Foto's © Greek City Times

Opnieuw een kerk op het Griekse eiland Lesbos gevandaliseerd. Volgens berichten in de Griekse media zijn het illegale migranten die woorden als “fuck you” over de gehele gevel hebben geschreven. Hongarije heeft aangekondigd dat het ruim 26.000 euro zal doneren aan Griekenland voor de sanering en renovatie van de geschonden kerken.

Fontnieuws heeft bij verschillende gelegenheden de aandacht gevestigd op de manier hoe kerken worden betrokken in de chaotische scènes die de directe omgeving van het migrantenkamp Moria terroriseren, met onder andere rellen en brandstichtingen.

Griekenland: Migranten vandaliseren kerk op Lesbos, alweer

Een aantal kerken zijn zowel van binnen als buiten vernield door passerende asielzoekers. Onlangs zijn van de kapel ‘Sankt Slas’ de ramen vernield, is er vuilnis in het perceel gegooid en is er zelfs graffiti over de gevel gekrabbeld, zo meldt de Greek City Times.

“Tragische situatie”

Op de gevel is het mogelijk om gekerfde handschriften te interpreteren als de woorden “fuck you”. Makis Pavlellis woont in het gebied en hij is niet blij met de ontwikkeling in Moria, maar gelooft dat niemand zich meer bekommert om iets aan het verval te doen. “De situatie in het dorp is tragisch”, zegt Pavlellis.

Hongarije sponsort renovatie

Medio mei kondigde Tristan Azbej van de Hongaarse regerende Fidesz-partij aan dat het staatssecretariaat van het land voor hulp aan vervolgde christenen ruim 26.000 dollar zou doneren voor de renovatie van de kerken die door asielzoekers op het eiland Lesbos zijn vernield.

Illegale immigranten gebruiken nu de kerk op Lesbos als toilet

“Open de grenzen!”: Asielzoekers in Griekenland gebruiken kind als stormram om de politiebarrières te doorbreken

2 REACTIES

    • Wie? Degenen die dit soort scenario’s schrijven en laten uitvoeren? Dat is inderdaad kolere gajes. Is ‘gajes’ overigens niet een joods woord? Maar dat terzijde. Laten we ons eens voorstellen wat er gebeurt met dit soort typen in het geval men het in z’n kop haalt om in een Arabisch land de moskeeën te molesteren. Of dat laatste simpelweg op Europees grondgebied. Het is enigszins speculeren, geef ik toe, maar laten we 2 + 2 gewoon eens optellen zonder ervan uit te gaan dat het antwoord inherent is aan ‘Westers imperialisme’. De opdracht tot tolerantie is overduidelijk eenrichtingsverkeer en trekpopje Angela Merkel stelde reeds dat de – ons opgedrongen – nieuwkomers veelal crimineler en agressiever van aard zijn, maar daar moesten ‘we’ mee leren omgaan. Dat laatste is een lege huls gebleken aangezien het ‘ermee omgaan’ van ‘ons’ een passieve rol eist in plaats van een actieve. Kolere gajes – diep vertiefd -indeed. Zelfs voor een baan in een dierentuin is men ongeschikt.

      Barbara Lerner Spectre calls for destruction of Christian European ethnic societies
      https://www.youtube.com/watch?v=G45WthPTo24

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here