De denktank van RAND Corporation, met een enorm personeelsbestand van 1.850 werknemers en een budget van 350 miljoen dollar, heeft officieel tot doel “het beleid en de besluitvorming te verbeteren door middel van onderzoek en analyse”. Het is voornamelijk verbonden met het Amerikaanse ministerie van Defensie en is berucht vanwege haar invloed op de ontwikkeling van militaire en andere strategieën tijdens de Koude Oorlog, schrijft Nyadagbladet.se.

In een door RAND ondertekend document, met als openingskop “Verzwakking van Duitsland, versterking van de VS”, wordt gezegd dat er “dringend behoefte” is aan een toevloed van middelen van buitenaf om de Amerikaanse economie in haar geheel, maar “vooral het banksysteem”, in stand te houden.

“Alleen Europese landen die gebonden zijn aan EU- en NAVO-verplichtingen kunnen ons deze verschaffen zonder aanzienlijke militaire en politieke kosten voor ons.”

Volgens RAND is het belangrijkste obstakel voor deze ambitie de groeiende onafhankelijkheid van Duitsland. Het wijst er onder meer op dat Brexit Duitsland een grotere onafhankelijkheid heeft gegeven en het moeilijker heeft gemaakt voor de Verenigde Staten om de beslissingen van de Europese regeringen te beïnvloeden.

Een belangrijke doelstelling die deze cynische strategie doordrenkt, is met name het vernietigen van de samenwerking tussen Duitsland en Rusland, evenals Frankrijk, dat wordt gezien als de grootste economische en politieke bedreiging voor de Verenigde Staten.

“Als dit scenario wordt uitgevoerd, zal Europa uiteindelijk niet alleen een economische, maar ook een politieke concurrent van de Verenigde Staten worden”, luidt het.

De enige manier: “Beide partijen in oorlog trekken met Oekraïne”

Om deze politieke dreiging de kop in te drukken, wordt een strategisch plan gepresenteerd dat vooral gericht is op het vernietigen van de Duitse economie.

  De kruistocht van de NAVO tegen Rusland raakt de buffers van de werkelijkheid

“Het stoppen van Russische leveringen zou een systematische crisis kunnen creëren die verwoestend zou zijn voor de Duitse economie en indirect voor de Europese Unie als geheel”, stelt het, en gelooft dat de sleutel is om de Europese landen in oorlog te trekken.

“De enige mogelijke manier om ervoor te zorgen dat Duitsland Russische energieleveringen afwijst, is beide partijen in het militaire conflict in Oekraïne te betrekken. Onze voortdurende acties in dit land zullen onvermijdelijk leiden tot een militaire reactie van Rusland. Het is duidelijk dat Rusland de druk van het massale Oekraïense leger op de Volksrepubliek Donetsk niet zonder militair antwoord zal laten. Dit zou het mogelijk maken om Rusland af te schilderen als de agressieve partij en vervolgens het hele pakket sancties, dat al is opgesteld, uit te voeren”.

Groene partijen zullen Duitsland dwingen “in de val te lopen”

De groene partijen in Europa worden beschreven als bijzonder gemakkelijk te manipuleren om de boodschappen van het Amerikaanse imperialisme uit te voeren.

“De voorwaarde voor Duitsland om in deze val te lopen is de dominante rol van groene partijen en Europese ideologieën. De Duitse milieubeweging is een zeer dogmatische, zo niet fanatieke, beweging, wat het vrij gemakkelijk maakt om hen economische argumenten te laten negeren”, schrijft het rapport, waarin de huidige minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland, Annalena Baerbock, en de minister van Klimaat, Robert Habeck, als voorbeelden van dit type politicus worden genoemd.

“Persoonlijke eigenschappen en gebrek aan professionaliteit maken het mogelijk te veronderstellen dat het voor hen onmogelijk is om hun eigen fouten tijdig te erkennen. Het zal daarom volstaan met het snel vormen van een mediabeeld van Poetins agressieve oorlog – en van de Groenen vurige en harde voorstanders van sancties maken – een ‘oorlogspartij’. Dit zal het mogelijk maken de sancties ongehinderd op te leggen”.

Baerbock staat er onder meer om bekend dat zij de opschorting van Russisch gas ook tijdens de winter zal voortzetten – ongeacht wat haar kiezers over de kwestie en de gevolgen voor de Duitse bevolking denken.

De politici Annalena Baerbock (links) en Robert Habeck (rechts) van de Groene Partij worden door de Verenigde Staten dankbaar gemanipuleerd om taken voor de Verenigde Staten uit te voeren – met name het doel om de Duitse economie te vernietigen. (Foto: Vorderstraße/WEF/CC BY 2.0)

“Idealiter – een volledige stopzetting van de leveringen”

De auteurs spreken de hoop uit dat de schade tussen Duitsland en Rusland zo groot zal zijn dat het voor de landen onmogelijk wordt om later weer normale betrekkingen aan te knopen.

“Een vermindering van de Russische energieleveringen – idealiter een volledige stopzetting daarvan – zou rampzalige gevolgen hebben voor de Duitse industrie. De noodzaak om aanzienlijke hoeveelheden Russisch gas om te leiden voor de verwarming in de winter zal de tekorten nog verergeren. Lockdowns in industriële bedrijven zouden leiden tot tekorten aan onderdelen en reserveonderdelen voor de productie, een instorting van logistieke ketens en uiteindelijk een domino-effect”.

Uiteindelijk wordt een totale ineenstorting van de economie in Europa zowel waarschijnlijk als wenselijk geacht.

“Niet alleen zal het een verwoestende klap voor de Duitse economie opleveren, de hele economie van de hele EU zal onvermijdelijk instorten.”

Verder wordt erop gewezen dat de voordelen van in de VS gevestigde bedrijven die minder concurrentie hebben op de wereldmarkt, logistieke voordelen en de uitstroom van kapitaal uit Europa, zouden betekenen dat zij een bijdrage kunnen leveren aan de economie van de Verenigde Staten van naar schatting 7-9 biljoen dollar. Daarnaast benadrukt het rapport ook het belangrijke effect dat veel goed opgeleide en jonge Europeanen gedwongen zouden worden naar de VS te emigreren.

RAND ontkent het rapport te hebben opgesteld

  In de ketel van Bakhmut broeit meer dan één crisis

RAND Corporation heeft woensdag een persbericht uitgegeven waarin wordt ontkend dat het rapport van hen afkomstig is. Er wordt niet gezegd welke delen van het rapport onjuist of juist zijn, behalve dat de inhoud “bizar” is en dat het document “nep” is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het einde van de Westerse overheersingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPSYOP-19 Kindermoord in open zicht: Verhaal van een kinderpatiënt – Suri
Volgend artikelWinter van onvrede: “Sociale onrust” mogelijk als Europa een koude winter krijgt – IMF
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. “RAND Corporation heeft woensdag een persbericht uitgegeven waarin wordt ontkend dat het rapport van hen afkomstig is”

  Wat is dan de (on)zin van zo een artikel ? clickbait..

  • ik hoop dat dit cynisch is bedoeld, ..?
   Anders kun je ook zeggen dat ” Bil Gates heeft woensdag een persbericht uitgegeven waarin wordt ontkend dat
   hij niets te maken heeft met de ‘vaccins'”

  • Iedereen liegt drievoudig en dan dubbel ongeveer.
   Ook als genoeg je weet van de hoed kun je nagaan dat de VS niet wil dat er samenwerking komt tussen Duitslad, Frankrijk en Ook Oostenrijk!, met Rusland!
   Dan hoef je van de rand nog niets te weten.

  • Het wordt idd pas echt problematisch indien je als burger het persbericht vd RAND Corp. GELOOFT !! Het mag inmiddels als ‘standard practice’ ervaren worden, dat zodrá er heel gevoelige info uitlekt [ zie bv wikileaks ] dat de desbetreffende acuut tegenactie verricht.

 2. De Russisch-Duitse economische samenwerking is gestopt, zoveel is duidelijk, maar de militaire kosten voor Amerika zijn enorm. Daar gaat dit document al de mist in (als het echt is). Ook houdt het document geen rekening met het aanpassingsvermogen van de Europese bevolking. De Duitse economie zal standhouden hoewel een recessie onvermijdelijk is.
  Ondertussen zijn Tadjikistan en Kirgizië -beiden lid van de Shanghai Cooperation Organisation- met elkaar in oorlog aan de weke onderbuik van de Russische Federatie, net als Armenië en Azerbeidjan. Normaal zou de Russische Federatie hier de orde herstellen maar dat kan ze nu niet zonder algemene mobilisatie af te kondigen. Ook plant Georgië het bevrijden van Ossetië en Ingoesjetië. Weer zal Rusland niet veel kunnen ondernemen zonder algemene mobilisatie.Ook wordt er in China openlijk gesproken over heroveren van Russisch bezet Mandsjoerije.
  Ofwel trekt Rusland zich terug uit Oekraïne, ofwel kondigt het een algemene mobilisatie af en worden er ook taktische kernwapens ingezet in Oekraïne om zo militaire macht over te houden en de orde aan de zuidkant van de federatie te herstellen. Bij ongewijzigde strategie valt de Russische Federatie uit elkaar.
  Het alternatief is dat die oude KGB’ers in het Kremlin de fakkel doorgeven aan de jongere generatie zodat Rusland weer een normaal Europees land wordt. Zonder dergelijke machtswissel zal wat Russen “de crisis van Gorbatsjov” noemen verbleken bij “de crisis van Putin”.
  Rusland is al verloren en Europa komt hier samen met Amerika sterker uit, in een multipolaire wereld waarin China onze voornaamste concurrent is en waarin Rusland zelfs geen regionale grootmacht meer is maar een armlastig tankstation met atoombommen.

  • Rusland kan zich niet meer terugtrekken uit Oekraïne. Als ze dat doen, is het ook einde Federatie.
   Ik denk dat Poetin niet veel anders rest dan Oekraïne en dus de NAVO de oorlog te verklaren. Het is erop of eronder voor de Russen.

   • Volledig met je eens Piet. Niet alleen voor de Russen overigens !De coup d état van 2014 om de pro-Russische President van UA af te zetten was een ragfijne “colour revolutie” van de CIA. Wat heeft Amerika überhaupt in Europa te zoeken ? Niets > dus Yankee Go Home, de 2e WO is al 77 jaar geleden beëindigd en Rusland heeft zich in 1992 teruggetrokken achter de eigen grenzen en het Warschau-pakt/ijzerengordijn opgeheven conform de destijds gemaakte 4 + 2 afspraken. De Amerikaanse Presidenten ( Obama,Trump en Biden) konden/kunnen het niet hebben dat de EU economisch steeds sterker werd/wordt en maken daarbij dankbaar gebruik van het ultra-nationalisme in Polen en Oekraïne (en die drie Baltische staatjes die wij NOOIT bij de NATO hadden mogen toelaten) om een oorlog met Rusland uit te lokken in UA (zie de tekst van RAND Corp. zelf) Rusland is inmiddels de grootste leverancier van schoon Siberisch aardgas en door Schröder en Balkenende e.a. werd ingestemd om Nordstream1 aan te leggen (aangelegd door NACAP te Delft geopend in 2010 door Beatrix,Merkel en Medvedev) zodat DE,NL,BE en F gas bij de Russen konden inkopen zonder bestolen te worden door de Polen en Oekraïners die de landleidingen afroomden. NL is voor 7% aandeelhouder van Nordstream. De Amerikanen weten dondersgoed dat deze uitgelokte oorlog ook voor hen heel slecht kan aflopen indien het tot een nucleaire uitwisseling komt. De Russen hebben al gezegd dat indien het tot een oorlog met de NATO komt in UA of PL of in de Baltische staten, de VS niet gespaard zal worden en alle strategische doelen (grote steden + militaire bases) weggevaagd zullen worden door Russische kernwapens. Wij leven in zeer gevaarlijk tijden. Onze NAVO bondgenoot de VS blijkt deze oorlog uitgelokt te hebben om Duitsland en “old Europe” lees de oude EEG economisch en politiek te verzwakken. Indien de Yankees raketten gaan leveren aan de Oekraïners die Rusland kunnen bereiken is dat het startschot voor de “all out” oorlog die conventioneel zal beginnen maar tactische atoombommen zullen al heel snel (wederzijds) worden ingezet om de militaire doelen te bereiken. Nederland koos in 2016 niet voor niets TEGEN de toelating van UA tot de EU, wetende dat wij dan ernstige ruzie met Rusland zouden krijgen. Onze betrouwbare gasleverancier (hoog calorisch aardgas) moeten wij niet tegen ons in het harnas jagen al ware het allen maar omdat al onze gasgestookte centrales die het net op spanning houden op Russisch aardgas zijn afgesteld.

 3. Ondertekend document? Waar staan die handtekeningen dan? De manier waarop de copyright e.d. in het uitgeprinte document zijn opgenomen wijken af van research/rapporten die ik op en van Rand heb gelezen (en er zitten rapporten bij die maken dat dit uitgeprinte document qua inhoud geloofwaardig zijn. Bijvoorbeeld extending Russia). Het heeft ook geen kenmerk. Bovenaan andere research reports staat dit wel. In de print versie wordt wel verwezen naar publications, dat is raar om op te nemen in een vertrouwelijk rapport dat waarschijnlijk niet is gepubliceerd. Als het niet gepubliceerd is kan dat wel het ontbreken van een link met kenmerk verklaren. Gebruik van lettertype zou kunnen en de manier van paginanummering, maar nergens footnotes, geen namen… Kan het ook niet vinden op de wayback machine, maar in hoeverre dat iets zegt weet ik niet. Het lijkt niet helemaal te kloppen, dit document. Maar goed, met Extending Russia laten ze al zien in welke richting zij redeneren. De printjes, al dan niet door iemand binnen RAND opgesteld, passen in het plaatje. Het zou me niet verbazen als dit waar blijkt te zijn of blijkt te zijn gemaakt door iemand die dit binnen RAND heeft gehoord en naar buiten wilde brengen. Maar dat is allemaal speculatie. We gaan het zien.

  • Ik heb even gekeken op hun site, ik zag twee artikelen over Rusland, over de oorlog in Oekraïne en over de claims van gevonden biolabs aldaar. Het is hetzelfde verhaal als in de rest van de MSM: Poetin slecht, Oekraïne zielig.
   Dan weet ik wel genoeg.

 4. Rand kan ontkennen wat ze willen. Het ligt echter volkomen in de lijn van het egocentrische Amerikaanse denken dat Amerika er beter van wordt als anderen buiten hun grondgebied er slechter van worden. Dat er met win-win situaties op een veel vreedzamer manier veel meer te bereiken is dringt blijkbaar niet tot de op winst beluste Amerikaanse elite door. Overigens ben ik van mening dat Amerika de echte vijand van een vreedzame en welvarende wereld is, waarnaar zo min mogelijk moet worden geluisterd.

  • yep en verhalen ze weer op de belasting betaler die dus 2x betaald voor de oorlogs producten alleen al, wat ze weg sturen, oude en latere troep, vullen ze weer aan met de nieuwste zaken e.d. dus eerst betaald de belasting betaler voor de troep wat er al was en daarna nogmaals voor de nwe oorlogszooi schaakspel troep.

   koning keizer admiraal, liegen kunnen ze allemaal en geen daarvan hebben we nodig en al helemaal niet de betaalde denkgroepen die telkens van alles overhoop gooien.

 5. Wat er staat is waar. Amerika parasiteert al jaren op andere landen, dus deze strategie past daar precies in. Of het van Rand.org komt is niet duidelijk. (Op Rand staat wel een lange webpagina met propaganda die dit document ontkent, dat zou je eens moeten lezen.)

 6. Ooit, in den beginne van de NAVO werd dit openlijk gezegd ”’Keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down’ – those were the words of Nato’s first Secretary General, Lord Ismay, when explaining the aims behind the new military alliance (as it was then).”

  Tot op de dag van vandaag slagen ze wonderlijk goed. Alsof al die leiders (of zijn het lijers) dit niet weten. Als die EU lui weten dit en gaan er gewoon in mee. Of dit document nu echt is of niet maakt niet uit. Het is al decennia lang beleid en nu zien we (alweer) een actie die dit bevestigd.

  Groeten,
  Hugo

 7. Als bonus, een lollige. Niet democratische EU stelt, Hongarije is geen democratie want doet niet mee aan woke bs en Rusland sancties. Dus krijgt het tot 70% minder middelen van de EU. Dit terwijl Orban in de verkiezingen 2/3e van de kiezers achter zich heeft gekregen. Moeten we niet willen volgens de EU want ondermijnt onze (kuch hun) waarden. ‘https://www.zerohedge.com/markets/hungary-can-no-longer-be-considered-full-democracy-claim-eu-lawmakers-latest-attack-orbans

  Groeten,
  Hugo

 8. Deze “Denktank vd RAND Corporation” wordt bar weinig in de Nieuwe Media onder de aandacht gebracht. In ieder geval in het internet-loopje waarin ik gevangen gehouden wordt. Het is idd belangrijk om elke dag dit internet loopje eigenhandig te doorbreken. Je belandt nl dan meteen weer in een opnieuw aangepast digi-stramienetje, enz.
  Door de dagelijkse info-tsunamie moet ik mijn hoofd breken om er nu achter te kunnen komen waarvan ik die Rand Corp. ook alweer van kèn ! In ieder geval is hetgeen ik me ervan nog kán herinneren niet veel goeds. Het blijkt een corporatie te zijn, die blijkbaar al heel lang in het openbaar zich heeft weten te verstoppen.
  Enfin, wij burgers moeten het onszelf aanléren om achter dit soort basisinfo aan te gaan en niet zo zeer al onze energie en tijd te besteden aan allerlei zijwegen, die in feite door hetzelfde machtsblok samen met HUN media gecreëerd zijn of ons vd essentie áf te leiden. Men is niet voor niets deze crisis begonnen met een op onze gezondheid gericht destabiliseringsdoel !! Wat ligt bij de bevolking niet gevóeliger, dan onze gezondheid ?!? Hieruit verkreeg men de gewenste collectieve hyperangst, exáct wat men nódig had : een door de angst totaal verlamd en gedwee zooitje, waarmee je van álles kan doen. Het kind kan de was doen. Het loopt dan zélf richting de afgrond. Klimaat is ook zo’n zijweg.
  Het mooie van deze crisistijd is dat veel, erg veel niet is wat het lijkt te zijn, maar voorál de realisatie dat het al HEEL lang niet is wat het lijkt te zijn ! En dán wordt je er des te meer van doordròngen hoe mega kwalijk “onze” msm functioneerd. Een besef, dat helaas nog door teveel medemensen onderschát wordt. En natuurlijk overwegend door onwetendheid.
  Deze zelfde media, die beter “Corporate media” genoemd mag worden, heeft ons ook zodanig opgevoed met het idee dat gebeurtenissen uit de geschiedenis vooral als incidenten, als geïsoleerde gevallen gezien moeten worden. Allerlei interconnecties tussen geheime diensten, overheden, grootbedrijven, high finance, corporate media, pharma, enz. mochten wij niet ontdekken. Het feit, dat deze samenwerkingsverbanden een overkoepelende ideologie nastreefden, die vele decennia bestreken, dát mochten wij- het gepeupel – al helemáál niet weten. Men heeft niet voor niets ook daarvoor het nog steeds fantastisch werkend tegengif verzonnen, nl de term Complotdenker ( origineel: Conspiracy theory thinker ).

 9. Het wordt idd pas echt problematisch indien je als burger het persbericht vd RAND Corp. GELOOFT !! Het mag inmiddels als ‘standard practice’ ervaren worden, dat zodrá er heel gevoelige info uitlekt [ zie bv wikileaks ] dat de desbetreffende acuut tegenactie verricht.

 10. Voor al die domme figuren die roepen het is niet waar bewijs het maar laten wij ook maar toekijken hoe dat dom volk begraven gaat worden, en de gas is ook niet duurder en de prik is voor je gezondheid gelukkig ben ik een wappie.

 11. Het elitaire & globalistische Amerikaanse en Europese door hebzucht en machtswellust geplaagde tuig wil maar een ding ; nml, de totale controle over de ganse wereldbevolking en hun als leiders, met alle dezastreuze gevolgen voor miljarden onschuldige mensen (wij dus ; volgens het samenzwerend misdaadsyndicaat, de nutteloze meeeters)

 12. EUROPA moet zich zelf bij Rusland voegen dan blijf alles zo als het was voor 2019.
  EUROPA moet zich niet laten slopen door de NAVO anders zijn wij net als Oekraïne helemaal kapot.
  EUROPA kan deze oorlog niet winnen maar samen werken Met de RUSSEN is ook een overwinning.
  Rusland wil niks te maken hebben Met de smerig WEF die ben dan ook gelijk kwijt ben die NAZI’S.
  Als NEDERLAND Met Rusland samen werkte wordt alles gelijk beter en normaal
  en dan kunnen de BOEREN ECHT GAAN MET DE RUSSEN
  IK HOOP DAT ALLE BOEREN DIT DIT LEZEN OOK DE PARTIJ BBB VAN DER PLAS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in