Brand in de buitenwijken van Odessa

In de nacht van 18 mei lanceerde de Russische luchtmacht opnieuw een massale aanval op Oekraïense militaire faciliteiten in het hele land. Het werd algemeen beschouwd als een van de meest massale recente aanvallen.

’s Nachts klonk in alle regio’s van Oekraïne luchtalarm. De belangrijkste gebieden van de aanvallen waren de zuidelijke en centrale regio’s van het land, waar de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) militaire reserves opbouwen voor hun verdere verplaatsing naar de frontlinies. Gedurende de hele nacht hebben Russische kruisraketten, kamikaze-UAV’s en geleide glijbommen het Oekraïense leger aangevallen, bericht Southfront.

Er waren twee golven van massale aanvallen. In de late avond donderden explosies in de concentratiegebieden van militair personeel en materieel in de regio’s Kherson, Zaporozhye, Poltava, Vinnytsia, Kirovograd, Ternoopil en Cherkasy, alsook in Odessa, Kharkiv en Kramatorsk. In de vroege ochtend troffen Russische Kalibr-raketten hun doelen in de regio’s Khmelnitsky, Zhytomyr en Kiev.

Volgens schattingen waren in totaal tot 50 kruisraketten van verschillende types en UAV’s op Oekraïne gericht.

De lokale autoriteiten bevestigden dat de Russische troepen hun doelen in de regio Odessa hebben geraakt. Schade aan een lokale industriële faciliteit werd bevestigd. De plaatselijke bewoners meldden dat meer dan tien explosies in de stad Odessa en in de regio hebben plaatsgevonden.

Een van de eerste aanvallen in de regio trof Oekraïense militaire installaties bij het dorp Krasnoselka aan de noordoostelijke rand van de stad Odessa. Daar zou zich een militaire basis bevinden die wordt gebruikt voor de opleiding van buitenlandse huurlingen.

Al snel werden militaire faciliteiten in verschillende districten van de stad Odessa vernietigd. Volgens voorlopige berichten werd de Centrolit-fabriek aan de rand van de stad, waar waarschijnlijk door het Westen geleverd militair materieel was verborgen, getroffen door Russische raketten. De AFU gebruikt vaak industriële faciliteiten om de duurste NAVO-apparatuur op te slaan.

  Tanks voor de herinneringen! Duitse en NAVO-tanks gaan rollen in Oekraïne

In de oostelijke buitenwijken werden Oekraïense opslagplaatsen in het dorp Kotovsky vernietigd. Volgens onbevestigde berichten was een ander doelwit het beruchte vliegveld Shkolny.

Daarnaast werden Oekraïense militaire faciliteiten bij de dorpen Tairovo (gelegen aan de westelijke rand van Odessa) en Kholodnaya Balka (gelegen aan de noordelijke rand van de stad) vernietigd.

Meer doelen werden getroffen in het gebied van Zatoka, waar waarschijnlijk een strategisch belangrijke spoorbrug en verschillende brandstof- en munitiedepots werden getroffen.

Westers materieel wordt via de regio Odessa aangevoerd, en er zijn veel verborgen militaire opslagplaatsen.

Russische aanvallen hebben meer Oekraïense militaire faciliteiten vernietigd langs de zogenaamde “Poolse” aanvoerlijn van de AFU, onder meer in de regio’s Vinnytsia, Khmelnitsky en Ternopil, waar Oekraïense troepen buitenlandse militaire voorraden overbrengen. Russische troepen blijven opslagplaatsen met munitie en NAVO-wapens vernietigen die voor het offensief zijn verzameld.

De autoriteiten van de regio Khmelnytskyi maakten melding van explosies in de infrastructuurfaciliteit. Volgens het regionale militaire bestuur werd de faciliteit beschadigd.

“Er was een reeks explosies. De luchtafweer was aan het werk. Daarnaast is er helaas een inslag op de infrastructuur van het Khmelnitsky district. Er zijn geen slachtoffers. Informatie over de vernietiging wordt momenteel opgehelderd,” meldde het regionale bestuur.

Meer Russische aanvallen waren gericht op de regio Kirovograd, waar ten minste acht explosies werden gemeld. De hoofdstad van de regio is de stad Kropivnistky, waar het hoofdkwartier is gevestigd van het 3e Afzonderlijke Regiment voor Speciale Doeleinden van de Strijdkrachten van Oekraïne, ondergeschikt aan de 4e GUR-dienst van het ministerie van Defensie van Oekraïne.

  Zal de Oekraïne hierna verdeeld worden en, zo ja, hoe?

Ook de Oekraïense hoofdstad was het doelwit van de Russische luchtmacht. De burgemeester van Kiev heeft de schade in de stad bevestigd. Volgens hem zijn hulpdiensten naar de plaatsen van de incidenten gegaan. Er zijn geen slachtoffers.

“Verschillende explosies in de hoofdstad. In de districten Darnitsky en Dneprovsky,” schreef hij op zijn Telegramkanaal. – Een brand in een garagecoöperatie als gevolg van vallende brokstukken in het district Darnitsky. In hetzelfde gebied vielen op verschillende andere plaatsen brokstukken. Eerder was er ook een explosie in het Desnyansky district.”

Kiev blijft zijn verliezen verbergen en liegt dat de Oekraïense luchtverdediging alle Russische UAV’s en kruisraketten onderschept, wat onmogelijk is. Kiev verbergt nog steeds de waarheid over de vernietiging van het door UAS gemaakte Patriot-systeem op 16 mei. Oekraïense functionarissen proberen zichzelf wit te wassen en beweren nu dat zij die dag naar verluidt slechts één Russische raket hebben gemist, en dat het Patriot-systeem niet is vernietigd maar slechts licht is beschadigd. Het Russische ministerie van Defensie heeft op zijn beurt de details van het incident verduidelijkt. In feite “werden op 16 mei 2023, als gevolg van een krachtige raketaanval met behulp van een hypersonische Kinzhal-kruisraket, 5 lanceerinrichtingen en een multifunctioneel Patriot-luchtverdedigingsradarstation van Amerikaanse makelij geraakt en vernietigd in Kiev.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins machtsvertoon met de hypersonische raket “Kinzhal” – een waarschuwing voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

  Slag om Avdiivka vernietigde glorie van Oekraïense nazi Azov-strijders (Video's)

Lees meer over:

Vorig artikelDe NAVO is in paniek nadat Ruslands Kinzhal hypersonische raketten de Patriotten van Kiev hebben vernietigd
Volgend artikelNieuwe Adidas reclame voor vrouwen met man met bobbel en harige borst in badpak
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

    • Ook t laatste lezen, alles lezen om het woord tekortkomingen. Verder lees ik in het begin een soort “belofte” zonder enige aannemelijke bron. Mooi…..

  1. Kan dus nooit mieke….vandaag gristelijke jankdag…morgen verplicht snipperen en dan weekend…zien we maandag na de koffie wel weer hoe het is……toedels….

  2. Het duurt nu niet lang meer dat Rusland polen binnenvalt omdat Polen zich het meest leent om de strijd aan te gaan met Poetin de Polen hebben dat niet vergeten dat zij Hitler niet buiten de deur konden houden met verouderde wapens tijdens WO Als poetin dit werkelijk gaat doen dan is WO 3 een feit de rest van EUROPA is dan al vergiftigd door de enorme luchtvervuiling die momenteel optreedt in Europa want er valt steeds meer zang en stofdeeltjes uit de lucht dan ooit hiervoor en dat ademen bijna alle in Is dit dan de tweede poging om de bevolking van de wereld te doen afremmen door de enorme vervuiling van/door verkeer en vliegtuigen die rond dwalen in de lucht Echter niemand maakt er zich druk om en ze stappen massaal op de motor in de auto en vooral in het vliegtuig ondanks dat RUTTE en co bezig is om het stikstof beleid door te voeren!???????????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in