Oorlog der Culturen – Beelden uit Europa

1

In zijn boek “Clash of Civilizations” ontwikkelt Samuel Huntington de stelling dat conflicten in het tijdperk na de Koude Oorlog vooral zullen worden aangewakkerd door religieuze en culturele verschillen.

Hij geeft onder andere de volgende redenen.

 • Culturele, vooral religieuze, verschillen tussen voornamelijk westerse culturen en de culturen die migranten met zich meebrengen zijn te fundamenteel om op korte termijn te overbruggen.
 • De bevolkingsgroei en de schaarste aan hulpbronnen maken de aarde tot een steeds kleinere plaats waar de concurrentie noodzakelijkerwijs moet toenemen.
 • Mobiliteit en sociale verandering hebben mensen gescheiden van hun lokale tradities. De leemte die hierdoor ontstaat wordt opgevuld door religie.

Wat men ook mag denken van Huntington en zijn stellingen, de volgende beelden die we in de afgelopen tijd hebben gezien in verschillende delen van West-Europa, laten in ieder geval een culturele onverenigbaarheid zien.

In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw werden de sociale wetenschappen gedomineerd door werken over de manier waarop migranten integreren of zouden moeten integreren in een gastsamenleving of gewoonweg niet willen integreren omdat ze de voorkeur geven aan separatie. Vandaag de dag zijn dergelijke werken nauwelijks meer te vinden. Ze zijn vervangen door een opofferingscultus die van immigranten bezitters maakt van eisen van de autochtone samenleving, waarvan hun blank zijn hun naar verluidt privileges heeft gegeven die ze nu aan de nieuwe immigranten moeten aflossen. Met andere woorden, de normaliteit dat degenen die naar een bestaande samenleving emigreren zich moeten aanpassen aan de gewoonten van die samenleving, wordt vervangen door de abnormaliteit dat immigranten onvoorwaardelijk recht hebben op opvang en verzorging, met een verplichting hen te helpen die gekoppeld is aan het vermeende geprivilegieerde blank zijn.

  Oekraïne: Nederlander Ronald Vogelaar samen met drie andere buitenlandse huurlingen omgebracht door Russisch leger

Of men nog steeds kan spreken van absurditeit of dat men reeds moet spreken van obsceniteit, gezien het feit dat de belastingbetalers gedwongen zijn hun toch al sterk gereduceerde financiële middelen te delen met mensen die geen recht hebben op sociale zekerheid en andere onderlinge verzekeringsstelsels, is niet echt een open vraag in het licht van de volgende beelden.

Blankenberge – België:

Brussel – België:

Den Haag – Nederland:

 

Stuttgart – Duitsland:

 

Lesbos – Griekenland:

Migranten zijn niet tevreden met het eten en gooien het voedsel, dat door de Griekse belastingbetalers werd gefinancierd, op de grond.

Carrigaline – Ierland:

Een groep zwarten in Ierland mishandelen een jonge blanke man en vermaakt zich over zijn lijden terwijl een eenzame blanke vrouw probeert de menigte ertoe te brengen te stoppen met het mishandelen van de zwaargewonde jongen.

Denemarken:

Deense jongen wordt gedwongen om de schoen van migrant te kussen.

Zweden:

Moslimbende overlaadt Zweeds meisje met trappen op het hoofd: “Dood haar wallah”.

 

Frankrijk:

Migrantenbende duwt blanke Franse jongen in het riool.

Blanke jongens worden meedogenloos mishandeld door zwarten

Vorig artikelKleine IJstijd aan de gang
Volgend artikelSociologe beveelt integratiecursussen voor Zwitsers aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

 1. Dikke pech.
  Hier en daar zal er best flink gediscussieerd worden over de sloop, te veel medeplichtigen in het discours die de sloop nog afzwakken, verdraaien of anderszins in de verkeerde richting duwen.
  Dikke pech.
  Op meerde fronten zijn de aanvallen (noem eender iets van waarde) en sloop aan het toenemen. Repressie, recessie plus alle diverse sloopwerkzaamheden. Hoe lang staat de boel waaruit een oplossing zich zou kunnen vormen al stil of erger? ..tick-tock-tick-tock..
  Dikke pech
  Wanneer je denkt dat gedupeerden werkelijk een zinvolle kans in duscussie of erkenning, laat staan hervorming kregen.
  Dikke pech
  Wanneer je denkt dat politie e.d. zich een keer achter de oren gaan krabben.
  Die zijn naast de slachtoffers minder dan een ander te benijden. Iedere dag in de ellende en bang of iets(!?) voor echte hervorming. Met hetzelfde gemak rammen ze dadelijk ook twee jaar lang stelselmatig het Nederlandse volk in het gareel. In Frankrijk hebben ze tot op heden een lange adem, al zal covid1984 een welkome adempauze hebben ingeluid. ..tick-tock-tick-tock..
  Dikke pech
  Gewoon dikke pech ..tick-tock-tick-tock.. De tijd kent werkelijk geen genade en ons continentverraders weten dat het best.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in