Foto Credit: Strategic-culture.su / (Public Domain)

George Orwell had gelijk toen hij schreef dat “wie het verleden beheerst, beheerst de toekomst.” De opmerkelijke vooruitgang van de Kunstmatige Intelligentie-technologie lijkt hem gelijk te geven. Maar ze bevestigen ook de juistheid van de rest van zijn vooruitziende opmerking, die minder vaak wordt geciteerd, namelijk dat “wie het heden beheerst, beheerst het verleden.” Ook dat lijkt bevestigd, zoals we nu zullen zien, schrijft Stephen Karganovic.

Kunstmatige intelligentie is terecht het onderwerp van grote controverse geworden, ook al is het nog vroeg om de impact ervan volledig in te schatten. Toch worden de problematische, en sommigen zouden zelfs zeggen snode, aspecten van het gebruik ervan met de dag duidelijker.

Een van de grootste zorgen over Kunstmatige Intelligentie is haar pretentie om haar menselijke tegenhanger te vervangen en te onderwerpen aan permanente ondergeschiktheid. Een andere zorg is het gevaar voor werknemers. Hun banen zullen grotendeels overbodig worden en hun inkomen zal afnemen of verdwijnen zodra werkgevers ontdekken dat de handelingen die menselijke arbeiders voor hun salaris uitvoerden, tegen minimale of geen kosten kunnen worden uitgevoerd door de entiteit die we Artificiële Intelligentie, of AI, zijn gaan noemen.

Het is duidelijk dat de ongecontroleerde verspreiding van AI de mensheid in onbekende wateren brengt. Een bizarre illustratie hiervan is de recente kandidatuur van een AI-entiteit voor burgemeester van Cheyenne in de Amerikaanse staat Wyoming. Veel geluk voor de goede en zogenaamd conservatieve mensen van Cheyenne als ze geen gekwalificeerde menselijke kandidaat in hun midden hebben om op te stemmen.

Dit is slechts een van de niveaus waarop gezond verstand zou moeten dicteren uiterste voorzichtigheid te betrachten alvorens kritiekloos in te gaan op een aantal van de potentiële AI-toepassingen. Er is echter een andere en meer onheilspellende toepassing die steeds meer op het internet verschijnt. In tegenstelling tot het vorige voorbeeld is het niet in het minst vermakelijk, maar zou het alarm en intense ongerustheid moeten veroorzaken.

Dat is de opkomst van “deep fakes,” meesterlijke vervormingen van de werkelijkheid die zo overtuigend zijn uitgevoerd dat zelfs de meest geavanceerde forensische instrumenten, laat staan de ongeoefende menselijke vermogens, het bijna onmogelijk zouden vinden om het bedrog te ontdekken.

  Video: Levende menselijke huid gebruikt om griezelig lachend gezicht voor robot te maken

Binnen het genus van wat bekend is komen te staan als deep fakes is een specifieke en sinistere klasse ontstaan die het internet overspoelt. Het gaat niet om de gebruikelijke ergernissen zoals het veranderen van iemands uiterlijk, hem dingen laten doen of zeggen die hij in het echte leven nooit zou doen, of hem geloofwaardig afbeelden in een compromitterende situatie met als doel hem in diskrediet te brengen. In plaats van banale persoonlijke vervalsingen te genereren, doet het iets dat onvergelijkbaar meer schade aanricht. Het vervalst opzettelijk het historisch verslag door het onderscheid tussen feit en fictie, waarheid en leugen uit te wissen. Het misleidt de onwetende en goedgelovige mensen door gebeurtenissen te fabriceren die theoretisch hadden kunnen gebeuren, maar nooit hebben plaatsgevonden.

Het nepnieuwsbericht “Oktober 1963” van CBS over het vermeende uitbreken van de Duitse burgeroorlog is hier een goed voorbeeld van. Alles eraan is indrukwekkend realistisch, maar het is valse geschiedenis, een verzinsel uit één stuk. De onderliggende boodschap van de “nieuwsuitzending”, voorgelezen door de legendarische CBS-omroeper Walter Cronkite, is dat Duitsland niet werd verslagen in de Tweede Wereldoorlog, maar zijn belangrijkste oorlogsdoelen bereikte, waaronder controle over Europa, aanzienlijke veroveringen in het Oosten en het herstel van zijn Afrikaanse koloniën. Volgens dit valse scenario was het Rusland in de Tweede Wereldoorlog verslagen en gedwongen om zich terug te trekken naar het oosten, misschien wel naar de andere kant van de Oeral omdat Moskou wordt genoemd als een district onder Duitse heerschappij. Na Hitlers dood, vermoedelijk een natuurlijke oorzaak, ontstaat er een machtsstrijd tussen zijn luitenanten. Het “zegevierende” Duitsland wordt afgeschilderd als een robuuste nucleaire macht die zelfs de Verenigde Staten vreest tegen zich in het harnas te jagen.

Een intrigerend realistisch tintje aan dit verzonnen scenario is dat Hitler als leider van Duitsland sterft in het begin van de jaren ’60, ongeveer op het moment dat hij in ballingschap in Zuid-Amerika had moeten sterven als we één van de versies van zijn ontsnapping mochten geloven. Voor de historici onder ons zijn hier meer details te vinden over de fictieve Duitse burgeroorlog van 1964.

Deze schrijver herinnert zich CBS nieuwsuitzendingen uit de jaren 1960 toen Walter Cronkite op het hoogtepunt van zijn invloed was als de “meest vertrouwde journalist” in Amerika. Ik heb niet alleen een gedegen kennis van de hedendaagse geschiedenis, maar ik herinner me ook het uiterlijk en de manier van spreken van Cronkite en het duidelijke timbre van zijn stem. In al die opzichten is deze nepvideoclip verontrustend realistisch. De gebreken die deze clip en andere soortgelijke clips nog kunnen vertonen, zullen met succes worden opgelost door verdere verbeteringen in de technologie van kunstmatige intelligentie.

  Wat is dat rode polsbandje dat Tucker altijd draagt?

Maar hoeveel 20-jarigen van nu zouden de vervalsing kunnen herkennen op basis van hun kennis van historische feiten? Of zelfs volwassenen? In de commentaren van kijkers zijn er nogal wat die toegeven onder de indruk te zijn van het nepnieuws en die zelfs beweren zich te herinneren dat ze het hebben gezien toen het zogenaamd vele tientallen jaren geleden werd uitgezonden. Maar dat is natuurlijk allemaal complete onzin. Het is groepsdenken vals geheugen. Massavorming noemt de Belgische psycholoog Mattias Desmet het. Dit kunnen ze onmogelijk in de jaren zestig hebben bekeken. De gebeurtenissen die Cronkite volgens Artificial Intelligence lijkt aan te kondigen, hebben in werkelijkheid nooit plaatsgevonden en hij heeft er in feite ook nooit verslag van gedaan.

Voortbordurend op de thema’s uit de vorige nepreportage meldt de valse Cronkite die door AI is gegenereerd in een andere nepnieuwsuitzending dat verslagen Russische troepen onder leiding van een fictieve generaal zijn teruggekeerd en Duits grondgebied binnenvallen. Filmbeelden tonen het oplevende Russische leger van de sinister klinkende “National Reclamation Government”, uitgerust met kernwapens, die proberen gebieden in het westen te bezetten die door Rusland worden opgeëist. Een Rusland dat op een laag pitje staat, maar zijn oude kracht hervindt onder een revanchistische nieuwe regering en zijn bezittingen in het westen terugvordert – zou dit een voorspellende programmatische toespeling kunnen zijn op bepaalde actuele gebeurtenissen?

Ook in dit geval werd de belachelijkheid van dit fictieve scenario niet meteen door alle kijkers herkend. Blijkbaar riep het weer verkeerde herinneringen op. Een kijker schreef: “Ik weet nog waar ik was toen dit gebeurde. Het was vlak voordat ik afstudeerde aan de middelbare school. Het was een enge tijd. Blij dat het voorbij is.”

  Viganò: Globalisten hebben oorlog in Oekraïne aangewakkerd om de tirannie van de Nieuwe Wereldorde te vestigen

Maar dit is natuurlijk onzin. Hij kan het zich niet herinnerd hebben omdat het nooit gebeurd is.

Duitsland en Rusland zijn lang niet de enige onderwerpen van deze ongebreidelde vervalsing. De reikwijdte van kwaadwillig herschreven geschiedenis is enorm en alles wat op zijn pad komt wordt meedogenloos vervormd en vervalst. Hier kondigt veldmaarschalk Montgomery op aangrijpende wijze de overgave van de geallieerde mogendheden aan de As aan het einde van de Tweede Wereldoorlog aan, president Reagan ontbindt de Verenigde Staten en zelfs de Italiaans-Turkse oorlog komt aan bod in deze historische travesties.

Het zou een ernstige vergissing zijn om zulke realistische vervalsingen van het historisch verslag af te doen als onschuldig vermaak. Het is een aanval op de integriteit van de menselijke geest. Deze brute reconstructie van het verleden dient om het bewustzijn te herconfigureren en de waarneming van de mensen die in het heden leven te heroriënteren.

De gelederen van de oudere generatie, die in staat zou kunnen zijn om deze onwaarheden op te sporen uit directe ervaring of met behulp van de gedegen opleiding die ze gelukkig hebben genoten, worden snel uitgedund. Traditionele mechanismen van culturele overdracht aan de volgende generatie zijn effectief geblokkeerd. Er zijn tegenwoordig maar weinig middelen om tegenwicht te bieden aan de leegheid en intellectuele onmacht van het manipuleerbare nageslacht, dat doelbewust is opgevoed om ongeschoold, onwetend en gevaarlijk kwetsbaar te zijn voor deze of andere onzin waaraan ze toevallig worden blootgesteld.

Zou een van deze zielig verloren jonge mensen, wiens natuurlijke milieu niet bestaat uit boeken maar uit videospelletjes en iPhones, er ooit in slagen om de noodzakelijke feiten en argumenten te verzamelen om de leugens, inclusief de ruw herschreven geschiedenis, op te sporen en te weerleggen die de onzichtbare meesters van de Kunstmatige Intelligentie hebben besloten om hen af te leiden en tot slaaf te maken?


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nieuw plan van het Pentagon: “Deepfake”-video’s gebruiken voor propagandadoeleindenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Verenigde Staten van Doen Alsof
Volgend artikelKan zulk nepnieuws geen oorlogen veroorzaken?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Het heden met verleden mixen is een Utopie die eerder gemakkelijk kan uitgebuit worden door zijn die in de toekomst willen beheersen… het Westen is gezien in deze omdat ze hier geen geschiedenis meer kennen, zoals die was dwz zo’n kleine 20%vd wereldbevolking…de rest heeft een geheel andere Geschriften/Geschiedenis..,

  • Het verleden kennen is mogelijk, maar moeilijk.!
   Het vooral na de WOII geschreven geschiedenis uit het oogpunt van het Westen, die zich de WOII overwinnaars noemen, “IS EEN ZEER GROTE GESCHIEDVERVALSING”…!!!
   De “WERKELIJKE WAARHEID” is meestal “VER TE ZOEKEN”….!!!!
   Vooral verhalen geschreven in opdracht van Amerika, en de Miljarden die naar Hollywood stroomde, om films te maken voor “GOODWILL” te vergaren in Europa..!!
   Zo weet bijna niemand, dat Amerika samen met Engeland 350 duizend slachtoffers heeft.
   Terwijl “RUSLAND DE NAZIE IN DUITSLAND AAN HET VERSLAAN WAREN” in Berlijn.
   “EN DAARDOOR DE WERELD BEVRIJD HEEFT VAN DE NAZIE’S, MET HET OFFEREN VAN 25 MILJOEN SLACHTOFFERS”, ik zeg op 4 mei om 20.00 uur altijd, bedankt Rusland…..!!!!!!
   DUS HIER IN EUROPA WAAIT EEN ENORME GESCHIEDVERVALSING………!!!!!!!!!!

 2. “Een volk dat op corrupte politici, bedriegers, dieven en verraders stemt, is geen slachtoffer… maar medeplichtige.”

  – George Orwell

 3. Voordat AI bestond werd onze geschiedenis al vervalst. Er zijn boeken, docu’s, foto’s en zelfs hele gebouwen vernietigd zodat wij niet weten dat er vroeger gratis energie was en dat mensen veel verder ontwikkeld waren dan wij mogen weten. Onze geschiedenis is een leugen, daar verandert AI niets aan.

  • Google lost heritage
   Iraq syrie
   Of dichterbij
   Bibliotheek koeln <—- met veel middeleeuwse (800 – 1400) nederlandse zaken
   Bibliotheek leuven in ww1

   1 Nuke in nl en alles is weg

 4. Wie het verleden beheerst, beheerst inderdaad de toekomst.

  Maar waar iedereen aan voorbij gaat is dat degene die het verleden beheersen en dus de toekomst beheersen, dat vanuit het NU doen.

  Ze zorgen dat wij druk bezig zijn met verleden en toekomst bezig zijn, net zoals links en rechts. Ze hebben ons op alle mogelijke fronten gepolariseerd. Arm en rijk, gay of hetero, satan of god, uit eten of zelf koken, mercedes of bmw… deze ratten zitten in het midden en stoken anderen tegen elkaar op om macht te hebben over de situatie.

  Waarom denk je dat kabinet Rutte paars heette? Omdat paars symboliek is voor het midden tussen blauw en rood. Ze spugen ons in het gezicht door in symboliek open en bloot te laten zien wat ze doen… verdeel en heers vanuit het midden, het NU. Terwijl wij allemaal druk zijn met links en recht en polariteit op alle andere levels in onze wereld, zitten zij in het rustige midden plannen te smeden om ons te verdelen en te heersen.

  En wij trappen er al duizenden en duizenden jaren in.

 5. “Elke opname is vernietigd of vervalst, elk boek is herschreven, elke foto is opnieuw bewerkt, elk standbeeld en straatgebouw is hernoemd, elke datum is gewijzigd. En het proces gaat door, van dag tot dag en van minuut tot minuut. De geschiedenis is gestopt. Niets bestaat, behalve een eindeloos heden, waarin de partij altijd gelijk heeft.”

  – George Orwell

 6. Op de bij dit artikel behorende afbeelding staat de journalist Walter Cronkite (1916 – 2009) en hij was ooit ’the most trusted man of America’. Cronkite was ooit lid van het ultrageheime Bohemian Grove (1872) en daar kwam hij lieden tegen als oud-president Herbert Hoover (1874 – 1964), Rockefeller-protegé Henry Kissinger (1923 – 2023) & George H.W Bush (1924 – 2018). Verder was Cronkite lid van de loge Order of DeMolay (1919).

 7. Het klonen van mensen is al duizenden jaren mogelijk en commercieel gemaakt door de VOC HEREN 17 waardoor de meeste regeringen inclusief de Nederlandse uit gekloneerde transgenders bestaat.Denk ‘s na over de consequenties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in