Screenshot video Telegram

Stephen Byren vraagt in Asia Times:

Waarom breidt de NAVO haar nucleaire kracht uit?

Dat is een nogal vreemde vraag. De NAVO is een consultatiemechanisme. Ze heeft geen tanks, geweren of nucleaire krachten. Al deze tastbare zaken zijn eigendom van en worden gecontroleerd door de betreffende lidstaat, schrijft Bernhard.

De NAVO heeft geen nucleaire kracht en op dit moment zijn noch de NAVO noch de lidstaten die nucleaire wapens hebben geïnteresseerd in het uitbreiden ervan. In de vraag wordt beweerd dat de NAVO iets uitbreidt. Dat doet de NAVO niet.

Byren schrijft:

Jens Stoltenberg, de 13e secretaris-generaal van de NAVO, zegt dat de alliantie in gesprek is om meer kernwapens in te zetten en hun overbrengingssystemen te moderniseren. Stoltenberg zei tegen de Telegraph in het Verenigd Koninkrijk: “Ik ga niet in op operationele details over hoeveel kernkoppen operationeel zouden moeten zijn en welke zouden moeten worden opgeslagen, maar we moeten over deze kwesties overleggen. Dat is precies wat we aan het doen zijn.” Stoltenberg benadrukte dat de NAVO een “nucleaire alliantie” is.

Het stuk in de Telegraph over het interview met Stoltenberg is een bewerking, geen transcript. Het is onnauwkeurig. Dit is wat er staat:

De NAVO is in gesprek om meer kernwapens in te zetten in het licht van een groeiende dreiging van Rusland en China, heeft het hoofd van de alliantie gezegd.
Jens Stoltenberg voegde eraan toe dat het blok zijn nucleaire arsenaal aan de wereld moet laten zien om een directe boodschap aan zijn vijanden te sturen in een interview met The Telegraph.

Hij onthulde dat er live overleg is tussen de leden over het uit de opslag halen van raketten en het stand-by houden ervan, terwijl hij opriep tot transparantie als afschrikmiddel.

De heer Stoltenberg zei: “Ik ga niet in op operationele details over hoeveel kernkoppen operationeel moeten zijn en welke moeten worden opgeslagen, maar we moeten over deze kwesties overleggen.”

“Dat is precies wat we bij de Navo doen, bijvoorbeeld tijdens bijeenkomsten in de Navo, een nucleaire planningsgroep zoals we deze [vorige] week hadden tijdens de bijeenkomst van de ministers van Defensie.”

Het bovenstaande klinkt alsof Stoltenberg actief iets aan het doen was. Maar dat is gewoon niet wat hij zei:

  Oh, kom op!!!

Matthew Harries @harries_matthew – 19:38 UTC – 17 jun 2024

Hier is een transcript van wat Stoltenberg daadwerkelijk zei. Zoals vermoed, denk ik dat er te veel herschrijving van zijn woorden is geweest.

De “operationele” vs. opslagkwestie werd geïntroduceerd door de interviewer. En “transparantie” was in de context van openheid over oefeningen.

Zoals de audio van het interview laat zien, werd de hele kwestie veroorzaakt door een misleidende opmerking van een van de interviewers, niet door Stoltenberg zelf:

Telegraaf: Denkt u dat Europese bondgenoten het voorbeeld van de Verenigde Staten moeten volgen door meer kernkoppen stand-by te zetten in plaats van ze op te slaan?

Groot-Brittannië, het land waar de Telegraph naar vraagt, heeft meestal één nucleaire onderzeeër op patrouille die klaar is voor gebruik en een aantal andere die in training zijn of worden opgeknapt. Alleen de onderzeeër op patrouille heeft kernkoppen aan boord. Die voor de andere onderzeeërs zijn meestal in opslag. Om er meer op ‘stand-by’ te zetten, wat dat ook moge betekenen, zou geen kant-en-klare manier bieden om ze te lanceren. Het zou dus nutteloos zijn.

De vraag van de interviewer aan Stoltenberg wordt door hem beantwoord met generalisaties en een hint naar het altijd ‘lopende overleg’ over de kwestie.

Telegraaf: Denkt u dat Europese bondgenoten het voorbeeld van de Verenigde Staten moeten volgen door meer kernkoppen stand-by te houden in plaats van ze op te slaan?

Stoltenberg: Ik zal voorzichtig zijn met het ingaan op de operationele details. Wat we hebben gezien is dat we nu onze nucleaire afschrikking moderniseren. De VS moderniseert hun bommen, de kernkoppen die ze in Europa hebben, en de Europese bondgenoten moderniseren de vliegtuigen die bestemd zijn voor de nucleaire missie van de NAVO. Dan heb je natuurlijk het Verenigd Koninkrijk dat zich in een speciale positie bevindt omdat het Verenigd Koninkrijk zijn eigen kernwapens heeft. Ik zal niet ingaan op de operationele details over hoeveel van de kernkoppen operationeel moeten zijn en welke moeten worden opgeslagen, maar we moeten nauw overleg plegen over deze kwesties, en dat is precies wat we doen in de NAVO, en we hebben bijvoorbeeld bijeenkomsten in de NAVO Nucleaire Planning Groep zoals we die deze week tijdens de ministeriële bijeenkomst deze week.

De misleidende vraag en het melige antwoord zorgen voor veel irritatie, maar betekenen eigenlijk niets. En zeker niets nieuws.

  Explosief: Rusland heeft gecrashte Amerikaanse Reaper-drone geborgen

(((James Acton))) @james_acton32 – 21:48 UTC – 17 jun 2024

Op basis van dit transcript is het @Telegraph-artikel van @Barnes_Joe journalistieke wanpraktijken. Het is een volledig misleidend verslag van de opmerkingen van Stoltenberg, die een standaardplaatje waren.

In tijden van verhoogde spanningen nemen media veel vrijheid in het ‘interpreteren’ van dingen die functionarissen zeggen. Dit heeft gevolgen en die kunnen dodelijk worden:

Kremlin ziet NAVO’s retoriek over het op scherp zetten van kernwapens als escalatie

Moskou, 17 juni. /TASS/. De recente opmerking van secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO dat de geallieerde leden van het blok bespreken om hun kernwapenarsenalen op scherp te zetten, is een nieuwe uitbarsting van spanningen, vertelde Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov aan verslaggevers.

“Dit is niets anders dan een escalatie,” zei Peskov.

Maar in feite heeft Stoltenberg niets in die richting gezegd.

Kijk ook eens naar dit nepartikel van Ukranews dat twee dagen geleden werd gepubliceerd:

Giorgia Meloni zegt dat rusland gedwongen zal worden zich over te geven als het niet instemt met een vreedzame regeling

De Italiaanse premier Giorgia Meloni zei dat Rusland gedwongen zou worden zich over te geven als het niet zou instemmen met de voorwaarden van een vredesregeling.

Meloni legde een overeenkomstige verklaring af op de Global Peace Summit in Zwitserland, haar woorden worden geciteerd door het persbureau UNIAN.

Volgens haar betekent de bescherming van Oekraïne de bescherming van het systeem van internationale regels. Daarom is het belangrijk om de krachten te bundelen om Oekraïne te beschermen.

“Als rusland niet instemt met de voorwaarden, zullen we ze dwingen zich over te geven,” zei Meloni.

Dat citaat was meteen verdacht. Noch Meloni, noch iemand anders heeft de middelen om Rusland tot overgave te dwingen.

  De nederlaag - De Verenigde Staten zijn verslagen in Oekraïne

Een paar uur nadat het bovenstaande was gepubliceerd, kwamen er correcties binnen:

Veel commentaar en consternatie werd veroorzaakt door het bericht van de Oekraïense politicus Anton Gerashchenko over de uitspraak van de Italiaanse premier tijdens de vredestop die afgelopen weekend in Zwitserland plaatsvond.

Gerashchenko citeerde Giorgia Meloni op zijn profiel op platform X, die zou hebben gezegd: “Als Rusland niet akkoord gaat met de voorwaarden, zullen we ze dwingen zich over te geven.”

Platform X plaatste een contextuele noot onder de post van de Oekraïense politicus. Daaruit en uit de officiële tekst van de toespraak van de Italiaanse premier blijkt duidelijk dat de woorden die Gerashchenko aanhaalt niet tijdens de conferentie zijn gezegd.

Meloni stond aan de kant van Oekraïne en richtte krachtige woorden aan het adres van Rusland, maar de strekking was iets anders.

Meloni heeft nooit iets gezegd over de overgave van Rusland, maar een Oekraïense politicus en een waardeloos persbureau dat hem citeerde zonder het te controleren, hebben het valse citaat geplaatst.

Dit zijn goede herinneringen om alles wat je leest over hete conflicten te controleren en dubbel te checken.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Media blijven “Amerikaanse overheidsfunctionarissen zeiden” claimen, zelfs als het duidelijk om leugens gaatVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOver het beheersen van het verleden…
Volgend artikelHet Westen steekt de lont van de oorlog aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Nou……je kunt je bij deze afvragen wie dat kutkrantje in zijn vuile poten heeft…….dus wie er voor zorgt dat er op deze manier iemand (hoogstwaarschijnlijk achter de schermen) de boel opstookt……..en waarom.

  Wie heeft die oorlog nodig…..en waarom.

  Iets met het afleiden van de aandacht van zijn vuile streken?

 2. Meloni krijgt van van der Leyen op een briefje wat ze “MOET ZEGGEN”..!!
  Wanneer ze weigert dit exact te doen, kan ze zwaaien naar het geld wat ze “HARD” nodig heeft uit de Europa POT.
  Italië heeft de grootste schuld van de Europese landen, dit kan ze niet missen…..!!!!!!

  • Toe te voegen : Ooit rijke landen, nu door de linkse kliek de armoede ingedreven, m.n. Frankrijk, België, …
   De Vlaamse bevolking stemde uitermate rechts, en alweer (!) wordt een linkse regering van verliezers op de been gebracht.

   • Als de berichten kloppen, heeft de sinds in 1959 in België woonachtige & nog altijd het Nederlands niet beheersende koningin Paola op 09.06 gestemd op Sophie Wilmès van de Franstalige Mouvement Réformateur (MR).

 3. Angst angst angst !!!

  Of het nu de oorlog in Oekraïne, de oorlog in Israël, woke, BRICS, Nieuwe plandemie, de NAZI Olympische spelen, EK voetbal etc etc het is ALLEMAAL afleiding !

  Achter de schermen werken al deze regeringen samen om de digitale ID en digitale CBDC uit te rollen.

  Als deze twee klaar zijn dan zitten we allemaal vast in de gevangenis van de pedofiele elite.

 4. Het westen heeft niets in te brengen. Europa al helemaal niet.Het is allemaal los zand dat alleen maar kreten slaakt om zichzelf te profileren.

 5. Toch vraag ik me af, wie zijn de vijanden van NAVO? Niemand, NAVO creert ze zelf door andere te treiteren. 🤔

  Deze geldverslinderde organisatie heeft toch geen bestaansrecht meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in