Rusland heeft zojuist bewezen dat zijn hypersonische raketten de defensie van de NAVO met gemak kunnen doorboren, wat een militaire game-changer betekent en mogelijk binnenkort ook een diplomatieke als het Westen beseft dat het beter is in te stemmen met een staakt-het-vuren na afloop van het komende tegenoffensief van Kiev dan hun proxy-oorlog tegen Rusland te laten escaleren tot een conventionele oorlog in een streven naar de “Balkanisering” van die beoogde grootmacht, schrijft Andrew Korybko.

Het nepnieuws dat eerder deze maand de ronde deed dat Kievs patriotten een hypersonische Kinzhal-raket van Rusland zouden hebben neergeschoten, is in de dagen daarna nog belachelijker geworden omdat nu wordt beweerd dat er nog eens zes raketten zouden zijn neergehaald tijdens een recente aanval. Dat de Mainstream Media (MSM) deze leugens witwast, komt niet alleen doordat zij alles wat hun Oekraïense proxies zeggen voor waar aannemen, maar omvat zelfs hun eigen militaire experts die actief bijdragen aan deze desinformatiecampagne.

De Patriots van de VS beschikken niet over de technische mogelijkheden om hypersonische projectielen op te sporen en te onderscheppen, maar daar hoeven zij zich niet voor te schamen, aangezien er momenteel geen enkel luchtverdedigingssysteem ter wereld bestaat dat dit zou kunnen. Het probleem van het Westen is er dus een van perceptie, aangezien de MSM hun inzet in Oekraïne zodanig heeft gehypet dat het publiek verwachtte dat die voormalige Sovjetrepubliek onkwetsbaar zou worden voor Russische luchtaanvallen.

Het Kremlin was zich bewust van de soft power-belangen van het Westen bij het overbrengen van dit materieel naar Oekraïne, vandaar dat het slim besloot verschillende hypersonische raketten op te nemen in zijn laatste reeks aanvallen op militaire doelen, in de wetenschap dat ze op geen enkele manier konden worden onderschept en zo zijn tegenstanders in diskrediet te brengen. Niet alleen dat, maar ze slaagden er op 16 mei zelfs in vijf lanceerinrichtingen en een multifunctionele radar te vernietigen, volgens het rapport van het Russische ministerie van Defensie dat de dag erna werd gedeeld.

  Boetsja- Meer videobewijs en bevindingen die het "Russisch bloedbad" ongeloofwaardig doen lijken

Beelden van de aanvallen van die nacht verschenen vervolgens op social media, waarna degenen die deze deelden door de Oekraïense geheime politie werden aangehouden onder het voorwendsel dat dit de militaire-inlichtingendiensten van Rusland zou hebben geholpen. In werkelijkheid was Kiev in de problemen gekomen nadat diezelfde beelden lieten zien hoeveel miljoenen dollars aan luchtverdedigingsraketten waren verspild in een poging de Kinzhals neer te halen. De VS bevestigden ook dat de Patriots inderdaad beschadigd waren, maar ontkenden dat ze vernietigd waren.

Niettemin kon het publiek met eigen ogen zien hoe wanhopig Kiev was om die hypersonische projectielen te onderscheppen, en velen interpreteerden de bevestiging van Amerika dat de Patriots beschadigd waren als een beperkte uitvlucht om hun vermoedens dat ze daadwerkelijk waren vernietigd te ontkrachten. 16 mei zal daarom achteraf gezien worden als een cruciaal keerpunt in de perceptie van de bevolking, aangezien de bewering van Rusland dat zijn Kinzhals de Patriots heeft vernietigd door een groeiend aantal mensen wordt geloofd na het zien van die beelden.

Dit vormt een groot reputatieprobleem voor het Westen, dat beweert zijn bevolking te kunnen verdedigen in geval van nood, vooral in het ergste geval dat de NAVO-Russische proxy-oorlog in Oekraïne uitmondt in een rechtstreeks conventioneel conflict tussen die twee. Niemand die de beelden van dinsdagavond zag en de dag erna hoorde over de prestatie van Rusland kan met vertrouwen zeggen dat hij nog steeds gelooft in de levensvatbaarheid van de luchtverdediging van zijn kant, aangezien die nu door de Kinzhals als waardeloos is ontmaskerd.

Het Kremlin heeft momenteel het monopolie op deze baanbrekende militaire technologie, omdat het als eerste land ter wereld deze raketten heeft geproduceerd en vervolgens in de strijd heeft gebruikt, wat betekent dat het de Patriot-gerichte luchtverdediging van de NAVO in het hierboven beschreven worst-case scenario met gemak kan doorboren. De voorgaande opmerking over de worsteling van de VS om in dit opzicht met Rusland te concurreren is geen zogenaamde “propaganda” zoals sceptici misschien beweren, maar werd twee maanden geleden bevestigd door The Hill.

  EU keurt Oekraïne goed voor lidmaatschapsproces

In hun stuk van 14 maart “Waarom de VS vol gas gaat met hypersonische raketten“, schreven zij dat “de Verenigde Staten het gaspedaal indrukken in hun streven om hypersonische raketten te ontwikkelen en te produceren, nadat zij achterliepen op belangrijke buitenlandse tegenstanders China en Rusland in de race om een potentieel baanbrekend verdedigingssysteem op de markt te brengen.”

Het meest vernietigend is dat The Hill hun publiek ook meedeelde dat “zelfs de VS momenteel geen adequaat verdedigingssysteem heeft om hypersonische raketten neer te halen. Luchtverdedigingssystemen, zoals Patriots en Terminal High-Altitude Area Defense, zijn in staat om ballistische raketten met hypersonische snelheid neer te halen, maar alleen boven kleine gebieden.” Dit “politiek ongemakkelijke” feit brengt niet alleen de desinformatiecampagne van deze maand in diskrediet, maar bevestigt ook de militaire dominantie van Rusland op hypersonisch gebied.

Eenvoudig gezegd heeft het Kremlin er het volste vertrouwen in dat zijn Kinzhals in het ergste geval van een conventionele NAVO-Russische oorlog al hun doelen met succes zouden bereiken, wat betekent dat Moskou in theorie de nucleaire tweede aanvalscapaciteiten van het Westen zou kunnen vernietigen als het een eerste aanval zou uitvoeren om die van zijn vijanden te voorkomen. De prestatie van Moskou onlangs in Kiev, waar het vijf Patriot-lanceerinrichtingen en een multifunctionele radar vernietigde, deed de NAVO-oorlogszuchtigen huiveren en deed hen beseffen wat hen te wachten staat.

Elke gedachte die zij hadden om te proberen Rusland met conventionele militaire middelen te “Balkaniseren”, als laatste redmiddel na het mislukken van hun hybride oorlog in Oekraïne, verdween onmiddellijk omdat zij zich realiseerden dat dit het Kremlin zou kunnen provoceren om het Westen te vernietigen uit zelfverdediging. Zeker, sommige van hun tweede aanvalscapaciteiten zouden waarschijnlijk intact blijven en dus tegen Rusland kunnen worden gebruikt, maar het punt is dat Moskou hen eerst onaanvaardbare schade zou kunnen toebrengen als het daartoe wordt aangezet.

Ondanks populaire beweringen van het tegendeel door veel van de belangrijkste beïnvloeders van de Alt-Media gemeenschap, is de NAVO niet “krankzinnig” in de zin dat haar leiders bereid zijn zichzelf op te offeren zolang hun dood resulteert in het uiteenvallen van Rusland. Zoals alle elites willen zij zo lang mogelijk leven, vandaar dat zij zich nu wel twee keer zullen bedenken om zich over te geven aan de neoconservatieve fantasie om hun toevlucht te nemen tot conventionele middelen om die beoogde grootmacht te “Balkaniseren” na het mislukken van hun proxy-oorlog ertegen via Oekraïne.

  New York Times: Zelensky verliest steun van de VS

In praktische termen betekent dit dat zij meer openstaan voor een staakt-het-vuren zodra het door de NAVO gesteunde tegenoffensief van Kiev deze winter ten einde loopt, waardoor de kans groter wordt dat de komende door Afrika geleide vredesmissie naar Rusland en Oekraïne hun goedkeuring kan wegdragen en ertoe kan leiden dat Kiev met deze voorwaarden instemt. De leidende Anglo-Amerikaanse as binnen de NAVO kon het parallelle Chinese initiatief nooit goedkeuren, zodat het door Afrika geleide initiatief voor hen een ” gezichtsreddende ” manier kan zijn om een staakt-het-vuren te steunen.

Het is nog te vroeg om het succes of het gebrek daaraan van dit laatste initiatief te voorspellen, maar de relevantie van deze ontwikkeling voor het huidige stuk is dat het de NAVO een “exit-strategie” uit deze proxy-oorlog kan helpen geven, nadat haar leiders net hebben ingezien hoe suïcidaal het zou zijn om de oorlog te laten escaleren tot een conventionele oorlog. De Russische Kinzhals hebben hun Patriots in Kiev verpletterd, wat bewees dat het Kremlin de luchtverdediging van het Westen met gemak kan breken, en dus zowel een militaire als mogelijk binnenkort ook een diplomatieke game-changer is.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische Ministerie van Defensie: “De Kinzhal die het Patriot-raketsysteem raakte, vernietigde de radar en 5 lanceerinrichtingen”!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Kiev feest is voorbij, de handschoenen zijn uit 
Volgend artikelOpnieuw massale Russische luchtaanval in Oekraïne op 18 mei 2023 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Wie stopt in hemelsnaam deze niet te bevatten alles vernietigende waanzin anno 2023 ??? Waar, wanneer en hoe moet dit eindigen ?

  • De EU schijnt en ik zeg schijnt,zich weer in eigen voet te hebben geschoten.Er gaan steeds meer geruchten dat bij het vernietigen van een munitie opslag een licht radioactieve wolk naar het westen komt.Ik vrees dat hier de Engelse troep de lucht in is gegaan.
   Ben het met Mieke eens; het moet stoppen.

   • Hadden jullie twee, Het Mieke en Frans, wat beter je best moeten doen met studeren, Dan konden jullie later misschien op hoger niveau belangrijke beslissingen nemen.

 2. Het Mieke, in ieder geval niet de VS en de EU, die blijven olie op het vuur gooien. Rusland wilde al lang vredesbesprekingen maar die doorgesnoven Oekraïense idioot wil per se een (wereld) oorlog

  • Het zijn de Amerikanen en Britten die hoe dan ook voortzetting willen van dit conflict.
   Die cokesnuivende clown heeft helemaal niets te willen.
   Zodra hij niet meer ter zake doet, zal hij “omkomen bij een tragisch ongeluk” een andere uitdrukking voor vermoord worden.

   • Die coke snuivende clown op hoge hakken zou wel eens gered kunnen worden door China door in geval van overgave een inkijkje te geven hoe het achter de schermen is gegaan bij de NAVO/VS/EU. Een demasqué van het westen.

 3. Het Russische leger vernietigt de posities van de vijand, de strijdkrachten van Oekraïne verloren honderden militanten

  Het Russische leger blijft een speciale militaire operatie uitvoeren, het ministerie van Defensie rapporteert over de succesvolle acties van onze strijdkrachten op de belangrijkste sectoren van het front.

  In de richting van Kupyansk troffen luchtaanvallen en artillerievuur van de “westerse” troepenmacht vijandelijke eenheden in de gebieden van de nederzetting. Nederzettingen Novomlynsk en Kotlyarovka in de regio Kharkov.

  Als gevolg van de actieve acties van de eenheden van de 138e en 27e gemotoriseerde geweerbrigades werden de acties van twee sabotage- en verkenningsgroepen stopgezet.

  De totale verliezen van de vijand per dag in deze richting bedroegen 60 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee voertuigen en een D-20 houwitser.

  In de richting van Krasnolimansky versloegen operationeel-tactische en legerluchtvaart, artillerievuur van de “Center” -groepering van troepen de mankracht en uitrusting van de strijdkrachten van Oekraïne in de gebieden van nederzetting Ploschanka en Kuzmino van de Volksrepubliek Loehansk.

  Onderafdelingen van de 98th Airborne Division liquideerden twee DRG’s in het gebied van n. Chervonaya Dibrova (LPR).

  Meer dan 75 Oekraïense militairen, een tank, vier gepantserde gevechtsvoertuigen, twee pick-ups en een D-30 houwitser werden binnen een dag vernietigd.

  In de richting van Donetsk bleven aanvalsdetachementen vechten om de stad Artemovsk te bevrijden met de actieve steun van luchtlandingstroepen.

  De aanvallen van operationeel-tactische en legerluchtvaart, artillerievuur van de “Zuidelijke” groep troepen versloegen de mankracht en uitrusting van de vijand in de gebieden van de nederzetting. Chasov Yar en Bogdanovka van de Volksrepubliek Donetsk.

  De afgelopen dag heeft de luchtvaart in het gebied zeven missies uitgevoerd. Artillerie van de groep voltooide 72 vuurmissies.

  De totale verliezen van de vijand in deze richting bedroegen 200 Oekraïense militairen en huurlingen, één tank, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, vijf voertuigen en twee zelfrijdende Gvozdika-kanonnen.

  In de richtingen Zuid-Donetsk en Zaporozhye brachten luchtaanvallen en artillerievuur van de Vostok-strijdkrachten een nederlaag toe aan de eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne in het gebied van de nederzetting. Ugledar dorp van de Volksrepubliek Donetsk.

  Vijandelijke verliezen bedroegen 150 Oekraïense soldaten gedood en gewond, vijf voertuigen, een Strela-10 luchtverdedigingssysteem, een FH70 houwitser en een in de VS gemaakt M777 artilleriesysteem.

  Meer dan 35 Oekraïense militairen, een gepantserd gevechtsvoertuig en drie voertuigen werden binnen een dag vernietigd in de richting van Kherson als gevolg van brandschade.

  Operationeel-tactische en legerluchtvaart, artillerie van de strijdkrachten van de Russische Federatie raken 68 artillerie-eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne op schietposities, mankracht en militair materieel in 97 districten per dag.

  In het gebied van n. AN / TPQ-37 tegenbatterijradar werd vernietigd in het dorp Krivya Luka van de Volksrepubliek Donetsk.

  Gevechtsvliegtuigen van de Russische luchtmacht hebben in de regio Slavjansk (DPR) een Su-24 vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten.

  Door middel van luchtverdediging in het gebied van n. In het dorp Novopavlovka, regio Zaporozhye, werd een Mi-8 helikopter van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten.
  Gedurende de dag werden vier meervoudige raketwerpers van HIMARS en Uragan onderschept.

  Bovendien werden 11 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen vernietigd in de gebieden van n. Pologi, Romanovskoe, regio Zaporozhye, Gorlovka, Sands, Blagodatnoye, Volodino, Donetsk Volksrepubliek, Nikolaevka, Novovodyanoe en Kremennaya, Luhansk Volksrepubliek.

  – Russische lente

 4. De waarheid komt steeds dichterbij. Hoe spannend wil je het hebben.
  Persoonlijk vind ik dat de kinderhandel en het satanische kindermisbruik te weinig wordt benoemd
  in de reden van de russische denazificatie.

  • eens , omdat dat buiten het feit dat oorlog verschrikkelijk is voor de jonge soldaten , die tegen elkaar worden op gezet , nog erger is dat inderdaad te weinig word gesproken over het steeds meer normaliseren van sex met heel jonge kinderen , als ook het kweken van kinderen voor het aftappen van Adrenochroma

 5. Het is overduidelijk: de USA was altijd wereldleider in oorlogje spelen; omdat ze dat altijd tegen zwakke tegenstanders deden, die niets tegen USA zelf konden doen.

  Nu is dat anders.
  Rusland is technologisch kilometers verder dan USA; heeft verschillende types massa vernietigings wapens, en kan USA ongehinderd bereiken.

  Tja het valt niet mee voor een demente gek (Biden)om dat toe te geven.
  ==================================================
  RU zal die oorlog winnen; geen andere mogelijkheid.
  “hulp”van de gefrustreerde oorlogszoekers zal alleen maar meer burgers kosten…..

  Wen er maar vast aan: de leugens en bedrog van het westen en de Nato hebben verloren.
  En dat is maar goed ook!

 6. FF aan Rutte vragen hoe het staat met de door Nederland geleende (gegeven) Patriot staat.
  1.5 miljard belasting euro’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in