Staten niet verantwoordelijk zijn als de Oekraïense regering, die zowel militair als financieel ter ziele zou gaan zonder bijna 100 miljard dollar aan Amerikaanse hulp, zou besluiten door te gaan met dergelijke plannen?

De regering Biden zou natuurlijk ontkennen dat zij schuldig is aan het starten van de Derde Wereldoorlog. Zij zou wijzen op het feit dat de VS verbiedt de militaire hulp die zij Oekraïne geeft te gebruiken om Rusland aan te vallen. De Verenigde Staten behouden dus veel zeggenschap over de strijdplannen van Oekraïne en hebben bij verschillende gelegenheden met succes grote Oekraïense plannen verijdeld om Moskou en verschillende andere belangrijke Russische doelen aan te vallen.

  Biden geeft boosterdosis aan haperende Oekraïne oorlog

Oekraïense functionarissen hebben dit ook privé toegegeven. Als Oekraïne een door de Verenigde Staten geleverd raketsysteem wil gebruiken om een doelwit aan te vallen, moeten Amerikaanse militairen in Europa vaak de coördinaten bevestigen of zelf de coördinaten verstrekken.

De regering Biden en het buitenlands beleid dat de betrokkenheid van de Verenigde Staten in Oekraïne steunt, denken misschien dat dit onze betrokkenheid allemaal beter laat klinken. Dat is niet zo. Het onthult wie deze oorlog tegen Rusland werkelijk voert. Oekraïne, dat de afgelopen tien jaar een witwasoperatie is geweest voor de welgestelden in het Westen (zie Hunter Biden), blijft dat ook. Oekraïne is de proxy van het Amerikaanse liberale imperium in de ware zin van het woord.

De wapensystemen, munitie en militaire uitrusting die de Verenigde Staten aan Oekraïne leveren, houden een zekere mate van fungibiliteit in stand, en de hulpdollars meer dan de fysieke uitrusting. Door militaire hulp te bieden, zelfs met de huidige voorwaarden die eraan verbonden zijn, krijgt Oekraïne meer middelen, zodat het wat “van hen” is, kan besteden aan operaties en theaters die bij hun zin passen.

Het wordt steeds moeilijker om Oekraïne aan banden te leggen en de financiering van de militaire inspanningen van Oekraïne wordt steeds riskanter. Dat blijkt duidelijk uit Amerika’s eigen beoordeling van Oekraïnes oorlogsplannen die in het Discord-lek aan het licht zijn gekomen. In het Pentagon, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Witte Huis zouden koppen moeten rollen omdat zij blindelings in een conflict stappen dat Oekraïne wereldwijd wil uitvechten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Verdienen de Europeanen wat hen nu te wachten staat?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa heeft zijn leidende mythe verloren
Volgend artikelT-14 Armata betreedt het slagveld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. niet alleen in Oekraïne of zelfs binnen de grenzen van Rusland, maar ook in het Midden-Oosten en Noord-Afrika…
  Weet je waar me dit aan doet denken?
  Heute gehört Uns Oekranazïe, morgen die ganze Wellt!
  Deze randdebiellen hebben dit spelletje eerder geprobeerd.
  En wij weten waar dit naar toe lijdt.

 2. ‘zogenaamd’ gelekt document in MSM om de bevolking van VS in een psychologische route te bewegen.
  Delen ervan denk ik, nu verwerkt in geschiedenisboeken .

  Oekraïne een in het *nauw gedreven dier, dat uit kan halen. – komt …mi
  De VS heeft Oekraïne moeten *dwingen om af te zien van zijn directe aanval op Moskou
  Het *moeilijker voor VS wordt om Oekraïne aan banden te leggen
  route; Oekraïne is onder gezag van VS zit er sinds 2014,
  illusie dat Oekraïne een slachtoffer is , een gekweld dier , wat ZIJ /VS in toom houdt. Zij zijn de GOEIEN Dat dit duidelijk is voor de lezer/ geschiedenisboeken. Inprenting.
  Uiteindelijk, komt dezelfde aanstichter conflict/ brandhaard als redder de wereld redden . Zie 2e wo.

 3. Geloof ; er komt geen derde! Er komt geen nucli oorlog.
  Bereid je beter voor op innerlijke vrede dan in de spanning te gaan zitten die de oorlogsgokkast je geeft!

  • Dat is een mooie opmerking. Vrede en wees niet boos op normale burgers uit bepaalde “slechte” landen want zij zijn ook maar in een positie gedrukt (of gek gemaakt) waar ze helemaal niet in willen zitten.

  • Ja mooi Frans. 🌹. Die oorlogsgokkast heeft totaal geen zin. Innerlijke rust en vrede wel. Die bommen gaan echt niet vallen, er wordt overal aan de infra geinvesteerd, al een paar jaar, heel gestaag, zien we dat wel? Heel veel. Hele wijken ontstaan, overal. En overal in EU zijn ze bezig om steden te verbeteren etc. Overal staan ook atm’s in EU. (Alleen NL is heel raar.)

   De VS zit te leuteren en Oekriestan is niet capabel om het zwaard te trekken voor Ziomerica nu dat Ziomerica gecastreerd is. Of denkt Ziomerica dat die treurnisjes in Oekrie nu de loopjongens worden? Netanyahu is knettergek. Ziomerica ligt te spartelen als een kakkerlak op zijn rug.

   EU moet het advies van Ome Xi aan nicht Macron volgen en dan wordt het nog veel beter dan noord Aarde en Zuid Aarde. Met vier man kan je tenminste leuk kwartet spelen!

 4. Uhhh Europa is toch tegen terrorisme? Daarom allemaal wetten aangenomen en vrijheden afgenomen!! En nu plannen de Oekraïners terroristische aanslagen buiten Europa met medeweten van de US en de NAVO?? Ik wil niets meer met deze gasten te maken hebben. De elite heeft zijn ware nazi gezicht laten zien.

 5. Roffelen op de oorlogstrom. Nog meer bloedige oorlogen, miserie, hongersnood, ontheemding, migratiezwermen, milieuvervuiling, … enz. enz. enz. in het vooruitzicht. “Eighty-Year-Old Joe Biden Officially Announces Re-Election Bid”.

 6. We staan aan de vooravond van de derde wereldoorlog.

  Russische ex-president Medvedev: “Wereld aan vooravond nieuwe wereldoorlog”
  De wereld staat waarschijnlijk aan de vooravond van een nieuwe wereldoorlog en daarmee stijgt ook de kans op een nucleaire confrontatie. Dat zegt de Russische oud-president Dmitri Medvedev, nu Poetins tweede man in de Russische Veiligheidsraad.

 7. De Russische minister van Buitenlandse Zaken S. Lavrov wordt als een held onthaald op de vergadering van de VN-Veiligheidsraad! – Iedereen wilde hem de hand schudden!

  Het Amerikaanse verhaal over het isoleren van de Russen is ingestort

  https://youtu.be/597gYaJ40ig

  De foto van gisteren bij de VN laat zien dat, afgezien van de VS, de EU-landen (behalve Hongarije), Canada, Zuid-Korea en Japan, alle andere landen op de planeet bevriend zijn met Rusland.

  https://www.pronews.gr/kosmos/o-rosos-ypeks-s-lavrof-ginetai-dektos-san-iroas-stin-syneleysi-tou-symvouliou-asfaleias-tou-oie-oloi-ithelan-na-tou-sfik

 8. Ome Poetin heeft meer dan alleen atoomwapens.
  Eventueel atoom wapens: voor Verweggestein (USA) in Banderastan: EMP wapens, neutronen wapens en dan is er nog Poseidon, massieve bombardementen (die nu nog zijn uitgebleven, en artillerie.

  Dan kunnen ze de Oekies ook nog een douche geven met “Blauwe Regen”…..
  Schoont lekker op….
  ———————————————-
  Zou het niet fantastisch zijn, als Rusland daar–ipv de USA olie en gas gaat ontginnen? En nog wat mijnen gaat exploiteren?

  Ik zou me rot lachen, en RU moet oorlogsschade vergoeding krijgen

 9. Hierbij raad ik iedere 17-jarige aan die een brief ontvangt van defensie voor inschrijving van de dienstplicht een brief terug te sturen met het volgende:

  Aan defensie

  Betreft: mededeling, afwijzing inschrijving v/d dienstplicht

  Voor allen wie dit leest: saluut!

  Hierbij deel ik mee dat ik de brief met kenmerk: ? voor inschrijving van de dienstplicht resoluut afwijs! Zie onderstaande punten:

  Punt 1. Nooit heb ik inspraak gehad in de tot standkoming van de grondwet.

  Punt 2. Nooit heb ik een eed afgelegd aan de grondwet.

  Punt 3. Ik ben niet-politiek en geef mijn autoriteit niet weg aan anderen.

  Punt 4. De Kroon regeert bij de ‘gratie Gods’ en betreft een onbewezen autoriteit. Er is geen contract met de natte handtekening van God waarbij het statuut De Kroon zou zijn gemachtigd om wetten en besluiten te mogen uitvaardigen. Dit betekent dat de wetgever, huidig Willem-Alexander, geen autoriteit heeft en daarmee zijn lakeien ook niet. Nooit zal ik plaatsnemen in zijn rechtbanken.

  Punt 5. Ik identificeer mij niet als natuurlijk persoon maar als een levend mens. Op een levend mens mag het zeerecht ofwel het handelsrecht niet worden toegepast.

  Punt 6. De Staat der Nederlanden heeft geen contract met mij.

  Punt 7. Noch hebben mijn ouders bij de geboorte aangifte afstand van mij gedaan.

  Punt 8. Daarbij ben ik een pacifist en geweld is niet aan mij besteed en leef graag in vrede met mijn medemens waar ook ter wereld. Ik ben geen Nederlander, maar een wereldbewoner.

  Punt 9. Ten slotte is Nederland slechts een postzone onder de vreemde mogendheid van Washington D.C. Landen zijn niets meer dan weides waarop het menselijk vee ofwel goyim van elkaar gescheiden worden gehouden. Een soldaat is in betekenis een zondaad ofwel een offer voor de zon. De groeten aan de ‘Godfather’ in Rome!

  Niemand heeft de autoriteit over mij!

  Let op! dit is geen bezwaar maar een mededeling, omdat het systeem geen autoriteit heeft en op fraude en misleiding is gebaseerd.

  Deze brief is aangetekend verstuurd ter kennisgeving en administratie.

  Alle rechten voorbehouden

  door:

  Handtekening

  (voornaam) v/d familie (achternaam)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in