De eerder gepubliceerde vage foto toont de schade aan het Turkse schip

Een foto die woensdag door het Griekse dagblad Kathimerini openbaar werd gemaakt, onthult de schade die is opgelopen aan de rechterkant van de achtersteven van het Turkse fregat de Kemal Reis tijdens de aanvaring op 12 augustus.

De aanvaring vond plaats toen de Kemal Reis probeerde het Griekse fregat Limnos tegen te houden dat de bewegingen van het Turkse onderzoeksschip Oruc Reis boven het Griekse continentale plat in de oostelijke Middellandse Zee in de gaten hield.

Griekse defensiebronnen vertelden het dagblad Kathimerini dat de poging tot obstructie het Griekse schip ertoe aanzette om te draaien om een ​​frontale aanvaring te voorkomen – en in dat proces raakte de Limnos de achterkant van het Turkse fregat met zijn boeg. Dezelfde bronnen voegden eraan toe dat de Limnos ternauwernood de pompkamer van het Turkse schip miste.

De Griekse minister van Defensie Nikos Panagiotopoulos feliciteerde dinsdag de kapitein van het Griekse fregat tijdens een kort gesprek over de radio, waarbij de commandant van het Griekse schip, Ioannis Saliaris, naar verluidt de minister van Defensie vertelde dat hij zijn plicht had gedaan tijdens het incident.

Kapitein Ioannis Saliaris

De minister sprak ook telefonisch met zijn Duitse collega Annegret Kramp-Karrenbauer en maakte duidelijk dat Griekenland bereid is om in het kader van het internationaal recht een dialoog met Turkije aan te gaan zolang Turkije zijn oorlogsschepen en schepen voor seismisch onderzoek onmiddellijk van het Griekse continentale plat terugtrekt.

Onthuld: Erdogan geeft toe dat zijn motief achter de migranten-invasie een islamitische heilige oorlog is

  Duizenden voormalige IS-strijders zijn naar Italië afgereisd
Vorig artikelBill Clinton krijgt massage van een jong meisje op reis met de pedofiel Epstein
Volgend artikelEnorme toename van de wapenverkoop – Weerspiegeling van een Trump-overwinning?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in